Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γινεται κατι τετοιο; Μπορειτε να μου προτεινετε καποια εταιρεια;

Συγκεκριμενα, στην Θεσσαλονικη το χρειαζομαι λιγο πριν τα Χριστουγεννα. Εκλεισα ενα απο αρκετα μεγαλη εταιρεια(νομιζω) αλλα ηθελαν 900ευρω εγγυηση, οποτε ακυρωσα την κρατηση κατευθειαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα νησιά από ένα μικρό γραφείο που ο ιδιοκτήτης είναι και υπάλληλος είναι πιο εύκολο να πάρεις το όχημα χωρίς εγγύηση μόνο με νούμερα κάρτας ή με λίγα μετρητά ή και χωρίς καθόλου εγγύηση αν σε κόψει φυσιογνωμικά για αξιόπιστο. Μην περιμένεις όμως καινούριο αμάξι...

Στα νησιά πολύ απλά όλοι γνωρίζονται και στο κάτω κάτω που θα πας? Να τους κλέψεις το αμάξι δεν υπάρχει περίπτωση (αρκετά δύσκολο), να μεταφέρεις λαθραία εμπορεύματα, κλοπιμαία ή μετανάστες είναι μάλλον απίθανο.

Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αντίθετα πολλοί νοικιάζουν αμάξι για να κάνουν βρωμοδουλειές που δεν θα τις κάναν με δικό τους όχημα ή  με σκοπό να σκηνοθετήσουν κλοπή ή και να το κάνουν ανταλλακτικά. Κάποιοι επιπλέον μπορεί να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα. Σπάνιο το να τους επιτραπεί αλλά όχι απίθανο.

Φυσικά δεν ανέφερα το ενδεχόμενο να τρακάρει το όχημα κάποιος και να μην έχει/θέλει να πληρώσει την ζημιά ή να το κρατήσει με το έτσι θέλω πολύ περισσότερο από το συμφωνημένο και να έχει εξαφανιστεί οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν είναι κακοπληρωτής ποιος μικροεπιχειρηματίας θα τον κυνηγήσει για μερικές εκατοντάδες ευρώ; Αν όμως μπλεχτεί σε απάτες, διακινήσεις κλπ και κατασχεθεί το αμάξι,   και το κατασχέσει η αστυνομία θα του το επιστρέψει μετά από μήνες ή χρόνια ανάλογα την εγκληματική ενέργεια και με πολύ γραφειοκρατία.

Επεξ/σία από EmpYristis
Δημοσ.
17 ώρες πριν, kkailas είπε

Γινεται κατι τετοιο; Μπορειτε να μου προτεινετε καποια εταιρεια;

Συγκεκριμενα, στην Θεσσαλονικη το χρειαζομαι λιγο πριν τα Χριστουγεννα. Εκλεισα ενα απο αρκετα μεγαλη εταιρεια(νομιζω) αλλα ηθελαν 900ευρω εγγυηση, οποτε ακυρωσα την κρατηση κατευθειαν.

Tσέκαρε την car n motion αν σου κάνει. Δεν έχει εγγύηση αλλά πρέπει να προπληρώσεις την κράτηση που θα κάνεις. Από σχόλια σε διάφορα fb groups φαίνεται αξιόπιστη.

Δημοσ.

Συνήθως η εγγύηση μπορεί να κατέβει σημαντικά ή και να μηδενιστεί αν αγοράσεις πλήρες πακέτο ασφάλισης από τις ίδιες τις εταιρίες ενοικίασης (αν τους το ζητήσεις και τους πετάξεις κιόλας του τύπου εγώ θα το κάνω το πλήρες πακέτο αλλά κάντε μου κι εσείς μια αναβάθμιση κατηγορίας, συνήθως το κάνουν).

Στην Αγγελακη είχα νοικιάσει παλιότερα van μεγάλο με 120€ όλα μέσα μετρητά, πλέον δεν ξέρω τι παίζει 

Δημοσ.

Πρόσφατα νοίκιασα αυτοκίνητο στο Βενιζέλος από Avance. Πέρασα από όλα τα γκισέ (ναι έφαγα λίγη ώρα) για να συγκρίνω τιμές και τι αυτοκίνητο είχαν διαθέσιμο και τελικά μου έδωσαν τη καλύτερη προσφορά με το καλύτερο αυτοκίνητο.

Μεγάλη προσοχή στις παρατηρήσεις κατά τον έλεγχο παράδοσης. Βγάζεις κινητό και κρατάς φωτογραφίες-βίντεο ότι γρατσουνιές χτυπήματα δεις και τα λες και στον υπάλληλο αν είναι σημειωμένα στη φόρμα παραλαβής τους. Αν δεις οτι κάτι λείπει δεν υπογράφεις αν δεν είναι όλα σωστά σημειωμένα.

Παίζουν λίγο φούστικα στο θέμα της βενζίνης. Το αφήνουν επίτηδες σχεδόν στο λαμπάκι για να σε αναγκάσουν να βάλεις και λίγο παραπάνω για ασφάλεια χωρίς να το αναγνωρίσουν αργότερα και να γίνει και καμιά έκπτωση από μεριάς τους.

Η εγγύηση ήταν 300ευρώ και μου επιστράφηκε σε 1 εργάσιμη άρα ήταν τυπικοί και εντάξει στο πόσο χρόνο κρατάνε τα χρήματα αυτά.

Δημοσ.

Αν έχουν μεικτή ασφάλεια για πιο λόγο θέλουν εγγύηση; Θυμάμαι σε μια μεγάλη πόλη όλοι μας ζητούσαν πιστωτική να μας δεσμεύσουν ένα 700ρι 🙃. Εμείς τότε πήραμε το ΚΤΕΛ (😂) και πήγαμε στη μικρή πόλη και πήραμε αυτοκινητάκι χωρίς πιστωτικές και δεσμεύσεις :wub:

Δημοσ.

Με μία πιστωτική κάρτα δεν χρειάζεται να εκταμιεύσεις ποτέ χρήματα για την εγγύηση αφού ακυρώνει την κράτηση του ποσού με την επιστροφή του αυτοκινήτου οπότε λύνεται έτσι το θέμα. Αλλά είναι πολιτική τους και είναι περισσότερο take it or leave it. Δεν θες να δώσεις εγγύηση για οποιοδήποτε λόγο; Καλά κάνεις αλλά και αυτοί δεν θα σου νοικιάσουν το αμάξι τους.

Η ασφάλεια νομίζω ότι δεν καλύπτει τα πάντα ακόμα και στην full 'έκδοσή' της (π.χ. απ' όσο ξέρω δεν καλύπτει ζημιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος).

Δημοσ.
Στις 16/11/2022 στις 12:47 ΜΜ, greekfragma είπε

Παίζουν λίγο φούστικα στο θέμα της βενζίνης. Το αφήνουν επίτηδες σχεδόν στο λαμπάκι για να σε αναγκάσουν να βάλεις και λίγο παραπάνω για ασφάλεια χωρίς να το αναγνωρίσουν αργότερα και να γίνει και καμιά έκπτωση από μεριάς τους.

Εμένα σε νησί μου είχε δώσει η κοπέλα το μηχανάκι με τον δείκτη στο Ε (φάση κυριολεκτικά σε 1 χλμ θα εμένα από βενζίνη) και μετά όταν το άφησα ελαχιστα παραπάνω μου γκρίνιαξε «ωωωωωωω δε μου βάλατε βενζίνη??????».

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...