Προς το περιεχόμενο

ΒΤ ηχείο ή Soundbar;;

Fuel7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους
Εχω ενα  δωματιο 10-12 τετραγωνικών μέτρων  οπου θέλω να  βελτιώσω  την ηχητική του υποδομη.Εκει εχω μια  32αρα τηλεοραση.Εκει λοιπον θελω να  βάλω ενα  ωραιο  ηχειο να  ενισχυσει το τι δινει  η τηλεοραση.Ετσι λοιπον  μπηκα  στο  πειρασμο  να  ελεγξω τι  μπορει  να  γινει  και  κατελειξα,ή σε κάποιο BT ηχειο η σε καποια soundbar.Σε soundbar υπάρχουν  πολλες επιλογες αλλα  δεν  ξερω τι  προτεινεται για  αξιοπρεπης προταση  εως 200 ευρω. Σε ΒΤ ηχεια  εχω βρει  τα εξης:
Akai ABTS-55
Akai ABTS-50
Jbl-Charge 5
marshall acton 2
Jbl flip
Jbl  charge  essential
jbl extreme 2

Περιμενω τις  αποψεις  σας και  τις  προτασεις  σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν υπάρχει ακόμα, στα 219€ δίνει τα Klipsch The Fives (set 2 ηχείων) ο όμιλος που έχει τα Public, Germanos, Mediamarkt, κλπ.

Είναι ευκαιριάρα.

Αλλιώς σε αυτά τα λεφτά, σε ηχομπάρα καλύτερα, πας σε κάτι μεταξύ Creative Sound Blaster X Katana 2.1, JBL Bar, Sonos Ray.

βεβαίως, θα πρέπει να μας πεις αν διαθέτει HDMI θύρα με υποστήριξη ARC η TV σου, ή έστω μια optical out (TOSLINK/ S/PDIF) για να δούμε τι ηχομπάρα/ηχεία μπορείς να συνδέσεις σε αυτή.

1 ώρα πριν, jimakos00 είπε

Αυτά τα ηχεία είναι για κινητά και μουσική.

Δεν κάνουν για τηλεόραση.

Θα πάρεις μια μπάρα για να έχεις μια υποτυπώδη αίσθηση home cinema.

Η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο (προφανώς για το κινητό είναι και η θύρα HDMI με ARC ε;).

Και το ίδιο ήχο θα πάρεις από ηχομπάρα με οδηγούς 2.5 και 3" με ηχεία με 4.5"ιντσα...

Καμμιά φορά αν δεν ξέρουμε, καλύτερα να μην μιλάμε.

59 λεπτά πριν, HardwareZone είπε

Η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο (προφανώς για το κινητό είναι και η θύρα HDMI με ARC ε;).

Και το ίδιο ήχο θα πάρεις από ηχομπάρα με οδηγούς 2.5 και 3" με ηχεία με 4.5"ιντσα...

Καμμιά φορά αν δεν ξέρουμε, καλύτερα να μην μιλάμε.

Επειδή ένα ηχείο έχει hdmi το κάνει ηχείο για home cinema;

Επίσης κρίνεις την ποιότητα του ήχου με τις ίντσες;

Φίλε δεν μετράει πάντα το μέγεθος.

Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις π....ς.

Καλησπέρα σε ολους.
Η τηλεοραση  ειναι LG 32 του 2009 εχει  HDMI δεν  ξερω εαν  υποστηριζει  το  arc.Εαν  πανε  καλα  τα οικονομικα  μου  μεσα στο  χρονο  θα  παρω μια  πιο  συγχρονη,και  ισως smart/android

18 ώρες πριν, HardwareZone είπε

Αν υπάρχει ακόμα, στα 219€ δίνει τα Klipsch The Fives (set 2 ηχείων) ο όμιλος που έχει τα Public, Germanos, Mediamarkt, κλπ.

Είναι ευκαιριάρα.

Αλλιώς σε αυτά τα λεφτά, σε ηχομπάρα καλύτερα, πας σε κάτι μεταξύ Creative Sound Blaster X Katana 2.1, JBL Bar, Sonos Ray.

βεβαίως, θα πρέπει να μας πεις αν διαθέτει HDMI θύρα με υποστήριξη ARC η TV σου, ή έστω μια optical out (TOSLINK/ S/PDIF) για να δούμε τι ηχομπάρα/ηχεία μπορείς να συνδέσεις σε αυτή.

Τα βρηκα  αλλα  τα δινουν  749,και οι  3 εταιριες,οποτε δεν  παιζει!Επιπλέον  ειναι  μεγαλα  για  τον  χωρο.θελω και  πιο  μαζεμενο και συμπαγες.

Κατι  επιπλέον  στην  Μπαρα θέλω να  αναπαραγω ηχο  και  απο υπολογιστη,και απο  ταμπλέτ,και  απο κινητο.

5 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Επειδή ένα ηχείο έχει hdmi το κάνει ηχείο για home cinema;

Επίσης κρίνεις την ποιότητα του ήχου με τις ίντσες;

Φίλε δεν μετράει πάντα το μέγεθος.

Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις π....ς.

Το ποιός έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τις ανύπαρκτες γνώσεις του φαίνεται φίλε μου.

Θα σε ρώταγα να μας εξηγήσεις τι είναι η "ποιότητα του ήχου", αλλά υπάρχουν και πιο ενδιαφέρουσες κωμωδίες στο Netflix.

Αν και δεν θα καταλάβεις Χριστό γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν σκαμπάζεις μια στο θέμα του ήχου και των ηχείων:

α) Ναι, παίζει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ρόλο το μέγεθος ενός ηχείου. Και το μέγεθος του οδηγού, και το μέγεθος (και το design) της καμπίνας.

Ένας μικρός σε μέγεθος οδηγός όταν του ζητηθεί να παίξει μπάσο, έστω και "υψηλό" μπάσο, ας πούμε 125Hz, πέραν του ότι δεν θα μπορεί να αποδώσει την πληροφορία αυτή στην απαιτούμενη στάθμη (αν υποθέσουμε πως ακούει μέση στάθμη στα 80dB τους διαλόγους, θέλουμε τα 125Hz να παίζουν στα 85dB ή και κάτι παραπάνω ανάλογα την target curve που μας αρέσει, ένα ηχείο με οδηγό 3" που συναντάμε στην καλύτερη στην μέση ηχομπάρα, ΔΕΝ μπορεί να το αποδώσει όχι στα 85dB ούτε στα 75dB, και ότι καταφέρει να φτάσει, θα είναι με ακουστή παραμόρφωση, το οποίο αν είναι full range driver στην σχεδίαση, θα βρωμίζει και το υπόλοιπο φάσμα με αποτέλεσμα στις υψηλές στάθμες να μην αντέχεται ο ήχος της).

β) το μέγεθος του οδηγού επίσης παίζει σημαντικότατο ρόλο στην μέγιστη δίχως αντιληπτή παραμόρφωση στάθμη που πιάνει ένα ηχείο. Για σωστό ήχο, δίχως παραμορφώσεις και δίχως θέμα στην επίτευξη υψηλών στάθμεων, για απόσταση ας πούμε 2.5μ θέλουμε ηχείο με woofer 8" και ένα tweeter 1", και ιδανικότερα και με την ύπαρξη mid-woofer 3.5" για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των range του woofer & του tweeter.

Για να μην μου πάθεις τίποτα και είναι και βράδυ, σταματάω εδώ. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

4 ώρες πριν, Fuel7 είπε

Καλησπέρα σε ολους.
Η τηλεοραση  ειναι LG 32 του 2009 εχει  HDMI δεν  ξερω εαν  υποστηριζει  το  arc.Εαν  πανε  καλα  τα οικονομικα  μου  μεσα στο  χρονο  θα  παρω μια  πιο  συγχρονη,και  ισως smart/android

Τα βρηκα  αλλα  τα δινουν  749,και οι  3 εταιριες,οποτε δεν  παιζει!Επιπλέον  ειναι  μεγαλα  για  τον  χωρο.θελω και  πιο  μαζεμενο και συμπαγες.

Κατι  επιπλέον  στην  Μπαρα θέλω να  αναπαραγω ηχο  και  απο υπολογιστη,και απο  ταμπλέτ,και  απο κινητο.

Δυστυχώς η προσφορά αποδείχθηκε άνθρακας... βγήκαν τα Mediamarkt και είπαν τάχα μου ότι ήταν τυπογραφικό λάθος η τιμή της προσφοράς.

Σε τι απόσταση κάθεσαι από την TV; τι στάθμες (εντάσεις) θέλεις να ακούς;
Το τι θύρες έχει η τηλεόραση σου είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ γιατί υπάρχει καλή πιθανότητα να πάρεις κάτι που δεν θα έχεις τρόπο να το συνδέσεις με αυτή.

Οπότε κάνε τον κόπο και γράψε μου το μοντέλο που γράφει στο ταμπελάκι στην πίσω πλευρά της η TV για να το πάμε παρακάτω σωστά και δίχως περιθώρια λάθους.

Αν έχει ψηφική έξοδο η τηλεόραση σου,πάρε ενα dac και ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία και ξέχνα ηχομπάρες,bluetooth ηχεία κλπ.Ακόμα και με 300 ευρώ (σύνολο) θα έχεις με διαφορά καλύτερο ήχο.

• Like 1

1 ώρα πριν, tasos2012 είπε

Αν έχει ψηφική έξοδο η τηλεόραση σου,πάρε ενα dac και ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία και ξέχνα ηχομπάρες,bluetooth ηχεία κλπ.Ακόμα και με 300 ευρώ (σύνολο) θα έχεις με διαφορά καλύτερο ήχο.

Αυτό κάνει;

https://www.skroutz.gr/s/27021021/Ugreen-CM150-Bluetooth-5-0-Receiver-με-θύρα-εξόδου-Optical-50213.html?from=favorites_popup#reviews

• Like 1

Δεν κατάλαβες τι εννοώ.....αυτό ειναι bluetooth δέκτης με ψηφιακή έξοδο. Εγω σου είπα dac (απλά βεβαιώσου ότι η τηλεόραση σου έχει ψηφιακή έξοδο,οπτική η ομοαξονική). Αγοράζεις ένα τέτοιο

https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/topping-e30-usb-dac-ak4493-32bit768khz-dsd512-xmos-black-p-14486.html

και ένα ζευγαράκι αυτοενισχυόμενα

https://www.skroutz.gr/s/4165581/Presonus-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-Studio-Monitor-2-Δρόμων-Eris-E4-5-50W-Ζεύγος-Μαύρα.html?from=catspan

και καθάρισες.Εννοείται πως μπορείς να συνδέσεις και υπολογιστή,ταμπλέτα ,στην usb είσοδο.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους.
Καθυστερημενα  μεν  λογω τρελων  υπερωριων  στην δουλεια!Λοιπον  η  τηλεοραση  ειναι  η  LG 22LG3050-ZA,ειναι  μεταξυ 2007-2009 και  δεν  βρισκω κατι  και  στην  LG και  γενικοτερα.Εχει απουρθει καθε πληροφορια για την τηλεοραση.

Επιγραμματικα.Εχω studio monitors,αλλα  δεν  θελω να  τα μπλέξω με  την  τηλεοραση.
Θελω να  εχω,μια  απλη  καλη αναπαραγωγη, δεν  θελω εντασεις ,και απο το pc και απο το  κινητο και απο την τηλεοραση.Η αποσταση που ακουω ειναι 1 εως 2,5 μετρα.Μονο μπρος πισω.

Επεξ/σία από Fuel7

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις από τον ήχο οπότε θα σου προτείνω κάτι σχετικά οικονομικό που μπορείς να σύνδεσεις πανώ αυτά που θέλεις και ελπίζοντας ότι η TV έχει έξοδο jack .

Hχεία Edifier R1280DB 

Soundbar: Creative Speaker Stage Soundbar  ή Crystal Audio CASB240 

Τα κριτήρια είναι ότι όλα είναι κοντά στα χρήματα και όλα εχουν εισόδους RCA/Jack για το PC ή την TV, optical για PC ή tv και Bluetooth για κινητό ή PC.

Εφόσον το PC είναι κοντά με την τηλεόραση προτείνω, τηλέοραση με optical, PC με Jack και κινήτο Βluetooth.

Ολά αυτά ίσχυουν  εφόσον θες μια σχετικά καλή αναβάθμιση απ τον ήχο της TV και μία συσκευή ήχου που να τα κάνει όλα μαζί, από εκέι και πέρα ανάλογα με το budget και τις ανάγκες σου ανεβαίνεις.

Επεξ/σία από alexzorb
  • Like 1

Καλησπέρα
Σε Μπάρες  ειναι  ΟΚ αυτες που  μου  ανέφερες,αν και  θα  προτιμουσα χωρις μπάσο να  σου  πω  την  αλήθεια.Ειχα δει  και  καποιες LG εναλλακτικα.
Εαν παω σε ΒΤ μάλλον λογω Μπάτζετ με  βλέπω σε ΑΚΑΙ.

Αν θες να κατέβεις ακόμα περισσότερο σε μπατζετ και δεν θες subwoofer δες και Akai ASB-5L , TCL TS6100 γία να μπορείς να έχεις τα πάντα ταυτόχρωνα πάνω. Με ένα απλό Bluetooth ηχείο θα έχεις λιγότερες ευκολίες όταν πρέπει να αλλάζεις πηγές και σε περίπτωση που η τηλεόραση δεν έχει audio out από καρφί θες ένα dac ή optical σε bluetooth

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...