Tlykog Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, MrRush είπε AOSP xωρίς Google services Nope. Εκτός και αν ξέρεις πως θα το θωρακίσεις εσύ. Είναι ένα απλό λειτουργικό, χωρίς Google, αλλά δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη προστασία ενάντια σε τρίτους. Ένα άλλο θέμα που έχει είναι ότι καποιες εφαρμογές δεν δουλεύουν, λόγω έλλειψης Gapps. Το /e/ OS που αναφέρει ο άνθρωπος έχει ενσωματωμένα προγράμματα απόκρυψης ip, επίβλεψης της δραστηριότητας των εφαρμογών και πρόγραμμα που ξεγελάει τις εφαρμογές ώστε να νομίζουν ότι έχεις Gapps, μεταξύ άλλων.
apostolisd Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, papp0us είπε Κοίτα να δείς, εγώ θεωρώ οτι η κρυπτογράφηση είναι απλά για την μεταφορά (αλίμονο να μετέφεραν ευαίσθητα δεδομένα χωρίς κρυπτογράφηση) αλλα σε καμία περίπτωση δεν παραμένουν κρυπτογραφημένα, γιατί ακόμα και στο αθώο σενάριο να τα χρησιμοποιεί για βελτίωση υπηρεσιών, κρυπτογραφημένα θα της ήταν άχρηστα. Γιατί να μπει στον κόπο να συλλέξει, να στείλει και να αποθηκεύσει ένα απροσδιόριστο μεν, αλλα πιθανότατα τεράστιο κομμάτι δεδομένων, χωρίς να έχει πρόσβαση σε αυτά; Αρπάζονται εδώ, γιατί νομίζουν οτι τους λέμε οτι τα συλλέγει για να τα πουλήσει ή δεν ξέρω εγώ τι, κάτι που φυσικά κανείς δεν έχει σκοπό να κάνει. Ούτε η Google "πουλάει τα δεδομένα σε τρίτους". Ο μόνος που έχει τα δεδομένα είναι η Google, και αυτή πληρώνουν οι τρίτοι για να σου πλασάρουν τα προϊόντα τους στοχευμένα. Ποια λογική επιχείρηση θα είχε ένα τρομερό προϊόν όπως τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, και θα τα πούλαγε; Το ζήτημα όλο, είναι να ότι τα μαζεύει και τα αποθηκεύει χωρίς να ζητήσει ξεκάθαρα συγκατάθεση απο το χρήστη, και μάλιστα το κάνει ενώ εμποδίζει όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές να το κάνουν "γιατι την ενδιαφέρει να μην διαρρεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της" . Μόνο που μετα τα μαζεύει και τα αποθηκεύει η ίδια . Ευχαριστώ και για την επεξήγηση, όχι δεν το ήξερα, δε δηλώνω ειδικός σε αλγόριθμους κρυπτογράφησης. Εγώ απλά είπα ότι το να υποστηρίζουμε ότι "είναι κρυπτογραφημένα, κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά" , είναι τελείως λάθος. To end-to-end encryption στα μηνύματα, κρυπτογραφηση είναι, αλλα φτάνοντας στη συσκευή μου μια χαρά πρόσβαση έχω στο μήνυμα. H Apple μπορεί πολύ εύκολα να έχει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα στον σερβερ της οταν φτάσουν, και κατα 99.99% αυτό κάνει. Το γιατί το κάνει είναι ο λόγος της μήνυσης. Συμφωνώ 100% σε όσα λες εδώ. Μόλις διάβασα και τα περισσότερα μηνύματα συμπλήρωσα το σχόλιό μου με τη συνολική μου άποψη. Ακριβώς επειδή επαγγελματικά ασχολούμαι με αντίστοιχα θέματα δε μπόρεσα να μην πεταχτώ σχετικά με το κομμάτι της κρυπτογράφησης 🤓 1
Tlykog Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, billdanos είπε Το Murena δηλαδή το εμπιστευόμαστε όταν μας λέει πως τα αρχεία μας στο cloud της παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά μιας και μας "υπόσχεται πως δεν τα σκανάρει και δεν τα μοιράζεται με τρίτους" ενώ την Apple όχι? 😇 Είναι open source. Η Apple όχι. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Δεν λέω ότι το ότι είναι open source σημαίνει ότι 100% είναι σωστή, αλλά τουλάχιστον μπορείς, αν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις, να το διαπιστώσεις. Στηρίζεται σε lineage OS, που είναι επίσης πλήρους open source project, από πάρα πολύ μεγάλη κοινότητα. Οπότε οι πιθανότητες να περιέχει επιβλαβή κωδικα είναι μικρές, ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι και παλιά ROM, δοκιμασμένη στο χρόνο για την αξιοπιστία της. Τέλος, δεν είναι υποχρεωτικό να ανοίξεις λογαριασμό ή να συνδεθείς με οποιονδήποτε τρόπο στο cloud της για να δουλέψει το λειτουργικό της. Μπορείς να λειτουργήσεις το κινητό, να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις κανονικά εφαρμογές χωρίς να προσθέσεις οποιοδήποτε λογαριασμό ή email σε αντίθεση με iOS. Τόσο η Apple, όσο και η Google, γράφουν ξεκάθαρα ότι δεν πουλάνε προσωπικά δεδομένα. Ο ισχυρισμός αυτός στηρίζεται σε ένα νομικό τρικ, όπου προσωπικά δεδομένα θεωρούνται πχ το όνομα, το επώνυμο κτλ και όχι το πως ζεις, πως σκέφτεσαι και πως καταναλώνεις... Το ότι ονομάζεσαι πχ user1236384 κάνει όλη τη διαφορά από το να σε έγραφαν με το όνομά σου, κατά τη λογική τους. Διαφωνώ κάθετα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Παρόλα αυτά η Apple βγάζει έσοδα κυρίως από software/hardware, σε αντίθεση με εταιρείες όπως πχ Google, Meta κτλ. Λογικά τα δεδομένα τα χρησιμοποιεί για τη χρήση και τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από Tlykog 1
Deyjandi Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, nikolas15341 είπε Έχετε κάποια ιδέα επιλογής λειτουργικού κινητό τηλέφωνο που να είναι κοντά στην απόλυτη ιδιωτικότητα; πχ murena OS Lineage OS χωρις GAPPS και χρήση εφαρμογών τύπου FOSS.
ntinosterpsis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, AtiX είπε Πραγματικά θα ήθελα να δω τις “εκεί” και τις “εδώ” ανοησίες που γράφονται σύμφωνα με τα λεγόμενα σου… Αν θυμάμαι καλά δεν ξεκίνησε σαν άρθρο αλλά από κάποιον YouTuber που το πήρε site και το έκανε θέμα χωρίς καμία απόδειξη… πραγματικά δεν έχετε βαρεθεί να διαβάζετε άρθρο με clickbait τίτλους με ψέματα και μηδέν ουσία? Μην βιάζεσαι να κουνήσεις το δάχτυλο και να μας βγάλεις όλους χαζούς. Σήμερα μπορεί να μην μπορεί να αποδειχτεί αλλά αύριο μπορεί να είναι γεγονός. Εκτός και αν εσύ μπορείς να μας αποδείξεις ότι η Apple δεν συλλέγει δεδομένα. Μπορείς; Έχω μάθει στη ζωή μου να μη θεωρώ τίποτα δεδομένο, ειδικά σε ότι αφορά το ίντερνετ. Για όλα κρατάω μια πισινή. Αν λοιπόν εσύ έχεις την σιγουριά ότι η Apple δεν σε παρακολουθεί, δε συλλέγει τα δεδομένα σου και και και τότε είναι δικαίωμα σου, το να μας λες όμως ότι δεν έχουμε κρίση για το τι διαβάζουμε ή ότι δε μπορούμε να έχουμε επιφυλάξεις είναι άλλη ιστορία. Εξάλλου και ο Snowden είχε δηλώσει ότι σε συνέντευξη του και η Apple σε παρακολουθεί και ότι σε apple συσκευές μπορούν να μπουν malware. Ίσως ήταν clickbait συνέντευξη και αυτή....
AtiX Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, ntinosterpsis είπε Μην βιάζεσαι να κουνήσεις το δάχτυλο και να μας βγάλεις όλους χαζούς. Σήμερα μπορεί να μην μπορεί να αποδειχτεί αλλά αύριο μπορεί να είναι γεγονός. Εκτός και αν εσύ μπορείς να μας αποδείξεις ότι η Apple δεν συλλέγει δεδομένα. Μπορείς; Έχω μάθει στη ζωή μου να μη θεωρώ τίποτα δεδομένο, ειδικά σε ότι αφορά το ίντερνετ. Για όλα κρατάω μια πισινή. Αν λοιπόν εσύ έχεις την σιγουριά ότι η Apple δεν σε παρακολουθεί, δε συλλέγει τα δεδομένα σου και και και τότε είναι δικαίωμα σου, το να μας λες όμως ότι δεν έχουμε κρίση για το τι διαβάζουμε ή ότι δε μπορούμε να έχουμε επιφυλάξεις είναι άλλη ιστορία. Εξάλλου και ο Snowden είχε δηλώσει ότι σε συνέντευξη του και η Apple σε παρακολουθεί και ότι σε apple συσκευές μπορούν να μπουν malware. Ίσως ήταν clickbait συνέντευξη και αυτή.... δεν ξέρω πως τα καταφέρατε, αλλά άλλοι προτρέχουν και βγάζουν αβάσιμα συμπεράσματα ενώ μερικοί από αυτούς κουνούν και το δάκτυλο… Ο Snowden αν θυμάμαι καλά είπε ότι μπορεί και η Apple να παρακολουθήσει όπως η Google και το Facebook… αν παραβλέπετε, σε μια ολόκληρη πρόταση, μια λέξη όπως το μπορεί, δεν σου φταίνε αυτοί που στο τονίζουν/θυμίζουν…
thegray Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, koutsis είπε Όσον αφορά το αν η Apple μας παρακολουθεί, είναι πιθανό, αλλά για να ξέρουμε αν καταγράφει, τι ακριβώς καταγράφει και τι το κάνει, πρέπει να περιμένουμε πληροφορίες από την Apple. Σώθηκες! Κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Εδώ η Apple προσπαθεί να κρύψει πληροφορίες, όχι να δώσει. 😂
Haldol Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μεταξύ μας, ακόμα νιώθω πολύ πιο ασφαλής ως χρήστης Apple, παρά αν είχα Google Μεταξύ δύο κακών, επιλέγεις πάντα το μικρότερο...
tritonas00 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, Pikita είπε Δεν την αγγίζει τίποτα. εχει την στηριξη του ινσομνια δεν χαμπαριαζει 1
Tetrabitos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Λογικό είναι, αν αγοράζαμε κινητό και ήταν μουγκα στη στρούγκα από διαφημίσεις, τι νόημα θα είχε για τις εταιρείες, ακόμα και για την μαμά εταιρεία; Θέλουν να βγάλουν παραπάνω λεφτά από το κάθε iPhone, Samsung κτλπ αφού πουληθεί. Μια από εφαρμογές, μια από διαφημίσεις, μια από προτάσεις αγορών. Απλά σου λέει, δεν τα πουλάω στους Κινέζους και στο CCP, να ξέρουν τι ζητάς. Θα στο φέρω εγώ μέσω Κίνας και θα πάρω ποσοστό από τις εταιρείες που πληρώνουν για να διαφημίζονται...
anonymous999 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, billdanos είπε Τελικά "ξέρουμε" ή "πιστεύουμε"? 😛 Εξαρτάται από τις παρωπιδες που φοράει καθένας. Εγώ κρατάω μια πισινή γιατί για κάτι που δεν το έχω δει με τα μάτια μου ποτέ δεν είμαι σίγουρος. Άλλοι ΞΕΡΟΥΝ ότι η Apple πάντα θέλει το καλό του χρήστη και όσοι λένε κάτι κακό γι αυτή είναι κακόβουλοι haters και αν δεν αποδείξει το FBI ότι πουλάει τα δεδομένα που μουλωχτα μαζεύει δεν πρέπει να μιλάμε. Τώρα, αν διαφωνούμε στην ερμηνεία των γραφομενων του άρθρου ο διάλογος είναι δυνατός, αν διαφωνούμε όμως και στο αν αληθεύουν ή όχι μπαίνουμε σε συνομωσιολογικη συζήτηση από την οποία τρέχω μακριά. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από anonymous999
JohnnyDragon Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Αποκλείεται δεν πιστεύω. Απλά ψέματα. Προβοκάτσια της Δύσης. Προβοκάτσια του ΝΑΤΟ. Πρόβατα και κατσίκια. Fake news. Make America Great Again.
Taoustaoys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η apple δεν μεταφέρει την έδρα της στην Ελλάδα ? Τουλάχιστον σε δικαστικό επίπεδο με αγωγες μυνησεις κτλ δεν θα είχε πρόβλημα, μετά από 10 χρόνια που θα εκδικάζονταν οι υποθέσεις θα λαδονε και θα αθωονονταν.
Chocobo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Είναι λογικό να υπάρχουν και οι 2 απόψεις.Αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχε και η μήνυση. Όπως λέει και ο λαός όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά όμως.Οπότε κάποιος μυρίστηκε πιθανά εύκολα χρήματα και το τόλμησε. “Γιατί να δουλεύετε , κάνετε μια μήνυση” όπως έλεγε και ο Πανούσης. Προσωπικά όπως σωστά πιστεύω είπαν και άλλοι , απο τη στιγμή που όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες στο internet δεν έχω πολλές προσδοκίες.Το να μαλώνουμε αν είναι η apple , η microsoft ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία μου μοιάζει ανούσιο. Ναι οκ η Χ και η Ψ διαφημίζει το privacy περισσότερο.Δεν θα τα βάψω μαύρα.
thegray Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://gizmodo.com/apple-iphone-privacy-dsid-analytics-personal-data-test-1849807619 https://twitter.com/mysk_co/status/1594515229915979776 Και ένα φρέσκο νέο... https://techmaniacs.gr/fotografies-agnoston-sto-icloud-christon-windows-sigi-ichthyos-i-apple/ Κατά τα άλλα Privacy & Security... 🤕 Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από thegray 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα