butters Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Εγώ θα έπαιρνα κανα 1000άρι τύπου Panda ή C1/108/Aygo. Φθηνά τέλη, πληθώρα συνεργείων / ανταλλακτικών, αμάξια που ξέρεις τι θα περιμένεις να πάρεις. Και αν το δώσεις, θα βρεθεί πιστεύω εύκολα επόμενος ιδιοκτήτης. Επίσης ένα σημαντικό για μένα είναι ότι θα ήξερα τι μου γίνεται με το αμάξι και δε θα σκέφτομαι αν τα φρένα δουλεύουν σωστά ή αν θέλουν κάρφωμα για να σταματήσει το αυτοκίνητο. Αν θα λειτουργεί το A/C ή θα θέλει φρέον. Αν τα λάστιχα είναι ok και οι ζάντες ίσιες κτλ. Και για μέσα στην Αθήνα αυτά είναι σημαντικά, κάποια και για λόγους ασφάλειας.
jakegate7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχουν στην Αθήνα παρόμοιες υπηρεσίες? https://www.greenwheels.com https://www.snappcar.nl https://www.share-now.com/nl/en/ https://www.sixt.com/share/#/ Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από jakegate7
alagond3 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, butters είπε Εγώ θα έπαιρνα κανα 1000άρι τύπου Panda ή C1/108/Aygo. Φθηνά τέλη, πληθώρα συνεργείων / ανταλλακτικών, αμάξια που ξέρεις τι θα περιμένεις να πάρεις. Και αν το δώσεις, θα βρεθεί πιστεύω εύκολα επόμενος ιδιοκτήτης. Επίσης ένα σημαντικό για μένα είναι ότι θα ήξερα τι μου γίνεται με το αμάξι και δε θα σκέφτομαι αν τα φρένα δουλεύουν σωστά ή αν θέλουν κάρφωμα για να σταματήσει το αυτοκίνητο. Αν θα λειτουργεί το A/C ή θα θέλει φρέον. Αν τα λάστιχα είναι ok και οι ζάντες ίσιες κτλ. Και για μέσα στην Αθήνα αυτά είναι σημαντικά, κάποια και για λόγους ασφάλειας. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις των αυτοκινήτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ασχολήθηκαν αλλά και να σημειώσω πως το ταξί/σοφερ ΔΕΝ με βολεύει για τη χρήση που θέλω να κάνω. Στους ιστοτοπους της Avis/Hertz βρήκα οχήματα από 28 έως 40Ε. Οπότε θεωρώ πως με μια καλή έρευνα αγοράς θα μπορέσω να βρω και κάποιο μικρότερο γραφείο κοντά σε αυτές τις τιμές. 54 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε Η ενοικίαση συμφέρει μόνο αν πας σε κάποιο άγνωστο μέρος για διακοπές λίγες μέρες και είναι πολύ δύσκολο να φέρεις δικό σου μέσο ή δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο στις καθημερινές μετακινήσεις. Σε άλλη περίπτωση την αγορά κάποια στιγμή δεν θα την αποφύγεις, καλύτερα να γίνει όσο το δυνατό πιο σύντομα διαφορετικά θα ξοδεύεις συνέχεια άσκοπα χρήματα. Είναι πολύ πιθανό σε 4-5 χρόνια να πάρω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που αυτή τη στιγμή είναι σε άλλη πόλη. Οπότε γι αυτό θέλω να σημειώσω σε όσους βάζουν γελάκια στο αρχικό ποστ, πως κάθε περίπτωση κρίνεται με βάση τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει το εκάστοτε μέλους του forum. Η ειρωνεία δεν καταλαβαίνω που μπορεί να βοηθήσει. Μην είστε στενόμυαλοι
dbrillis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω νοικιαζω απο εδω https://www.imperial-car-rental.com/ οταν ερχομαι Ελλαδα και δεν εχω κανενα προβλημα και εχει πολλα σημεια παραλαβης στην Αττικη. Με βολευει το ενοικιαζομενο για τις 2-3 φορες που ερχομαι Ελλαδα γιατι με περιμενει στο αεροδρομιο και το αφηνω παλι στο αεροδρομιο. Ενω εχω αμαξι στην Ελλαδα, πρεπει να παω στο αμαξι με τα μεσα (και τα μπαγκαζια μου )ή να αγγαρεψω καποιον να ερθει και λοιπα και λοιπα. Ενοικιαση και ηρεμησα. Τωρα που μιλαμε, εχει Volkswagen UP με 12 ευρω τη μερα. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από dbrillis 1
alagond3 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Εγω νοικιαζω απο εδω https://www.imperial-car-rental.com/ οταν ερχομαι Ελλαδα και δεν εχω κανενα προβλημα και εχει πολλα σημεια παραλαβης στην Αττικη. Με βολευει το ενοικιαζομενο για τις 2-3 φορες που ερχομαι Ελλαδα γιατι με περιμενει στο αεροδρομιο και το αφηνω παλι στο αεροδρομιο. Ενω εχω αμαξι στην Ελλαδα, πρεπει να παω στο αμαξι με τα μεσα (και τα μπαγκαζια μου )ή να αγγαρεψω καποιον να ερθει και λοιπα και λοιπα. Ενοικιαση και ηρεμησα. Τωρα που μιλαμε, εχει Volkswagen UP με 12 ευρω τη μερα. Θεός, ευχαριστώ πολύ! Θα τους προσεγγίσω. Μου λες τι ζητάνε από εγγύηση και τι αυξήσεις παίζουν για ολική ασφάλεια; μικτή, κλοπής κλπ...
dbrillis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, alagond3 είπε Θεός, ευχαριστώ πολύ! Θα τους προσεγγίσω. Μου λες τι ζητάνε από εγγύηση και τι αυξήσεις παίζουν για ολική ασφάλεια; μικτή, κλοπής κλπ... Δεν εχω δωσει εγγυηση ποτε, απλα προπληρωνεις ολο το ποσο την ημερα της παραλαβης. Δεν εχω προχειρο ενα συμβολαιο για να σου δωσω επιπλεον πληροφοριες αλλα με ενα τηλεφωνημα θα βγαλεις ακρη, ειναι πολυ εξυπηρετικοι. 1
sphinxgr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Ξεκινάμε απο κάτι βασικό. Αν κάνεις / σου κάνουν μια γρατσουνια μικρή στο ενοικιαζόμενο, θα την πληρώσεις απο 300€. Απο που? Απο τα 1000€ που θα σου κρατάνε ως εγγυηση. Η γρατσουνιά πιθανότατα να υπήρχε όταν πήρες το αμάξι. Δεν αλλάζει κάτι όμως. Αν θες να πληρώσεις 100€ τη γρατσουνιά αντί για 300€, τότε θα πληρώσεις το διπλάσιο μίσθωμα για να έχεις πλήρη ασφάλεια. Οπότε? Μονόδρομος να πάρεις δικό σου αμάξι. Με 5000€ και αρκετό ψάξιμο, θα βρεις κάτι του 2005-2010 σε καλή κατάσταση.
alagond3 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, dbrillis είπε Εγω νοικιαζω απο εδω https://www.imperial-car-rental.com/ οταν ερχομαι Ελλαδα και δεν εχω κανενα προβλημα και εχει πολλα σημεια παραλαβης στην Αττικη. Με βολευει το ενοικιαζομενο για τις 2-3 φορες που ερχομαι Ελλαδα γιατι με περιμενει στο αεροδρομιο και το αφηνω παλι στο αεροδρομιο. Ενω εχω αμαξι στην Ελλαδα, πρεπει να παω στο αμαξι με τα μεσα (και τα μπαγκαζια μου )ή να αγγαρεψω καποιον να ερθει και λοιπα και λοιπα. Ενοικιαση και ηρεμησα. Τωρα που μιλαμε, εχει Volkswagen UP με 12 ευρω τη μερα. Οι τιμές που έχουν στο σάιτ τους είναι πολύ καλές. Ξεκινάνε από 21Ε (εμπεριέχει ασφάλεια κλοπής) συν 8Ε για μια ασφάλεια που την ονομάζουν Full Damage. Και έχουν πολύ καλές αξιολογήσεις στο Google.
vamvakoolas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 αποτι διαβασα μαλλον δεν εχουν δικα τους οχηματα στην Ελλαδα και τα περνουν κυριως απο την apollo το κακο απο τις κριτικες ειναι οτι σε αρκετες περιπτωσεις οταν ο πελατης πηγε να παραλαβει οχημα δεν υπηρχε, ή αν υπηρχε ηταν χρεπι....
alagond3 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε αποτι διαβασα μαλλον δεν εχουν δικα τους οχηματα στην Ελλαδα και τα περνουν κυριως απο την apollo το κακο απο τις κριτικες ειναι οτι σε αρκετες περιπτωσεις οταν ο πελατης πηγε να παραλαβει οχημα δεν υπηρχε, ή αν υπηρχε ηταν χρεπι.... Νομίζω πως αυτές οι περιπτώσεις αφορούσαν νησιά όπου δουλεύουν με αντιπροσώπους κλπ.
getty Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ μια και κοιτάς για ενοικίαση σε επώνυμη εταιρία, για να αποφύγεις παγίδες, σε ενημερώνω ότι οι τιμές των ενοικιάσεων δεν είναι σταθερές στη διάρκεια του έτους. Από ότι θυμάμαι, η πιο φθηνή σεζόν είναι περίπου από αρχές Νοέμβρη έως Απρίλιο (με επιφύλαξη για τον μήνα, μπορεί να είναι και Μάιος). Μετά παίρνουν αύξηση για να διπλασιαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και τον Σεπτέμβριο όπου αρχίζουν να πέφτουν σημαντικά Οκτώβρη και από Νοέμβριο ξανά στο μισό σε σχέση με το καλοκαίρι. Αυτήν την πορεία έχουν τα τελευταία χρόνια ενώ μετά τον κορόνα το καλοκαίρι τιμολογούν πολύ πιο επιθετικά. Οπότε, λάβε και αυτά υπόψη σου αφού κάνει προϋπολογισμό για να μην πέσεις εκτός. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από getty
alagond3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, getty είπε Αγαπητέ μια και κοιτάς για ενοικίαση σε επώνυμη εταιρία, για να αποφύγεις παγίδες, σε ενημερώνω ότι οι τιμές των ενοικιάσεων δεν είναι σταθερές στη διάρκεια του έτους. Από ότι θυμάμαι, η πιο φθηνή σεζόν είναι περίπου από αρχές Νοέμβρη έως Απρίλιο (με επιφύλαξη για τον μήνα, μπορεί να είναι και Μάιος). Μετά παίρνουν αύξηση για να διπλασιαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και τον Σεπτέμβριο όπου αρχίζουν να πέφτουν σημαντικά Οκτώβρη και από Νοέμβριο ξανά στο μισό σε σχέση με το καλοκαίρι. Αυτήν την πορεία έχουν τα τελευταία χρόνια ενώ μετά τον κορόνα το καλοκαίρι τιμολογούν πολύ πιο επιθετικά. Οπότε, λάβε και αυτά υπόψη σου αφού κάνει προϋπολογισμό για να μην πέσεις εκτός. Ευχαριστώ πολύ φίλε! Το καλοκαίρι θα κάνω σπανιότερη χρήση λόγω του ότι ο καιρός δεν θα αποτελεί πρόβλημα για μετακίνηση με το μηχανάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα