rus Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Στις 14/11/2022 στις 12:27 ΜΜ, godfather0991 είπε Ξεκίνησε καλά φέτος η κοροϊδία της Black Friday στην Ελλάδα. Σε γνωστό κατάστημα που αρχίζει από P, Samsung Galaxy A52s από 479,00€ σε 299,00€ Πριν από περίπου δυο βδομάδες το πήρα 300€ από το ίδιο μαγαζί 😂 To γνωστο κολπο που το κανουν πολλα μαγαζια, και ανευ Black Friday. Εμφανιζουν μια υποτιθεμενη αρχικη τιμη που δεν υπηρξε ποτε, ωστε να νομιζεις οτι κερδιζεις 😁
zygorito Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, aligato1000 είπε Το καλή κάμερα δεν καταλαβαίνω δηλαδή κινητά με 50 mp δεν είναι καλά ??? Δηλαδή όλοι φωτογραφίες βγάζετε στην καθημερινή σας ζωή...τι να πω και αεζω απορία με τι ζείτε και πως εκεί στις αθηνες...αυτό δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή δεν μιας νοιάζει που μας τα παίρνουν από παντού αρκεί το κινητό μας να βγάζει καλές φωτό..στα 400 ευρώ... Τι να πω...καλά κάνουν και μας αλλάζουν τα φώτα 😂😂😂😂 Δεν παίζουν πάντα ρόλο τα mp στην κάμερα. Πχ https://www.dxomark.com/smartphones/ μπορείς να δεις ranking. Εγώ δεν είμαι τόσο φαν των φωτογραφιών κάθε μέρα, οπότε προτιμάω το κινητό να είναι γρήγορο, να έχει καλή amoled, OIS κτλ. Οπότε είμαι με το oneplus 8 pro και θα βγάλει 3+ χρόνια (μετά πάσα σε γονείς).
Taoustaoys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, fredd0 είπε κατα κανονα οι μετοχοι δεν εχουν μισθους, μετοχες εχουν, κανα μερισμα κλπ. Και ναι, προφανως ειναι προς το συμφερον των μετοχων να ανεβαινει η αξια των μετοχων τους, το οποιο συμβαινει οταν η εταιρεια εχει κερδη (για να το απλοποιησουμε). Αυτο τι σχεση εχει? Τα σκρουτζομαγαζα για τη ψυχη της μανας τους κανουν εμποριο; κερδος δε νομιζεις οτι βγαζουν? Και τι σχεση εχουν αυτα με το μπλακ φραιντει? Ειπαμε το μπλακ φραιντει ειναι η αρχη της ερταστικης περιοδου, γινονται καποιες προσφορες για να σε προσεκλυσουν στο καταστημα να γινει τζιρος. Τελος. Εδω κουβεντιαζουμε αν γινονται προσφορες στην Ελλαδα (που κατα την αποψη μου γινονται) και την για μενα ανεξηγητη αποψη οτι τα παντα στο μπλακ φραιντει πρεπει να ειναι με 90% εκπτωση, η το λιγοτερο στην χαμηλοτερη τιμη που εχει ποτε πουληθει το συγκεκριμενο προιον παγκοσμιως, αλλιως δεν ειναι μπλακ φραιντει η ο καταλωτης ειναι γιδι που δεν εψαξε το αμαζον ιταλια στις 16 Αυγουστου να δει το προιον που αγοραζει 120 ευρω στην αλυσιδα στο μπλακ φραιντει το πουλαγε ο μπεζος 85 ευρω Καμία σχέση με black Friday δεν έχει καθότι η κουβέντα ξέφυγε πολυ πριν από αυτό το κομμάτι. Στα του black Friday τώρα που λες τουλάχιστον στη χώρα μας αυτό δεν υπάρχει έχουν υιοθετήσει την λέξη μόνο ως επί το πλείστον οι μεγάλες αλυσίδες για να πουλάνε τα ήδη υπερκοστολογιμενα εμπορεύματα τους λίγο πιο φθηνά, απλά επειδή πολύς κόσμος τσιμπάει λόγο ότι είναι "αγαθός" είτε κάποιοι που δεν τα πάνε και καλά με τεχνολογία είτε μεγαλύτεροι σε ηλικία, αυτό το πράγμα φέρνει κέρδος στους μεγαλοκαρχαριες, επίσης κράτος με γνώση και συνειδηση δεν υπάρχει να τους φέρει στα ίσια τους. Και πάμε στο Τρισμέγιστο ερώτημα που για αυτό διουργηθηκε αυτό το νήμα, υπάρχει black Friday στην Ελλάδα? Ξεκάθαρα όχι, τα είπες εσύ τα είπα εγώ τα είπαν άλλοι 100 εδώ μέσα, όχι, αλλά για άλληια φορά μας δουλεύουν τα λαμόγια.
SabotazNic Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, forgotten είπε https://www.public.gr/product/aksesoyar/tablet/bluetooth/akoustika-bluetooth-sony-wf-1000xm3--mauro/1414577 αυτα τα πηρα περσι απο αμαζον 80ευρω με τα μεταφορικα.... απλα γιατι βλεπω τις τιμες και εχουμε ξεφυγει γενικως 5 ώρες πριν, for4 είπε Sony WF-1000XM3 True Wireless Noise Canceling Headphone black: Amazon.de: Electronics & Photo 119€ αρχική. Από άλλη σόνυ αγοράζουν εδώ στην Ελλάδα. Θα τα φτιάχνει ο ceo ο ίδιος τα δικά μας. Επειδη κατι μου λεει οτι κραζετε το public, ειπα να το σιγουρεψω 4 ώρες πριν, Taoustaoys είπε Αυτό πια είναι στα όρια του σκανδάλου το public τα πουλάει 250 και καλά με έκπτωση, ακόμα και στα σκρουτζομαγαζα κάνει 178. Δεν τα πουλαει το public
Taoustaoys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Επειδη κατι μου λεει οτι κραζετε το public, ειπα να το σιγουρεψω Δεν τα πουλαει το public Ναι το διαπιστώσα, αλλά είναι συνεργάτης κτλ, αλλά το public φαίνεται. Αλλά μη νομίζεις αν πας σε κανένα κατάστημα public και τα ζητήσεις, τόσο θα τα έχουν.
Twisted_Metal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, aligato1000 είπε Πρώτον από την στιγμή που οι μισθοί είναι στα 700-750 και πληρώνεται 300αρες για κινητό παει να πει ότι μάλλον δεν έχετε να πληρώνεται ενοίκιο...πρώτον και δεύτερον....εξού και η αντίληψη τι είναι σημαντικό και τι οχι ...κινητο πάνω από 200 ευρω δεν χρειάζεται αφού οι περισσότεροι ένα fb Viber telegram και Google maps και κάνα apk παιχνίδι παίζεται...οπότε όσο τους στηρίζεται οικονομικά τόσο δεν "καταλαβαίνουν" και βαρανε στα αυτιά...τον Έλληνα καταναλωτή.Και μην μου πείτε ότι όλα τα κάνετε με το κινητό...γιατί ούτε με το κινητό διαβάζετε κάνα βιβλίο ούτε ταινίες βλέπετε ούτε πεξεργασια βίντεο κανετε...εντέλει πάρει να αλλάξετε νοοτροπία...για να αλλάξουν και αυτοί.... O βασικος μισθος ειναι στα 612.
nikolas.stamb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Συμφωνώ ότι η πλειοψηφία των εκπτώσεων είναι εικονικές και κοροϊδία. Υπάρχουν πάντως και σπάνιες αλλά πραγματικές εκπτώσεις σε προϊόντα μετρημένα στα δάχτυλα. Βέβαια εκεί φαίνεται να παίζει και άλλη ιστορία (τουλάχιστον στις μεγάλες αλυσίδες). Πριν 2-3 χρόνια όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η οθόνη xiaomi 34', είχα χάσει κάτι προσφορές που είχε στο banggood γύρω στα 300-350€ αν θυμάμαι καλά, και έψαχνα να την πάρω από Ελλάδα. Εδώ ξεκινούσε από τα 450€, ακόμα και στο σκρούτζ. Μέσα στα φόρα του ινσόμνια, κυκλοφορούσε φήμη ότι θα την βάλουν blackfriday οι μεγάλες αλυσίδες. Μια από αυτές θα ανακοίνωνε τιμές στις 12 το μεσημέρι αν θυμάμαι καλά. Στις 11:30 διαβάζω σε ένα νήμα ότι η προσφορά ήδη τρέχει για την οθόνη στα 300€ και πρέπει να την βάλεις καλάθι για να δεις την τιμή. Χωρίς καλάθι φαινόταν η αρχική μόνο. Εγώ την έκανα την παραγγελία μου, αλλά όταν η προσφορά ανέβηκε επίσημα στο σάιτ τους στις 12:00, έγραφε ότι ήταν πλέον εξαντλημένο το προϊόν. Μετά από μερικές μέρες το ινσόμνια γέμισε με αγγελίες xiaomi 34 σφραγισμένη 350-400€. Μερικοί πουλούσαν 3 και 4 κομμάτια. Σκέφτομαι ότι ναι μεν υπάρχουν αυτές οι λίγες καλές προσφορές στα μεγάλα καταστήματα, αλλά τις προλαβαίνουν και τις εκμεταλεύονται υπάλληλοι, πριν καν ανέβουν online. 1
Spiraulos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Στις 14/11/2022 στις 12:35 ΜΜ, liakjim είπε Κακως συγκρίνεις με κάτι που ήταν ίσως ήδη προσφορά ( για τα δεδομένα τους). Επίσης έχουμε ελεύθερη αγορά. Κανείς δεν σε αναγκάζει να πάρεις κάτι. Οπότε κάνε την ερευνά σου και ψώνισε ανάλογα. Γενικά η όλη φάση δείχνει την ανωριμότητα του μέσου Έλληνα αγοραστή. Το μαγαζί κοιτάει το κέρδος του και εσύ θα πρέπει να κοιτάξεις την τσέπη σου. Ενώ η ωριμότητα του μέσου Έλληνα καταστηματάρχη είναι μια χαρά. Σαν να δικαιολογείς την κοροϊδία. nice 1
nova_centurion Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Διαβάζω τα όσα γράφουν μερικοί και αναρωτιέμαι γιατί θέλουν να βλέπουν τα πράγματα μονοπλευρα! Κατηγορούν τις μεγάλες αλυσίδες γιατί εξαπατούν τον κόσμο και ξεχνούν ότι ο νο 1 κανόνας είναι η επιβίωση. Οταν βλέπει η κάθε αλυσίδα ότι ο δίπλα της (ανταγωνιστής) παίζει ένα παιγνίδι με δήθεν εκπτώσεις και παίρνει σημαντικές πωλήσεις (1η χρονιά Black Friday από το λιανοπωλητή με το P) τι θέλετε να κάνει; Να κάτσει στην άκρη και να αφήνει τον επιτήδειο να παίρνει τον τζίρο; Μην βιαστείτε να πείτε ότι το φαινόμενο είναι παλιότερο για όλες τις εκπτώσεις γιατί σωστά θα το πείτε απλά φέρνω παράδειγμα με τις εκπτώσεις BF που εισήχθησαν πριν λίγα χρόνια. Να έχετε στο μυαλό σας ένας να ξεκινήσει την εξαπάτηση και οι καταναλωτές να τον επιβραβεύσουν θα σπεύσουν να τον μιμηθούν όλοι. Ενώ βέβαια θεωρητικά δίκιο έχετε για την εξαπάτηση γιατί ξεχνάτε τους άλλους που χαλάνε την αγορά; Οι εισαγωγείς-αντιπρόσωποι δεν έχουν ευθύνη; Ειδικά οι πολυεθνικές δεν ρυθμίζουν τις τιμές στην αγορά; Νομίζετε ότι το βιολί το βαράνε τα μαγαζιά; Για κοιτάξτε προς SAMSUNG, APPLE, SONY κλπ που έχουν πάγια πρακτική να πουλάνε ΑΚΡΙΒΑ στην Ελλάδα! Αδιαφορούν για το χαμηλό εισόδημα του Ελληνα και πατώντας πάνω στην αρρώστια του να αγοράσει έχουν από τις υψηλότερες τιμές χονδρικής και προτεινόμενης λιανικής στην Ευρώπη λες και είμαστε Γερμανοί ή Γάλλοι. Οι πλατφόρμες δεν έχουν ευθύνη; Εχετε ιδέα πόσες φορές (ναι πόσα Χ) πολλαπλασίασαν την προμήθεια μεσιτείας μέσα στα 12 χρόνια της κρίσης; Εχουν υπερ 10πλασιάσει τις προμήθειες (ρωτήστε κάποιο παλιό μαγαζί να σας πει) και έχουν φτάσει να χρεώνουν και 13-14% επί της Λιανικής με τον ΦΠΑ (παίρνουν και στον ΦΠΑ προμήθεια!!! που έχει ξανακουστεί αυτό) γιατί τα μαγαζιά δεν μπορούν να αντιδράσουν και οι καταναλωτές όπως πολλοί το λένε και εδώ μέσα αδιαφορούν για αυτές τις υπερχρεώσεις λες και δεν τις πληρώνουμε πάνω στα προϊόντα!! Οι καταναλωτές που ενώ έχουμε ελεύθερη αγορά και απαιτείται να είναι πληροφορημένοι και να ερευνούν γιατί δεν το κάνουν με την δικαιολογία ότι δεν είναι δική τους δουλειά. Δεν έχουν ευθύνη που τα μαγαζιά που εξαπατούν επιβραβεύονται, που τα μαγαζιά που κλέβουν ΦΠΑ και κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό (βλέπε άρθρο 39Α) επιβραβεύονται κλπ. Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε ότι κάποιος άλλος (το κράτος, οι αρχές, οι έμποροι τέλος πάντων όλοι οι άλλοι έξω από αυτούς) πρέπει να δώσει την λύση. Δεν είμαι με τις αλυσίδες γιατί κι αυτές δεν είναι άγιες αλλά δεν μου αρέσει η μονομέρεια και η ετεροβαρής προσέγγιση σ' ένα πρόβλημα. Αν ως λαός θέλουμε να φτιάξουν τα πράγματα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούμε όλοι στο σωστό και να πιέσουμε με τον τρόπο μας να γίνει το σωστό. Και αν κάποιος πει ποιός είναι ο τρόπος θα απαντήσω ότι ειδικά στο θέμα μας ο τρόπος είναι απλός και εύκολος. Αγοράζουμε σωστά και ΔΕΝ αγοράζουμε από τα λαμόγια. Αν το κάνουμε όλοι οι έμποροι θα υποχρεωθούν να διορθωθούν. Αν δεν το κάνουμε και του χρόνου θα λέμε τα ίδια!! 2 5 1
rus Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, Taoustaoys είπε Και πάμε στο Τρισμέγιστο ερώτημα που για αυτό διουργηθηκε αυτό το νήμα, υπάρχει black Friday στην Ελλάδα? Ξεκάθαρα όχι, Αληθεια, στο εξωτερικο υπαρχει πραγματικη Black Friday? Δηλαδη οταν τελειωσει οι τιμες επιστρεφουν στο "Απο τοσο"? ή μηπως κι εκει απατη ειναι?
aligato1000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Ολα στην ζωη εξαρταται απο πια θεση εισαι...παντως απορω με ολους γενικα αυτοι που τρεχουν για προσφορες με τι μισθους ζουνε..τον δικος τους του μπαμπα τους του παππου τους ..τι να πω..
GodzillaCover Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, nova_centurion είπε Διαβάζω τα όσα γράφουν μερικοί και αναρωτιέμαι γιατί θέλουν να βλέπουν τα πράγματα μονοπλευρα! Κατηγορούν τις μεγάλες αλυσίδες γιατί εξαπατούν τον κόσμο και ξεχνούν ότι ο νο 1 κανόνας είναι η επιβίωση. Οταν βλέπει η κάθε αλυσίδα ότι ο δίπλα της (ανταγωνιστής) παίζει ένα παιγνίδι με δήθεν εκπτώσεις και παίρνει σημαντικές πωλήσεις (1η χρονιά Black Friday από το λιανοπωλητή με το P) τι θέλετε να κάνει; Να κάτσει στην άκρη και να αφήνει τον επιτήδειο να παίρνει τον τζίρο; Μην βιαστείτε να πείτε ότι το φαινόμενο είναι παλιότερο για όλες τις εκπτώσεις γιατί σωστά θα το πείτε απλά φέρνω παράδειγμα με τις εκπτώσεις BF που εισήχθησαν πριν λίγα χρόνια. Να έχετε στο μυαλό σας ένας να ξεκινήσει την εξαπάτηση και οι καταναλωτές να τον επιβραβεύσουν θα σπεύσουν να τον μιμηθούν όλοι. Ενώ βέβαια θεωρητικά δίκιο έχετε για την εξαπάτηση γιατί ξεχνάτε τους άλλους που χαλάνε την αγορά; Οι εισαγωγείς-αντιπρόσωποι δεν έχουν ευθύνη; Ειδικά οι πολυεθνικές δεν ρυθμίζουν τις τιμές στην αγορά; Νομίζετε ότι το βιολί το βαράνε τα μαγαζιά; Για κοιτάξτε προς SAMSUNG, APPLE, SONY κλπ που έχουν πάγια πρακτική να πουλάνε ΑΚΡΙΒΑ στην Ελλάδα! Αδιαφορούν για το χαμηλό εισόδημα του Ελληνα και πατώντας πάνω στην αρρώστια του να αγοράσει έχουν από τις υψηλότερες τιμές χονδρικής και προτεινόμενης λιανικής στην Ευρώπη λες και είμαστε Γερμανοί ή Γάλλοι. Οι πλατφόρμες δεν έχουν ευθύνη; Εχετε ιδέα πόσες φορές (ναι πόσα Χ) πολλαπλασίασαν την προμήθεια μεσιτείας μέσα στα 12 χρόνια της κρίσης; Εχουν υπερ 10πλασιάσει τις προμήθειες (ρωτήστε κάποιο παλιό μαγαζί να σας πει) και έχουν φτάσει να χρεώνουν και 13-14% επί της Λιανικής με τον ΦΠΑ (παίρνουν και στον ΦΠΑ προμήθεια!!! που έχει ξανακουστεί αυτό) γιατί τα μαγαζιά δεν μπορούν να αντιδράσουν και οι καταναλωτές όπως πολλοί το λένε και εδώ μέσα αδιαφορούν για αυτές τις υπερχρεώσεις λες και δεν τις πληρώνουμε πάνω στα προϊόντα!! Οι καταναλωτές που ενώ έχουμε ελεύθερη αγορά και απαιτείται να είναι πληροφορημένοι και να ερευνούν γιατί δεν το κάνουν με την δικαιολογία ότι δεν είναι δική τους δουλειά. Δεν έχουν ευθύνη που τα μαγαζιά που εξαπατούν επιβραβεύονται, που τα μαγαζιά που κλέβουν ΦΠΑ και κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό (βλέπε άρθρο 39Α) επιβραβεύονται κλπ. Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε ότι κάποιος άλλος (το κράτος, οι αρχές, οι έμποροι τέλος πάντων όλοι οι άλλοι έξω από αυτούς) πρέπει να δώσει την λύση. Δεν είμαι με τις αλυσίδες γιατί κι αυτές δεν είναι άγιες αλλά δεν μου αρέσει η μονομέρεια και η ετεροβαρής προσέγγιση σ' ένα πρόβλημα. Αν ως λαός θέλουμε να φτιάξουν τα πράγματα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούμε όλοι στο σωστό και να πιέσουμε με τον τρόπο μας να γίνει το σωστό. Και αν κάποιος πει ποιός είναι ο τρόπος θα απαντήσω ότι ειδικά στο θέμα μας ο τρόπος είναι απλός και εύκολος. Αγοράζουμε σωστά και ΔΕΝ αγοράζουμε από τα λαμόγια. Αν το κάνουμε όλοι οι έμποροι θα υποχρεωθούν να διορθωθούν. Αν δεν το κάνουμε και του χρόνου θα λέμε τα ίδια!! Ίσως να ακουστεί ακραίο, αλλά εγώ θα στήριζα η πλειοψηφία από τις απάτες να είναι νόμιμες. Αν εγώ σου πω ότι είμαι Νιγηριανός πρίγκιπας και χρειάζομαι λεφτά, εγώ φταίω αν με πιστέψεις; Ή «εταιρείες» του στυλ Wind Media. Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να παίρνει 138€/ημέρα για να πατάει like, είναι άξιος της μοίρας του. Αντιστοιχα κι εδώ, δε φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο ο καταναλωτής. Αν τρέχουμε όλοι να αγοράζουμε τις ψευτοπροσφορές, γιατί να βάλει ο άλλος πραγματική προσφορά και να μειώσει το κέρδος του; 1
Taoustaoys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Αν τρέχουμε όλοι να αγοράζουμε τις ψευτοπροσφορές, γιατί να βάλει ο άλλος πραγματική προσφορά και να μειώσει το κέρδος του; Δεν ξέρω, η σειρά μου τώρα, χιλιοτρυπιτο λαγινι και σταλιά νερό δε χύνει, τι είναι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα