Προς το περιεχόμενο

Dell G2422HS - Αξίζει;

Xristaras12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

με 26 φωτεινότητα δε βλέπω τίποτα, την έχω στο 80 για να πω οτι είμαι οκ.

Νομίζω με τα δικά σου είναι αρκετά πιο κόκκινη. Καλύτερα στο μάτι μου κάθεται το MOBA/RTS με saturation στο 60 και sharpness 0.

Συνεχίζω πάντως να νομίζω οτι υπάρχει μια θολάδα στην εικόνα, σα να βλέπω τα πίξελ, ίσως να μην έχει συνηθίσει και το μάτι καλά.

λοιπον, μπήκα στον adrenaline και του έριξα custom color, και θερμοκρασία χρώματος 7500 και το λευκό συνήλθε.

Γενικά μου αρέσει να έχει λίγο περισσότερο κόκκινο. Αλλά θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις που έχεις. Αυτό με την θολούρα μπορεί να συμβαίνει επειδή είχες πιο μικρή οθόνη άρα μεγαλύτερη πυκνότητα pixel αλλά συνηθίζεται. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, aetos1988 είπε

Γενικά μου αρέσει να έχει λίγο περισσότερο κόκκινο. Αλλά θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις που έχεις. Αυτό με την θολούρα μπορεί να συμβαίνει επειδή είχες πιο μικρή οθόνη άρα μεγαλύτερη πυκνότητα pixel αλλά συνηθίζεται. 

ΑΚΥΡΟ ΤΟ Moba/RTS, βγάζει κάτι περίεργα λες και εχω προβλημα με τα χρώματα. ΔΕΝ ξέρω τι φάση.

οπότε εκανα ρισετ ολη την οθονη οπότε και γύρισε στο στανταρ, εκλεισα το sharpness τελειως,και έριξα απο adrenaline θερμοκρασία χρώματος 7500 και saturation 150.

Επεξ/σία από Xristaras12

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

ΑΚΥΡΟ ΤΟ Moba/RTS, βγάζει κάτι περίεργα λες και εχω προβλημα με τα χρώματα. ΔΕΝ ξέρω τι φάση.

οπότε εκανα ρισετ ολη την οθονη και έριξα απο adrenaline θερμοκρασία χρώματος 7500 και saturation 150.

Θερμοκρασία χρώματος 7500 είναι πολύ ψυχρό. Το ιδανικό είναι στα 6500k. 

Υ.Γ. Έβαλα και εγώ μέσο adrenaline στα 6500k και σαν να βελτιώθηκε στην περίπτωσή μου 

Επεξ/σία από aetos1988

εβαλα να παίξω λίγο, και πραγματικά δεν έβλεπα διαφορά στα καρέ, τι 60 το κλείδωνα τι 120, επρεπε να μπω στις ρυθμίσεις των windows και να γυρίσω τα Hz για να φύγουν πάνω απο τα 60!

βέβαια αν το βάλω πάνω απο 120 βλέπω οτι το memory clock της 5700 πάει σε ρολόγια 3D εφαρμογής (1750ΜΗΖ) οπότε το άφησα στα 120 που τα ρολόγια χωρίς κίνηση ειναι σε idle (200ΜΗΖ) και ηρέμησε το σύστημα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ FPS!

• Like 1

9 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Από το menu της οθόνης μπορείς να δεις τα Hz που τρέχει αυτή την στιγμή! GAME __  Game Enhance Mode__ Frame Rate

βρε ναι,αλλά στις ρυθμίσεις των windows, η οθονη ηταν ρυθμισμένη στα 60ΗΖ  οπότε και δεν ανέβαινε στο παιχνίδι, έπρεπε να πάω στο παρακάτω μενού για να "τρέξει" την οθονη παραπάνω.image.png.2ac6b9810b2a65786838bbdb19eb3511.png

1 ώρα πριν, aetos1988 είπε

Θερμοκρασία χρώματος 7500 είναι πολύ ψυχρό. Το ιδανικό είναι στα 6500k. 

Υ.Γ. Έβαλα και εγώ μέσο adrenaline στα 6500k και σαν να βελτιώθηκε στην περίπτωσή μου 

μιας και το ψάχνω απο εδω και απο εκεί, αν ρυθμίσεις απο τον adrenaline τούτα, θα πρέπει μετά να το βάζεις και σε κάθε παιχνίδι, αλλίως δεν παίρνει τις ρυθμίσεις χρωμάτων.

(alt+R) ενω παίζεις και στις ρυθμίσεις παιχνιδιού θα το δεις οτι θα είναι κλειστό. Το πήρα χαμπάρι τώρα που βγηκα απο το φόρτσα ότι άλλαξαν τα χρώματα!

• Like 1

2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

βρε ναι,αλλά στις ρυθμίσεις των windows, η οθονη ηταν ρυθμισμένη στα 60ΗΖ  οπότε και δεν ανέβαινε στο παιχνίδι, έπρεπε να πάω στο παρακάτω μενού για να "τρέξει" την οθονη παραπάνω.image.png.2ac6b9810b2a65786838bbdb19eb3511.png

μιας και το ψάχνω απο εδω και απο εκεί, αν ρυθμίσεις απο τον adrenaline τούτα, θα πρέπει μετά να το βάζεις και σε κάθε παιχνίδι, αλλίως δεν παίρνει τις ρυθμίσεις χρωμάτων.

(alt+R) ενω παίζεις και στις ρυθμίσεις παιχνιδιού θα το δεις οτι θα είναι κλειστό. Το πήρα χαμπάρι τώρα που βγηκα απο το φόρτσα ότι άλλαξαν τα χρώματα!

Το παρατήρησα και εγώ!  Που καταστάλαξες τελικά( ρυθμίσεις);  Σ' αρέσει σαν οθόνη;  

Για την τιμή αυτή, ναι οκ δεν είναι άσχημη απλά πρέπει αν συνηθίσω λίγο την αλλαγή κυρίως με τα χρώματα και την ταχύτητα του πανελ,κυρίως στις γρήγορες εναλλαγές νομίζω τα 5ms που είχα πριν φαινόντουσαν αρκετά στα παιχνίδια. Πάντως, στα 120 που το άφησα, ακόμα και στο σκρολάρισμα φαίνεται διαφορά στην κύλιση!

Τα χρώματα της προηγούμενης LG δεν τα πιάνει και ιδιαίτερα το λευκό.

Επειδη ειμαι εξωτερικο και χθες την σετταρα, οταν με το καλο επιστρεψω θα σας δωσω πληρες settings. Την εφερα κατα 99% σε σχεση με την προηγουμενη Dell P series πουνεχω στην ακρη πλεον, οσον αφορα τα χρωματα. Στα του contrast ζοριζει λιγο...

• Thanks 3

Προτου "απογοητευτειτε" με ο,τι πατε να κανετε αγνοηστε τυχον αποτελεσμα μεχρι να εχετε ρυθμισει Gain / Offset / Hue

Πρώτα, ρυθμιστε: BRIGHTNESS: 85%  / CONTRAST 80%

Έπειτα, RGB Gain, στο 100-99-99

Σε περιπτωση που το πανελ τα "κοκκινιζει" ελαφρως, τοτε ανεβαστε G&B πισω στο 100% αφου βεβαιωθειτε οτι το γκρι ειναι ουδετερο! Σε καθε περιπτωση, στο gain παραμεινετε στο +/- 1%.

Offset, hue, saturation οπως στην φωτογραφια.

Σημ: Επελεξα να "Ζωντανεψω" λιγο καποια χρωματα, εαν σας φαινονται πλεον υπερκορεσμενα αφαιρεστε απο παντου 2%.

Το δικο μου πανελ, πρασινιζει εντονα by default.

image.jpeg.be91ee1379704878f4ad1b33b55f02f2.jpeg

• Thanks 3

Όντως βελτιώθηκαν λίγο τα πράγματα προς το καλύτερο, θενξ

(σώζω όπως είναι το πόστ να υπάρχει)

Η αλήθεια είναι οτι το λευκό (το σωστό λευκό) επανήλθε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...