washcloud Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 ...παπάρια. Κάποτε πιάναν' αυτά. Πλέον όλοι ξέρουν τί παίζει, άρα απλώς αλληλοκοροϊδευόμαστε... 2
safridia Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Εγω μεχρι στιγμης εχω αγορασει 3 βιβλια στην τιμη των 2. Και δυο PS4 games, the last of us 2 και ghost of tsusima με 10ευρω το καθε ενα. Μπορει καποιος ειδικος εδω να μου εξηγησει πως αυτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ; Ναι καταλαβαινω οτι τα καταστηματα προσπαθουν να κοροιδεψουν οσο μπορουν αλλα οτι υπαρχουν καποιες πραγματικες προσφορες αυτο ειναι δεδομενο. Ισως μερικοι να εχετε δει σκηνες απο αμερικη που τρεχουν και παιζουν ξυλο ποιος θα παρει το iphone 15 ultra max με 100 δολλαρια και να περιμενετε να ειναι ετσι οι εκπτωσεις. Αυτα παιδια ειναι ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, το κανουν για να το δειξουν τα καναλια και να γινει κουβεντα, οπως εκανε η κανει η Ryanair με τα εισητηρια των 10ευρω. Αντι να πληρωσεις διαφημιση δινεις καποια κομματια σχεδον τσαμπα και το συζητανε φιλοι/συναδελφοι μεταξυ τους και ουσιαστικα διαφημιζουν τα προιοντα/καταστημα/υπηρεσια. Κανενα καταστημα δεν θα δωσει νεο προιον σε εκπτωση, η εκπτωση ειναι παντα σε προιοντα που εχει περασει ο καιρος τους και εχουν ξεμεινει ειτε ειναι καλοκαιρινα ρουχα και ξεκιναει το φθινοπωρο ειτε ειναι τηλεορασεις/κινητα που εχουν βγει πλεον τα καινουργια, δεν συμφερει η αποθηκευση, το προιον πρεπει να φυγει. 2
xrist0s4 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, rus είπε Oταν τη πηρες στα 78, ποια ηταν η αρχικη υποτιθεμενη τιμη? διοτι σε ολα τα προϊοντα του το eshop αναφερει μια αρχικη τιμη. Απο τοσο(και καλα) σε τελικη τοσο. 120 ηταν τωρα ειναι 149,90 Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5l Eu Bhr4849eu - Φριτεζες (HAP.260623) (e-shop.gr) Δηλαδη χωρις black friday ηταν 78,8 και με bf ειναι 76,9 Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από xrist0s4
kakofonixx Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Προσωπικά τα τελευταία χρόνια το μόνο που αγοράζω την περίοδο του bf είναι antivirus για τους υπολογιστές μου, βρίσκεις πραγματικά σούπερ προσφορές (προφανώς από ξένες σελίδες) edit: μάλλον και φέτος το ίδιο με βλέπω να κάνω, έσκασε η προσφορά https://www.saveonit.com.au/product/kaspersky-internet-security-3-device-2-yrs-win-mac-android Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από kakofonixx 1
Just_travel_everywhere Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, zygorito είπε Επίσης υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες προϊόντων. Black friday δεν είναι απαραίτητα οτι θα σου βάλουν προϊόντα apple/samsung 50% κάτω. Μπορεί να βρεις καλές προσφορές σε ρούχα/παπούτσια/είδη σπιτιού κτλ. Απλά η πλειονότητα περιμένει να δει προϊόντα τεχνολογίας και κυρίως φετινά σε μεγάλη έκπτωση όταν 19 στα 20 μαγαζιά στο σκρουτζ δεν έχουν στοκ αλλά λένε 4-10 εργάσιμες άρα τι να ξεστοκάρουν :D. Black Friday αφορά μόνο τα ηλεκτρονικά προϊόντα !!! Στη Ευρώπη απλά το έκαναν τσίρκο και πουλάνε μέχρι και κατσαρόλες 1
zygorito Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε Black Friday αφορά μόνο τα ηλεκτρονικά προϊόντα !!! Στη Ευρώπη απλά το έκαναν τσίρκο και πουλάνε μέχρι και κατσαρόλες Δε νομίζω πχ και εδώ ή και wiki δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο https://www.history.com/news/black-friday-timeline-photos . Απλά περιγράφουν την BF σαν την πιο φορτωμένη μέρα από κόσμο που τα καταστήματα άνοιγαν από τις 5-6 το πρωί! ώστε να διώξουν το στοκ και να πάνε από το κόκκινο στο μαύρο (σε έσοδα).
rus Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, washcloud είπε ...παπάρια. Κάποτε πιάναν' αυτά. Πλέον όλοι ξέρουν τί παίζει, άρα απλώς αλληλοκοροϊδευόμαστε... Εμεις που τα λεμε εδω ναι, ο πολυς κοσμος οχι. 18 ώρες πριν, safridia είπε Εγω μεχρι στιγμης εχω αγορασει 3 βιβλια στην τιμη των 2. Και δυο PS4 games, the last of us 2 και ghost of tsusima με 10ευρω το καθε ενα. Μπορει καποιος ειδικος εδω να μου εξηγησει πως αυτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ; Πόσο κανανε πριν την εκπτωση εχεις υποψη σου?
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, kakofonixx είπε Προσωπικά τα τελευταία χρόνια το μόνο που αγοράζω την περίοδο του bf είναι antivirus για τους υπολογιστές μου, βρίσκεις πραγματικά σούπερ προσφορές (προφανώς από ξένες σελίδες) edit: μάλλον και φέτος το ίδιο με βλέπω να κάνω, έσκασε η προσφορά https://www.saveonit.com.au/product/kaspersky-internet-security-3-device-2-yrs-win-mac-android Αυτό που είπες είναι πράγματι μια καλή ευκαιρία αν επιθυμεί κάποιος κάτι επί πληρωμή. Μιας και δεν είναι αναγκαίο να γίνει η αγορά από Ελλάδα επιλέγεις οποίο λογισμικό θες και κοιτάς τιμες από την ιστοσελίδα της μαμάς εταιρείας.
Just_travel_everywhere Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Από Amazon.de κοιτάω έναν Samsung t7 shield… 168 € 2τβ τι λέτε αξίζει σε αυτή την τιμή ..;;;
aligato1000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Just_travel_everywhere είπε Από Amazon.de κοιτάω έναν Samsung t7 shield… 168 € 2τβ τι λέτε αξίζει σε αυτή την τιμή ..;;; https://www.amazon.de/SanDisk-portable-520MB-read-speed/dp/B08RSML1B8/ref=mp_s_a_1_2_sspa?adgrpid=82895804820&hvadid=394614158388&hvdev=m&hvlocphy=9061578&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=5941911849168552071&hvtargid=kwd-297561816388&hydadcr=18011_1957160&keywords=2tb+ssd+extern&qid=1668967680&sr=8-2-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9waG9uZV9zZWFyY2hfYXRm&psc=1 Είναι πολύ πιο μικρός και φτηνός αξιζει σε αυτά τα αναλωσημα.. 1
Just_travel_everywhere Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, aligato1000 είπε https://www.amazon.de/SanDisk-portable-520MB-read-speed/dp/B08RSML1B8/ref=mp_s_a_1_2_sspa?adgrpid=82895804820&hvadid=394614158388&hvdev=m&hvlocphy=9061578&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=5941911849168552071&hvtargid=kwd-297561816388&hydadcr=18011_1957160&keywords=2tb+ssd+extern&qid=1668967680&sr=8-2-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9waG9uZV9zZWFyY2hfYXRm&psc=1 Είναι πολύ πιο μικρός και φτηνός αξιζει σε αυτά τα αναλωσημα.. Τον έχω δει !!! Απλά εμφανισιακά δεν μ άρεσε έχω είδη ένα. 256 τέτοιο !!
Svarniaris Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Σας έχω και καλύτερο. Εδώ στο σκρουτζ κάποιοι μάλλον μπέρδεψαν την σειρά του ανεβάσματος-κατεβασματος τιμής και αφού έβαλαν προσφορά την πρώτη μέρα της black week εεεε friday ήθελα να πω, μια κάρτα γραφικών στα 352 , την επόμενη ανέβηκε στα 380...Τι να τους πεις τώρα αυτούς? Μέχρι να έρθει όντως η Παρασκευή δεν ξέρω τι να περιμένω...Είτε που θα την πουλάνε πιο ακριβά από ότι πριν , είτε που την Πέμπτη θα έχει φτάσει στα 500 και την Παρασκευή θα γίνει καμια ''εκπτωσάρα'' στα 430 κοψοχρονιά (όσο δηλαδή και πριν την black week). Για να μην είμαι άδικος όμως. Όντως με το ξεκίνημα των προσφορών έπεσε η τιμή 80 ευρώ αρχικά και 50 ευρώ (πλέον σήμερα). Βέβαια με έναν μαγικό τρόπο 3 μαγαζιά είχαν ακριβώς την ίδια αυξομείωση (μειωσοαυξηση) τις τελευταίες μέρες. Άρα το black friday είναι κάποιου προμηθευτή. ΥΓ1 κοιτάξτε και best price αντί για σκρουτζ. Σε πολλά προιόντα τα ίδια μαγαζιά έχουν (ελάχιστα μεν) καλύτερες τιμές στις δυο πλατφόρμες. Το συγκεκριμένο πχ είναι 10 ευρω φθηνότερο στο best price από το ίδιο ακριβώς μαγαζί. Μάλλον το bestprice έχει χαμηλότερη προμήθεια. ΄Οσον αφορά την ''ελευθερη αγορά'' τώρα που όσο περνάν τα χρόνια πετιέται σαν επιχείρημα στην κουβέντα για πάσα νόσο και ... με ένα ύφος ότι δεν επιδέχεται κριτικής. Συμφωνεί δεν συμφωνεί κάποιος με το αν η ελεύθερη αγορά είναι κομπλέ έχουμε πολύ βασικά αντικειμενικά ζητήματα ακόμα και με το αν αυτή μπορεί όντως να λειτουργήσει (ακόμα και όσοι την στηρίζουν) Πρωτο βέβαια πριν από τα υπόλοιπα είναι πως το να ανεβάζεις πλασματικά την τιμή και να την ''ρίχνεις'' για μια βδομάδα εν μέσω τεράστιων διαφημιστικών καμπάνιων που διακυρήτουν το αντίθετο δεν είναι ΄΄ελευθερία στην τιμή'' αλλά απάτη,παραπληροφόρηση και κοροιδία. Το να λες έριξα την τιμή ενώ δεν την έριξες είναι ψέμα.Αλλά πάμε και στα σοβάρα. 1) Καρτελ μπορεί να μην υπάρχει αλλά μια χαρά παίζει price fixing. Ειδικά πλέον με το ίντερνετ δεν χρειάζεται να είναι καν συνεννοημένοι (για όσους λένε για υπόγειες συναντήσεις και το λεν για αντεπιχείρημα). Οι τίμες είναι ονλαιν. Άν κάποιος τρελαθεί και κατεβάσει τιμή κατεβάζουν και οι υπόλοιποι για λίγο. Φεύγει το στοκ του κάποιου και ξανανεβάζουν τις τιμές. Όσο μεγαλύτερη είναι βέβαια μια επιχείρηση τόσο πιο εύκολα μπορεί να κάνει λίγη υπομονή χωρίς καν να ρίξει την τιμή. Αν κάποιος ανεβάσει τιμή ανεβάζουν και αυτοί (γιατί δεν είναι λακαμάδες να χάνουν έξτρα κέρδος). ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ η ενέργεια. Οι τύποι φτιάξανε χρηματιστήριο όπου συμφωνούν για την τιμή της MWh. Kαι μαντέψτε στη βάση ποιανού πράγματος. Στην τιμή της ΠΙΟ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑΣ μονάδας παραγωγής. Δηλαδή υπερκέρδος για τον φθηνό και ''αγαθοεργία'' για τον ακριβό να βγάζει και αυτός κέρδος. Να χαρώ εγω ανταγωνισμό...Και μάλιστα σε προιόντα ζωτικής σημασίας. 2) Και πάμε στο δεύτερο. Τι γίνεται με τα προιόντα ζωτικής σημασίας? Τρόφιμα, θέρμανση, κλπ? Ούτε εκεί να μην έχουμε κανονισμούς και κρατική παρέμβαση? Να κάτσουμε να πεθάνουμε από την πείνα ή από το κρύο για να μην μαγαριστεί η ελευθεριότητα της αγοράς? 3) Τι γίνεται αν πάιξει σκαλπινγκ πχ? Σε προιόντα με μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά δηλαδή (όπως οι κάρτες γραφικών πριν κανα δυο χρονια λογω mining και καραντίνας) που σκάνε διάφοροι με botακια και αγοράζουν μαζικά τις κάρτες και μετά τις μεταπουλάνε διπλάσια τιμή? Γιατί ξέρετε στην ελεύθερη αγορά το κράτος δεν επηρρεάζει τιμές, αλλά ξέρετε ποιος μπορεί να το κάνει? Ο έχων αρκετό κεφάλαιο για να ρυθμίσει την προσφορά. Η κάποιος επιτήδειος. 4)Και με αυτήν την πάσα πάμε και στο τελευταίο. Πλέον παίζουν μονοπώλια (ή ''ολιγο''πώλια) σε πολλούς τομείς. Πετρελαια. ΦΑ. Amazon , κλπ. Εκεί λοιπόν ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Άμα θέλει fixαρει τιμή. Άμα θέλει χαμηλώνει ζήτηση και πουλάει ακριβότερα. Ότι θέλει κάνει. Εδώ οι Σαουδάραβες είπαν ξεκάθαρα πριν μερικές βδομάδες: Κοιτάχτε να δείτε. Εφόσον η ενέργεια πήγε στο θεό. Θα σας δίνουμε λιγότερους τόνους σε μεγαλύτερη τιμή. Δεν υπάρχει λόγος να αυξήσουμε την προσφορά αφού θα βγάζουμε περισσότερα με λιγότερα. ΥΓ και φτάνει με το μελόδραμα για τις μεγάλες επιχειρήσεις που δεν βγαίνουν. Αν δεν βγαίνουν ας κλείσουν. Ελεύθερη αγορά θέλανε. Και μη μου πει κανένας ''μα θα χαθούν θέσεις εργασίας''' γιατί εμμέσως θα παραδέχεται ότι οι επιχειρήσεις μας εκβιάζουν ουσιαστικά (συναισθηματικά και υλικοικονομικά) για να συνεχίζουν να φορτώνουν σε εμάς την πιθανότητα χασούρας τους. Όχι και τόσο ελευθεραγορίτικο εκ μέρους τους. Και όμως αυτό κάνουν. Το κέρδος τους το τρώνε και την χασούρα τους την μοιράζονται. Δεν είδα να έχουν προτεραιότητα να κόψουν κανα ποσοστό από καναν executive. Άμα βαρέσουν κανόνι δε , κάθονται με τα κέρδη των προηγούμενων ετών και οι εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο. Και άμα τους πεις και τίποτα θα σου πούνε ότι παίρνουν και ρίσκα κιόλας. Μια ζωή χαιδεμένες ήταν οι μεγαλοεπιχειρήσεις. Ενίοτε κρατικοδιαίτες. Και όταν δεν είναι απλά πρεσάρουν εκβιάζοντας να ανεχόμαστε την αισχροκέρδεια και την κοροιδία τους. 5 4
pintourikio Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Στις 19/11/2022 στις 12:15 ΠΜ, washcloud είπε ...εκείνο το "ΔΩΡΕΑΝ παραλαβή από κατάστημα", με ανησυχεί. Άραγε να έρχονται μέρες που θα πληρώνουμε για παραλαβή από κατάστημα...; πάντως οι απατεώνες στο you.gr εδώ και μερικά χρόνια σε χρεώνουν +1.5 euro αν επιλέξεις να πληρώσεις στο κατάστημα κατά την παραλαβή. Και (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα), είχαν χρέωση +1 euro για να μεταφέρουν την παραγγελία από την αποθήκη στο κατάστημα σε περίπτωση που έκανες παραλαβή από το κατάστημα. Από εμένα έχει φάει άκυρο από τότε. 1
basilis_k6 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, pintourikio είπε πάντως οι απατεώνες στο you.gr εδώ και μερικά χρόνια σε χρεώνουν +1.5 euro αν επιλέξεις να πληρώσεις στο κατάστημα κατά την παραλαβή. Και (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα), είχαν χρέωση +1 euro για να μεταφέρουν την παραγγελία από την αποθήκη στο κατάστημα σε περίπτωση που έκανες παραλαβή από το κατάστημα. Από εμένα έχει φάει άκυρο από τότε. ακυρο Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από basilis_k6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα