Lanike71 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Το όλο θέμα bf, είναι πιο πολύ ψυχολογικό θα έλεγα. Το πώς έκαναν τον κόσμο να πιστέψει ότι πρέπει να αγοράσει κάτι εκείνη την ημέρα. Ότι πρέπει να αισθανθεί κομμάτι από αυτό το πανηγυράκι, ότι χαίρεται με αυτά που αγόρασε...Από κει και πέρα όλα είναι εύκολα για τα καταστήματα. 2 1
SomeFun Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, fredd0 είπε H Black Friday, τουλαχιστον στην Αμερικη, ειναι η αρχη της "εορταστικης περιοδου αγορων" (αφου η λεξη χριστουγενιατικη δεν ειναι PC πλεον). Καμία σχέση, αυτά τα λένε ψεκασμένοι τραμπιστές κτλ. Η "Black Friday" έχει να κάνει με το "ξεπούλημα" του παλιού στοκ ενόψει Χριστουγέννων και λαμβάνει χώρα την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Το όνομα της το πήρε (κυρίως) από τις προσδοκίες των επιχειρήσεων από τις ζημιές (in the red) να περάσουν στην κερδοφορία (in the black). 4
ma3stros Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Παντως στο παρελθον έχουν βγαλει καποια προιοντα σε καλη τιμη... εγω περυσι απο τον Κ πηρα κλιματιστικο στα 840 με εγκατασταση οταν στο Σκρουτζ έχει ιστορικο χαμηλο 950€. Βλεπε και Xiaomi 34" οθονη Γενικα δεν ειναι οτι θα βρεις τα παντα πλ φτηνα αλλα σιγουρα καποια προιοντα π μπορει να τυχαινει να σε ενδιαφερουν εκεινη την περιοδο να τα δεις χαμηλα σε τιμη 1
mirrage Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, godfather0991 είπε Καμιά σχέση, δεν ήταν προσφορά ήταν ακριβώς η τιμή που πούλαγε τότε το κατάστημα. Το να ανεβάζεις επίτηδες την τιμή για να το πουλήσεις σε δήθεν προσφορά είναι αντιιδεολογικό, δεν είπε κανείς ότι το κατάστημα δεν κοιτάει το κέρδος δεν ζούμε σε φούσκα αλλά και πάλι είναι ανήθικο οπότε θα το κράξουμε. Αν θέλουν να κάνουν πραγματικε΄ς προσφορές ειδικά σε μια περίοδο δύσκολη για τον πολίτη ας τολμήσουν να κάνουν τις πραγματικές εκπτώσεις της πραγματικής Black Friday! Αλλά προφανώς δεν θα το κάνουν γιατί στην Ελλάδα θα βγάλουν οι ετιαρίες και από την μύγα ξύγκι! Απλώς κοροϊδεύουν τους μέσους καταναλωτές που λες που δεν κάνουν έρευνα αγοράς. Αλλά εμείς θα τους κράζουμε, είναι δικαίωμά μας! 1) Δεν παίζει να μην ήταν σε προσφορά το 299 που είδες. Απλά στο BF δεν το ρίξανε παρακάτω. 2) Στα φρύδια τους ο πολίτης! Εδώ δεν θα σου δώσουν λίγο ψωμί άμα πεινάς θες να σου χαρίσουν τηλεόραση η κινητό; 3) Στο εξωτερικό δεν έχουν ξύγκι οι μύγες; 4) Προφανώς και παίζουν με το κάθε χάπατο που νομίζει οτι το BF θα πιάσει κότσο το μαγαζί με τους 30 μανατζαραίους, τους 20 μαρκεταρέους και τους 10 λογιστές. Μεταξύ μας καλά κάνουν αφού βρίσκουν! Όταν ο άλλος έρχεται και παρακαλά να του αδειάσεις την τσέπη γιατί να τον αφήσεις παραπονεμένο; Η λύση....ΜΗΝ ΨΩΝΗΖΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΥΣΙΔΕΣ! Σπάνια σου προσφέρουν πλεονέκτημα τιμής. Πάντα πληρώνεις όλη αυτή την πλύση εγκεφάλου στην τηλεόραση και τα SM. Μία καμπάνια για TV μπορεί να έχει κόστος 10000-15000 για προβολή μίας εβδομάδας! Και δεν είναι μία η TV αλλά εκατοντάδες! Εσύ το πλήρωσες αυτό στην "ΠΡΟΣΦΟΡΑ". Αν ψωνήσεις από αλυσίδα φρόντισε πρώτα να έχεις κάνει έρευνα αγοράς και να σιγουρευτείς πως δεν βρήκες τπτ καλύτερο. 15 χρόνια στο retail, σε διάφορα πόστα, ξέρω πως δουλεύουν αυτοί και οι ανταγωνιστές τους. 1
nova_centurion Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Lucifer είπε Στις ωοθήκες μας, δικό μας είναι ή μας πληρώνει για CFO; Να ξεκαβαλήσουν από διαφημιστικές στρατηγικές που δε μπορούν να υποστηρίξουν, δεν ήρθε ακόμα η ώρα που θα δακρύσω για τον ισολογισμό του Public. Είπε κανείς να τους λυπηθείς; Απλά έγραψα ότι "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"!! Με απλά λόγια μην προσδοκάτε κάτι από αυτούς που δεν έχουν τίποτε!! Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από nova_centurion 1
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, nova_centurion είπε Στρεβλώσεις. Αντιγράφω από προηγούμενο σχόλιο μου για παρόμοιο θέμα. Διαβάζω διάφορα σχόλια για τεχνητό ανέβασμα τιμών και μετά η έπτωση, διαθεσιμότητες κλπ και έχω να πω το εξής: Κανένα κατάστημα δεν μπορεί να κάνει πραγματικές εκπτώσεις σε τιμές ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών εκτός ΑΝ υποστηριχθεί από τον ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ (αντιπρόσωπο ή κατασκευαστή). Οπότε ΔΕΝ είναι θέμα καταστημάτων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δηλ. bad stock, special deal για κάποια (λίγα) μοντέλα, λάθος χρονισμός (περιπτώσεις blanket offers και individual items pricing που διορθώνονται με χρονοκαθυστέρηση). Με λίγα λόγια γενικές εκπτώσεις χωρίς συνδρομή του εισαγωγέα ΔΕΝ υπάρχουν! Αρα μην μασάτε από την επικοινωνιακή πολιτική των καταστημάτων που κάνουν μεγάλο θόρυβο ώστε να ξεγελάσουν τον κόσμο. Ελέγχετε ΚΑΘΕ προσφορά με αντιπαραβολή άλλων καταστημάτων και μην θυμώνετε με την παραπλανητική πολιτική των καταστημάτων καθώς ΔΕΝ έχουν άλλες δυνατότητες για να μας πείσουν ότι τάχαμου υπάρχει μπροστά μας κάποια μεγάλη ευκαιρία μπας και μας θαμπώσουν και ψωνίσουμε. Οσοι διαμαρτύρονται για την κοροϊδία θα αναφέρω δύο πράγματα: α. Οι απατεώνες υπάρχουν γιατί υπάρχουν κορόϊδα. Σε κάθε BF πολλοί πάνε και ψωνίζουν τις δήθεν ευκαιρίες, άρα τα μαγαζιά επιβραβεύονται για την πρακτική τους β. Οσοι αναφέρουν την ηθική του πράγματος με την κοροϊδία θα πω ότι το εμπόριο είναι: "Εγώ στραβώνω και πουλώ και εσύ άνοιξε τα μάτια σου και πάρε." Οσοι ψάχνουν καλύτερες τιμές να μην ξεχνάνε ότι: α. Τα μεγάλα μαγαζιά έχουν είτε ζημιές στις οικονομικές τους χρήσεις είτε ελάχιστα κέρδη εκτός από το Πλαίσιο. Δείτε ειδικά Public οικονομικά αποτελέσματα και αναρωτηθείτε από που θα βρει το περιθώριο να κάνει καλύτερες τιμές όταν ακόμη και έτσι μπαίνει με τα μπούνια μέσα; β. Τα μεσαία και μικρά μαγαζιά πληρώνουν 7-10% on average στο σκρουτζ. Η προμήθεια αυτή χρεώνεται πάνω στις τιμές και την πληρώνουμε όλοι. Συμφωνώ σε όλα. Για τα δύο τελευταια που έγραψες. Δεν θυμώνει κάνεις με τις τιμές, ούτε απαιτεί πολύ καλύτερες τιμές, αλλά να μην δουλεύουν τον κόσμο με δήθεν προσφορές. Θέλει ενα μαγαζί να πουλήσει ένα προϊόν αξίας 100 ευρώ με εκπτωση 5% άρα 95.2 ευρώ τελική τιμή, θα μπορούσε να το είχε τόσο χωρίς να έλεγε τίποτε άλλο. Αντί αυτού σου εμφανίζει την προσφορά όμως ως "αρχική τιμή 110 ευρώ, τώρα με έκπτωση BF 11% μονο στα 99.1 ευρώ". Ε άσε μας ρε φίλε, θα περιμένω άλλες περιόδους εκπτώσεων η μέσω skroutz. Όσο για την προμηθεια στο skroutz. Μου θυμίζει αυτά που λένε μερικοί για τις προμήθειες που δίνουν επιχειρηματίες σε τράπεζες μέσω των καρτών και τα pos. Σεβαστά και κατανοητά όλα αυτά αλλά δεν είναι πρόβλημα του πελάτη και του αγοραστή. Αν δεν θέλει να πληρώνει το skroutz ένα μαγαζί ας αποσυρθεί από αυτό. Αν "μα εκεί είναι τα λεφτά χωρίς skroutz πεθάναμε" τότε ας κάτσει στο skroutz και να μην γκρινιάζει. Μεγάλα καταστήματα και αλυσίδες δεν είναι στο skroutz με όλα τα προϊόντα τους. 1
mcstefan7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, lyda94 είπε καθε χρονο τα ιδια γινονται σε αυτο το περιζητητο black friday! εγω απο τη 2η χρονια επαψα να ασχολουμαι, γιατι ειδα τα χαλια της 1ης. απο εκει και περα, ο καθενας κανει την ερευνα του και αγοραζει ο,τι θελει. το καταστημα το κερδος του κοιταει και αφου πουλαει καλα κανει! εμεις φταιμε που καθε χρονο γινεται χαμος στα μαγαζια και δεν βλεπουν τι και ΠΟΣΟ αγοραζουν! αν 1 χρονο δεν εκαναν τις πωλησεις που περιμεναν, τον επομενο μπορει να εκαναν καλυτερες εκπτωσεις. δεν πιστευω οτι ποτε θα φτασουμε στο πραγματικο black friday! Όχι σε ολα. Εγω έψαχνα ενα σετακι Sonos κανα εξάμηνο. Η αγορά του αξίζει τώρα!!
kirileman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mcstefan7 είπε Όχι σε ολα. Εγω έψαχνα ενα σετακι Sonos κανα εξάμηνο. Η αγορά του αξίζει τώρα!! Link?
Charismo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mcstefan7 είπε Όχι σε ολα. Εγω έψαχνα ενα σετακι Sonos κανα εξάμηνο. Η αγορά του αξίζει τώρα!! Ανεβάστε κανένα Link αν βρίσκετε καλές προσφορές παιδιά. Ευχαριστώ.
Vlad27 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Στη 2η Μ.Π. που είχε γίνει, είχα πάρει το Xbox One σε πραγματική προσφορά από 300+ στα 170€. Από τότε έχω να ξαναβρώ κάτι της προκοπής. 1
SkaL- Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Θα φέρουν iphone 6 και φέτος από 700 ευρώ στα 249 😛
anonymous999 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, liakjim είπε Κακως συγκρίνεις με κάτι που ήταν ίσως ήδη προσφορά ( για τα δεδομένα τους). Επίσης έχουμε ελεύθερη αγορά. Κανείς δεν σε αναγκάζει να πάρεις κάτι. Οπότε κάνε την ερευνά σου και ψώνισε ανάλογα. Γενικά η όλη φάση δείχνει την ανωριμότητα του μέσου Έλληνα αγοραστή. Το μαγαζί κοιτάει το κέρδος του και εσύ θα πρέπει να κοιτάξεις την τσέπη σου. Ε αυτό ακριβώς που λες έκανε ο άνθρωπος και το μοιράζεται μαζί μας. Εσύ τι ακριβώς είδες που δείχνει ανωριμότητα;
liakjim Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Ε αυτό ακριβώς που λες έκανε ο άνθρωπος και το μοιράζεται μαζί μας. Εσύ τι ακριβώς είδες που δείχνει ανωριμότητα; "Γενικά η όλη φάση δείχνει την ανωριμότητα του μέσου Έλληνα αγοραστή. "
mcstefan7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, kirileman είπε Link? Απο Κοτσο. Beam gen2 & sub gen 3 999€ και 2 one SL 300€ και τα δυο 27 λεπτά πριν, Vlad27 είπε Στη 2η Μ.Π. που είχε γίνει, είχα πάρει το Xbox One σε πραγματική προσφορά από 300+ στα 170€. Από τότε έχω να ξαναβρώ κάτι της προκοπής. Είχα πάρει και εγώ την ίδια προσφορά αν και το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα
randomcat Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, godfather0991 είπε Σε γνωστό κατάστημα που αρχίζει από P, Samsung Galaxy A52s από 479,00€ σε 299,00€ Όποιος ψωνίζει από αυτήν την εμετική αλυσίδα, με τον εμετικό ιδιοκτήτη και τους εμετικούς μάνατζερ, είναι άξιος της μοίρας του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα