Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Η Ρεάλ δίνει στον Benzema εκατομμυρια. Αν ο Μπενζεμα βάλει 40 γκολ και η Ρεαλ πάρει το Champions League, ολα καλά. Αν ομως η Ρεαλ χάσει το Champions League, ο Μπενζεμά θα πάρει πάλι τα εκατομμύρια αλλά η Ρεαλ δεν θα απολύσει αυτον που ειναι στο κυλικειο του Bernabeu. Αυτη ειναι η διαφορα. Πόσες δεκαδες άρθα βλέπουμε οτι η Χ εταιρεια πεθανε η δεν παει καλα και ταστελεχη την κανανε με μαξιλαρακια;

Nα πουμε και για τεχνολογία που ειναι η σελίδα; Ο CEO της Activision, ξέρεις αυτος ο σκατανθρωπος ο Bobby Kotick, οταν ολοκληρωθει η εξαγορα που θα φυγει, θα παρει 390 εκατομμυρια. Ξανά. Θα κριθεί ανικανος με οσα εκανε και θα παρει 390 μυρια. To 2019 πάλι μετά απο την καλυτερη χρονια στην ιστορια της εταιρειας, μετά απο χρόνια τραγικών συνθηκων και αντιμετώπισης, ΕΔΙΩΞΕ 800 υπαλληλους. Το 2018 βέβαια ο Bobby Kotick πήρε 30.000.000 απο την Activision. Μάλλον γιατι ολη την δουλειά, απο κώδικα στα games, μέχρι marketing, την έκανε αυτος. Μάλλον γιατί δεν μπορουσε να πάρει 20 μυρια και τα αλλα 10 να τα μοιράσει σε αυτους τους έρμους που δουλευαν σαν τα ζώα 18ωρα για να βγει το CoD και ολα τα αλλα games. Πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω πως απλοι καθημερινοι άθρωποι, υπερασπιζεστε αυτο το εμετικο τερατουργημα που λεγεται ελευθερη αγορα και νεοφιλελευθερισμος οταν τα παραδειγματα της σαπιλας και της αδικίας του ειναι καθημερινα

Εργαζόμενος Χ δουλευει 18ωρο για να βγει το CoD. Παίρνει ενα μισθο και αν το CoD δεν πάει καλά απολυεται

CEO Bobby Kotick κάθεται σε μια καρέκλα και χουφτωνει γραμματείς. Αν το CoD πάει καλά θα πάρει 30.000.000 bonus (τόσα παιρνει συνηθως καθε χρονο). Αν δεν πάει καλά θα πάρει πχ 10.000.000 bonus. Αν τυχει και η εταιρεία του εξαγοραστεί και ο νεος ιδιοκτητης καταλαβει τι κινουμενο καρκινωμα ειναι ο Bobby Kotick, θα παρει 390 μυρια για να παει σπιτι του. Ξανα. Αν αυτο εινι δικαιο τι να πω

Δεν χωνεύω τον Bobby Kotick δεν είμαι φιλελεύθερος, δεν γουστάρω καπιταλισμό, δεν συμφωνώ ότι πρέπει να παίρνουν τόσο εξοργιστικά ποσά. Αλλά αυτοί που τους τα δίνουν δεν το κάνουν επειδή έτσι τους ήρθε αλλά επειδή τους φέρνουν λεφτά στην εταιρεία. Και όχι, αν ο κάθε CEO η ποδοσφαιριστής τα παρατήσει, θα τον διώξουν. Μπορεί να περιμένουν να λήξει το κάθε συμβόλαιό του αλλά θα τον διώξουν. 

Και παρά ότι δεν γουστάρω τον Kotick, έχεις δει τι αριθμούς παικτών έχουν τα παιχνίδια της εταιρείας του; Overwatch, Call of Duty και γενικά όλα τα IPs της εταιρείας τους κάνουν κάθε χρόνο να βγάζουν ρεκόρ κέρδη.

Να γιατί τον κρατάνε ακόμα οι shareholders.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Η Ρεάλ δίνει στον Benzema εκατομμυρια. Αν ο Μπενζεμα βάλει 40 γκολ και η Ρεαλ πάρει το Champions League, ολα καλά. Αν ομως η Ρεαλ χάσει το Champions League, ο Μπενζεμά θα πάρει πάλι τα εκατομμύρια αλλά η Ρεαλ δεν θα απολύσει αυτον που ειναι στο κυλικειο του Bernabeu. Αυτη ειναι η διαφορα. Πόσες δεκαδες άρθα βλέπουμε οτι η Χ εταιρεια πεθανε η δεν παει καλα και ταστελεχη την κανανε με μαξιλαρακια;

Nα πουμε και για τεχνολογία που ειναι η σελίδα; Ο CEO της Activision, ξέρεις αυτος ο σκατανθρωπος ο Bobby Kotick, οταν ολοκληρωθει η εξαγορα που θα φυγει, θα παρει 390 εκατομμυρια. Ξανά. Θα κριθεί ανικανος με οσα εκανε και θα παρει 390 μυρια. To 2019 πάλι μετά απο την καλυτερη χρονια στην ιστορια της εταιρειας, μετά απο χρόνια τραγικών συνθηκων και αντιμετώπισης, ΕΔΙΩΞΕ 800 υπαλληλους. Το 2018 βέβαια ο Bobby Kotick πήρε 30.000.000 απο την Activision. Μάλλον γιατι ολη την δουλειά, απο κώδικα στα games, μέχρι marketing, την έκανε αυτος. Μάλλον γιατί δεν μπορουσε να πάρει 20 μυρια και τα αλλα 10 να τα μοιράσει σε αυτους τους έρμους που δουλευαν σαν τα ζώα 18ωρα για να βγει το CoD και ολα τα αλλα games. Πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω πως απλοι καθημερινοι άθρωποι, υπερασπιζεστε αυτο το εμετικο τερατουργημα που λεγεται ελευθερη αγορα και νεοφιλελευθερισμος οταν τα παραδειγματα της σαπιλας και της αδικίας του ειναι καθημερινα

Εργαζόμενος Χ δουλευει 18ωρο για να βγει το CoD. Παίρνει ενα μισθο και αν το CoD δεν πάει καλά απολυεται

CEO Bobby Kotick κάθεται σε μια καρέκλα και χουφτωνει γραμματείς. Αν το CoD πάει καλά θα πάρει 30.000.000 bonus (τόσα παιρνει συνηθως καθε χρονο). Αν δεν πάει καλά θα πάρει πχ 10.000.000 bonus. Αν τυχει και η εταιρεία του εξαγοραστεί και ο νεος ιδιοκτητης καταλαβει τι κινουμενο καρκινωμα ειναι ο Bobby Kotick, θα παρει 390 μυρια για να παει σπιτι του. Ξανα. Αν αυτο εινι δικαιο τι να πω

Γιατι δεν πανε οι εργαζόμενοι να βγαλουν μονοι τους το Ball Of Duty, να τσεπωσουν τα εκατομμύρια χωρις μεσάζοντες;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dbrillis είπε

Γιατι δεν πανε οι εργαζόμενοι να βγαλουν μονοι τους το Ball Of Duty, να τσεπωσουν τα εκατομμύρια χωρις μεσάζοντες;

Α ναι, ξέχασα να απαντήσω σε αυτό που απάντησες εσύ και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Οι εργαζόμενοι αξίζουν να παίρνουν τον μισθό που υπογράφουν ο οποίος προφανώς κ πρέπει να ειναι αξιοπρεπείς. Τα υπόλοιπα λεφτά είναι της επιχείρησης. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Πήγαινε εσυ με το ταλέντο σου μονο να ζητήσεις εκατομμυρια που απαιτει το CoD. Δεν προσπαθώ να πω οτι δεν χρειάζονται CEO κτλ. Απλά εκει που τους λουζουν με εκατομμυρια καθε 6 μήνες, μπορουν να δώσουν ελαχιστα λιγοτερα και να παρουν και οι απλοι προγραμματιστες, που τραβανε ολο το λουκι, παραπανω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Πήγαινε εσυ με το ταλέντο σου μονο να ζητήσεις εκατομμυρια που απαιτει το CoD. Δεν προσπαθώ να πω οτι δεν χρειάζονται CEO κτλ. Απλά εκει που τους λουζουν με εκατομμυρια καθε 6 μήνες, μπορουν να δώσουν ελαχιστα λιγοτερα και να παρουν και οι απλοι προγραμματιστες, που τραβανε ολο το λουκι, παραπανω. 

Αν ειχα ταλεντο ή ημουν πολυ καλος σε κατι (ή τουλαχιστον ενιωθα πολυ καλος) θα ανοιγα μια εταιρεια και θα πουλουσα το ταλεντο/γνωση μου σαν εξωτερικος συνεργατης. Το κανει με επιτυχια παρα πολυς κοσμος. Εγω περα από όλα τα άλλα, βολευομαι, με την κακη εννοια, με την "ασφαλεια" που μου δινει ενας μισθος.

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TutaKachun είπε

Ο τύπος που λες, κάτι κατάφερε στη ζωή του και έφτασε στο σημείο που έφτασε δεν πάει με τη συμφωνία των νομίμων (που θα τα πάρει ΚΑΙ ΑΥΤΑ), αλλά επειδή υπέγραψε συμβόλαιο πριν Χ χρόνια που λέει μάγκες, αν θέλετε να φύγω, θα μου σκάσετε 390 μύρια. Και οι από πάνω του όχι μόνο το υπέγραψαν, αλλά πήγαν και για μπύρες μετά συζητώντας μαλάκες, καλή κίνηση κάναμε, θα μας φέρει λεφτά αυτός. 

Και είναι ΜΑΓΚΑΣ, όσο μαλάκα και αν τον θεωρείς εσύ και εγώ, (που είναι μαλάκας).

Εσύ, εγώ, εμείς που συζητάμε εδώ, μην το κάνουμε προσωπικό, είμαστε του κιλού, γιατί μας αντικαθιστούν κάθε μέρα για πλάκα με άλλους 10. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Ή προσπαθείς να είσαι λιοντάρι λοιπόν, και ας σε λένε όλοι μαλάκα, ή παραμένεις πρόβατο και σε τρώνε οι λύκοι. Σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο, αυτό είναι.  

Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν, περιγράφουμε απλά το πώς πάει η φάση. Και η φάση είτε την γράψω εγώ πώς πάει είτε όχι, θα συνεχίσει να πηγαίνει ακριβώς έτσι. 

1 ώρα πριν, loulakion είπε

το κάνεις και ακούγεται όλο και χειρότερο 

Έτσι είναι η ζωή, αν δεν σου αρέσει ο corporate world, η γιαγιά μου στην Κρήτη έψαχνε κόσμο για τις ελιές και δεν έβρισκε. Μπορώ να σου στείλω το τηλ να συνεννοηθείτε. Αν νομίζεις ότι θα τον αλλάξεις σχολιάζοντας απ'το πληκτρολόγιο, by all means μπορείς να προσπαθήσεις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, polaki είπε

Η Disney+  έχει πρακτικά ΜΗΔΕΝ περιεχόμενο. Το χειρότερο και λιγότερο από σχεδόν κάθε άλλη streaming υπηρεσία. 

Εδώ μέσα, και προφανώς πολύ περισσότερο εκεί έξω, υπάρχουμε και πολλοί που έχουμε παιδιά ή εφήβους. Για αυτό το target group, δεν το λες και "χειρότερο και λιγότερο" (περιεχόμενο). Πέραν αυτού, και εγώ βρίσκω αρκετά πράγματα που με ενδιαφέρουν, κυρίως ντοκυμαντέρ του NG. Στην τελική, αν του χρόνου η Disney αποφασίσει (όπως φημολογείται) να αλλάξει προς τα πάνω την τιμολογιακή της πολιτική, με ένα απλό πάτημα του κουμπιού "Cancel" διακόπτεται η συνδρομή, και τέλος. Αυτό αναμένω ότι θα το βιώσει έντονα η Apple, που κατά τη γνώμη μου αύξησε υπέρογκα για όσα προσφέρει την τιμή της συνδρομής στο Apple TV+.

Επεξ/σία από Dead-Poet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, fmarulezkd said:

Το αγροτάκι να σκάψει με τη τσάπα και να οργώσει με το το αλετρι κουμπωμενο στα μοσχάρια όπως τα παλιά καλά τα χρόνια, αντί να ζητάει ΖΕΤΟΡ και επιδοτήσεις. Φτάνει πια με τα τεμπελόσκυλα!

Ελπίζω απλά να trollάρεις

18 hours ago, polaki said:

Επειδή μιλάμε για Αμερική εδώ και λίγα threads (Facebook, Twitter, τώρα Disney), δεν πολυπαίζουν αυτά με τα 10ωρα και 12ώρα, τουλάχιστον όχι χωρίς πληρωμένες υπερωρίες. Τώρα αν μιλάμε για Ελλαδιστάν, αλλάζει το θέμα, αλλά και εδώ πλέον στις σοβαρές εταιρείες τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με πριν 4-5 χρόνια. 

Πλασματικά με την έννοια του ψεύτικου δεν ήταν, αλλά όταν έχεις ένα απότομο growth από λόγω εξωγενούς παράγοντα (covid), είναι λογικό και επόμενο αυτό να μην είναι sustainable. 

Βέβαια, το insomnia και το κάθε clickbait lover insomnia site, προφανώς ξέρει να μας ενημερώνει για τις 11.000 απολύσεις του Facebook, αλλά ξεχνάει να μας υπενθυμήσει κιόλας ότι ΠΡΙΝ το covid το Facebook είχε 40.000 εργαζόμενους, ενώ τώρα έχει 87.000. 

Άρα τελικά διώχνει ΜΟΝΟ (γιατί μόνο είναι) 11.000 για να πέσει στους 76.000 εργαζόμενους. "Μόνο" 36 000 περισσότερους απότι είχε πριν τον covid. 

Αλλά ψιλά γράμματα για τον μέσο σχολιαστή του Insomnia.....

Αυτό που νομίζεις ότι μόνο το insomnia ασχολείται με τις απολύσεις στους τεχνολογικούς κολοσσούς να το κοιτάξεις...

17 hours ago, Feregorn said:

Είσαι μήπως και εσύ ένας από αυτού τους (middle) μανατζαραίους και θίχτηκες; Πολύ κακό αυτό, δεν θα έπρεπε να το δείχνεις τόσο 🤣

Δεν είναι δύσκολο κάποιος και κάποιοι από εδώ να είναι manager. Σε κάθε ομάδα πχ 5 ατόμων και πάνω υπάρχει κάποιος που συνήθως είναι μάνατζερ ή και μάνατζερ. Απλά να ξεκαθαρίσουμε ότι με την λέξη μανατζαρέοι, εννοούμε high paid roles, πολύ πάνω από νομράλ μισθούς που είναι λίγοι σε κάθε μεγάλη εταιρία και συνήθως είναι από μια άλλη κλίκα ανώτερης τάξης... (Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να μπεις σε τέτοια group αν δεν έχεις πάει Cambridge/Oxford/LSE/Harvard etc και να έχεις και λίγο μπάρμπα στην Κορώνη). Πάντως το να είσαι συνήθως μάνατζερ σε εταιρία που γενικά κάνει πράγματα, θέλει διαφορετικά skills από το να είσαι απλά μηχανικός etc και πληρώνεσαι και ανάλογα (με ευθύνες πάντα). Το να εισαι αντίστοιχος μάνατζερ τώρα στην εταιρία του κυρ Μπάμπη, μπορεί απλά να θέλει να είσαι ο γιος του κυρ Μπάμπη. Άλλη φάση εκεί

14 hours ago, TutaKachun said:

Λέγεται καπιταλισμός και μάλιστα σημερινός... Υπάρχει πολύ χειρότερη μορφή του και την έχουμε δει και κυρίως βιώση στην Ελλάδα... Η Activision είναι ιδιωτική εταιρία και λες ας βουλιάξει στα @@ μας. Όχι από την μεριά των εργαζομένων, αλλά δεν είναι για το κοινό καλό etc. Στις ελληνικές τράπεζες πχ, έγινε αυτό που λες πιο πάνω, με τη διαφορά ότι τα χρήματα δεν προέρχονταν από τους πελάτες, αλλά από τους φορολογουμένους. Και αυτό ήταν νόμιμο και τα στελέχη έμειναν στη θέση τους και πήραν bonus κλπ και εμείς πληρώνουμε αυτά που πήραν και αυτά που έχασαν... Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και προφανώς ο περισσότερος κόσμος το υποστηρίζει, ή έστω δεν ψηφίζει όσους δεν το υποστηρίζουν. Παρεπιπτόντως, μόνο στην Ισλανδία έχωσαν μέσα τζογαδόρους τραπεζίτες

14 hours ago, marios02 said:

Α ναι, ξέχασα να απαντήσω σε αυτό που απάντησες εσύ και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Οι εργαζόμενοι αξίζουν να παίρνουν τον μισθό που υπογράφουν ο οποίος προφανώς κ πρέπει να ειναι αξιοπρεπείς. Τα υπόλοιπα λεφτά είναι της επιχείρησης. 

Αξιοπρεπείς σε σχέση με τι? Προφανώς και είναι της επιχείρησης. Απλά το ζήτημα που έχει ανοίξει εδώ αφορά τη δομή του συστήματος. 
Το σύστημα όπως είναι τώρα ευνοεί τις ανισότητες. Από τη μεριά πάντως του κράτους (και όπου κράτος,αν και δεν ισχύει, βάλε το κοινό καλό) θες ένα σύστημα καλής προστασίας εργαζομένων σε περίπτωση απολύσεων, ένα σύστημα υψηλής φορολόγησης υψηλών εισοδημάτων αλλά και δημιουργία μηχανισμού στο να μην υπάρχουν τρύπες τύπου offshore κλπ και ένα σύστημα κατώτατου μισθού αναλογα των προσόντων. Όπως είπα ξεφεύγουμε. Αλλά το υπάρχον σύστημα ευνοεί και διαιωνίζει τις τεράστιες οικονομικές ανισότητες. Αλλά ξεφεύγουμε από τις απολύσεις στην meta εδώ

13 hours ago, polaki said:

Ο τύπος που λες, κάτι κατάφερε στη ζωή του και έφτασε στο σημείο που έφτασε δεν πάει με τη συμφωνία των νομίμων (που θα τα πάρει ΚΑΙ ΑΥΤΑ), αλλά επειδή υπέγραψε συμβόλαιο πριν Χ χρόνια που λέει μάγκες, αν θέλετε να φύγω, θα μου σκάσετε 390 μύρια. Και οι από πάνω του όχι μόνο το υπέγραψαν, αλλά πήγαν και για μπύρες μετά συζητώντας μαλάκες, καλή κίνηση κάναμε, θα μας φέρει λεφτά αυτός. 

Και είναι ΜΑΓΚΑΣ, όσο μαλάκα και αν τον θεωρείς εσύ και εγώ, (που είναι μαλάκας).

Εσύ, εγώ, εμείς που συζητάμε εδώ, μην το κάνουμε προσωπικό, είμαστε του κιλού, γιατί μας αντικαθιστούν κάθε μέρα για πλάκα με άλλους 10. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Ή προσπαθείς να είσαι λιοντάρι λοιπόν, και ας σε λένε όλοι μαλάκα, ή παραμένεις πρόβατο και σε τρώνε οι λύκοι. Σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο, αυτό είναι.  

Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν, περιγράφουμε απλά το πώς πάει η φάση. Και η φάση είτε την γράψω εγώ πώς πάει είτε όχι, θα συνεχίσει να πηγαίνει ακριβώς έτσι. 

Έτσι είναι η ζωή, αν δεν σου αρέσει ο corporate world, η γιαγιά μου στην Κρήτη έψαχνε κόσμο για τις ελιές και δεν έβρισκε. Μπορώ να σου στείλω το τηλ να συνεννοηθείτε. Αν νομίζεις ότι θα τον αλλάξεις σχολιάζοντας απ'το πληκτρολόγιο, by all means μπορείς να προσπαθήσεις. 

Έχεις μπερδέψει λίγο την ζούγκλα με τις ανθρώπινες κοινωνίες. Το να περιγράφεις την κατάσταση με το να σου αρέσει είναι άλλο πράγμα. Καλό το τυράκι με το american dream αλλά είναι για ηλίθιους κατά κύριο λόγο. Τα data μας λένε ότι αν γεννηθείς φτωχός θα πεθάνεις φτωχός. Γενικά πάντως αντιλαμβάνεσαι ότι όλες οι κοινωνικές επαναστάσεις έγιναν για τα ανωτέρω θέματα του λιονταριού και λοιπές παπάτζες. Το ότι έχεις 8ωρο σήμερα, σύνταξη κλπ δεν στο έδωσαν οι εργοστασιάρχες επειδή ήταν καλόκαρδοι

3 hours ago, Dead-Poet said:

Εδώ μέσα, και προφανώς πολύ περισσότερο εκεί έξω, υπάρχουμε και πολλοί που έχουμε παιδιά ή εφήβους. Για αυτό το target group, δεν το λες και "χειρότερο και λιγότερο" (περιεχόμενο). Πέραν αυτού, και εγώ βρίσκω αρκετά πράγματα που με ενδιαφέρουν, κυρίως ντοκυμαντέρ του NG. Στην τελική, αν του χρόνου η Disney αποφασίσει (όπως φημολογείται) να αλλάξει προς τα πάνω την τιμολογιακή της πολιτική, με ένα απλό πάτημα του κουμπιού "Cancel" διακόπτεται η συνδρομή, και τέλος. Αυτό αναμένω ότι θα το βιώσει έντονα η Apple, που κατά τη γνώμη μου αύξησε υπέρογκα για όσα προσφέρει την τιμή της συνδρομής στο Apple TV+.

Καλά αν καταφέρουν και μου κόψουν την Τουρκία, θα φάνε τέτοιο cancel όλες μαζί... Προφανώς δεν είναι ηθικό κλπ κλπ αλλά στη δική μου περίπτωση οικονομάνε από συνδρομές Netflix, Spotify, Youtube, Amazon, Disney, Cosmote. Εγώ τις χρησιμοποιώ κάπως αυτές και κυρίως η οικογένεια. Αν αποφασίσουν ό,τι θέλουν περισσότερα ή ότι εγώ πρέπει να σκάω πολλά, εγώ θα πάω πίσω στα torrents και αυτοί δεν θα παίρνουν τίποτα

Επεξ/σία από JimGer
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα φίλο με κυριλέ σουβλαντζιδικο...

Όταν άρχισε να πέφτουν οι εισπράξεις και τα κέρδη,μάζεψε το προσωπικό και τους είπε:

"Εγώ 3000€ τον μήνα επερνα και θα συνεχίσω να περνω.Για εσάς δεν ξέρω αν αύριο θα είστε εδώ ......."

Μιλάμε για μερικούς υπαλλήλους που έτρεξαν το μαγαζί απο την μέρα που άνοιξε και πήγε πολύ καλά για 2-3 χρόνια....

Επεξ/σία από alexioannou
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, polaki είπε

Πλασματικά με την έννοια του ψεύτικου δεν ήταν, αλλά όταν έχεις ένα απότομο growth από λόγω εξωγενούς παράγοντα (covid), είναι λογικό και επόμενο αυτό να μην είναι sustainable. 

Spoiler

Τι προσπαθείς να εξηγήσεις και εσύ τώρα...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JimGer είπε

Έχεις μπερδέψει λίγο την ζούγκλα με τις ανθρώπινες κοινωνίες. Το να περιγράφεις την κατάσταση με το να σου αρέσει είναι άλλο πράγμα. Καλό το τυράκι με το american dream αλλά είναι για ηλίθιους κατά κύριο λόγο. Τα data μας λένε ότι αν γεννηθείς φτωχός θα πεθάνεις φτωχός. Γενικά πάντως αντιλαμβάνεσαι ότι όλες οι κοινωνικές επαναστάσεις έγιναν για τα ανωτέρω θέματα του λιονταριού και λοιπές παπάτζες. Το ότι έχεις 8ωρο σήμερα, σύνταξη κλπ δεν στο έδωσαν οι εργοστασιάρχες επειδή ήταν καλόκαρδοι

Δεν είπα ότι μου αρέσει, μην βάζεις λόγια που δεν έγραψα ποτέ. 

Είπα ότι έτσι λειτουργεί ο κόσμος, και απλά περιγράφω το πώς λειτουργεί και πραγματικά απορώ πώς κάποιοι δεν το καταλαβαίνετε. Δεχτείτε το, έτσι είναι και δεν θα το αλλάξετε. Και αν το αλλάξετε, θα το αλλάξετε όπως εννοείς στο τέλος της πρότασής σου μέσω αγώνων και κοινωνικών επαναστάσεων, όχι μέσω πληκτρολογίου. 

Αν γεννηθείς φτωχός πράγματι οι πιθανότητες είναι να πεθάνεις φτωχός. 

Έχω όμως παραδείγματα γνωστών μου όπως φαντάζομαι και εσύ, που πήγαμε όλοι σχολείο, κάποιο μελέτησαν και πήγαν πανεπηστίμιο. Κάποιοι λοιπόν τώρα στα 42 μας είναι σε "καλές" θέσεις, κάποιοι όχι. Έχω φίλο που δούλευε στην Alphabank, και τον απολύσανε επειδή έστελνε ΤΣΟΝΤΕΣ μέσω του email. Ποιός του φταίει? Πήγε μετά σε αρκετά μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο για business travels, τον διώξανε επειδή "φλέρταρε" με κάθε θυλικό εκεί μέσα. Τώρα δουλεύει σε εξωτερικό συνεργάτη της ΕΥΔΑΠ και αλλάζει τα καπάκια στους δρόμους. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά ναι, με συγχωρείς αλλά αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ, με βάση τις δυνατότητες που είχε. Ας κάτσει τώρα να βγαζει με το ζόρι το νοίκι. Καλά να πάθει, στα @@ μου.

Έχω επίσης φίλο που δούλευε 2 δουλειές για να πληρώνει φροντιστήρια στο πανεπηστίμιο για να περάσει, κάθε χρόνο παρακολουθεί τουλάχιστον 2-3 σεμινάρια/bootcamps και έχει φτάσει να είναι μεγαλοστέλεχος σε μεγάλη εταιρεία στο χώρο του αυτοκινήτου, περνώντας το μισό του χρόνο μεταξύ Αθήνας και Μονάχου (hint για την εταιρεία). 

Με πληρωμένο σπίτι εδώ και Μόναχο, αυτοκίνητο εδώ και Μόναχο, καθώς και διάφορα άλλα perks που δεν είναι της παρούσης. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να πληρώνει από την τσέπη του για την εκπαίδευση του, και πριν 5 μήνες είχε την αποφοίτηση του ΜΒΑ του, μέσω distance learning. Του χρειάζεται? ΟΧΙ, έχει ήδη ΘΕΣΑΡΑ. Αλλά αύριο μεθαύριο θα ζητήσει (και θα πάρει) καλύτερη θέση? Ναι, και θα του αξίζει 10000%.

Άσε λοιπόν την καραμέλα του φτωχού και του πλούσιου. Όλα στο χέρι μας είναι μέχρι ενός σημείου φυσικά, δεν θα γίνεις ποτέ εσύ και εγώ εφοπλιστής, προφανώς. Και φυσικά κάποιοι από εμάς μπορεί να έχουν και αυτό που λέμε άστρο. Αλλά και το άστρο μες τη ζωή είναι. 

Ας κάνουμε εμείς ότι καλύτερο μπορούμε και από εκεί και πέρα ας δεχτούμε ότι μας φέρει η ζωή. 

Δεν έχω να πω κάτι άλλο στο thread αυτό. Το growth mindset είναι πολύ σημαντικό. Όποιος δεν το έχει, δεν θα πάει ΠΟΥΘΕΝΑ στη ζωή του, και αυτό είναι δεδομένο είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι.

6 ώρες πριν, Dead-Poet είπε

Συμφωνώ μαζί σου, οπότε η κάθε streaming υπηρεσία έχει ένα target group στο οποίο απευθύνεται, αν το group αυτό είναι αρκετό ώστε να δικαιολογεί τις επενδύσεις και το όλο εγχείρημα, φυσικά και προχωράει. 

Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί/δεν αντέχει/δεν θέλει να πληρώνει 6 διαφορετικές συνδρομές. Και ειδικά Αμερική, έχουν πραγματικά άπειρες επιλογές. 

Προσωπικά και παρόλο που έχω netflix εδώ και 4-5 χρόνια, πλέον περιμένω να λήξει και δεν θα ανανεώσω. Δυστυχώς η Premier league πήγε στη Nova, και επειδή παρακολουθώ (πιο πολύ απ'ότι την ΑΕΚ εδώ Ελλάδα, που είναι Cosmote), αναγκάστηκα να πληρώσω για να βάλω. Δεν ξέρω για πόσο θα αξίζει να πληρώνω και Cosmote και Nova, ξέρω όμως ότι το Netflix απλά θα κοπεί, ακόμα και αν πληρώνω μόνο το 1/4 της συνδρομής αφού το μοιραζόμαστε 4 άτομα. Ούτε αυτά τα λίγα πλέον δεν αξίζει για μένα. 

Το πιο πιθανό είναι να κοπεί και η Cosmote, μόλις λήξει κάποια στιγμή το Μάιο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, JimGer είπε

Δεν είναι δύσκολο κάποιος και κάποιοι από εδώ να είναι manager. Σε κάθε ομάδα πχ 5 ατόμων και πάνω υπάρχει κάποιος που συνήθως είναι μάνατζερ ή και μάνατζερ. Απλά να ξεκαθαρίσουμε ότι με την λέξη μανατζαρέοι, εννοούμε high paid roles, πολύ πάνω από νομράλ μισθούς που είναι λίγοι σε κάθε μεγάλη εταιρία και συνήθως είναι από μια άλλη κλίκα ανώτερης τάξης... (Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να μπεις σε τέτοια group αν δεν έχεις πάει Cambridge/Oxford/LSE/Harvard etc και να έχεις και λίγο μπάρμπα στην Κορώνη). Πάντως το να είσαι συνήθως μάνατζερ σε εταιρία που γενικά κάνει πράγματα, θέλει διαφορετικά skills από το να είσαι απλά μηχανικός etc και πληρώνεσαι και ανάλογα (με ευθύνες πάντα). Το να εισαι αντίστοιχος μάνατζερ τώρα στην εταιρία του κυρ Μπάμπη, μπορεί απλά να θέλει να είσαι ο γιος του κυρ Μπάμπη. Άλλη φάση εκεί

Μαν, αυτό το σχόλιο μου δεν άξιζε και αναφοράς, ήταν προς συγκεκριμένο άτομο που "θίχτηκε" απο όλη αυτή την κοινωνική αντίδραση και είχε ένα κάπως χαριτωμένο ύφος.

Δεν διαφωνώ ότι στατιστικά να το πάρει κανείς, 1/5-1/10-1/20 θα είναι μάνατζερ κάποιων κάπου. Αλλά αυτοί δεν έχουν σχέση με ότι λογίζεται για Senior Management Team / C-Suite κτλ. Διότι αυτοί δεν θα άφηναν ποτέ τέτοιο post εξαρχής (γιατί τα έχουν γραμμένα αυτά), αυτά τα κάνουν οι middle μανατζαραίοι που νιώθουν βασιλικότεροι του βασιλέως σε τοποθεσία XYZ και για αυτό είχα το middle σε παρένθεση.

Επειδή αναφέρθηκα σε στατιστικά παραπάνω, γιατί δεν τα βάζουμε κάτω να δούμε πόσα παραδείγματα έχει ο καθένας για προσωπικές επιτυχίες και καλές θέσεις; Και ποιο είναι το threshold; Με αριθμητικές μονάδες, τα >3κ ευρώ; Άρα ταμίας στην Alpha Bank δεν μετράει και ξέρω middle managers σε πολυεθνικές στην Ελλάδα που οριακά τα φτάνουν και αν λολ. Να καταθέσω εδώ ότι έχω γνωστό που ξεκίνησε από Λεόντειο, πήγε Πολυτεχνείο και έφτασε διευθυντής στο ΕΜΕΑ τμήμα μιας πολυεθνικής όπου έβγαζε το χρόνο 2 εκατομμύρια στα 50-φεύγα. Είναι καλά αυτά; Συγκρινόμενα με του SBF που φαλήρισε πρόσφατα από μια φούσκα και κομπίνα επικών διαστάσεων και του έμεινε μόνο 1δις στα 30-κάτι, είναι καλά ακόμα;

Επίσης, αναλογικά με τις παρέες που ξέρει ο καθένας πόσοι είναι; Δεν φαντάζομαι να είναι 1/4=25%, είναι 1/10, 1/100; Λιγότερο; Μετά παίζει ρόλο και το περιβάλλον του καθενός. Μόνο που είμαστε εδώ στον "Δυτικό Κόσμο" όλοι μας είμαστε στο 1% παγκοσμίως. Άμα κάποιος έχει και 5 παραπάνω οικογενειακές άκρες, γαλουχίζεται από μικρό στο ντερμινιστικό τελεολογικό παραμύθι του "work hard" και έτσι τα αποτελέσματα και η ικανότητα αντίληψης γίνονται ακόμα πιο skewed. Γιατί άλλο κύκλο θα έχεις άμα πας στο δημοτικό, άλλο στο Αρσάκειο, άλλο στο Αμ. Κολέγιο οπότε εκεί οι παρέες θα είναι νομοτελειακά σχεδόν "πολύ επιτυχημένες" λμαο. Τι ποσοστό είναι αυτό στον εθνικό πληθυσμό; Πόσα δεκαδικά παίρνει μπροστά;

Στα υπόλοιπα που γράφεις δεν διαφωνώ, ούτε για τα skills ούτε ότι υπάρχει ενίοτε μια προτιμησιακή επιλογή στελεχών με συγκεκριμένα "υποκειμενικά" κριτήρια ενίοτε. Αυτό με την εταιρία του μπάμπη φοριέται πολύ Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό το έχω δει, μαζί με άλλα σε μεγάλες εταιρίες, πχ κληρονομικότητα και νεποτισμό. Δεν εφήυραμε τον τροχό στην Ελλάδα λολ

Το γιατί γίνεται συζήτηση για streaming και γενικότερα έχει επικρατήσει η αντίληψη για πληρωμή συνδρομών για διαρκή κατανάλωση περιεχομένου - που ενισχύει την ποσότητα > ποιότητα - και να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και προβληματισμοί για πως θα πληρωθούν όλα αυτά δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι βασικά αγαθά, επουδενί δεν χρειάζονται όλα, είναι παθητική "διασκέδαση" και αποχαυνωτικά και υπάρχουν καλύτερα πράγματα εκεί έξω στην πραγματική ζωή.

my 2c

Επεξ/σία από Feregorn
Δημοσ.
Στις 15/11/2022 στις 12:34 ΠΜ, polaki είπε

δεν μου αρέσει το corporate, αναγνωρίζω επίσης τη σκληρή αλήθεια, αλλά δεν την δικαιολογώ ούτε την θεωρώ ορθή. Και αν έρθει ποτέ σκηνικό και ένα corporate σακάκι ζητάει βοήθεια, δεν θα την προσφέρω. Συγκεκριμένα σαν μηχανικός χρεώνω διπλά και τριπλά οταν έρχονται τέτοια, και φυσικά πέφτει και δούλεμα γιατί στην ουσία 95 στους 100 ότι κατάφεραν το έκαναν λόγω του ότι γεννήθηκαν πλούσιοι. Μόνο άρμεγμα αξίζουν, ούτε δικαιολογήσεις ούτε αποδοχή και υποταγή. Αν ήμουν υπάλληλος στο twitter και ερχόταν αυτός ο σκύλος, απλά θα άραζα σε μία καρέκλα και θα περίμενα να με απολύσει ενώ θα έψαχνα αλλού δουλειά ήδη. Φαντάζομαι ήδη από όταν ξεκίνησαν τα ντράβαλα της αγοραπωλησίας οι περισσότεροι έψαχναν αλλού δουλειά, οι σοβαροί τουλάχιστον. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...