Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θα χρειαστεί να φύγω την Παρασκευή εκτάκτως στο εξωτερικό και θα επιστρέψω σε 2-2.5 μήνες. Για το διάστημα αυτό θα πρέπει να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς μου (ρεύμα-νερό-σταθερό), όπως κάνω και τώρα από το site της κάθε εταιρείας μέσω κάρτας, να συνδέομαι σε υπηρεσίες του Δημοσίου όπως taxis, gov, solon κτλ και γενικά να μπορώ να έχω πρόσβαση όπου έχω και τώρα που είμαι εντός συνόρων.

Γνωρίζετε αν είμαι οκ και δεν θα έχω πρόβλημα να συνδέομαι με τον εκάστοτε φορέα (να μην με μπλοκάρει πχ επειδή θα βλέπει ip άλλης χώρας) ή αν θα πρέπει να κάνω κάτι;

Όσων αφορά την χρεωστική μου κάρτα και το web banking μέσω site της τράπεζάς μου, με ενημέρωσαν πριν από το τηλ τους κέντρο πως δεν χρειάζεται να τους δηλώσω πως μεταβαίνω στο εξωτερικό και δεν θα έχω πρόβλημα με μπλοκάρισμα συναλλαγών για λόγους ασφαλείας και με ενημέρωσαν και για χρέωση μετατροπής νομίσματος 2.5% είτε προβώ σε ανάληψη ποσού είτε σε αγορά με την χρεωστική μου, λόγω μετάβασης σε χώρα εκτός ευρωζώνης.

Κάτι άλλο που πρέπει να τσεκάρω και δεν έχω σκεφτεί, μιας και θα λείψω καιρό, ώστε να μην μείνουν σε εκκρεμότητα υποχρεώσεις έως ότου να επιστρέψω;

Μικρότερης σημασίας, αλλά web tv ελληνικών καναλιών (βλέπει η μάνα μου που θα έρθει μαζί σειρές εδώ) και νέτφλιξ με τα εδώ δεδομένα να υποθέσω δε θα παίζουν. 

Δημοσ.

Μπορείς να πληρώνεις απο τα site τους.Πχ εγω πληρώνω ΔΕΗ* , cosmote,vodafone απο τα sites τους.

* η ΔΕΗ σήμερα δεν με αφήνει να μπω απο Αγγλία.Εβαλα δεδομένα στο κινητό στην ελληνική μου κάρτα,hotspot με το  laptop και πήρα ελληνική ΙΡ οπότε και μπήκα κανονικά.Στο Ταξις μπαίνω κανονικά,αλλά σε κάτι vouchers κλπ που δεν με αφήνει έγραψα το κόλπο .

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι κι εγώ Δεη κτλ από τα sites τους πληρώνω. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να κάνω αυτό που λες με hotspot το κινητό με ελληνικό αριθμό, καθότι θα είμαι σε χώρα της Λατινικής Αμερικής και το roaming γδέρνει, οπότε δεν θα μπορώ δυστυχώς να κάνω το κόλπο σου. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, manzana είπε

Ναι κι εγώ Δεη κτλ από τα sites τους πληρώνω. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να κάνω αυτό που λες με hotspot το κινητό με ελληνικό αριθμό, καθότι θα είμαι σε χώρα της Λατινικής Αμερικής και το roaming γδέρνει, οπότε δεν θα μπορώ δυστυχώς να κάνω το κόλπο σου. 

VPN?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήταν ίσως η ιδανικότερη λύση, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα σχετικά με την υπηρεσία VPN (ποιος/που/ποτε/γιατί 😁). Έχεις μήπως την διάθεση να με καθοδηγήσεις; 

Γνωρίζω πως με VPN μπορώ να έχω ip άλλης χώρας από αυτή στην οποία βρίσκομαι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου με το θέμα.

Επεξ/σία από manzana
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, manzana είπε

Θα ήταν ίσως η ιδανικότερη λύση, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα σχετικά με την υπηρεσία VPN (ποιος/που/ποτε/γιατί 😁). Έχεις μήπως την διάθεση να με καθοδηγήσεις; 

Γνωρίζω πως με VPN μπορώ να έχω ip άλλης χώρας από αυτή στην οποία βρίσκομαι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου με το θέμα.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε εγώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manzana είπε

Οκ, όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Θα το ψάξω να δω μήπως βγάλω καμιά άκρη

Γνώμη μου:πας και βλέπεις αν θα έχεις πρόβλημα.Τότε αγοράζεις συνδρομή vpn

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λύση 1η: Ενεργοποιείς πάγια εντολή και όταν επιστρέψεις την ακυρώνεις.

Λύση 2η: όπως είπε ο UK, πας βλέπεις αν έχεις πρόβλημα και αν δεν έχεις το αφήνεις όπως είναι. Αν έχεις...

Λύση 3η: Κάνεις μια συνδρομή vpn.

Το αρνητικό με την 3η λύση είναι ότι δεν συμφέρουν τα μηνιαία προγράμματα (10€-12€/month) και τα ετήσια ή τα 24μηνα θέλουν περίπου 50€ το χρόνο. Έψαξα λίγο και βρήκα το Hide Me (σίγουρα θα έχεις και άλλα) που δίνει ένα δωρεάν πλάνο για έναν μήνα αλλά δεν έχει την Ελλάδα στους δωρεάν σέρβερ. Έχει όμως trial για 5 μέρες το Premium πλάνο. Οπότε αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρεις το trial, να πληρώσεις από Ελλάδα όλους τους λογαριασμούς και να το κόψεις. Μετά, κάθε μήνα θα κάνεις διαφορετικό λογαριασμό με άλλο email και θα παίρνεις το trial και θα το κόβεις. Θα πρότεινα, αν πας σε αυτήν τη λύση, να κάνεις τους λογαριασμούς από διαφορετικό browser κάθε φορά και να απεγκαταστείς τον client μόλις κόψεις το trial. Δεν ξέρω όμως αν σε αφήνει να κάνεις την μαγκιά με την ίδια κάρτα ή σε καταλάβει γιατί θέλει κάρτα για να πάρεις το trial.

Είναι και το Mullvad VPN το οποίο είναι fix στα 5€ τον μήνα.

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και για τις πληροφορίες. Μάλλον κάπως έτσι θα κινηθώ τελικά ΑΝ δω ότι δεν μπορώ να συνδεθώ σε όσα χρειάζομαι.

Το Mullvad VPN που μου προτείνεις ως το πιο συμφέρον οικονομικά είναι οκ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είναι για την δουλειά που το θέλεις και το μόνο από αυτά που ξέρω που η τιμή είναι ίδια είτε το πάρεις ανά μήνα είτε για 10 χρόνια.

Θα έχει σίγουρα κι άλλα, οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι καλύτερο και πιο φθηνό ας ποστάρει.

Για μένα πάντως η καλύτερη λύση είναι η 1η.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μια χαρά είναι για την δουλειά που το θέλεις και το μόνο από αυτά που ξέρω που η τιμή είναι ίδια είτε το πάρεις ανά μήνα είτε για 10 χρόνια.

Το κρατάω και εγώ το https://mullvad.net/en/pricing/ ,έχει έναν σέρβερ Ελλάδα απο ότι βλέπω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, manzana είπε

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και για τις πληροφορίες. Μάλλον κάπως έτσι θα κινηθώ τελικά ΑΝ δω ότι δεν μπορώ να συνδεθώ σε όσα χρειάζομαι.

Το Mullvad VPN που μου προτείνεις ως το πιο συμφέρον οικονομικά είναι οκ;

Δες και το windscribe. Upgrade to Pro - Windscribe Έχει και Ελληνικό server και μπορείς να φτιάξεις το μηνιαίο πλάνο σου με τις χώρες που θες εσύ με 1 δολάριο τη χώρα, minimum 3 δολάρια.

Screenshot_14.png

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...