dkmaster Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε Το νόημα είναι ότι από την μια πληρώνεις περισσότερα λεφτά και σε παρακολουθεί η apple και από την άλλη πληρώνεις λιγότερα για να σε παρακολουθούν αντιγράφοντας τους τρόπους που σε παρακολουθεί η Apple. Από την μια πλευρά έχεις το AppStore που σαφώς υπάρχει κάποιος έλεγχος από την μαμά apple για το περιεχόμενο και από την άλλη έχεις το playstore που απλά είναι χωματερή οποίος θέλει ότι θέλει ανεβάζει με την Google να σφυρίζει αδιάφορα. Χίλιες φορές εάν με παρακολουθούν τα δεδομένα έστω και κρυπτογραφημένα να παραμένουν στην Apple από το να τα μοιράζεται η οποία Google με Samsung, Xiaomi, Huawei, Honor, oppo, Realme, Poco κτλ. Ααααα μιλάμε και για jailbroken κινητό με iOS 14,6 όπως λέμε κόλλησα αφροδισιο αλλά φορούσα προφυλακτικό που το βρήκα στα πράγματα του μπαμπά μου που του το είχαν δώσει στην επιστράτευση του 74…… Ολοι αυτοί που παραπονιούνται ας έρθουν εδώ Ελλάδα όπου θα τους παρακολουθεί επίσημα η ελληνική κυβέρνηση……και μετά παραπονούμαστε οτι δεν ακούει τον λαό η εξουσία !!!! Όλα μαζί σε ένα μίξερ, ωραίο. Το θέμα δεν είναι ότι απλά παρακολουθούν όλοι, το θέμα είναι με τα λεγόμενα του άρθρου τουλάχιστον ότι λένε πως δεν παρακολουθούν αλλά το κάνουν. Αν ισχύει αυτό για οποιαδήποτε εταιρεία καλώς γίνεται η αγωγή και να γίνει και σε άλλες εταιρείες. Άσχετο το AppStore και το PlayStore, η Apple λέει ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δεδομένων που μοιράζονται όταν χρησιμοποιούν τις ιδιόκτητες εφαρμογές της Apple στο iPhone. Οπότε δεν μας νοιάζουν οι υπόλοιπες εφαρμογές σε αυτή τη φάση. Πάμε πάλι για το JB γιατί δεν το έχετε πιάσει το νόημα. Η ομάδα σε μη JB συσκευή ανακάλυψε ότι γίνεται μετάδοση δεδομένων τα οποία λόγω κρυπτογράφησης δεν μπορούσαν να τα διαβάσουν για να δουν τι είναι. Έτσι, σε JB είδαν τι είναι αυτά τα δεδομένα. Αυτή είναι διαφορά, όχι ότι κατέβασαν γτπ εφαρμογή και ο hacker πίσω από την εφαρμογή υπέκλεψε δεδομένα. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από dkmaster 5
vins Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμένα αυτό που μου τη δίνει σήμερα είναι η ψευδαίσθηση της επιλογής… Ναι μπορείς να επιλέξεις να μην έχεις smartphone, ωστόσο η καθημερινότητά σου θα γίνει τόσο δύσκολη που ουσιαστικά καθίσταται αδύνατο να μην έχεις… Οκ αν είσαι παππούδι χεστηκες. Αν είσαι επαγγελματίας όμως πχ πραγματικά δεν υπάρχει επιλογή… Μόνο το e-banking να μην έχεις καθάρισες. Αυτο ως προς το κομμάτι της ελευθερίας επιλογής και ηθικά/φιλοσοφικά ζητήματα (που είναι μεν σοβαρά, αλλά τα κάνουμε γαργάρα σήμερα γιατί έτσι είναι η κατάσταση). Τωρα πρακτικά, αυτό που όντως με ενοχλεί είναι η διαφήμιση για το privacy της Apple, το οποίο είναι και selling point. Δλδ κάτσε φίλη μου apple, χρεώνεις 1500€ για μια συσκευή που λες ότι προσφέρει privacy. Ε πρέπει να το προσφέρει. Αλλιώς πες μου 1500€ με το privacy, ή πχ 1000€ χωρίς και άσε τον κόσμο να επιλέξει. Ναι οι περισσότεροι που το θέλουν για prestige και το μηλαράκι στις φωτο στον καθρέφτη θα πάρουν αυτό με τα 1000€, αλλά να υπάρχει η επιλογή και για τους άλλους. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από vins 6 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, zio10 είπε Δεν πρόκειται να σταματήσει αυτό, είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και της τεχνολογίας. του ανθρώπου .
iwnas28 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Ξανά διάβασε τώρα το σχόλιο μου και υπέδειξε μου που ακριβώς έγραψα πως είμαι σίγουρος πως δεν γίνεται αυτό που λέει ο τύπος . Αυτό που έγραψα είναι πως σε ένα μη σπασμένο I phone τα πάντα είναι κρυπτογραφημένα και ΕΤΣΙ θα είναι . Μπορεί για την Apple ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ όμως αυτό ΔΕΝ το ξέρεις ούτε εσυ ούτε αυτοί οι ίδιοι που κάνουν την μήνυση ! Όποτε που καταλήγουμε ;; Πως με jail broken I phone ΔΕΝ πας πουθενά !! Γιατί η ίδια η Apple θα ισχυριστεί πως σε μη σπασμένο είναι κρυπτογραφημένα ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ! Ακόμα και αν δεν είναι έτσι . Εφόσον δεν μπορείς να το αποδείξεις λυπάμαι πολύ . Αυτά τα τύπου άρθρα είναι για να κράζουν από κάτω χωρίς να ξέρουν γιατί . Για τους υπόλοιπους ισχύει αυτό που έγραψα Α ναι ;! Κάνε και εσυ μήνυση λοιπόν αφού είσαι τόσο σίγουρος . Σε κάθε άλλη περίπτωση διάβασε την απάντηση μου στον @hyperlostνα μην ξανά γράφω τα ίδια . Βγάλε τις παρωπιδες φίλε, για την ιδιωτικοτητα σου μιλάς. Κ γώ μπορεί να προτιμώ αππλε προϊόντα αλλά ήμαρτον κάπου... 1
thegray Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, billdanos είπε Γι αυτό αγοράζουμε μόνο Android! Ή αγοράζουμε μόνο Apple για να ζούμε με ψευδαισθήσεις. 🙂
Retromaniac Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 @Chris_BMW Πραγματικά όλοι σου λένε, ακόμη και οι apple users, τι εννοεί το άρθρο. Όλοι έχουμε καταλάβει. Μην το συνεχίζεις, κρίμα είναι.... Φιλικά... 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, thegray είπε Ή αγοράζουμε μόνο Apple για να ζούμε με ψευδαισθήσεις. 🙂 Το παν είναι να νιώθεις καλά!
thegray Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Εγώ ξεφτιλίζομαι ;;!!! Μεγάλε ΔΕΝ έχεις μυρωδιά από νομικά θέματα ούτε εσυ ούτε οι υπόλοιποι ! Έχετε τόση ώρα και προσπαθείτε να μου πείτε τιιιιι;;;!!! Πως και η Apple το κάνει ;;;; Το κάνει ωραία ;;;; Απέδειξε το μεγάλε και θα κάνω και εγώ μήνυση … Κρυπτογραφημένο ξέρεις τι σημαίνει ;;;; Πως δεν έχει πρόσβαση κανείς . Και συμφωνώ η Apple έχει τα κλειδιά και έχει πρόσβαση . ΑΠΕΔΕΙΞΕ το!!! Οποιοδήποτε δικηγόρος της πλάκας θα ισχυριστεί το αντίθετο οι ίδιοι που κάνουν μήνυση ΔΕΝ μπορούν να το αποδείξουν . Το ίδιο το άρθρο καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα και σου λέει εν κατακλείδι πως παρόλα αυτά υπέβαλαν μήνυση ! Και έχω εσένα να μου λες και από πάνω «εκτίθεσαι» για να το τελειώνω εδώ γιατί νομίζω πως μιλάω με παιδάκια . Αν έχεις αποδείξεις ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ . Να βγάλω κάνα φράγκο αν όχι σταματα το εδώ γιατί εσυ εκτίθεσαι . Και επειδή κάποιοι ούτε αυτό ΔΕΝ μπορούν να καταλάβουν ΔΕΝ γράφω ΠΟΥΘΕΝΑ πως δεν το κάνει . Γράφω πως ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις πως το κάνει Πρέπει να αποφασίσεις... Λες ότι κρυπτογραφημένο σημαίνει ότι δεν έχει πρόσβαση κανείς, ενώ στην επόμενη κιόλας πρότασή σου συμφωνείς ότι η Apple έχει τα κλειδιά και έχει όντως πρόσβαση. Τι να αποδείξει δηλαδή ένας δικηγόρος, ότι η εταιρία που έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται το πρόγραμμα κρυπτογράφησης δεν έχει η ίδια πρόσβαση; Τα αυτονόητα; Απλά πράγματα, εάν δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος η Apple να συλλέγει αυτά τα δεδομένα, δεν θα έμπαινε στην διαδικασία. Από τη στιγμή που τα συλλέγει και τα αποθηκεύει, υπάρχει λόγος. Ποιος; Η Apple ξέρει.
kremenarasi Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Από την ώρα που το "internet" είναι Free λογικό είναι η Κάθε Εταιρεία να μαζεύει δεδομένα για κάθε χρήστη. Τη του αρέσει,τη παρακολουθεί και οτιδήποτε άλλη πληροφορία...και εδώ μπαίνει Αλγόριθμος που κατευθύνει της "στοχευμένες" πληροφορίες ΔΙΑΦΗΜΊΣΕΙΣ Σε κάθε Συσκευή. Εγώ προσωπικά αυτό πιστεύω ότι γίνεται.
Dimitris_1981 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Βασικά σηκώνουμε σκόνη για κάτι που γνωρίζαμε. Είμαι κάτοχος Android σε κινητό, iPad σε Tablet και Windows σε PC (με ανωμαλους δεν μιλαω ) Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και οι 3 το κάνουν με την google να είναι η πιο επιθετική. Δεν λέω ότι είναι σωστό απλά ότι είναι αφελής όσοι λένε ότι ο Χ δεν το κάνει ή κατηγορούν ότι ο Υ το κάνει. Όλοι το κάνουν γιατί πολύ απλά φέρνει λεφτά. 1
AtiX Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα κάποιος, από τους πολλούς που το πιστεύουν εδώ μέσα, να μου εξηγήσει πως από την συλλογή κρυπτογραφημένων δεδομένων βγαίνει το συμπέρασμα ότι εκτός ότι έχει την δυνατότητα να τα αποκρυπτογραφήσει η Apple τα χρησιμοποιεί κιόλας… ΥΓ: μην ξεχνάτε ότι η κρυπτογράφηση γίνεται στο κινητό ή tablet… Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από AtiX 1
MrRush Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, PLHROPPP είπε Το νόημα είναι ότι από την μια πληρώνεις περισσότερα λεφτά και σε παρακολουθεί η apple και από την άλλη πληρώνεις λιγότερα για να σε παρακολουθούν αντιγράφοντας τους τρόπους που σε παρακολουθεί η Apple. Από την μια πλευρά έχεις το AppStore που σαφώς υπάρχει κάποιος έλεγχος από την μαμά apple για το περιεχόμενο και από την άλλη έχεις το playstore που απλά είναι χωματερή οποίος θέλει ότι θέλει ανεβάζει με την Google να σφυρίζει αδιάφορα. Χίλιες φορές εάν με παρακολουθούν τα δεδομένα έστω και κρυπτογραφημένα να παραμένουν στην Apple από το να τα μοιράζεται η οποία Google με Samsung, Xiaomi, Huawei, Honor, oppo, Realme, Poco κτλ. Ααααα μιλάμε και για jailbroken κινητό με iOS 14,6 όπως λέμε κόλλησα αφροδισιο αλλά φορούσα προφυλακτικό που το βρήκα στα πράγματα του μπαμπά μου που του το είχαν δώσει στην επιστράτευση του 74…… Ολοι αυτοί που παραπονιούνται ας έρθουν εδώ Ελλάδα όπου θα τους παρακολουθεί επίσημα η ελληνική κυβέρνηση……και μετά παραπονούμαστε οτι δεν ακούει τον λαό η εξουσία !!!! "και από την άλλη πληρώνεις λιγότερα για να σε παρακολουθούν αντιγράφοντας τους τρόπους που σε παρακολουθεί η Apple." Η παρακολούθηση ήταν ανέκαθεν τεχνική της Google και η Apple προσφάτως έχει μπει στο κόλπο. Παλιά όντως ότι έκανες στο iPhone έμενε στο iPhone. Το App Store δεν είναι moderated όπως πρέπει και έχει απίστευτα πολλά scams, είναι και αυτό χωματερή όπως και το Play Store. Google it και θα δεις, γράψε "App Store Scams", δεν τελειώνουν τα αποτελέσματα. Το τελευταίο μισό της απάντησης σου δεν βγάζει νόημα. Το ένα iPhone που έκαναν τεστ για να δουν τι είχαν μέσα αυτά τα δεδομένα που συλλέγει η Apple ήταν Jailbroken γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να τα δουν, η Apple όμως θα συνέχιζε να συλλέγει. Στο πλήρως ενημερωμένο iPhone πάλι συλλέγει η Apple δεδομένα αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν τι γιατί δεν έχουν το Jailbreak να δουν. Βασιζόμενοι στο iPhone με το Jailbreak υποθέτουν ότι και το iPhone χωρίς θα συλλέγει τα ίδια δεδομένα αφού ο προορισμός των δεδομένων είναι ο ίδιος (η Apple). 1
thegray Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, kremenarasi είπε Από την ώρα που το "internet" είναι Free λογικό είναι η Κάθε Εταιρεία να μαζεύει δεδομένα για κάθε χρήστη. Τη του αρέσει,τη παρακολουθεί και οτιδήποτε άλλη πληροφορία...και εδώ μπαίνει Αλγόριθμος που κατευθύνει της "στοχευμένες" πληροφορίες ΔΙΑΦΗΜΊΣΕΙΣ Σε κάθε Συσκευή. Εγώ προσωπικά αυτό πιστεύω ότι γίνεται. Σε διορθώνω γιατί μάλλον δεν ξέρεις τον μηχανισμό που λειτουργεί το Internet. To Internet ΔΕΝ είναι free και αυτός είναι ο βασικός λόγος της συλλογής κάθε πληροφορίας-δεδομένων οποιουδήποτε το χρησιμοποιεί. Ψάξτο!
MrRush Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Θα ήθελα κάποιος, από τους πολλούς που το πιστεύουν εδώ μέσα, να μου εξηγήσει πως από την συλλογή κρυπτογραφημένων δεδομένων βγαίνει ότι εκτός ότι έχει την δυνατότητα να τα αποκρυπτογραφήσει η Apple τα χρησιμοποιεί κιόλας… ΥΓ: μην ξεχνάτε ότι η κρυπτογράφηση γίνεται στο κινητό ή tablet… Από την στιγμή που η αποθήκευση δεδομένων κοστίζει και κοστίζει πολύ, σε σημείο που εταιρίες σαν την Google (της οποίας τους servers χρησιμοποιεί το iCloud για να βάζει τα δεδομένα χρηστών μην ξεχνάμε) έφτιαξαν δικό τους filesystem για να αποθηκεύονται τα δεδομένα σε λιγότερο χώρο, γιατί η Apple να τα κρατάει αν δεν τα κάνει τίποτα; Τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται τζάμπα. Τα δεδομένα μένουν κρυπτογραφημένα μόνο κατά την κίνηση τους για να μην είναι εύκολο σε κάποιον να τα δει μέσω κάποιου packet sniffer και στον προορισμό αποκρυπτογραφούνται και επεξεργάζονται. Τώρα ας πούμε ότι η Apple όντως τα κρατάει για πλάκα και όντως καίει λεφτά χωρίς λόγο για να τα κρατάει και όντως μένουν κρυπτογραφημένα εκεί που αποθηκεύονται και όντως η Apple δεν έχει τρόπο να δει τι είναι μέσα. Το γεγονός ότι καυχιέται ότι δεν συλλέγει τίποτα και "what happens on the iPhone stays on the iPhone" ενώ δεν το τηρεί, είναι δικαιολογία για class action lawsuit ακόμα και αν γράφει στα ψιλά γράμματα ότι κρατάει δεδομένα, γιατί κανένας χρήστης δεν διαβάζει τα ψιλά γράμματα. 6
thegray Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, AtiX είπε Θα ήθελα κάποιος, από τους πολλούς που το πιστεύουν εδώ μέσα, να μου εξηγήσει πως από την συλλογή κρυπτογραφημένων δεδομένων βγαίνει το συμπέρασμα ότι εκτός ότι έχει την δυνατότητα να τα αποκρυπτογραφήσει η Apple τα χρησιμοποιεί κιόλας… ΥΓ: μην ξεχνάτε ότι η κρυπτογράφηση γίνεται στο κινητό ή tablet… Για πλάκα τα συλλέγει η Apple τα δεδομένα και μόνο. Και ξαναλέμε... Γιατί κάποιος να συλλέγει δεδομένα από τη στιγμή που του είναι άχρηστα; Ξέρεις να δώσεις αυτή την απάντηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα