Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο βίντεο που παρέθεσα το 10Χ που είναι 230mm και είναι η εικόνα που δίνει ο periscope φακός νομίζω πως καλύπτει το:

Στις 15/11/2022 στις 4:56 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Δεν θέλω τέλεια εικόνα και ανάλυση αλλά κάτι ικανοποιητικό και όχι θολή εικόνα. 

Το γράφω γιατί πιθανά ο φίλος να έχει στην τσέπη του αυτό που ζητάει.

Επίσης, γιατί να πρέπει να σκάσει 5000ευρώ όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά του πιθανώς ακόμα και *δωρεάν*.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickolas είπε

Βέβαια προς τιμήν του ο άνθρωπος , λέει και ξαναλέει ....... ΟΚ cellphone είναι , δεν είναι κάμερα με φακό κλπ ...... ενώ εννοείται πως έχουμε να κάνουμε με Ψηφιακό ζουμ και σε καμία απολύτως περίπτωση Οπτικό ζουμ το οποίο απαιτεί ....... Τζάμια ....... τα οποία το cellphone δεν διαθέτει ...... απολύτως φυσιολογικό ....... 

1 λεπτό πριν, nickolas είπε

Στο βίντεο που παρέθεσα το 10Χ που είναι 230mm και είναι η εικόνα που δίνει ο periscope φακός νομίζω πως καλύπτει το:

Επίσης, γιατί να πρέπει να σκάσει 5000ευρώ όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά του πιθανώς ακόμα και *δωρεάν*.

Καλά , αφού χρησιμοποιείς φωτογραφική μηχανή ....... άρα πέντε κολυβογράμματα τα γνωρίζεις ........ όσο για τα 5 χιλιάρικα ( τα οποία είναι και περισσότερα ) αν έπαιρνες 5 χιλιάρικα για την κάλυψη τέτοιων εκδηλώσεων σαν επαγγελματίας φυσικά , δεν θα είχες κανένα ζόρι ......... δωρεάν δεν υπάρχει τίποτε στην ζωή αυτή , την προηγούμενη αλλά και τις επόμενες ......... 

Τώρα ποιός είναι ο λόγος που όσοι καλύπτουν τέτοιες εκδηλώσεις δεν έφτασαν ΑΚΟΜΗ , στο σημείο να χρησιμοποιούν smartphone , άντε να τους πείς ότι είναι χαζοί ας πούμε ..... η ότι δεν γνωρίζουν από smartphone ...... κλπ ......

Άσε κατά μέρος τα τεχνικά και κοίτα να γίνεις κανένας Samsung ambassador ας πούμε , όχι τίποτε άλλο δλδ , αλλά οι άλλοι τι παραπάνω έχουν από σένα νομίζεις ........ τα ίδια λένε ...... απλώς βρήκαν τα κατάλληλα κανάλια , οργανώθηκαν έβγαλαν φράγκα και αγόρασαν στην συνέχεια ακριβά φωτογραφικά συνολάκια , ενώ εσύ παιδεύεσαι ( εκπαιδεύεσαι ) ακόμη με την Eos m100 ........ 200 ότι είναι τέλος πάντων ........ 

Στην γιορτή σου , θα σου πάρω δώρο μία Zenit 12xp για να κάνεις ένα σωστό ξεκίνημα , μάλιστα θα σου βάλω και ασπρόμαυρο φίλμ ........ 400αρι ISO ...... άντε πάλι ....... θα έχεις και συλλεκτική μηχανή ........ τυχερέ ...... ε τυχερέ ...... 

Άμα τα πας καλά με την Zenit στην συνέχεια θα ανέβουμε επίπεδο και θα πάμε σε Nikon F 50 ....... αν συνεχίσεις σωστά θα μιλήσω και με τους άλλους εδώ μέσα αν πρέπει να σε ανεβάσουμε κατηγορία και να πας σε Digital .......

22 λεπτά πριν, nickolas είπε

Δεν θα λες Πιθανώς ........ είχα μία γνωστή που ότι της έλεγες , έλεγε ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ........ είναι πιο cult έκφραση ........ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ θα λες ........ 

Στις 25/11/2022 στις 5:18 ΜΜ, nickolas είπε

O φίλος μιλάει για βίντεο οπότε μιλάμε για κάτι 5 φορές πιο ακριβό τύπου (Το πακέτο κάνει ~200Κ vs το πολύ 50Κ για τα από πάνω)depositphotos_67597485-stock-photo-telev

Εγώ, χωρίς πλάκα, θα ξεκινούσα με κάποιο κινητό που έχει native "τηλεφακό". Κάποιο από τα Samsung κατά προτίμηση με periscope lens. Θα το έβαζα σε τρίποδο και με λίγο digital zoom (έως x2 ή x3) θα έδινε πιστεύω αξιοπρεπές full HD σε συνθήκες με πολύ φως. Μετά μπορεί κανείς να βάλει και ND φίλτρο και να το δουλεύει σε χρόνους έκθεσης τύπου 1/60s που έχουμε συνηθίσει από την τηλεόραση.

Αν ρωτήσετε επαγγελματία τα κινητά έχουν μπει για τα καλά στο βίντεο σε κανονικές παραγωγές. Κυρίως Iphone βέβαια και ευρυγώνια πλάνα.

Άσε τα native , τα periscope και τα 10x ........ δεν κάνουν για σένα αυτά ...... από εδώ θα ξεκινήσεις και δώσε βάρος στην διαδικασία διότι έχει κρίσιμα σημεία που απαιτούν προσοχή ....... δεν κοιτάμε την πλάτη αφού τραβήξουμε φωτογραφία ........ δεν έχει οθόνη πίσω ....... απλά πράγματα και κατανοητά ...... το ISO είναι ότι γράφει το φίλμ και τέλος ....... 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, babisskg είπε

Αυτά είναι ....... τι lens hood , τι φίλτρα , τι τζάμια σειράς L ( τέτοιοι φακοί της Canon ναι , όχι αυτά τα RF μπιμπλίκια ) τι buffer , τι Continuous Auto Focus 

Μπάμπη , είσαι πίσω κάτι δεκαετίες ! Υπάρχουν αντίστοιχοι L σε RF mount πλέον . Canon RF 70-200mm f/2.8L όπως γράφει ο ken rockwell Ultra Fast Autofocus , World's Smallest & Lightest 70-200/2.8

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Μπάμπη , είσαι πίσω κάτι δεκαετίες ! Υπάρχουν αντίστοιχοι L σε RF mount πλέον . Canon RF 70-200mm f/2.8L όπως γράφει ο ken rockwell Ultra Fast Autofocus , World's Smallest & Lightest 70-200/2.8

Έμεινα πίσω , τι να κάνουμε ....... η μάλλον εσύ έφυγες πολύ μπροστά . Ας μείνει και κανένας πίσω όμως , να φυλάει τα νώτα σας ........ 🤣🤣🤣 ....... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alex_o_kanenas είπε

Να και μια αναμνηστική φωτογραφία του γιου μου, στον 1ο του αγωνα ποδοσφαίρου

Τραβηξα με s21 ultra. Η ληψη εγινε στο περιπου 100x ''space zoom''

Εβγαλα και βιντεο αλλα δυστυχώς δεν χωράει να ανεβει στο insomnia

236-2363681_lucas-gba-remastered-sprite-human-pixel-art.png

απο την εικόνα υποψιάζομαι οτι έκανες εστίαση στο μάτι !

Δημοσ.

Από ότι είδα στο Iphone το 6x video αντιστοιχεί περίπου σε 200mm (κροπάρει σε σχέση με τη φώτο για τη σταθεροποίηση)

Η ποιότητα με το στοκ App σε ProRaw είναι καλή (τράβηξα 1080ρ) και ακόμα καλύτερη με το ProMovie (που θέλει να πληρώσεις κάτι λίγα για κανονική χρήση).

Βέβαια δεν ξέρω στο ανέβασμα σε τί ποιότητα θα τα δείτε.

Τράβηξα κύματα που έχουν κίνηση και πιστεύω ζορίζουν οποιονδήποτε codec (έπεφτε η ποιότητα αισθητά όταν τράβηξα χωρίς ProRaw στο στοκ app).

To αποτέλεσμα (και δεν ξέρω αν θα μπορέσετε να το δείτε όπως εγώ) είναι μια χαρά και πιστεύω καλύπτει αυτό που λέει ο φίλος στο 1ο post.

https://share.icloud.com/photos/0d8L48it5EHfZq0EZLo9Hmvrw

EDIT Ανοίγω τα βίντεο από το λινκ που παρέθεσα και η ποιότητα είναι χάλια. Αυτό που βλέπετε όμως σαν thumbnail πριν ανοίξει το βίντεο είναι η πραγματική εικόνα.

Δημοσ.

Κατεβάστε το 2ο κλιπ που λέει ProMovie Recorder. Είναι 77ΜΒ.

Μια χαρά δεν είναι η ποιότητα? (Iphone 13 Pro)

Φανταστείτε να είχε και periscope 10X και να μη γινόταν καθόλου κροπάρισμα στον αισθητήρα.

Με καλό φωτισμό και ένα απλό τριποδάκι κλειδώνεις έκθεση και εστίαση (στα Iphone ένα παρατεταμένο πάτημα στο θέμα σου) και τραβάς.

Το μόνο που χρειάζεται για πραγματικά καλό αποτέλεσμα είναι και ένα ΝD φίλτρο ώστε να κρατάς στο 1/60 ή 1/50s τον χρόνο έκθεσης

...και βέβαια να ξέρεις ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο μέρα με έως μέτρια συννεφιά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickolas είπε

Το μόνο που χρειάζεται για πραγματικά καλό αποτέλεσμα είναι και ένα ΝD φίλτρο ώστε να κρατάς στο 1/60 ή 1/50s τον χρόνο έκθεσης

...και βέβαια να ξέρεις ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο μέρα με έως μέτρια συννεφιά.

Το πρόβλημα είναι πως να στερεωθεί το ND φίλτρο μπροστά στον φακό.

Κάποια που έχω δει που είναι σε στυλ μανταλάκι φαίνονται πολύ ψεύτικα και δε νομίζω να κάνουν καλή επαφή.

Εκτός από το ProMovie έχω αρχίσει και χρησιμοποιώ πολύ και το Beastcam. Επίσης πολύ φθηνό και πιο πλήρες από το προηγούμενο. Υποστηρίζει εγγραφή 8-bit, 10-bit και 10-bit HDR, presets, analytics. Έχει και Photo mode.

Δημοσ.

Υπάρχουν θήκες που μετά πάνω της προσαρμόζεις το φίλτρο που λογικά θα κάνουν καλή επαφή. Αλλά λίγο που είδα γενικά κοστίζουν αρκετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...