Προς το περιεχόμενο

Νέα σύνδεση VDSL - Δέσμευση κατώτατης ταχύτητας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Επιστρέφω Ελλάδα μετά από κοντά μια 10ετία στο ΗΒ και προσπαθώ να συνεννοηθώ με τους παρόχους για νέα σύνδεση στην περιοχή της Βούλας στην Αττική όπου και θα νοικιάσω ένα διαμέρισμα. Ο κάθε πάροχος μου δίνει άλλα αντί άλλων ταχύτητες και δεν ξέρω ποιον να πιστέψω. Είναι δεδομένο ότι στην περιοχή δεν υπάρχει FTTH παρά μόνο VDSL αλλά ενώ στα site τους, βάση της διεύθυνσης, δείχνει μέχρι 200mbps στο τηλέφωνο μου λένε άλλα.

Ο ΟΤΕ λέει μέχρι 50mbps, η Vodafone κ η Wind 100mbps, με μέση τα 75mbps στην περιοχή και χειρότερη τα 25mbps. Εγώ ποιόν να πιστέψω;; Πώς γίνεται να χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ και ταυτόχρονα να δίνουν μεγαλύτερες ταχύτητες απ τον ΟΤΕ; Μου λένε ψέματα για να πουλήσουν;;

Υπάρχει δυνατότητα εγγύησης minimum ταχύτητας που αν δεν την καλύπτουν να σπάσω το συμβόλαιο χωρίς κυρώσεις; Μπορείς να σπάσεις το συμβόλαιο τις πρώτες 30 μέρες αν δεν καλύπτεσαι; Είναι λίγο ρουλέτα, όπου εγώ πρέπει να διαλέξω έναν στην τύχη και να μείνω με 2ετες συμβόλαιο ακόμα και αν η ταχύτητα δεν με καλύπτει. 

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή ως προς το πώς να το χειριστώ. Πρόκειται να δουλεύουμε remotely και εγώ κ η σύζυγός μου και καλό θα ήταν να μην πέσουμε σε γραμμή που να σέρνεται.  Μέχρι που σκέφτομαι να ψάξω σπίτι σε άλλη περιοχή :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, geosidi είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Επιστρέφω Ελλάδα μετά από κοντά μια 10ετία στο ΗΒ και προσπαθώ να συνεννοηθώ με τους παρόχους για νέα σύνδεση στην περιοχή της Βούλας στην Αττική όπου και θα νοικιάσω ένα διαμέρισμα. Ο κάθε πάροχος μου δίνει άλλα αντί άλλων ταχύτητες και δεν ξέρω ποιον να πιστέψω. Είναι δεδομένο ότι στην περιοχή δεν υπάρχει FTTH παρά μόνο VDSL αλλά ενώ στα site τους, βάση της διεύθυνσης, δείχνει μέχρι 200mbps στο τηλέφωνο μου λένε άλλα.

Ο ΟΤΕ λέει μέχρι 50mbps, η Vodafone κ η Wind 100mbps, με μέση τα 75mbps στην περιοχή και χειρότερη τα 25mbps. Εγώ ποιόν να πιστέψω;; Πώς γίνεται να χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ και ταυτόχρονα να δίνουν μεγαλύτερες ταχύτητες απ τον ΟΤΕ; Μου λένε ψέματα για να πουλήσουν;;

Υπάρχει δυνατότητα εγγύησης minimum ταχύτητας που αν δεν την καλύπτουν να σπάσω το συμβόλαιο χωρίς κυρώσεις; Μπορείς να σπάσεις το συμβόλαιο τις πρώτες 30 μέρες αν δεν καλύπτεσαι; Είναι λίγο ρουλέτα, όπου εγώ πρέπει να διαλέξω έναν στην τύχη και να μείνω με 2ετες συμβόλαιο ακόμα και αν η ταχύτητα δεν με καλύπτει. 

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή ως προς το πώς να το χειριστώ. Πρόκειται να δουλεύουμε remotely και εγώ κ η σύζυγός μου και καλό θα ήταν να μην πέσουμε σε γραμμή που να σέρνεται.  Μέχρι που σκέφτομαι να ψάξω σπίτι σε άλλη περιοχή :)

Και βέβαια βάση νόμου υπάρχει εγγύηση minimum ταχύτητάς, μετά από σχετική μέτρηση! Όπου αν δεν τηρηθεί μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο. Όπως και χρονικό περιθώριο 15 ή 30 ημερών για να υπαναχωρήσεις της συμβάσεώς σου.

Ως προς τις ταχύτητες που σου δίνουν, μπορεί οι λοιποί (πέραν ΟΤΕ) να έχουν ιδιόκτητο δίκτυο οπτικής ίνας μέχρι το καφάο, γι αυτό και να προσφαίρουν υψηλότερες ταχύτητες.

• Like 1

Με cosmote που μίλησα στο τμήμα προσφορών και τεχνικό τμήμα δεν μου είπαν ότι αναφέρει κάπου στο συμβόλαιο ελάχιστη  ταχύτητα. 

Οι μόνοι τρόποι αποχώρησης είναι 

1. Δικαίωμα υπαναχώρης τις ημέρες που αναφέρει από την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου 

2. Εφόσον έχουμε υπογράψει το συμβόλαιο τις επόμενες ημέρες μπορούμε να καλέσουμε τεχνικό. Να ελέγξει την γραμμή και σε συνδυασμό με την μέση ταχύτητα της περιοχής να βγάλει πόρισμα. Στην συνέχεια υποθέτω σε αφήνουν να αποχωρήσεις χωρίς κάποιο κόστος η σου προτείνουν έκπτωση 

Εμενα που με πηραν τηλεφωνο απο nova μου ειπαν για ελαχιστη εγγυημενη ταχυτητα σε 50αρα τα 35,9 mbs Δεν εχω δει ακομη το συμβολαιο για να σου πω αν το γραφει καπου μεσα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ronnie79 είπε

Έχεις κάνει αίτημα? Περιμένεις να σου στείλουν συμβόλαιο?

Την Τριτη  μου εκαναν προσφορα αναβαθμισης απο τη NOVA απο adsl 24 ( δεν ειχε ληξει το συμβοαιο ) σε vdsl 50 με 20,90 /μηνα με απεριοριστα σταθερα ,υπεραστικα κι κινητα και τους 3 πρωτους μηνες δωρο (αυτο το ζητησα εγω για να ειναι οπως οι νεοι συνδρομητες).

Πριν με παρουν τηλεφωνο ζητησα εγω απο την εξυπηρετηση πελατων να με παρουν τηλεφωνο για αναβαθμιση λογω διακοπων και αποσυνδεσεων στην γραμμη για ενα μηνα.

Δεν μου εστειλαν ακομη ο συμβολαιο ,σημερα μου ειπαν.

Επεξ/σία από power_1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...