stelios_2809 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας , στο διαμέρισμα που διαμένω πρόσφατα , στα κοινόχρηστα αυτού του μήνα, στις δαπάνες Θέρμανσης υπάρχει «πάγια» και «θέρμανση». Στη θέρμανση υπάρχει ένα ποσό με αιτιολογία «αλλαγή κυκλοφορητή λέβητα». Επειδή δεν είναι πολύ μικρό το ποσό (περίπου 50% των κοινόχρηστων) γνωρίζει κανείς αν εξ ορισμού αυτό είναι του ιδιοκτήτη μήπως ; Υπάρχει περίπτωση η κάθε πολυκατοικία να κάνει διαφορετική ανάγνωση των δαπανών ; οκ για το πάγιο όπως και τα αλλά λειτουργικά κόστη φυσικά. Ευχαριστώ
chrisgav Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Με μια επιφυλαξη, αν δεν κανω λαθος τετοιου ειδους βλαβες τις πληρωνει ο ενοικιαστης. Τωρα εαν χαλασει ολοκληρος ο λεβητας/καυστηρας εκει δεν το συζηταμε, ειναι του ιδιοκτητη.
greekfragma Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 η αλλαγή κυκλοφορητή είναι έκτακτη δαπάνη και όχι τακτική λόγω χρήσης/συντήρησης. το συγκεκριμένο κόστος το αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης ξεκάθαρα. δε θα πληρώσεις εσύ δηλαδή την αντλία του 15χρονών λέβητα αν νοικιάζεις 3χρόνια το διαμέρισμα π.χ. καθώς επιβαρύνεσαι δυσανάλογα τα υπόλοιπα 12χρόνια χρήσης από άλλους που έμεναν εκεί όλο το διάστημα. στη δικιά μου πολυκατοικία αποφασίσαν οι ιδιοκτήτες αλλαγή όλων των λαμπτήρων με LED....δε πληρώνει ο ενοικιαστής την ενεργειακή αναβάθμιση. θα πλήρωνα αν καιγόταν μια λάμπα και την άλλαζαν...εκεί ναι. 1 1
stelios_2809 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μπορώ να το καταλάβω αυτό αλλά σκέφτομαι μήπως δεν είναι στη κατηγορία «συντήρησης» αλλά ζημιάς. ειμαι εδώ ένα μήνα , πχ αύριο αν χαλάσει η γκαραζόπορτα και θέλει μοτέρ ή κάτι άλλο , εγώ γιατί να συμμετέχω σε κάτι που σε 2-3 χρόνια δεν θα είμαι εδώ. δε διαφωνώ σε ότι είναι με λογαριασμούς , συντήρηση , ώρες θέρμανσης κλπ. ευχαριστώ
greekfragma Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 έκτακτες δαπάνες = ιδιοκτήτης τακτικές δαπάνες = ενοικιαστής 1 1
lordvec Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Του ιδιοκτήτη είναι, τι συζητάμε τώρα; Ο κυκλοφορητής είναι περιουσία της πολυκατοικίας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα