Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, thegray είπε

Σε διορθώνω γιατί μάλλον δεν ξέρεις τον μηχανισμό που λειτουργεί το Internet.

To Internet ΔΕΝ είναι free και αυτός είναι ο βασικός λόγος της συλλογής κάθε πληροφορίας-δεδομένων οποιουδήποτε το χρησιμοποιεί.

Ψάξτο!

Για εξήγησε το δεν είναι "FREE".

Γιατί από την άλλη εγώ βλέπω να Μπαίνεις παντού,να ψάχνεις παντού σχεδόν και όλα αυτά είναι ελεύθερα.

Αν εννοείς ότι πληρώνεις Την εκάστοτε

Εταιρεία που σου δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο τότε ναι έχεις δίκαιο.

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kremenarasi είπε

Για εξήγησε το δεν είναι "FREE".

Γιατί από την άλλη εγώ βλέπω να Μπαίνεις παντού,να ψάχνεις παντού σχεδόν και όλα αυτά είναι ελεύθερα.

Αν εννοείς ότι πληρώνεις Την εκάστοτε

Εταιρεία που σου δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο τότε ναι έχεις δίκαιο.

Είναι πάρα πολύ απλό φίλε μου. Γιατί δεν κάνεις μια αναζήτηση;

Εσύ ως χρήστης είσαι το προϊόν.
Αυτός που φτιάχνει μια σελίδα, δεν την φτιάχνει για την ψυχή της μάνας του. Για να επιβιώσει χρειάζεται σπόνσορες και διαφημίσεις.
Οι εταιρίες που διαφημίζουν προϊόντα μαντεύεις μήπως από που αντλούν τις πληροφορίες για το τι για παράδειγμα ενδιαφέρεται περισσότερο ο κόσμος; Η απάντηση είναι ότι αγοράζουν δεδομένα. Από ποιους; Από αυτούς που τα συλλέγουν φυσικά!
Όταν εσύ κάνεις κλικ σε μια διαφήμιση, κάποιος έχει κέρδος από αυτό. Το κέρδος αυτό κάνει κύκλο. Ένα win-win μεταξύ του διαφημιζόμενου και του συλλέκτη που το πληρώνει ο καταναλωτής.
Ξέρεις πόσος κόσμος αγοράζει πράγματα μέσω διαδικτύου στις μέρες μας, πόσα ενημερωτικά emails, SMS, Viber messeges κλπ κλπ κλπ αποστέλονται καθημερινά; Μόνο αυτές τις μέρες με το Black Friday, το κινητό είναι σε έξταση.
Είσαι το προϊόν λοιπόν. Και πληρώνεις για τα πάντα και ξέρουν για σένα τα πάντα.

Οπότε... τίποτα δεν είναι free.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@MrRush & @thegray

Τα δεδομένα της Apple είναι κρυπτογραφημένα από την συσκευή μέχρι και τους server της, ούτε η Google ούτε και η MS έχουν πρόσβαση σε αυτά, το ίδιο λέει και η Apple… απόδειξη η τελευταία προσπάθεια να αλλάξει το καθεστώς κρυπτογράφησης ώστε να έχει πρόσβαση σε δεδομένα παιδικής κακοποίησης όπου και έκανε πίσω, μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να μας βγει το παραμυθάκι…

στα κατα αλλά όταν μάθουμε τι δεδομένα κρατάει και για πόσο, τότε θα κάτσουμε να συζητήσουμε…

μέχρι στιγμής πάντως, κανένας δεν έχει αποδείξει ότι τα χρησιμοποιεί…

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θα ήθελα κάποιος, από τους πολλούς που το πιστεύουν εδώ μέσα, να μου εξηγήσει πως από την συλλογή κρυπτογραφημένων δεδομένων βγαίνει το συμπέρασμα ότι εκτός ότι έχει την δυνατότητα να τα αποκρυπτογραφήσει η Apple τα χρησιμοποιεί κιόλας…

ΥΓ: μην ξεχνάτε ότι η κρυπτογράφηση γίνεται στο κινητό ή tablet…

Όχι για τα κρυπτογραφημένα, αλλά κάνε έναν κόπο όποτε μπορέσεις να διαβάσεις το άρθρο του Gizmodo που παραθέτει και το άρθρο. (https://gizmodo.com/apple-iphone-analytics-tracking-even-when-off-app-store-1849757558) Επίσης το κλειδί κρυπτογράφησης είναι μισό στη συσκευή και μισό στην κάθε μαμά εταιρεία. 

Το θέμα όμως είναι αυτό που αναφέρεται στο άρθρο του gizmodo.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

@MrRush & @thegray

Τα δεδομένα της Apple είναι κρυπτογραφημένα από την συσκευή μέχρι και τους server της, ούτε η Google ούτε και η MS έχουν πρόσβαση σε αυτά, το ίδιο λέει και η Apple… μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να μας βγει το παραμυθάκι…

στα κατα αλλά όταν μάθουμε τι δεδομένα κρατάει και για πόσο, τότε θα κάτσουμε να συζητήσουμε…

Δεν απαντάς όμως στο ερώτημα, "Γιατί τα συλλέγει"; Για πλάκα;

Άσε το πόσο τα κρατάει και τι κρατάει. Και εάν έχει πρόσβαση ή όχι εσύ πως το ξέρεις; Είσαι κολλητός του Tim;

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, AtiX είπε

@MrRush & @thegray

Τα δεδομένα της Apple είναι κρυπτογραφημένα από την συσκευή μέχρι και τους server της, ούτε η Google ούτε και η MS έχουν πρόσβαση σε αυτά, το ίδιο λέει και η Apple… απόδειξη η τελευταία προσπάθεια να αλλάξει το καθεστώς κρυπτογράφησης ώστε να έχει πρόσβαση σε δεδομένα παιδικής κακοποίησης όπου και έκανε πίσω, μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να μας βγει το παραμυθάκι…

Και γιατί τα συλλέγει; Είναι χαζοί και πετάνε λεφτά σε αποθηκευτικό χώρο; Γιατί τα συλλέγει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι χρήστης iPhone και βρίσκομαι κάπου στη μέση. Τι εννοώ;

1. Όσοι αναφέρουν ότι επειδή η Apple δημιούργησε έναν αλγόριθμο κρυπτογράφησης, μπορεί κ να τον αποκρυπτογραφήσει χρειάζεται πολύ σοβαρά να διαβάσουν πως λειτουργεί η κρυπτογραφία, γιατί πραγματικά αν λειτουργούσε έτσι όπως νομίζουν δε θα είχε κανένα νόημα ύπαρξης. Ας ρίξουν μια ματιά σε διπλοκρυπτογράφηση, one way encryption, encryption end to end, encryption σε επίπεδο συσκευής και άλλα πολλά.

2. Θα συμφωνήσω κ εγώ ότι τα δεδομένα αυτά δε θα έπρεπε να αποστέλλονται. Δεν ξέρουμε αν αποθηκεύονται, δεν ξέρουμε για πόσο, αλλά ξέρουμε ότι αποστέλλονται κ δε θα έπρεπε να συμβαίνει, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι κρυπτογραφημένα σε επίπεδο συσκευής κ πρακτικά είναι άχρηστα. Επομένως κάτι βρωμάει.

Επεξ/σία από leonidas_
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγώ δεν ξέρω τι λέτε αλλά με την θέληση μου στελνω δεδομένα στην apple μέσο του analytics που έχει και το οποίο αποδέχτηκα με ένα κλικ κατά την διάρκεια του update όποτε η Apple ανετα μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτά είναι τα μόνα δεδομένα που συλλέγει και πολύ πιθανόν η μυνηση να πάει στα σκουπίδια…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, thegray είπε

Δεν απαντάς όμως στο ερώτημα, "Γιατί τα συλλέγει"; Για πλάκα;

Άσε το πόσο τα κρατάει και τι κρατάει. Και εάν έχει πρόσβαση ή όχι εσύ πως το ξέρεις; Είσαι κολλητός του Tim;

11 λεπτά πριν, MrRush είπε

Και γιατί τα συλλέγει; Είναι χαζοί και πετάνε λεφτά σε αποθηκευτικό χώρο; Γιατί τα συλλέγει;

Πραγματικά τώρα ρωτάτε γιατί τα συλλέγει ενώ ξέρουμε ότι εμάς διευκολύνει? Θα ρωτάτε γιατί όλες οι εταιρίες έχουν αρχείο με την οποιοσδήποτε κίνηση μας? Εκεί γιατί δεν σας ενοχλεί?

πραγματικά βρείτε μου που και πως τα πουλάει για να έχει νόημα η συζήτηση…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Πραγματικά τώρα ρωτάτε γιατί τα συλλέγει ενώ ξέρουμε ότι εμάς διευκολύνει? Θα ρωτάτε γιατί όλες οι εταιρίες έχουν αρχείο με την οποιοσδήποτε κίνηση μας? Εκεί γιατί δεν σας ενοχλεί?

image.png.89fec04746efa5408efb9991b4944f7b.png

Δεν λέει "encrypted on our servers". Λέει STAYS ON YOUR IPHONE.

Εξήγησε μας εσύ ποιος λέει ότι δεν τα πουλάει αλλά τα μαζεύει για να γεμίζει servers....α ξέχασα, η Apple το λέει 😁

• Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, anonymous999 είπε

Δεν λέει "encrypted on our servers". Λέει STAYS ON YOUR IPHONE.

Εξήγησε μας εσύ ποιος λέει ότι δεν τα πουλάει αλλά τα μαζεύει για να γεμίζει servers....α ξέχασα, η Apple το λέει 😁

Ο Μπάμπης ο ταξιτζής το πρωί μου είπε πως τα πουλάει. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο! :) 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Γιατί δεν απαντάς στην ερώτηση; Γιατί τα κρατάει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μείνε στον τίτλο του άρθρου (Μαζική αγωγή στην Apple επειδή εξακολουθεί να παρακολουθεί τους χρήστες παρά τις διαβεβαιώσεις περί ιδιωτικότητας).

Δεν ρωτάμε τίποτα και δεν μας ενοχλεί τίποτα, γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι τα πάντα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παρακολουθούνται. Από όλες τις εταιρίες. Ορίστε να το γενικεύσουμε. (Μην λέμε μόνο για την πολυαγαπημένη σου Apple. Είσαι φανατικός υποστηρικτής της το ξέρουμε 🙂).

Άρα τα συλλέγει γιατί όπως είπες τα χρησιμοποιεί για να μας διευκολύνει. Όχι, γιατί πιο πάνω είπες "μέχρι στιγμής πάντως, κανένας δεν έχει αποδείξει ότι τα χρησιμοποιεί… " Αποφάσισε. Τα χρησιμοποιεί τελικά ή δεν τα χρησιμοποιεί;

Επεξ/σία από thegray
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Ο Μπάμπης ο ταξιτζής το πρωί μου είπε πως τα πουλάει. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο! :) 

Συμφωνώ απολύτως ότι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο. Η Apple λέει ψέματα και πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Ότι άλλο και να λέει είναι επίσης πολύ πιθανόν ψέματα. Όποιος θέλει να την υπερασπιστεί, ας βρει άλλο επιχείρημα από τους ισχυρισμούς της περί του θέματος.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Συμφωνώ απολύτως ότι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο. Η Apple λέει ψέματα και πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Ότι άλλο και να λέει είναι επίσης πολύ πιθανόν ψέματα. Όποιος θέλει να την υπερασπιστεί, ας βρει άλλο επιχείρημα από τους ισχυρισμούς της περί του θέματος.

Δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση αλλά με το γεγονός πως ΔΕΝ έχουμε ακόμη κανένα επίσημο στοιχείο/ανάλυση με λεπτομέρειες που να αποδεικνύουν ακριβώς τι συμβαίνει και πού πάνε όλα αυτά τα στοιχεία. Προφανώς και για να έχεις εξατομικευμένο περιεχόμενο θα πρέπει να συγκεντρώνονται κάποια στοιχεία από τον χρήστη και αυτό γίνεται παντού σε συσκευές, υπηρεσίες, apps, κλπ! Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το "πουλάω τα δεδομένα σου σε τρίτους".

Δεν είναι πυρηνική φυσική! :) 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...