Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους σας,

θα ηθελα να μου δωσει καποιος αν μπορει μια λυση στο προβλημα μου. εχω ενα λαπτοπ dell inspiron με επεξεργαστη intelcore i5 3337u στα 1.8ghz. το προβλημα ειναι οτι η ταχυτητα επεξεργαστη ειναι στο  task manager  που βλεπω στο 0.79ghz. με αποτελεσμα το laptop  να σερνεται. εκανα format δουλεψε κανονικα μετα και ολα τα update και τωρα παλι τα ιδια 0.79. γενικα εχω βαλει και τις επιλογες full performance  στον επεξεργαστη απο τα windows και παλι δε γινεται τιποτα. ειναι καποιο σφαλμα του software?δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει και γενικα πψς γινεται ενας επεξεργαστης να δουλευει στο 0.79 ετσι χωρις λογο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kallsta είπε

ειναι καποιο σφαλμα του software?

Όχι.

6 λεπτά πριν, kallsta είπε

δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει και γενικα πψς γινεται ενας επεξεργαστης να δουλευει στο 0.79 ετσι χωρις λογο.

Ε, όχι και χωρίς λόγο. Επειδή υπερθερμαίνεται είτε ο επεξεργαστής είτε ο ελεγκτής μνήμης σου ρίχνει τις συχνότητες, ως μέσο προστασίας τους.

Ο ανεμιστήρας του laptop λειτουργεί; Ακούγεται έντονα;

Δημοσ.

Αρχικά, δες αν το έχεις βάλει σε power save mode στα power options. Δες και στο control panel και (αν έχεις w10) κάτω δεξιά στο εικονίδιο μπαταρίας στο taskbar

Δημοσ.

Δεν αναγνωρίζει τον φορτιστή σου και δουλεύει σε χαμηλές συχνότητες. υπάρχει ένα προγραμματάκι που κάνει bypass αυτή τη λειτουργία. Αλλα ο φορτιστης σου το προκαλεί. Αν θες μπες bios, λογικα θα σου βγαζει unknown power adapter.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλε τα drivers του επεξεργαστη αν δε το'χεις κανει

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/72055/intel-core-i53337u-processor-3m-cache-up-to-2-70-ghz/downloads.html

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Drivers για επεξεργαστή;;; Για τα ενσωματωμένα γραφικά του είναι αυτά, τι σχέση έχουν με τη συχνότητα που θα πιάνει;

γιατι εκανε καθαρη εγκατασταση και αφησε τον ελεγχο στα win  . ηδη νομιζω αλλαξε και το plan της ενεργειας

Δημοσ.

υπαρχει περίπτωση να θέλει καθάρισμα το laptop? To ίδιο ειχα πάθει με τον σταθερό ειχε να καθαριστει 2 χρονια με γατα στο σπιτι και ειχε γεμισει σκονες η ψυκτρα του cpu. Με ενα καθαρισμα και με αλλαγη παστας εστρωσε μετα.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πολλά από αυτά που μου προτείνετε τα έχω τσεκάρει. Τελικά η λύση που βρήκα ακούει στο προγράμματακι THROTTLESTOP. 

Διάβασα κάπου ότι ίσως κάποιος αισθητήρας έχει χαλάσει θερμοκρασίας στη motherboard και γιαυτό πάει η ταχύτητα στο 0.79. Με το προγράμματακι αυτό ίσως παρακάμπτεις τον αισθητήρα αυτό και επανέρχεται η ταχύτητα. 

Screenshot_20221116_074034.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα σου είναι το τροφοδοτικό

Αν δεν το αλλάξεις, ίσως να δεις και άλλα θέματα εκτός από χαμηλές επιδόσεις

Πιθανό να μη δουλέψει με τροφοδοτικό εμπορίου, με καινούριο γνήσιου θα δεις πως θα λυθεί το πρόβλημα

Επεξ/σία από tempes
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tempes είπε

Το πρόβλημα σου είναι το τροφοδοτικό

Αν δεν το αλλάξεις, ίσως να δεις και άλλα θέματα εκτός από χαμηλές επιδόσεις

Πιθανό να μη δουλέψει με τροφοδοτικό εμπορίου, με καινούριο γνήσιου θα δεις πως θα λυθεί το πρόβλημα

Αν εχει αλλαξει τροφοδοτικο, ειναι το νουμερο 1 υποπτος.

• Λύση
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι παιδιά ότι σε ένα σέρβις πριν χρόνια μου δώσανε ένα άλλο τροφοδοτικό από το αυθεντικό, δεν ξέρω αν ήταν εσκεμενο, και το δουλεύω με αυτό! Τώρα βρήκα λύση με το προγράμματακι που σας είπα! Θα κοιτάξω να βρω και ένα αυθεντικό τροφοδοτικό! Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον σας! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...