wind25 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Ενδιαφέρομαι για την αγορά ηχόμπαρας καθώς στο σπίτι δεν έχω τη δυνατότητα για ενσύρματη σύνδεση για home cinema λόγω των πίσω ηχείων επειδή χρειάζονται καλωδίωση. Έχω δει την ηχόμπαρα της Samsung HW-Q990B όπως επίσης της lg S95QR και μετά κάτι σε Sonos αν και δεν ξέρω αν η ποιοτική διαφορά τους είναι τόσο μεγάλη που να αξίζουν τη διαφορά στην τιμή με τις υπόλοιπες. Η τηλεόραση που έχω είναι μια Samsung QE65Q90R η οποία από όσο έχω δει δεν έχει atmos αλλά dolby digital plus. Θα ήθελα τη γνώμη σας αν αξίζει για κάποιες από τις παραπάνω από τη στιγμή που δεν έχω atmos καθώς δεν ξέρω αν θα προσφέρουν τις δυνατότητες που έχει η κάθε ηχόμπαρα. Από εκεί και πέρα δέχομαι και αντίστοιχες προτάσεις αν κάποιος γνωρίζει. Ευχαριστώ
alexzorb Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Samsung ή Sonos είναι καλύτερες επιλογές. Η Sonos ομως αν βάλεις τα πάντα subwoofer και πισω ηχεία ανεβαίνει σημαντικά η τιμή. Τώρα η τηλεώραση που έχεις δεν περναέι lossless dolby atmos δεν έχει earc, περναέι όμως lossy atmos(dolby digital plus) δηλαδή μια συμπιεσμένη μορφή atmos. Οι περισότερς streaming υπηρεσίες(Νetflix κλπ) αν όχι όλες έχουν lossy atmos άρα δεν έχεις κανένα θέμα. Για να έχεις lossless atmos πρέπει η πήγη που παίζει lossless atmos (xbox series s\x, blue ray player, pc ) να συνδεθεί στις έξτρα θύρες είσοδου HDMI της ήχόμπαρας. Έτσι η μπάρα πάιζει τον ήχο από την πήγη και πέρναει την εικόνα στην τηλεόραση. Τις έξτρα HDMI εισόδου έχουν οι Samsung και Lg. Άρα στην περιπτωσή σου καλύτερη επιλογή είναι η Samsung απλά οτιδήποτε θες να παίξεις με lossless atmos το συνδέεις στην ηχόμπαρα.
wind25 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, alexzorb είπε Samsung ή Sonos είναι καλύτερες επιλογές. Η Sonos ομως αν βάλεις τα πάντα subwoofer και πισω ηχεία ανεβαίνει σημαντικά η τιμή. Τώρα η τηλεώραση που έχεις δεν περναέι lossless dolby atmos δεν έχει earc, περναέι όμως lossy atmos(dolby digital plus) δηλαδή μια συμπιεσμένη μορφή atmos. Οι περισότερς streaming υπηρεσίες(Νetflix κλπ) αν όχι όλες έχουν lossy atmos άρα δεν έχεις κανένα θέμα. Για να έχεις lossless atmos πρέπει η πήγη που παίζει lossless atmos (xbox series s\x, blue ray player, pc ) να συνδεθεί στις έξτρα θύρες είσοδου HDMI της ήχόμπαρας. Έτσι η μπάρα πάιζει τον ήχο από την πήγη και πέρναει την εικόνα στην τηλεόραση. Τις έξτρα HDMI εισόδου έχουν οι Samsung και Lg. Άρα στην περιπτωσή σου καλύτερη επιλογή είναι η Samsung απλά οτιδήποτε θες να παίξεις με lossless atmos το συνδέεις στην ηχόμπαρα. Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ! Το dolby digital plus που υποστηρίζει η τηλεόραση με την ηχόμπαρα της samsung θα αποδώσει τα 11.1.4 που λέει ή αυτό είναι μόνο αν είναι dolby atmos; Επίσης, αν τυχαίνει να γνωρίζεις, η ηχόμπαρα της samsung αναφέρει ότι υποστηρίζει το q-symphony όπου μαζί με την ηχόμπαρα παίζει συνδυαστικά και ο ήχος της τηλεόρασης. Μπήκα να δω πια μοντέλα το υποστηρίζουν και ουσιαστικά είναι από μοντέλα τηλεοράσεων του 2020 και μετά. Το ερώτημα όμως είναι το εξής, θυμάμαι ότι η τηλεόραση υποστήριζε με πιο παλιές ηχόμπαρες της samsung να παίξουν σε συνδυασμό ηχόμπαρα με την τηλεόραση και δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο τελικά το υποστηρίζει ή όχι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Λύση alexzorb Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 H διαφορά dolby digital plus δηλαδή lossy dolby atmos με lossless dolby atmos είναι μόνο στην ποιότητα, τα πόσα ηχεία θα παίζουν είναι το ίδιο. Και στην ηχόμπαρα οι διαφορές που μπορει να ακουσεις λόγο της διαφοράς ποιότητας είναι μικρότρες από σε ένα σύστημα dolby atmos με ενυσχητή οπότε μην σε απασχολεί ιδιαίτερα. Q-symphony οπώς σωστά είδες από τα μοντέλα του 20 και μέτα άρα εσένα που είναι είναι του 19 δεν υποστηρίζει.
wind25 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, alexzorb είπε H διαφορά dolby digital plus δηλαδή lossy dolby atmos με lossless dolby atmos είναι μόνο στην ποιότητα, τα πόσα ηχεία θα παίζουν είναι το ίδιο. Και στην ηχόμπαρα οι διαφορές που μπορει να ακουσεις λόγο της διαφοράς ποιότητας είναι μικρότρες από σε ένα σύστημα dolby atmos με ενυσχητή οπότε μην σε απασχολεί ιδιαίτερα. Q-symphony οπώς σωστά είδες από τα μοντέλα του 20 και μέτα άρα εσένα που είναι είναι του 19 δεν υποστηρίζει. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! ! θα κοιτάξω προς την samsung τότε κ ελπίζω να αξίζουν τα χρήματα που θα δώσω. . γιατί δεν σου κρύβω μου φαίνονται αρκετά κ δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά σε σχέση με κάτι πιο φτηνό της ίδιας εταιρείας ή σε jbl.
tasos2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Οταν θέλουμε να αγοράσουμε ηχεία (οποιασδήποτε μορφής),πρώτα κοιτάμε τις εταιρείες που έχουν παράδοση στον ήχο και έφτιαχναν ηχεία,όταν οι άλλοι κόλαγαν μπρίκια σε μια υπόγα στην Κορέα.
HardwareZone Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Στις 19/11/2022 στις 9:18 ΠΜ, tasos2012 είπε Οταν θέλουμε να αγοράσουμε ηχεία (οποιασδήποτε μορφής),πρώτα κοιτάμε τις εταιρείες που έχουν παράδοση στον ήχο και έφτιαχναν ηχεία,όταν οι άλλοι κόλαγαν μπρίκια σε μια υπόγα στην Κορέα. Δεν είναι απαραίτητα σωστό αυτό, ή δεν ισχύει καθολικά για όλα τα μοντέλα. Γιατί με την λογική αυτή ας πούμε τα B&W και τα Focal (πρώην JM Lab) θα ήταν... αξεπέραστα, και στους ενισχυτές θα χρησιμοποιούσαμε ακόμα Sansui, αλλά βγήκαν νέες εταιρίες που επένδυσαν αρκετά στο R&D και έβγαλαν διαμαντάκια και σε πιο καλές τιμές όπως οι Dutch & Dutch, Perlisten, Genelec, Grimm Audio, Revel, κλπ. κλπ... Η JBL π.χ. στον ήχο είναι από τις κορυφαίες εταιρίες και με ιστορία, έχουν ηχειάρες (π.χ. τα M2, καθώς και την επαγγελματική σειρά που παίζει σε πάρα πολλά σινεμά), αλλά έχει και σκραπ μέταλ (π.χ. εισαγωγική σειρά ηχείων για σπιτικά cinema, Arena σειρά)
tasos2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Mιλάμε για ηχομπάρες κατηγορίας τιμής πάνω από 1000 ευρω.........σε αυτά τα χρήματα,δεν θα πάει σε εταιρεία,που απλά νοικιάζει μηχανικούς ήχου και τεχνολογία από άλλους. Για ηχομπάρες με 200-300 ευρώ,ότι και να πάρει,οι διαφορές θα είναι μικρές,οπότε εκεί η επιλογή ειναι πιο εύκολη.Τα σκραπ που ανέφερες,ειναι η εισαγωγική σειρά της εταιρείας,λίγα θα πληρώσεις-λίγα θα πάρεις,η τεχνογνωσία όμως υπάρχει. Οι εταιρείες που ανέφερες .... Dutch & Dutch, Perlisten, Genelec, Grimm Audio, Revel είναι άλλη περίπτωση,αλλά οι μηχανικοί τους νέοι,μάλλον με Sansui άκουγαν. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από tasos2012
HardwareZone Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Και στα μικρά βαλάντια έχουν διαφορές. Στα 300 η Sonos Ray έχει πιο ισορροπημένο ήχο από την JBL 2.1. Βεβαίως η Ray έπρεπε να έπαιζε στα 200€, και το Sub Mini στα 300-350€ αντί 450. Samsung πέραν ενός πελάτη δεν έχω μετρήσει, αλλά δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου. Για τα scrap, μια χαρά scrap είναι και τα σετ των 2-3-4χιλ. € των B&W, Focal, και σια. Αν δεν πιάσεις τετραψήφιο νούμερο δεν δίνουν ηχείο της προκοπής (και πάλι αν, γιατί σε πλήρη αξιολόγηση, και σε σημαντικές παραμέτρους όπως π.χ. η ομοιογένεια της ακτινοβολίας σε γωνίες +/- 80 μοιρών off-axis παίζει να τα πηγαίνουν πάλι όχι και τόσο καλά).
wind25 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Πρέπει να καταλάβουμε πως όλα παίζουν ρόλο σε μια απόφαση. Επίσης, τα όσα αναφέρετε που πολύ πιθανόν να είναι σωστά είναι πράγματα που για ένα αρχάριο χρήστη είναι άγνωστα. Εννοείται ότι κάποιες εταιρείες που μπορεί να έχουν μεγαλύτερη τεχνογνωσία να προσφέρουν κάποια χαρακτηριστικά διαφορετικά και πιο ποιοτικά. Το ζήτημα όμως είναι που μπορείς να φτάσεις οικονομικά και τη χρήση χρειάζεται αυτό που αγοράζεις. Καθώς με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να αγοράζαμε συγκεκριμένα αυτοκίνητα και εταιρείες και τίποτα άλλο. Παρόλα αυτά όμως δεν άκουσα μια πρόταση ή μια κατευθυντήρια γραμμή ώστε να δώσετε μια λύση.
HardwareZone Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, wind25 είπε Πρέπει να καταλάβουμε πως όλα παίζουν ρόλο σε μια απόφαση. Επίσης, τα όσα αναφέρετε που πολύ πιθανόν να είναι σωστά είναι πράγματα που για ένα αρχάριο χρήστη είναι άγνωστα. Εννοείται ότι κάποιες εταιρείες που μπορεί να έχουν μεγαλύτερη τεχνογνωσία να προσφέρουν κάποια χαρακτηριστικά διαφορετικά και πιο ποιοτικά. Το ζήτημα όμως είναι που μπορείς να φτάσεις οικονομικά και τη χρήση χρειάζεται αυτό που αγοράζεις. Καθώς με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να αγοράζαμε συγκεκριμένα αυτοκίνητα και εταιρείες και τίποτα άλλο. Παρόλα αυτά όμως δεν άκουσα μια πρόταση ή μια κατευθυντήρια γραμμή ώστε να δώσετε μια λύση. Συμφωνώ με τις προτάσεις του @alexzorb Τις Sonos τις έχω δοκιμάσει και είναι αρκετά καλές, και υποφέρονται και για μουσική (κάτι που λίγες μπάρες επιτυγχάνουν, και αυτές συνήθως είναι πανάκριβες). Για την Samsung που αναφέρεις ΔΕΝ μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν την έχω δοκιμάσει ούτε δει καν από κοντά. Εγω θα σε ρωτήσω κάτι πιο σημαντικό, σε τι απόσταση κάθεσαι από την TV (και επακολούθως και από την ηχομπάρα); Και ποιές είναι οι διαστάσεις του χώρου σου (μήκος, πλάτος, ύψος);
wind25 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, HardwareZone είπε Συμφωνώ με τις προτάσεις του @alexzorb Τις Sonos τις έχω δοκιμάσει και είναι αρκετά καλές, και υποφέρονται και για μουσική (κάτι που λίγες μπάρες επιτυγχάνουν, και αυτές συνήθως είναι πανάκριβες). Για την Samsung που αναφέρεις ΔΕΝ μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν την έχω δοκιμάσει ούτε δει καν από κοντά. Εγω θα σε ρωτήσω κάτι πιο σημαντικό, σε τι απόσταση κάθεσαι από την TV (και επακολούθως και από την ηχομπάρα); Και ποιές είναι οι διαστάσεις του χώρου σου (μήκος, πλάτος, ύψος); Η απόσταση από την τηλεόραση είναι στα 3m. Είναι ενιαίος χώρος κουζίνα σαλόνι μαζί. Όπως κοιτάμε την τηλεόραση, πίσω από τον καναπέ μετά από περίπου 2m συνεχίζει η κουζίνα. Στην αριστερή πλευρά του καναπέ (επειδή είναι γωνία) έχει τοίχο. Στη δεξιά μετά το τελείωμα του καναπέ συνεχίζει τραπεζαρία για άλλα 3 m. Ο χώρος που βρίσκεται η τηλεόραση είναι απόσταση από τηλεόραση 3m, πλάτος 4m και ύψος 2.90. Για το λόγο αυτό κοιτούσα να έχει και πίσω ηχεία ώστε το ένα να μπει σε βάση και το άλλο σε ράφι για να έχω κάπως πιο ολοκληρωμένο ήχο. Από πλευρά μουσικής σίγουρα θέλω να ανταποκρίνεται τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό βαθμό. 1
HardwareZone Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Αρκετά μεγάλη απόσταση τα 3μ. Φαντάζομαι θες να πιάνει και υψηλές στάθμες για να το "ζεις", οπότε σε τέτοια περίπτωση θα έλεγα να πας είτε στην Sonos Arc παρέα με ένα ζευγάρι Sonos One (και Five αν σε παίρνει, τα Five είναι τέλεια για μουσική) για surround speakers και ένα Sub Gen 3 (αν δεν βγαίνει το Sub Gen 3 οικονομικά, έστω τότε ένα Sub Mini), είτε στην JBL Bar 9.1 (ή την καινούργια JBL Bar 1000 που πρέπει να φτάνει στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες). Και οι 2 προτάσεις αυτές έχουν surround speakers, και πιάνουν υψηλές στάθμες (τα μικρότερα μοντέλα δεν κάνουν για την περίπτωση σου αν θες υψηλές στάθμες).
wind25 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, HardwareZone είπε Αρκετά μεγάλη απόσταση τα 3μ. Φαντάζομαι θες να πιάνει και υψηλές στάθμες για να το "ζεις", οπότε σε τέτοια περίπτωση θα έλεγα να πας είτε στην Sonos Arc παρέα με ένα ζευγάρι Sonos One (και Five αν σε παίρνει, τα Five είναι τέλεια για μουσική) για surround speakers και ένα Sub Gen 3 (αν δεν βγαίνει το Sub Gen 3 οικονομικά, έστω τότε ένα Sub Mini), είτε στην JBL Bar 9.1 (ή την καινούργια JBL Bar 1000 που πρέπει να φτάνει στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες). Και οι 2 προτάσεις αυτές έχουν surround speakers, και πιάνουν υψηλές στάθμες (τα μικρότερα μοντέλα δεν κάνουν για την περίπτωση σου αν θες υψηλές στάθμες). Αρχικά ευχαριστώ για την βοήθεια σου! την jbl 9.1 την κοιτούσα κ εγώ. . πιστεύεις είναι καλύτερη από την Samsung hw q990b που έχει κ εκείνη πίσω αντίστοιχα ηχεία? ? σκεπτόμενος ότι στην jbl θέλουν φόρτιση κ με τον καιρό δεν ξέρω τι αντοχή θα έχουν. . όσον αφορά τη Sonos έχω την εντύπωση ότι ανεβαίνει πολύ υψηλά το κόστος κ δεν ξέρω αν θα το φτάσω.
Anastazio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δε ξερω αν βοηθω η αν θεωρουμαι biased αλλα μια βδομαδα σχεδον με την 990 και απορω γιατι δεν ειχα παρει κατι τετοιο νωριτερα!Δε ξερω για τη jbl αλλα η 990 ειναι καλο εργαλειο!Το ζεις!Εκτως και αν εχεις κανα σαλονι 25+ τετραγωνικα με περιεργη διαρυθμηση,εκει δε ξερω τι αποτελεσματα μπορει να εχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα