Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Και η Dell 1000:1 λέει πάντως εκτός κ αν είναι κάτι άλλο

Όλες 1000:1 λένε αλλά η απόδοση είναι διαφορετική. Τσέκαρε την ιστοσελίδα rtings για το συγκεκριμένο και την βαθμολογία που του δίνουν για την αντίθεση σε σχέση με άλλα ips. 

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, KatalanosGR είπε

Όλες 1000:1 λένε αλλά η απόδοση είναι διαφορετική. Τσέκαρε την ιστοσελίδα rtings για το συγκεκριμένο και την βαθμολογία που του δίνουν για την αντίθεση σε σχέση με άλλα ips. 

Οπότε καλά διάβαζα για την Dell ότι δεν έχει καλό μαύρο ε;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Και η Dell 1000:1 λέει πάντως εκτός κ αν είναι κάτι άλλο

Η AOC έχει και πραγματικά μεγάλο contrast αυτά που γράφουν οι εταιρίες είναι τα τυπικά. Έχει 1500:1 με 1600:1 στις μετρήσεις νούμερα πού υψηλά για πανελ IPS. Εγώ επέλεξα την Dell G2422HS λόγο τιμής ( 169€ έναντι 219€ της AOC)

4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Οπότε καλά διάβαζα για την Dell ότι δεν έχει καλό μαύρο ε;

Κακό έχουν όλες οι IPS έτσι και η Dell. Αλλά να ξέρεις αυτό θα το καταλάβεις κυρίως σε σκοτεινό περιβάλλον

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και εγώ σε αναζήτηση 24" στα 169€ πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη πρόταση αυτή την στιγμή ;

Επεξ/σία από Sotkas
Δημοσ.
Στις 16/11/2022 στις 5:15 ΜΜ, aetos1988 είπε

Η AOC έχει και πραγματικά μεγάλο contrast αυτά που γράφουν οι εταιρίες είναι τα τυπικά. Έχει 1500:1 με 1600:1 στις μετρήσεις νούμερα πού υψηλά για πανελ IPS. Εγώ επέλεξα την Dell G2422HS λόγο τιμής ( 169€ έναντι 219€ της AOC)

Κακό έχουν όλες οι IPS έτσι και η Dell. Αλλά να ξέρεις αυτό θα το καταλάβεις κυρίως σε σκοτεινό περιβάλλον

Ένα ριβιού για την οθόνη; Κάτι που να σε χαλάει πχ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

Ένα ριβιού για την οθόνη; Κάτι που να σε χαλάει πχ;

Λοιπόν. Στα παιχνίδια είδα μεγάλη διαφορά! Καμία σχέση! Η εικόνα είναι πολύ πιο ομαλή και δεν έχει καθόλου stuttering. Μόλις έβαλα το Battlefield V από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάλαβα διαφορά. Τώρα σε ότι αφορά την χρωματική απόδοση έπαιξα πολύ με τις ρυθμίσεις να την φέρω στα μέτρα μου επειδή out-of-the box έχει ψυχρά χρώματα. Δοκίμασα τις ρυθμίσεις από εδώ https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g2722hs που μπορεί να βελτίωσε την κατάσταση αλλά για μένα η εικόνα είχε πολύ πράσινο και έτσι άλλαξα τις ρυθμίσεις από το μενού και την έφερα στα μέτρα μου. Στο δικό μου κομμάτι πάντως έχει καλό μαύρο για IPS panel με λιγότερο IPS glow σε σχέση με την προηγούμενη που είχα. 

Επεξ/σία από aetos1988
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Λοιπόν. Στα παιχνίδια είδα μεγάλη διαφορά! Καμία σχέση! Η εικόνα είναι πολύ πιο ομαλή και δεν έχει καθόλου stuttering. Μόλις έβαλα το Battlefield V από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάλαβα διαφορά. Τώρα σε ότι αφορά την χρωματική απόδοση έπαιξα πολύ με τις ρυθμίσεις να την φέρω στα μέτρα μου επειδή out-of-the box έχει ψυχρά χρώματα. Δοκίμασα τις ρυθμίσεις από εδώ https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g2722hs που μπορεί να βελτίωσε την κατάσταση αλλά για μένα η εικόνα είχε πολύ πράσινο και έτσι άλλαξα τις ρυθμίσεις από το μενού και την έφερα στα μέτρα μου. Στο δικό μου κομμάτι πάντως έχει καλό μαύρο για IPS panel με λιγότερο IPS glow σε σχέση με την προηγούμενη που είχα. 

μάλιστα, κοίτα με τρώει η τσέπη και το χέρι μαζί για αντικατάσταση του μόνιτορ της υπογραφής ύστερα απο σίγουρα 5 χρόνια μαζί του, κυρίως για το 144αρι της υπόθεσης και επειδή το freesync στο συγκεκριμένο δεν είνα και ό,τι το καλύτερο, παρότι ρυθμίζω το παιχνιδι κλπ στα 70καρέ πάλι βλέπω σπασίματα πάντα στο κατω κατω μέρος της οθόνης. Σου έπαιξε στα 144 με τη μια η στα 165;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

μάλιστα, κοίτα με τρώει η τσέπη και το χέρι μαζί για αντικατάσταση του μόνιτορ της υπογραφής ύστερα απο σίγουρα 5 χρόνια μαζί του, κυρίως για το 144αρι της υπόθεσης και επειδή το freesync στο συγκεκριμένο δεν είνα και ό,τι το καλύτερο, παρότι ρυθμίζω το παιχνιδι κλπ στα 70καρέ πάλι βλέπω σπασίματα πάντα στο κατω κατω μέρος της οθόνης. Σου έπαιξε στα 144 με τη μια η στα 165;

Ενεργοποίησα το Freesync από τον driver και μετά όταν πήγα στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού επέλεξα 165Hz, βέβαια έχει επιλογή και για 144Hz αλλά ακόμα δεν το δοκίμασα. Πάντως να ξέρεις ότι θα δεις σίγουρα διαφορά. Εγώ είχα ( και έχω σε άλλο pc του σπιτιού 😁) την Dell U2414H 60Hz και κατάλαβα διαφορά από το πρώτο καρέ! Με τις τιμές που παίζει αυτές τις μέρες για μένα αξίζει! Αν μπορείς πήγαινε σε κατάστημα να την δεις από κοντά. 

Υ.Γ. Επίσης υποστηρίζει το Freesync Premium. Δες εδώ τις διαφορές https://www.amd.com/en/technologies/free-sync

Επεξ/σία από aetos1988
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, aetos1988 είπε

Ενεργοποίησα το Freesync από τον driver και μετά όταν πήγα στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού επέλεξα 165Hz, βέβαια έχει επιλογή και για 144Hz αλλά ακόμα δεν το δοκίμασα. Πάντως να ξέρεις ότι θα δεις σίγουρα διαφορά. Εγώ είχα ( και έχω σε άλλο pc του σπιτιού 😁) την Dell U2414H 60Hz και κατάλαβα διαφορά από το πρώτο καρέ! Με τις τιμές που παίζει αυτές τις μέρες για μένα αξίζει! Αν μπορείς πήγαινε σε κατάστημα να την δεις από κοντά. 

Υ.Γ. Επίσης υποστηρίζει το Freesync Premium. Δες εδώ τις διαφορές https://www.amd.com/en/technologies/free-sync

Το βράδυ θα έχω κ εγώ εντυπώσεις απο το συγκεκριμένο μόνιτορ, δεν άντεξα τελικώς και σηκώθηκα το πρωί σήμερα με όρεξη.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Το βράδυ θα έχω κ εγώ εντυπώσεις απο το συγκεκριμένο μόνιτορ, δεν άντεξα τελικώς και σηκώθηκα το πρωί σήμερα με όρεξη.

Είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει 👍. Αν θες γράψε πώς σου φάνηκε. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, greenpower22 είπε

Το ιδιο μοντελο στις 27 ιντσες αξιζει ή ειναι μικρη η αναλυση για αυτο το μεγεθος κι θα φαινονται τα πιξελ στο ματι?

Εξαρταται το ποσο ανεκτικος ειναι καποιος στο πιξελιασμα.

Για εμενα, στις 24"το 1080p ειναι οριακα αποδεκτο... σε 27" θα πηγαινα ασυζητητι σε 1440p

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, aetos1988 είπε

Είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει 👍. Αν θες γράψε πώς σου φάνηκε. 

Δώσε μου μία τις ρυθμίσεις για τα χρώματα που έχεις περάσει αρχικά.

Με μια γρήγορη που το σέταρα (μόλις μπήκα και το κούμπωσα) τα βλέπω ελαφρώς θολά!!!!!!! (έβαλα και το DP καλώδιο που δίνει το κουτί)

Στο cool μπορώ να πω οτι είναι οκ τα χρώματα της, εχει μια κιτρινίλα/πρασινίλα όπως λες.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Δώσε μου μία τις ρυθμίσεις για τα χρώματα που έχεις περάσει αρχικά.

Με μια γρήγορη που το σέταρα (μόλις μπήκα και το κούμπωσα) τα βλέπω ελαφρώς θολά!!!!!!! (έβαλα και το DP καλώδιο που δίνει το κουτί)

Στο cool μπορώ να πω οτι είναι οκ τα χρώματα της, εχει μια κιτρινίλα/πρασινίλα όπως λες.

Custom Color __  gain __   R 100% G 91% B 94% . Δοκίμασε και τις ρυθμίσεις από δω https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g2722hs . Φωτεινότητα το έχω στο 26% και sharpness 50. 

Δημοσ.

με 26 φωτεινότητα δε βλέπω τίποτα, την έχω στο 80 για να πω οτι είμαι οκ.

Νομίζω με τα δικά σου είναι αρκετά πιο κόκκινη. Καλύτερα στο μάτι μου κάθεται το MOBA/RTS με saturation στο 60 και sharpness 0.

Συνεχίζω πάντως να νομίζω οτι υπάρχει μια θολάδα στην εικόνα, σα να βλέπω τα πίξελ, ίσως να μην έχει συνηθίσει και το μάτι καλά.

λοιπον, μπήκα στον adrenaline και του έριξα custom color, και θερμοκρασία χρώματος 7500 και το λευκό συνήλθε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...