Προς το περιεχόμενο

Μικρή ψηφιακή;

vagos789

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω μία μικρή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,

πρέπει να εχει τα εξής:

1)λογική τιμή.

2)ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

3)Ικανοποιητική απόδοση και όχι yatabaza.

Νομίζω υπαρχει ένα μοντέλο της mustek που τα έχει αυτά αλλά είναι καινούριο και δεν πρέπει να υπάρχει καν στην Ελλάδα.

Ειναι εφικτά όλα αυτα που ζητάω στην συσκευασία του ενός;Εάν ξέρετε και μαγάζι με καλή τιμή,ευπρόσδεκτο.

Δημοσ.

1)poso mikrh enoeis

2)posa xrhmata diatheteis?

gia na katalaboume kalutera

tha sou proteinana psaxeis sto http://www.pixmania.com , einai galliko katastima to opoio stelnei ellada me 15euro epibarunsh, genika se polu kales times gia ta ellhnika dedomena kai me exuphrethsh pelatwn sta ellhnika :D

Δημοσ.

Μικρή εννοώ όσο το δυνατόν πιο μικρή,σαν ενα πακέτο τσιγάρα πχ

Πόσα διαθέτω;Ας πούμε 300+ ευρώ.

thanx για το site,το έψαχνα.

Δημοσ.

Αν θες κάτι ποιοτικό και μπορείς να δώσεις κάτι παράπανω πήγαινε με κλειστά μάτια στην σειρά IXUS της Canon. Πολύ καλή ποιότητα, το πιο μικρό μέγεθος που μπορείς να βρείς, τραβάει βίντεο. Πλέον βγαίνει μοντέλο και με 5Mp!! Ακόμη όμως και η πιο παλιά με τα 3.2 ή και η Ixus 400 είναι φοβερές

Δημοσ.

An theleis oti pio mikro kikloforei des ti Minolta Xt. 3MP kai 3x optiko zoom se apistefta mikres diastaseis.

Proswpika exw tin X20 kai eimai polli efxaristimenos gia ta lefta pou edwsa. Tha ti vreis girw sta 200-250euro.

PS:Sorry gia ta greeklish alla kati paizetai me ta fonts mou pali

Δημοσ.

παιδια επειδη ειμαι ψιλοασχετος με ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες, θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει κάποιος να προσέχει σε μια αγορά μιας τέτοιας μηχανής.Δηλαδή πόσα MP,τι μνημη τι ανάλυση και τι άλλα στοιχεία που μου διαφεύγουν.

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τις παραπανω προτασεις των IXUS kai EXILIM.Ειναι πολυ καλες φωτογραφικες μηχανες κ δε θα εχεις κανενα προβλημα.Απλα εγω θα προσθετα και την Sony DSC-P8 στα 3.2MP, την οποια αγορασα πριν κανα 3μηνο κ ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Κοστιζει γυρω στα 300Ε κ ειναι αρκετα compact καθως κ λιγο φθηνοτερη απο τις προηγουμενες. Δες κ αυτο το site για reviews:http://www.megapixel.net/

Δημοσ.

Εγω ειμαι κατοχος της Sony Cybershot P12 που ειναι 5ΜΡ και κοστιζει περιπου 500 ευρω. Συν μια 256ΜΒ μνημη 115 ευρω παμε στα 614 ευρω συνολο που μου στοιχισε. Λοιπον επειδη την εχω ηδη 3 μηνες περιπου, ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Δεν ειναι αυτο που ζητας μιας και ειναι λιγο μεγαλυτερη απο ενα πακετο τσιγαρα και οχι στα λεφτα που ζητας, απλα να σου πω καποια πραγματα που θα σου φανουν χρησιμα για να αποφασισεις ποια θα διαλεξεις.

1)Τα ΜΡixels ειναι μυθος! Ιδια ποιοτητα ειναι η φωτογραφια στα 3ΜΡ και στα 5ΜΡ, οποτε μην γελιεσαι οτι στα 5ΜΡ θα δεις καμμια τρομερη ποιοτητα. Τα ΜΡ χρειαζονται οταν θες να ζοομαρεις παρα πολυ σε μια φωτογραφια και αυτην να την εκτυπωσεις σε μεγαλυτερες διαστασεις. Εγω ακομα και σε 2ΜΡ που εχω τραβηξει, οταν τις βλεπω στην οθονη μετα δεν μπορω να διακρινω διαφορες... Ισως καποιος επαγγελματιας να ξερει καλυτερα και να του ειναι χρησιμο, αλλα για μενα μια μηχανη στα 3ΜΡ ειναι ιδανικη περιπτωση για τα λεφτα που θελεις, μην παρεις ομως με λιγοτερα ΜΡ γιατι τα 3ΜΡ ειναι MUST πια στις μερες μας...

2)Manual Ρυθμισεις... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ! Εκτος απο μερικες εξαιρεσεις! Εγω την μηχανη την ηθελα για πλακα, δηλαδη ΟΧΙ επαγγελματικα. Την ηθελα για να την εχω μαζι μου συνεχεια και να τραβαω ποιοτικες φωτογραφιες χωρις ομως να ψαχνω για καθε φωτογραφια τις ρυθμισεις. Οι AUTO επιλογες της δικιας μου με εχουν αφησει απολυτα ικανοποιημενο, αλλα επειδη ειναι ακριβο μοντελο, ισως για αυτο να αποδιδει τοσο καλα. Θα ηθελα να σου προτεινω η φωτογραφικη που θα διαλεξεις να υποστηριζει ISO400 που ειναι ΥΠΕΡΧΡΗΣΙΜΟ για βραδυνες φωτογραφιες... Χωρις ISO400 δεν θα δεις καλη ποιοτητα στις βραδυνες και πιστεψε με, ειναι οτι το καλυτερο οι νυχτερινες ληψεις... Τωρα για manual ρυθμισεις του ασπρου, της φωτεινοτητας κτλ, αυτα τα αφηνω σε μενα ολα στο AUTO, για αυτο και ειπα οτι για μενα δεν χρειαζονται...

3)Μην ξεχασεις στο κοστος της μηχανης να συνυπολογισεις και την αξια της μνημης... Για μενα 128ΜΒ ειναι το minimum που θα πρεπει να εχεις, αλλα θα σου προτεινα να παρεις κατευθειαν μια 256ΜΒ μνημη ωστε να εχεις την ανεση να χωρεσεις πολλες φωτογραφιες, θα σου φανει υπερχρησιμο οταν πας καποιο ταξιδι ή οταν τραβας βιντεακια... Επισης να προσεξεις οταν διαλεξεις μηχανη οτι καθε μηχανη υποστηριζει και διαφορετικους τυπους μνημης, σε μερικες περιπτωσεις μια 256ΜΒ μνημη Α Τυπου κανει οσο μια 128ΜΒ Β Τυπου... Πχ οι Compact Flash ειναι απο τις φθηνοτερες σε σχεση με τις Sony Memory Stick PRO... Α και καλυτερα παρε το ακριβο μοντελο της καθε μνημες που συνηθως εχει την ονομασια PRO, αυτο βοηθαει η φωτογραφια να σωζεται πιο γρηγορα αλλα και να μπορεις να τραβας βιντεο στην full επιτρεπομενη αναλυση...

4)Δες τι μπαταρια παιρνει... Εμενα δεν παιρνει τις απλες μπαταριες αλλα ειδικη για την φωτογραφικη, αλλα το καλο ειναι οτι η συσκευασια ειχε δωρο και 2η μπαταρια οποτε δεν εχω προβλημα... Αφου ομως θα παρεις μικρη φωτογραφικη σε διαστασεις, λογικα και σενα ειδικη μπαταρια θα παιρνει, οποτε δες ποσο κανει και μια δευτερη (αν και μια μπαταρια θα σε κρατησει 1 μερα, οποτε το βραδυ την φορτιζεις...Πιο γρηγορα θα γεμισει η μνημη παρα θα τελειωσει η μπαταρια...)

5)ΕΓΓΥΗΣΗ!!!! Το σημαντικοτερο πραγμα. Σιγουρεψου οτι η καμερα ερχεται με εγγυηση της εταιριας και οχι με εγγυηση του μαγαζιου ή οτιδηποτε αλλο... Εχουν αναφερθει πολλα προβληματα... Παντα η εγγυηση της εταιριας ειναι οτι καλυτερο και ας δωσεις καποια παραπανω λεφτα, θα τα γλυτωσεις απο το τρεξιμο μετα στο πρωτο προβλημα που θα παρουσιασει...

Ελπιζω να βοηθησα εδωμεσα εσενα και οποιο αλλο ατομο ειχε αποριες, αν θελετε καποια παραπανω βοηθεια πειτε μου...

Δημοσ.

Συμφωνω για τα MP δεν μετρανε ποιοτητα εικονας αλλα μεγεθος εικονας.Σαφως δινουν περισοοτερες δυνατοτητες cropping και μπορει να βοηθησουν σε μηχανες πολυ μικρων διαστασεων με περιορισμενο οπτικο zoom να φερουν το θεμα πιο κοντα(χωρις να εχουμε ιδια ποιοτητα βεβαια. Για την ποιοτητα της εικονας ευθυνονται κυριως τα οπτικα και τα ηλεκτρονικα της μηχανης και αυτος ειναι ο λογος που μια επωνυμη μηχανη των 3ΜΡ ειναι καλυτερη απο μια τυπου Mustek κτλ στα 6ΜΡ!

Προσωπικα Casio για να παρω θα το σκεφτομουνα πολυ. Οι δυο μηχανες που ταιριαζουν ακριβως στην περιγραφη σου ειναι

Pentax Optio S i S30 i S40( 3MP oi dio prwtes, 4 i s40) sta 250-300euro

Nikon Coolpix SQ me gwniaki sxediasi girw sta 200euro

Minolta Xg i X31 apo 200-280 euro

Δημοσ.

Φίλε kavalioti.

Ωραία όλα αυτά που είπες, αλλά μια μικρή ένσταση. Χρειάζονται οι manual ρυθμίσεις, ακόμα και αν δεν είσαι επαγγελματίας. Είναι πολύ καλό να υπάρχουν γιατί σου δίνουν το ερέθισμα να παίξεις παραπάνω με ταχύτητες και διαφράγματα. Επίσης μπορείς να κάνεις override τις αυτόματες ρυθμίσεις που επιλέγει η μηχανή σε περιπτώσεις που σε ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Την μεγάλη νύχτα για το ποδόσφαιρό μας, πήγα Ομόνοια με την Olympus μου (C-150). Μου έλειψε το γεγονός ότι δεν μπορούσα να τραβήξω με υψηλή ταχύτητα, έστω και λίγο πιο σκοτεινές φωτογραφίες. Αποτέλεσμα: Κουνημένες φωτογραφίες (πάνω στα πανηγύρια που μυαλό για ακινησία). Αντίθετα με μηχανή με manual ρυθμίσεις (δεν ήταν ψηφιακή, δεν έχει και σημασία, Olympus και αυτή SLR) οι φωτογραφίες, αν και λίγο σκοτεινότερες ήταν σαφώς καλύτερες. Αυτά τα ολίγα.

Όσο για την κατηγορία που μιλάμε, Nikon Coolpix... Μικρή και θαυματουργή (ζηλεύω... αλλά πάλι Oly θα έπαιρνα)

Δημοσ.

Οι χειροκινητες ρυθμισεις ειναι πολυ σημαντικες αλλα στην συγκεκριμενη κατηγορια των ultra slim που αν καταλαβα καλα ψαχνει ο φιλος μας ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να βρει καποιο μοντελο με αυτη τη δυνατοτητα. Αντε στην καλυτερη περιπτωση να ειναι χειροκινιτη η ρυθμιση για ισορροπια λευκου και ευαισθησια σε ISO.

Παντως εκτος των χειροκινητων ρυθμισεων η συγκριση της C-150 με μια αναλογικη SLR ειναι σαν να συγκρινεις καρο με Ferrari και δεν οφειλεται μονο στην υπαρξη χειροκινητων ρυθμισεων!

Δημοσ.
Για την casio Exilim EX-Z30 κανα σχόλιο;

Φίλε μου η Casio Exilim είναι πολύ καλή επιλογή για αξιοπρεπέστατη μηχανη μεγέθους πακέτου τσιγάρων. Επίσης πολύ αξιόλογη είναι η σειρά IXUS της Cannon - έτυχε να είναι οι δύο μηχανές στις οποίες παιζόμουνα των Ιανουάριο...

Καταρχάς η Casio είναι ίδια με την Pentax Optio, και χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς φακό της Pentax, έχει όμως περισσότερα χαρακτηριστικά! Εγώ τελικά πήρα την Cannon IXUS II στα 3,2 MPixels (πίστεψε με δεν χρειάζεσαι περισσότερα αν θες να κρατήσεις το κόστος χαμηλά), βασικά επειδή γράφει video με ήχο χωρίς περιορισμό μεγέθους (πέραν του περιορισμού μνήμης φυσικά). Εάν θες περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις δύο PM me να σου στείλω κάτι links που έχω.

Τι σου προτείνω: βρες τα specs και τις τιμές για αυτές τις δύο, τσέκαρε και τα αντίστοιχα μοντέλα της SONY για την τιμή που έχεις καταλήξει, και πήγαινε σε ενα μαγαζί φωτογραφικών στο κέντρο, ζήτησε να δεις τις μηχανές απο κοντά και τότε αποφασίζεις και ποιά θα σου κάνει το "κλικ".

Κλείνω συμφωνόντας με τον φίλο που σε ενημέρωσε για τα εξτρα κόστη μνήμης (τουλάχιστον 256 ΜΒ) και ίσως μιας καλής θήκης - πρόσεξε, όχι μεγάλη θήκη γιατι μετά θα σου φαίνεται μεγάλος όγκος η μηχανή!

Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε ata1983, έχεις δίκιο.... :-( :-(

Πάντως η Coolipix, παρόλο που δεν είναι ultra slim, χωρά άνετα στην τσέπη σου και έχει πολλά manual. Επίσης θα συμφωνήσω για την Ixus της cannon.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...