bqau Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Αγόρασα πρόσφατα το Apple Watch Series 8 και ψάχνοντας τα settings ανακάλυψα τα εξαιρετικά χρήσιμα hand gestures μέσω του assistive touch. Ενώ βολεύουν εξαιρετικά στη χρήση του ρολογιού χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσεις καν την οθόνη, έχω το εξής θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας: Ενεργοποιώντας το Assistive Touch, όποτε 'ξυπνάς' το ρολόι, εμφανίζεται ένα outline (by default μπλε) γύρω από οποιαδήποτε επιλογή βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή. Π.χ. σε Metropolitan WatchFace με 4 complications, με το που 'ξυπνήσει' η οθόνη, εμφανίζεται ένα μπλε outline γύρω από το top left complication. Το ίδιο outline υπάρχει σε κάθε μενού/app όσο το Assistive Touch είναι ενεργό. Έχω δοκιμάσει να setάρω σε None το Accessibility->Assistive Touch->Hand Gestures->Activation Gesture με το Visual Signal toggled off, αλλά το μόνο που επιτυγχάνει αυτό είναι να μην εμφανίζεται το outline γύρω από όλη την οθόνη του ρολογιού (με το οποίο πρακτικά απότι καταλαβαίνω σε ενημερώνει ότι έχεις ενεργό το assistive touch). Αισθητικά δεν μου αρέσει καθόλου σε σημείο που σκέφτομαι να σταματήσω να χρησιμοποιώ τα gestures προκειμένου να μην έχω το συγκεκριμένο περίγραμμα by default σε οποιαδήποτε ενέργεια κάνω στο ρολόι. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: Μπορώ να έχω τη λειτουργικότητα των hand gestures (κυρίως shortcuts π.χ. 'next song', 'previous song', 'apple pay'), χωρίς να εμφανίζεται το συγκεκριμένο περίγραμμα κάθε φορά; Αν ναι, πως;
M A T R I X Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Αρχικά με γεια σου! Αν κατάλαβα σωστά, δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις του Apple Watch από το κινητό. Accessibility > AssistiveTouch > Hand Gestures > Activation Gesture > Visual Signal και απενεργοποίησε το.
bqau Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Ευχαριστώ! Το έχω δοκιμάσει αυτό, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να απενεργοποιεί το outline όλης της οθόνης που σε ενημερώνει πρακτικά ότι έχεις ενεργοποιημένο το assistive touch. Τα επιμέρους markups που σου markάρουν σε ποια επιλογή του ρολογιού είσαι (όπως πχ η προεπιλογή του πάνω αριστερά complication στο watch face με το που το 'ξυπνάς') δεν απενεργοποιούνται. Διαβάζοντας και στο reddit, πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο.. Κρίμα γιατί τα shortcuts είναι εξαιρετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα