Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

ΔΕΝ έχουμε ακόμη κανένα επίσημο στοιχείο/ανάλυση με λεπτομέρειες που να αποδεικνύουν ακριβώς τι συμβαίνει και πού πάνε όλα αυτά τα στοιχεία

Εδώ κάνεις λάθος. Ξέρουμε (αν πιστέψουμε το άρθρο δηλαδή) ότι καταγράφονται από την Apple και πάνε στους servers της Apple. Συμφωνώ ότι δεν ξέρουμε τι τα κάνει η Apple, κάτι που εμένα δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα.

Upload=it does not stay on my iphone=Apple lied. Απλή εξίσωση, όντως δεν είναι πυρηνική φυσική 😁

• Like 2
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση αλλά με το γεγονός πως ΔΕΝ έχουμε ακόμη κανένα επίσημο στοιχείο/ανάλυση με λεπτομέρειες που να αποδεικνύουν ακριβώς τι συμβαίνει και πού πάνε όλα αυτά τα στοιχεία. Προφανώς και για να έχεις εξατομικευμένο περιεχόμενο θα πρέπει να συγκεντρώνονται κάποια στοιχεία από τον χρήστη και αυτό γίνεται παντού σε συσκευές, υπηρεσίες, apps, κλπ! Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το "πουλάω τα δεδομένα σου σε τρίτους".

Δεν είναι πυρηνική φυσική! :) 

Ο τίτλος του άρθρου είναι "Μαζική αγωγή στην Apple επειδή εξακολουθεί να παρακολουθεί τους χρήστες παρά τις διαβεβαιώσεις περί ιδιωτικότητας"

Άλλη συζήτηση το "παρακολουθώ τους χρήστες έτσι κι αλλιώς ενώ άλλα τους λέω" και άλλο το "πουλάω τα δεδομένα σε τρίτους".

Μην πάμε αλλού τη συζήτηση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

image.png.89fec04746efa5408efb9991b4944f7b.png

Δεν λέει "encrypted on our servers". Λέει STAYS ON YOUR IPHONE.

Εξήγησε μας εσύ ποιος λέει ότι δεν τα πουλάει αλλά τα μαζεύει για να γεμίζει servers....α ξέχασα, η Apple το λέει 😁

Μάλλον είναι δύσκολο να καταλάβεις τι λέει η διαφήμιση… 🙂

20 λεπτά πριν, MrRush είπε

Γιατί δεν απαντάς στην ερώτηση; Γιατί τα κρατάει;

18 λεπτά πριν, thegray είπε

Μείνε στον τίτλο του άρθρου (Μαζική αγωγή στην Apple επειδή εξακολουθεί να παρακολουθεί τους χρήστες παρά τις διαβεβαιώσεις περί ιδιωτικότητας).

Δεν ρωτάμε τίποτα και δεν μας ενοχλεί τίποτα, γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι τα πάντα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παρακολουθούνται. Από όλες τις εταιρίες. Ορίστε να το γενικεύσουμε. (Μην λέμε μόνο για την πολυαγαπημένη σου Apple. Είσαι φανατικός υποστηρικτής της το ξέρουμε 🙂).

Άρα τα συλλέγει γιατί όπως είπες τα χρησιμοποιεί για να μας διευκολύνει. Όχι, γιατί πιο πάνω είπες "μέχρι στιγμής πάντως, κανένας δεν έχει αποδείξει ότι τα χρησιμοποιεί… " Αποφάσισε. Τα χρησιμοποιεί τελικά ή δεν τα χρησιμοποιεί;

Παιχνιδι με τις λέξεις μπορώ να κάνω και εγώ, με δυσάρεστα αποτελέσματα όμως…

ξανά λέω, βρείτε μου ποια και πέστε σε ποιον τρίτο τα χρησιμοποίησε και θα έχουμε μια βάση συζήτησης…

μέχρι τότε ότι λέτε είναι στον αέρα

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

ξανά λέω, βρείτε μου ποια και πέστε σε ποιον τρίτο τα χρησιμοποίησε και θα έχουμε μια βάση συζήτησης…

Δεν είπε κανένας πουθενά για τρίτους.

Η Apple ΓΙΑΤΊ κρατάει δεδομένα για εσένα; Γιατί; Τι τα θέλει; Ειδικά αν δεν μπορεί να τα αποκρυπτογραφήσει όπως ισχυρίζεσαι ΓΙΑΤΊ τα κρατάει; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AtiX είπε

Είσαι εντελώς εκτός θέματος.

Μήπως είσαι κουρασμένος; Άστο καλύτερα για σήμερα.

Καταλαβαίνω ότι δεν ξέρεις να απαντήσεις, γι΄ αυτό σταματάω την συζήτηση μαζί σου. Δεν έχει κανένα νόημα να επαναλαμβανόμαστε εμείς κι εσύ να απαντάς άλλα αντί άλλων.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AtiX είπε

@MrRush & @thegray

Τα δεδομένα της Apple είναι κρυπτογραφημένα από την συσκευή μέχρι και τους server της, ούτε η Google ούτε και η MS έχουν πρόσβαση σε αυτά, το ίδιο λέει και η Apple… απόδειξη η τελευταία προσπάθεια να αλλάξει το καθεστώς κρυπτογράφησης ώστε να έχει πρόσβαση σε δεδομένα παιδικής κακοποίησης όπου και έκανε πίσω, μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να μας βγει το παραμυθάκι…

στα κατα αλλά όταν μάθουμε τι δεδομένα κρατάει και για πόσο, τότε θα κάτσουμε να συζητήσουμε…

μέχρι στιγμής πάντως, κανένας δεν έχει αποδείξει ότι τα χρησιμοποιεί…

Spoiler

That didn't age well ....

Ahead of CES, Apple touts 'what happens on your iPhone, stays on your iPhone'  with privacy billboard in Las Vegas - 9to5Mac

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, iwnas28 είπε

Βγάλε τις παρωπιδες φίλε, για την ιδιωτικοτητα σου μιλάς.

Κ γώ μπορεί να προτιμώ αππλε προϊόντα αλλά ήμαρτον κάπου... 

φίλε με στεναχωρεί πως ενήλικας δεν μπορεί να καταλάβει, διαβάζοντας μια συζήτηση σε γραπτό λόγο ποια η θέση του γραφων.

Αν εσυ από όλη αυτή τη συζήτηση κατάλαβες πως στηρίζω την Apple λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι .

• Super Moderators
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Εδώ κάνεις λάθος. Ξέρουμε (αν πιστέψουμε το άρθρο δηλαδή) ότι καταγράφονται από την Apple 😁

Τελικά "ξέρουμε" ή "πιστεύουμε"? 😛 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AtiX είπε

Θα ήθελα κάποιος, από τους πολλούς που το πιστεύουν εδώ μέσα, να μου εξηγήσει πως από την συλλογή κρυπτογραφημένων δεδομένων βγαίνει το συμπέρασμα ότι εκτός ότι έχει την δυνατότητα να τα αποκρυπτογραφήσει η Apple τα χρησιμοποιεί κιόλας…

ΥΓ: μην ξεχνάτε ότι η κρυπτογράφηση γίνεται στο κινητό ή tablet…

Άστο μεγάλε η εμμονή τους με τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι τέτοια που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ -γράφω προσωπικά- .

Ο άλλος μου λέει φίλε και εγώ Apple έχω αλλά κάπου όλα για την αγάπη σου στην Apple για την ιδιωτικότητα σου μιλάμε !!!!χαχαχαχ

ούτε θα κάτσω να εξηγήσω πως το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις εφαρμογές messaging…..

Κρυπτογραφημένα και εκεί αρα κατά αυτούς ο καθένας μπορεί να διαβάσει την συνομιλία μας ;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, MrRush είπε

Δεν είπε κανένας πουθενά για τρίτους.

Η Apple ΓΙΑΤΊ κρατάει δεδομένα για εσένα; Γιατί; Τι τα θέλει; Ειδικά αν δεν μπορεί να τα αποκρυπτογραφήσει όπως ισχυρίζεσαι ΓΙΑΤΊ τα κρατάει; 

Το ότι τα στέλνει δεν σημαίνει ότι και τα κρατάει όταν μάθεις ποια από όλα αυτά που διακινούνται τα κρατάει και για πόσο έλα να μιλήσουμε…

30 λεπτά πριν, thegray είπε

Καταλαβαίνω ότι δεν ξέρεις να απαντήσεις, γι΄ αυτό σταματάω την συζήτηση μαζί σου. Δεν έχει κανένα νόημα να επαναλαμβανόμαστε εμείς κι εσύ να απαντάς άλλα αντί άλλων.

Κουρασμένος με αυτά που διαβάζω είμαι και όχι με αυτά που λέω… όταν θα αποχτήσουν βάση τα λεγόμενα σας και δεν θα κάνετε λογικά πηδήματα, πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε… 🙂

—————

Μην ξεχνάμε τα δεδομένα που διαχειρίζεται η Apple είναι κρυπτογραφημένα… όταν και αν αποδείξετε ότι έχει τα κλειδιά για να τα αποκρυπτογραφήσει, κάντε μήνυση και βγάλτε λεφτά, πολλά λεφτά! Μέχρι τότε δεν κάνετε τίποτα άλλο από μπούγιο…

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leonidas_ είπε

Είμαι χρήστης iPhone και βρίσκομαι κάπου στη μέση. Τι εννοώ;

1. Όσοι αναφέρουν ότι επειδή η Apple δημιούργησε έναν αλγόριθμο κρυπτογράφησης, μπορεί κ να τον αποκρυπτογραφήσει χρειάζεται πολύ σοβαρά να διαβάσουν πως λειτουργεί η κρυπτογραφία, γιατί πραγματικά αν λειτουργούσε έτσι όπως νομίζουν δε θα είχε κανένα νόημα ύπαρξης. Ας ρίξουν μια ματιά σε διπλοκρυπτογράφηση, one way encryption, encryption end to end, encryption σε επίπεδο συσκευής και άλλα πολλά.

2. Θα συμφωνήσω κ εγώ ότι τα δεδομένα αυτά δε θα έπρεπε να αποστέλλονται. Δεν ξέρουμε αν αποθηκεύονται, δεν ξέρουμε για πόσο, αλλά ξέρουμε ότι αποστέλλονται κ δε θα έπρεπε να συμβαίνει, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι κρυπτογραφημένα σε επίπεδο συσκευής κ πρακτικά είναι άχρηστα. Επομένως κάτι βρωμάει.

Ποια μέση και πια αρχή .

Την κρυπτογράφηση ΔΕΝ θα μπορέσουν να την αποδείξουν εδώ θα είσαι και θα το δεις !

Αυτό έγραψα στο αρχικό μου μνμ και εδώ πέσανε να με φάνε !!!!

Μιλάμε μυρωδιά δεν έχουν και σχολιάζουν  απλά για να την πουνε στον άλλον .

Ο άλλος αναφέρθηκε στο δεκαετίας BMW μου και γράφει πως θέλω να βγάλω λεφτά για να βάλω καύσιμα !!!!

Δηλαδή κάπου ήμαρτον 

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, thegray είπε

Παιδιά υπάρχουν 2 παράμετροι εδώ και τις μπερδεύουμε με αποτέλεσμα να δημιουργουνται παρεξηγησεις. 

1η παράμετρος, αν η Apple παρακολουθεί τη δραστηριότητα μας. Φαίνεται, αν πιστέψουμε τις πηγές, ότι κάποια δεδομένα στέλνονται κρυπτογραφημενα στην Apple αλλά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει από εκεί και πέρα. Αν η Apple τα χρησιμοποιεί και πως τα χρησιμοποιεί. Για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε την απάντηση της Apple στο θέμα.

2η παράμετρος, αν η αγωγή που έγινε ευσταθει. Τα δεδομένα που βασιστηκαν για να κάνουν τη μήνυση προέρχονται απο ios 14 με jailbreak. Άρα με λειτουργικό 2 χρόνια πισω και όχι επίσημο αλλά πειραγμενο. Άρα πιστεύω θα φάνε τα μούτρα τους στο δικαστηριο. Τα δεδομένα που πήραν από το κανονικό ios 16 είναι κρυπτογραφημενα και δεν νομίζω να στεκουν στο δικαστήριο επίσης, μιας και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν περιέχουν δεδομένα δραστηριότητας ή οτιδήποτε άλλο. 

Άρα σαν συμπέρασμα. όσον αφορά το δικαστήριο το πιο πιθανό είναι να μην το κερδίσουν. Όσον αφορά το αν η Apple μας παρακολουθεί, είναι πιθανό, αλλά για να ξέρουμε αν καταγράφει, τι ακριβώς καταγράφει και τι το κάνει, πρέπει να περιμένουμε πληροφορίες από την Apple.

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 3
Δημοσ.

Καλά μιλάμε για μεγάλους Καραγκιόζηδες οι Αμερικανοί είναι ότι να ναι και μετά τους έφταιγε η Huawei ότι δήθεν παρακολουθούσε Ενώ η Apple που είναι 100% αμερικανική δεν τους φταίει σε τίποτα ρε Άντε και στον αγύριστο απατεώνες 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μην ξεχνάμε τα δεδομένα που διαχειρίζεται η Apple είναι κρυπτογραφημένα… όταν και αν αποδείξετε ότι έχει τα κλειδιά για να τα αποκρυπτογραφήσει, κάντε μήνυση και βγάλτε λεφτά, πολλά λεφτά! Μέχρι τότε δεν κάνετε τίποτα άλλο από μπούγιο…

To the point αυτό που μέχρι ένα σημείο ζητούσα εχθές από τον παππού μέχρι που κατάλαβα πως ΔΕΝ έχει νόημα περαιτέρω συζήτηση αφού ΔΕΝ μπορούν να κατανοήσουν τι γράφω …

• Like 1
Δημοσ.

The recent changes that Apple has made to App Store ads should raise many #privacy concerns. It seems that the #AppStore app on iOS 14.6 sends every tap you make in the app to Apple.👇This data is sent in one request: (data usage & personalized ads are off)

Από την έρευνα στην οποία πατάει η αγωγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...