Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, anretal είπε

Απο πλαισιο εχω παρει και εγω κουπονι στο παρελθον με 5700xt απλα αν καποιος εχει παρει και απο αλλο καταστημα ας μας πει γιατι αυτη η προσφορα αφορα ολες τις καρτες 6000 και παιζει να βγουν και αλλες προσφορες οποτε καλο θα ειναι να ξερουμε αν μπορουμε να υπολογιζουμε και εκει τα παιχνιδια 

Μόνο πλαίσιο και msystems αν ίσχυε ότι και παλιότερα. Το Πλαίσιο είναι μέσα πάντως.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση γιατι εχω 5 χρονια να ασχοληθω με το σπορ της αναβαθμισης.

Για να αντικαταστησει μια Radeon RX 480 Asus Strix 8GB πανω σε ενα i7 6700K (απουσαριστο), με 16gb μνημης, και τροφοδοτικό Corsair 650W, αξιζει σαν αλλαγη? Μπαινει καταρχας στη μητρικη?

Ή θα είναι bottleneck ο επεξεργαστής μετά?

Βλέπω τη σύγκριση εδώ και φαίνεται χαοτική η διαφορά μεταξύ των δυο.

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-6600-vs-AMD-RX-480/4128vs3634

Στην τιμη που ειναι τη θεωρω καλη ευκαιρια αλλα οπως ειπα εχω χρονια να ασχοληθω με το σπορ της αναβαθμισης.

Ευχαριστω

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sebu είπε

Ερωτηση γιατι εχω 5 χρονια να ασχοληθω με το σπορ της αναβαθμισης.

Για να αντικαταστησει μια Radeon RX 480 Asus Strix 8GB πανω σε ενα i7 6700K (απουσαριστο), με 16gb μνημης, αξιζει σαν αλλαγη? Μπαινει καταρχας στη μητρικη?

Ή θα είναι bottleneck ο επεξεργαστής μετά?

Βλέπω τη σύγκριση εδώ και φαίνεται χαοτική η διαφορά μεταξύ των δυο.

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-6600-vs-AMD-RX-480/4128vs3634

Στην τιμη που ειναι τη θεωρω καλη ευκαιρια αλλα οπως ειπα εχω χρονια να ασχοληθω με το σπορ της αναβαθμισης.

Ευχαριστω

Το userbenchmark μην το χρησιμοποιεις δεν ειναι αξιοπιστο καθολου. Μεσες ακρες κοιτας για 83% πανω επιδοσεις απο την 480 με την 6600. Μια χαρα θα ειναι με 6700k τουλαχιστον για 60fps δεν θα εχεις προβλημα. 

Screenshot-2.png

Εδω επισημο review

https://www.techpowerup.com/review/powercolor-radeon-rx-6600-fighter/

Ακομα και στα 1440p ειναι στα 77fps average. Οποτε ειναι αξιολογη καρτα και για 1440p 

Screenshot_3.png

• Like 3
Δημοσ.

Επειδη κοιτάζω και εγω για αναβαθμιση σε κάρτα γραφικων αξιζει  απο την saphire rx 590 που έχω  να παω σε αυτη? Ιδανικα κοιτάζω την 3060 αλλά στην τιμη που είναι τωρα δεν με ψήνει να την παρω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pansar24 είπε

Επειδη κοιτάζω και εγω για αναβαθμιση σε κάρτα γραφικων αξιζει  απο την saphire rx 590 που έχω  να παω σε αυτη? Ιδανικα κοιτάζω την 3060 αλλά στην τιμη που είναι τωρα δεν με ψήνει να την παρω.

60% πανω εισαι απο την 590 με αυτη. Σε raster ειναι ισαξιες με την 3060 μια η αλλη αναλογα τα παιχνιδια. Και η 3060 παιζει κοντα 400 και χωρις παιχνιδια δεν υπαρχει συγκριση με την προσφορα. Για μενα την τσιμπας περνεις και τα παιχνιδια αν θες τα πουλας και εισαι κυριως για μεχρι 1440p 60fps. 

Screenshot-4.png

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pansar24 είπε

Εννοείται ότι αξίζει σε σχέση με την παλιά σου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το userbenchmark μην το χρησιμοποιεις δεν ειναι αξιοπιστο καθολου. Μεσες ακρες κοιτας για 83% πανω επιδοσεις απο την 480 με την 6600. Μια χαρα θα ειναι με 6700k τουλαχιστον για 60fps δεν θα εχεις προβλημα. 

Screenshot-2.png

Εδω επισημο review

https://www.techpowerup.com/review/powercolor-radeon-rx-6600-fighter/

Ακομα και στα 1440p ειναι στα 77fps average. Οποτε ειναι αξιολογη καρτα και για 1440p

Σε ευχαριστώ πολυ για την αμεση απαντηση. Το bottleneck μας εκει θα ειναι το Dell monitor που ειναι 24αρι full hd αρα δεν θα παει πανω απο 1080p ποτέ.

Υποθέτω μπαίνει στο ίδιο slot με την παλιά έτσι αρα απλά ξεβιδώνω πλαινη βιδα στηριξης στο κουτι, βγαζω παλια, κουμπωνω καινουρια, παροχες ρευματος λογικα θα θελει εξτρα ζουμί όπως και η RX480.

Απο ρευμα/καταναλωση θα ειναι ενταξει το 650αρι τροφοδοτικο? Από το προηγούμενο βιντεακι youtube που ειχες ανεβασει νομιζω καπου ειδα καταναλωσεις και σε σχεση με την 1080ΤΙ τουλαχιστον φαινεται να καιει λιγοτερο.

Δημοσ.

Εάν αναρωτηθεί κανείς την απάτη με την Black Friday που ειδικά παίζουν στις μεγάλες αλυσίδες θα έλεγα πολύ καλή προσφορά σχετικά με τον ανταγωνισμό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Sebu είπε

Σε ευχαριστώ πολυ για την αμεση απαντηση. Το bottleneck μας εκει θα ειναι το Dell monitor που ειναι 24αρι full hd αρα δεν θα παει πανω απο 1080p ποτέ.

Υποθέτω μπαίνει στο ίδιο slot με την παλιά έτσι αρα απλά ξεβιδώνω πλαινη βιδα στηριξης στο κουτι, βγαζω παλια, κουμπωνω καινουρια, παροχες ρευματος λογικα θα θελει εξτρα ζουμί όπως και η RX480.

Απο ρευμα/καταναλωση θα ειναι ενταξει το 650αρι τροφοδοτικο? Από το προηγούμενο βιντεακι youtube που ειχες ανεβασει νομιζω καπου ειδα καταναλωσεις και σε σχεση με την 1080ΤΙ τουλαχιστον φαινεται να καιει λιγοτερο.

Με 132watt TDP που εχει θα ησουν αψογα και με 500αρι τροφοδοτικο μην σε ανησυχει καθολου αυτο. 1 8πινο εχει η συγκεκριμενη οποτε λογικα επειδη και στην 480 θα εχεις 1 απλα βγαζεις την παλια κουμπωνεις στο ιδιο slot βαζεις οκταπυνο και εισαι ετοιμος για gaming. Ουτε drivers δεν θα χρειαστει να αλλαξεις εφοσον εχεις amd. Για 1080p θα τερματιζεις τα παντα εκτος βαρια RT παιχνιδια και εχεις και το FSR αν καποιο ειναι πιο βαρυ. Γενικα η προσφορα ειναι αψογη μονο τα παιχνιδια εχουν ενα 95αρι αυτη τη στιγμη. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

60% πανω εισαι απο την 590 με αυτη. Σε raster ειναι ισαξιες με την 3060 μια η αλλη αναλογα τα παιχνιδια. Και η 3060 παιζει κοντα 400 και χωρις παιχνιδια δεν υπαρχει συγκριση με την προσφορα. Για μενα την τσιμπας περνεις και τα παιχνιδια αν θες τα πουλας και εισαι κυριως για μεχρι 1440p 60fps. 

Screenshot-4.png

Σε ευχαριστώ για την απάντηση  σου , μας εβαλε σε εξοδα το πλαισιο βραδιατικα !! 😄

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bonorov είπε

Και τώρα αισθάνομαι λίγο μ@#&ας που πριν 5 μήνες για την 6600 έσκασα 330€ γιατί υποθετικα τότε ήταν προσφορά 😂

Δεν υπαρχει κανενας λογος να αισθανεσαι τιποτα. Εχεις 5 μηνες καρτες και την λιωνεις. Αν δεν επερνες δεν θα ειχες καρτα αυτους τους 5 μηνες. Προσφορες βγαινουν καθε τοσο δεν χρειαζεται να νιωθουμε ασχημα για τις αγορες μας ειδικα 5 μηνες απο οταν τις καναμε. Εγω εσκασα 1100 για 6700xt και σε 1 μηνα πηγε 650 και τα παραδειγματα απειρα στον καθενα μας. Ευχαριστιομαστε αυτο που πηραμε απο εκει και περα καλη καρδια και ας βγουν οτι προσφορες ειναι να βγουν να παρουν και τα παιδια που δεν μπορουσαν οταν πχ ειχε 330 ενω τωρα στα 269 θα την παρουν και θα την χαρουν. 

1 λεπτό πριν, Pansar24 είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση  σου , μας εβαλε σε εξοδα το πλαισιο βραδιατικα !! 😄

Καλοριζικη να την απολαυσεις ειναι καρταρα για τα λεφτα της. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξέρετε πως η κάρτα είναι pcie 4.0 X 8 και όχι Χ16 οπότε όσοι είστε με pcie 3.0 ενδεχομένως σε κάποια παιχνίδια να έχετε μειωμένες επιδόσεις. Σε κάποια μπορεί να είναι ανεπαίσθητη ως και μηδενική σε άλλα όμως υπολογίσιμη.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bonorov είπε

Και τώρα αισθάνομαι λίγο μ@#&ας που πριν 5 μήνες για την 6600 έσκασα 330€ γιατί υποθετικα τότε ήταν προσφορά 😂

Το μονο που εκανες λαθος ηταν να παρασυρθηκες απο καποια σχολια εδω, θελει προσοχη, πρεπει να ξεχωριζεις το ζουμι η να λαμβανεις υπ'οψιν σοβαρα μελη και οχι το κοντο και το μακρυ του καθενος. Γιατι απο το καλοκαιρι εχει ειπωθει σε πολλες προσφορες εδω οτι οι καρτες γραφικων θα πεσουν και ακομη ειμαστε στην κατηφορα, μεχρι Μαρτιο σιγουρα θα πεφτουν, ισως και κατοπιν. Τεσπα, αν την 'φχαριστιεσαι, ξεχασε το, την πηρες οταν την ηθελες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...