allure_eve Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα σας! Με κάλεσε η eurobank να με ενημερώσει για αυτό το πρόγραμμα. Σου τραβάει λέει ένα ποσό κάθε μήνα και τα επενδύει σε αμοιβαία κεφάλαια στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα. Από τη μια δεν ξέρω κατά πόσο είναι μουφα όλο αυτό αλλά απο την άλλη αναγνωρίζω ότι θα ήταν χρήσιμο μελλοντικά να το έχω κάνει (αν δεν είναι μουφα). Επίσης αν δίνω το ελάχιστο δηλαδή 60 ευρώ το μήνα που μου είπε αυτή ε πρακτικά δεν ρισκάρω κάτι, ειδικά εφόσον είπε ότι μπορώ να το σταματήσω όποτε θέλω. Αυτό που δεν διευκρίνησα είναι αν μπορώ αφού έχω δώσει ενα χ ποσό να πω να σταματήσουν να μου τραβάνε οριστικά λεφτά και να τα αφήσω "επενδυμένα" μεχρι τη στιγμή που θα τα θελήσω ή θα έχουν καλή απόδοση. Γνώμες? 😀
ApoGal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, allure_eve είπε Καλημέρα σας! Με κάλεσε η eurobank να με ενημερώσει για αυτό το πρόγραμμα. Σου τραβάει λέει ένα ποσό κάθε μήνα και τα επενδύει σε αμοιβαία κεφάλαια στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα. Από τη μια δεν ξέρω κατά πόσο είναι μουφα όλο αυτό αλλά απο την άλλη αναγνωρίζω ότι θα ήταν χρήσιμο μελλοντικά να το έχω κάνει (αν δεν είναι μουφα). Επίσης αν δίνω το ελάχιστο δηλαδή 60 ευρώ το μήνα που μου είπε αυτή ε πρακτικά δεν ρισκάρω κάτι, ειδικά εφόσον είπε ότι μπορώ να το σταματήσω όποτε θέλω. Αυτό που δεν διευκρίνησα είναι αν μπορώ αφού έχω δώσει ενα χ ποσό να πω να σταματήσουν να μου τραβάνε οριστικά λεφτά και να τα αφήσω "επενδυμένα" μεχρι τη στιγμή που θα τα θελήσω ή θα έχουν καλή απόδοση. Γνώμες? 😀 Όλα αυτά, είναι ασφαλιστικά προϊόντα των τραπεζών και η νέα μόδα για να πάρουν μπόνους επίτευξης στόχων. Αντίστοιχα προγράμματα έχει και η Πειραιώς. Κανείς δεν σου εγγυάται στο μέλλον αν θα έχεις κέρδος ή θα είσαι στα χρήματα του κεφαλαίου που επένδυσες. Η γνώμη μου λοιπόν είναι μακριά από τέτοιου είδους επένδυση καθώς ενέχει αρκετούς κινδύνους για απώλεια του όποιου συνολικού κεφαλαίου επενδυθεί. 1
panagiotis54 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 τι γνωμες? ηλίκια σου? ποσα το μηνα? τι στοχους εχεις? και για ποιον λογο να μην επενδυσεις μονος σου χωρις δικα τους εξοδα/τηλεφωνα/πρηξιματα, σε ενα αμοιβαιο παγκοσμιο ή sp500 και να "τελειωνεις"? 2
vagos789 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Επενδυση με μηδενικο ρισκο δεν υπαρχει, και οταν τα χρηματα καθονται σε ενα λογαριασμο ελληνικης τραπεζας ρισκο ειναι και αυτο και μαλιστα οχι αμελητεο,μην κοιτατε που την γλυτωσαμε επι Τσιπρα,δεν θα την γλυτωνουμε για παντα. Ειναι μια καλουτσικη επιλογη για καποιον μισθωτο που θελει να αποταμιευει εμμεσα στο Λουξεμβουργο και να προσδωκα υπεραξια σε βαθος χρονου,επισης ειναι πιθανως καλο το σημειο εισοδου γιατι οι αγορες ειναι αρκετα κατω Απλα καλο ειναι να διευκρινιστει ποτε μπορει κανεις να παρει τα λεφτα που θα εχουν μαζευτει χωρις πεναλτι 1 1
rodosf1 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 ποντάρει σε πιθανή (αρκετά) άνοδο των αμοιβαίων που θα αποφέρει κέρδος long term, δεν είναι κακή πρακτική σε περιόδους ύφεσης. Το μέλλον πάντως έχει αβεβαιότητα αν κ οχι τοση όση άλλες επενδύσεις (βλ. crypto κλπ). Εναλλακτικά που θα μπορούσες να επενδύσεις αντίστοιχα μέσω app κ σοβαρού ιδρύματος; 1
allure_eve Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, ApoGal είπε Όλα αυτά, είναι ασφαλιστικά προϊόντα των τραπεζών και η νέα μόδα για να πάρουν μπόνους επίτευξης στόχων. Αντίστοιχα προγράμματα έχει και η Πειραιώς. Κανείς δεν σου εγγυάται στο μέλλον αν θα έχεις κέρδος ή θα είσαι στα χρήματα του κεφαλαίου που επένδυσες. Η γνώμη μου λοιπόν είναι μακριά από τέτοιου είδους επένδυση καθώς ενέχει αρκετούς κινδύνους για απώλεια του όποιου συνολικού κεφαλαίου επενδυθεί. Μάλιστα, κατάλαβα. Εμένα μου το παρουσίασε ως καλή ιδέα από τη στιγμή που οι προθεσμιακές έχουν μηδενικό επιτόκιο. Μόλις τώρα, panagiotis54 είπε τι γνωμες? ηλίκια σου? ποσα το μηνα? τι στοχους εχεις? και για ποιον λογο να μην επενδυσεις μονος σου χωρις δικα τους εξοδα/τηλεφωνα/πρηξιματα, σε ενα αμοιβαιο παγκοσμιο ή sp500 και να "τελειωνεις"? 27, έλεγα το 60 το μήνα που τουλάχιστον για όσο θα έχω δουλειά θεωρώ δεν θα μου είναι δύσκολο να τα διαθέτω, στόχους δεν ξερω τι θα πρέπει να απαντήσω εδώ 😛 Γιατί δεν έχω ιδέα από όλα αυτά σε αυτή τη φάση και ούτε μεγάλο κεφάλαιο να διαθέσω. Μόλις τώρα, vagos789 είπε Ειναι μια καλουτσικη επιλογη για καποιον μισθωτο που θελει να αποταμιευει εμμεσα στο Λουξεμβουργο και να προσδωκα υπεραξια σε βαθος χρονου,επισης ειναι πιθανως καλο το σημειο εισοδου γιατι οι αγορες ειναι αρκετα κατω Απλα καλο ειναι να διευκρινιστει ποτε μπορει κανεις να παρει τα λεφτα που θα εχουν μαζευτει χωρις πεναλτι Αυτό ότι είναι καλή εποχή το είπε κι αυτή. Και είπε ότι μπορείς να τα πάρεις όποτε θες απλά ας πουμε αυτή την εποχή θα είναι λιγότερα λόγω πτώσης των αγορών. Αυτό που δε διευκρίνησα είναι το αν μπορώ κάποια στιγμή να σταματήσω να δίνω άλλα οριστικά.
vagos789 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Συνηθως υπαρχουν περιορισμοι για τα πρωτα χρονια,αφου περασει πχ μια δεκαετια συνηθως μπορεις να κανεις οτι θες μετα χωρις προβλημα. Δεν ειναι αλλωστε μια επιλογη για βραχυπροθεσμο κερδος.
prometheas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Θα σου πρότεινα αν εχεις χρονο να διαβάσεις πρώτα για να μάθεις τι ειναι και πως δουλεύουν τα διάφορα επενδυτικά προιόντα πριν προχωρήσεις. Οι επενδύσεις ειναι τεράστιο θέμα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται χαλαρά. Ψάξε και ενημερώσου πριν δεσμευτείς 1 1
Allan-Wake Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ειναι καλή επιλογή γιατί: 1. Δεν χάνεις το αρχικό σου κεφάλαιο. Δηλαδή θα πάρεις σίγουρα τα λεφτά σου πίσω 2. Δεν αξίζει να κλείσεις τα λεφτα σου για 0.1% επιτόκιο 3. Βάζεις ένα μικρό ποσό κάθε μήνα και που ξέρεις μπορεί σε 15 χρόνια να τα διπλασιάσεις. 4. Μικρότερο ρίσκο από τις μετοχές Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από Allan-Wake 1
tasanton Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά αν είναι να γράφετε, τουλάχιστον να είναι ακριβή αυτά που γράφετε. Συνοψίζω: - ΔΕΝ είναι ασφαλιστικό προιόν, είναι συμμετοχή σε Αμοιβαία Κεφάλαια (Α/Κ) της τράπεζας, είτε στην Ελλάδα είτε στο Λουξεμβούργο. - Έχει μιας μορφής ευελιξία, π.χ. δεν έχει προμήθειες συμμετοχής ή εξαγοράς και δεν σε περιορίζει σε ποιο Α/Κ (πάντα της τράπεζας) θα επενδύσεις. - Δεν φαίνεται να σε δεσμεύει χρονικά (π.χ. να παραμείνεις Χ χρόνια) και διακόπτεις όποτε θέλεις. - ΔΕΝ σου εξασφαλίζει το κεφάλαιο από τη στιγμή που επενδύεις σε Α/Κ. Φροντίζεις εσύ να βγεις όταν θεωρείς ότι σε συμφέρει. Αν θες τη γνώμη μου αγαπητέ 27άρη, κάντο. Σε βάζει σε μια "πειθαρχία" αποταμίευσης σε προϊόν που **ΙΣΩΣ** σου δώσει μακροπρόθεσμα μια απόδοση καλύτερη από τόκους τραπέζης. Το ποσό των 60€ το μήνα σε λίγο το ξεχνάς. Με τακτικές καταβολές μπορείς να διατηρείς ένα μέσο όρο κτήσης (ας το πούμε έτσι) ενός Α/Κ και να απορροφάς τυχόν μεγάλες διακυμάνσεις, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Αυτό που θέλει προσοχή είναι: - Αν η τράπεζα χρεώνει την πάγια εντολή ανά Α/Κ, διότι κατάλαβα ότι μόνο έτσι βάζεις χρήματα - Ποια Α/Κ θα επιλέξεις αναλόγως επενδυτικού προφίλ και στόχου. Γνώμη μου είναι να πας σε FoF Α/Κ, δηλαδή Α/Κ που επενδύει σε άλλα Α/Κ (ή κάτι τέτοιο). Αυτά. UPDATE: για σας τρέχω, μόλις επιβεβαίωσα το catch της υπόθεσης: για κάθε πάγια που θα δημιουργηθεί για το Α/Κ που θα επιλέξεις, θα έχεις μια εφάπαξ χρέωση 20€. Αν επιλέξεις 3 Α/Κ, 3 επί 20€. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από tasanton 1 3
panagiotis54 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Γιατι να μην ανοιξει 1 degiro και να βαζει σε ενα etf vuaa? 4 1
tasanton Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, panagiotis54 είπε Γιατι να μην ανοιξει 1 degiro και να βαζει σε ενα etf vuaa? Ενδιαφέρον, για πες αν μπορείς καμιά λεπτομέρεια. Καταρχάς Degiro ή Freedom24; Μπορώ να στέλνω € ή θέλει μετατροπή σε $ πρώτα;
panagiotis54 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 man αυτο που λεω ειναι παρα πολυ basic... για αρχη προσωπικα δεν εμπιστευομαι καμια ελληνικη τραπεζα για το οτιδηποτε, επειτα δεν θα ηθελα να επενδυσω στην ελληνικη αγορα των 10+ ετων κρισης κτλ κτλ...αν εχεις καποιο inside info να το συζητησουμε (παρανομο μεν αλλα οκ δεν με νοιαζει αν μου κερδισεις λεφτα 😛), αλλα αν οχι, προτιμω να παω στο πιο ""σιγουρο"" ειτε παγκοσμιο οικονομικο περιβαλλον ή εστω το αμερικανικο απλα γιατι...Αμερικη ΑΝ θελω και μπορω να διαλεξω... Για το ΑΝ θες να διαλεξεις, διαβαζεις τι ειναι ο πληθωρισμος, διαβαζεις τι επιτοκια δινουν οι ελληνικες τραπεζες σημερα.. Για αν μπορεις, διαβαζεις τον εαυτο σου και τις αναγκες σου και κρινεις τι περιθωριο χρηματων εχεις στο τελος του μηνα για να μπεις στην διαδικασια της επενδυσης η "επιλογη" γινεται απλα με ενα Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο-etf διαλεγεις εναν δεικτη που ακολουθει πχ τις 500 μεγαλυτερες εταιρειες στην αμερικη- Standard and Poors Top 500 index που πρακτικα ειναι και οι 489 μεγαλυτερες του κοσμου ή ακολουθεις ολο τον κοσμο...υπαρχουν βιντεακια στο utube, δεν βλεπω τον λογο να πληρωνεις τζαμπα προμηθειες την eurobank
allure_eve Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, tasanton είπε UPDATE: για σας τρέχω, μόλις επιβεβαίωσα το catch της υπόθεσης: για κάθε πάγια που θα δημιουργηθεί για το Α/Κ που θα επιλέξεις, θα έχεις μια εφάπαξ χρέωση 20€. Αν επιλέξεις 3 Α/Κ, 3 επί 20€. A ωπα αυτό δεν μου το είπε. Είπε ότι τα επενδύουμε σε εταιρίες τεχνολογίας στο Λουξεμβούργο και σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Οποτε πρεπει εγώ να επιλέξω σε ποια α/κ θέλω? Και αν θέλω να αλλάξω με δεδομένο ότι θα δίνω μικρό ποσό θα φεύγει μήνας στην προμήθεια? οκ αντίο θα κάτσω να ψαχτώ μόνος μου καλύτερα 😅
panagiotis54 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 ομολογα του ελληνικου δημοσιου...αυτα που προχθες εφαγαν κουρεμα ολοι οι ιδιωτες? χαχαχαχα σιγουρα λεφτα ρε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα