Προς το περιεχόμενο

SOUNDBAR: Samsung HW-Q990B - 999 EUR @ Plaisio, Kotsovolos, Mediamarkt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Επειδή δεν είμαι insider στο rtings για να δω ελεύθερα τα reviews, ξέρει κανείς να μας πει αν κάνει μέτρηση εύρους συχνοτήτων στις ηχόμπαρες? Πχ η Q990b, τι εύρος συχνοτήτων έχει στην μπάρα και τι στο sub?

Το ευρος συχνοτητων δεν λεει τιποτα, αν δεν αναφερει και αποκλιση τουλαχιστον (πχ 20Hz-20KHz +-2dB). Το καλυτερο ειναι βεβαια η καμπυλη αποκρισης στην οποια εχεις πληρη εικονα. H "αποκριση" δειχνει σχεδον το τιποτα.

• Like 1
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Το ευρος συχνοτητων δεν λεει τιποτα, αν δεν αναφερει και αποκλιση τουλαχιστον (πχ 20Hz-20KHz +-2dB). Το καλυτερο ειναι βεβαια η καμπυλη αποκρισης στην οποια εχεις πληρη εικονα. H "αποκριση" δειχνει σχεδον το τιποτα.

Αν θυμαμαι καλα (πριν τα βαλουν ολα πισω απο pay wall) εδειχναν και καμπυλη αποκρισης. Δηλαδη απο οσο το ειχα ψαξει, κανουν πληρες αντικειμενικο review στο βαθμο που μπορει να γινει για τον ηχο. Γιατι σιγουρα υπαρχουν και υποκειμενικα κριτηρια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Ναι όντως, σωστός. Οπότε δεν έχει και νόημα να κάνουμε σοβαρή σύγκριση τους. Ευχαριστώ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παιδιά είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης ηχόμπαρας απο την Δευτέρα, την είχα βάλει στο μάτι πολύ καιρό και την έκλεισα επιτόπου στα public Κυριακή απόγευμα μόλις άνοιξαν την black friday..... Για αρχή θα απαντήσω στην million dollar question που εχει γίνει χαμός, είναι καλύτερη απο ένα 5.1 home Cinema με ενισχυτή και ηχεία? Ναι είναι υπό προϋποθέσεις πάντα, ήμουν κάτοχος 10 χρόνια ενός πολύ καλού ενισχυτή Yamaha με dolby hd κτλ και 5.1 ηχείων απλά λόγο ότι ήθελα να δοκιμάσω κάτι φρέσκο κ με ψευτοdolby atmos τα πούλησα (έχω κ αγγελία εδώ) και αποφάσισα να αγοράσω την καλύτερη ηχόμπαρα της αγοράς. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε καταπληκτικός ήχος κρύσταλλο, μπάσο που δεν μπορώ να το περιγράψω με το 1/3 της έντασης τρεμαν τα πάντα και να τονίσω ότι δεν ήταν μπουκωμένο μπάσο. Ο περιφερειακος ήχος ευδιάκριτος κ καθαρός και το ψευτοatmos αρκετά καλό. Γενικά σαν σύνολο 1,5 σκαλί πάνω απο το 5.1 που είχα πριν. Φυσικά υπάρχουν 2 αλλά πρώτον ποτέ δεν είχα 3000 ευρώ ηχεία το καθένα για να κάνω την σύγκριση και δεύτερον ποτέ δεν είχα ηχεία στο ταβάνι που σίγουρα αυτό είναι το πραγματικό atmos. Αλλά ας μην γελιόμαστε πόσοι απο μας μπορούμε να βάζουμε ηχεία μέχρι κ στα ταβάνια. Γενικός η ηχόμπαρα με τα πίσω ηχεία και το απίστευτα δυνατό woofer μπορεί να καλύψει άνετα τους περισσότερους και να κοντράρει στα ίσα συστήματα πολύ πιο ακριβά. Ένα αρνητικό έχει που μου το έκανε κ μένα μια φορά μόνο ευτυχώς, ότι καμία φορά το πίσω αριστερό ηχείο χάνει την επικοινωνία με την μπάρα. είναι αρκετά γνωστό πρόβλημα στο εξωτερικό και η μόνη σίγουρη λύση είναι να πέσεις σε μοντέλο κατασκευής απο Αύγουστο κ μετά. Εγώ καλού κακού έκανα κ επέκταση εγγύησης στα 4 χρόνια. Για την ώρα ευτυχώς 2 μέρες που την έχω λιώσει μόνο μία φορά μου το έκανε για λίγα δευτερόλεπτα. 

Επεξ/σία από elessar86
  • Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, elessar86 είπε

Λοιπόν παιδιά είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης ηχόμπαρας απο την Δευτέρα, την είχα βάλει στο μάτι πολύ καιρό και την έκλεισα επιτόπου στα public Κυριακή απόγευμα μόλις άνοιξαν την black friday..... Για αρχή θα απαντήσω στην million dollar question που εχει γίνει χαμός, είναι καλύτερη απο ένα 5.1 home Cinema με ενισχυτή και ηχεία? Ναι είναι υπό προϋποθέσεις πάντα, ήμουν κάτοχος 10 χρόνια ενός πολύ καλού ενισχυτή Yamaha με dolby hd κτλ και 5.1 ηχείων απλά λόγο ότι ήθελα να δοκιμάσω κάτι φρέσκο κ με ψευτοdolby atmos τα πούλησα (έχω κ αγγελία εδώ) και αποφάσισα να αγοράσω την καλύτερη ηχόμπαρα της αγοράς. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε καταπληκτικός ήχος κρύσταλλο, μπάσο που δεν μπορώ να το περιγράψω με το 1/3 της έντασης τρεμαν τα πάντα και να τονίσω ότι δεν ήταν μπουκωμένο μπάσο. Ο περιφερειακος ήχος ευδιάκριτος κ καθαρός και το ψευτοatmos αρκετά καλό. Γενικά σαν σύνολο 1,5 σκαλί πάνω απο το 5.1 που είχα πριν. Φυσικά υπάρχουν 2 αλλά πρώτον ποτέ δεν είχα 3000 ευρώ ηχεία το καθένα για να κάνω την σύγκριση και δεύτερον ποτέ δεν είχα ηχεία στο ταβάνι που σίγουρα αυτό είναι το πραγματικό atmos. Αλλά ας μην γελιόμαστε πόσοι απο μας μπορούμε να βάζουμε ηχεία μέχρι κ στα ταβάνια. Γενικός η ηχόμπαρα με τα πίσω ηχεία και το απίστευτα δυνατό woofer μπορεί να καλύψει άνετα τους περισσότερους και να κοντράρει στα ίσα συστήματα πολύ πιο ακριβά. Ένα αρνητικό έχει που μου το έκανε κ μένα μια φορά μόνο ευτυχώς, ότι καμία φορά το πίσω αριστερό ηχείο χάνει την επικοινωνία με την μπάρα. είναι αρκετά γνωστό πρόβλημα στο εξωτερικό και η μόνη σίγουρη λύση είναι να πέσεις σε μοντέλο κατασκευής απο Αύγουστο κ μετά. Εγώ καλού κακού έκανα κ επέκταση εγγύησης στα 4 χρόνια. Για την ώρα ευτυχώς 2 μέρες που την έχω λιώσει μόνο μία φορά μου το έκανε για λίγα δευτερόλεπτα. 

Με γεια και χαίρομαι που σου αρέσει η ηχομπαρα τόσο. Είμαι της ίδιας άποψης.

Όσον αφορά τα πίσω ηχεία στην q90r δεν είχα ποτέ πρόβλημα, αλλά είχα διαβάσει ότι το είχαν αντιμετωπίσει χρήστες.

Σε ενα πρόσφατο review το έχω δει αυτό για την Q990B και από ότι διαβάζω το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι. Ζήτησε αντικατάσταση αν δε δουλέψει με reset και firmware update.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, elessar86 είπε

Με γεια. Την έχω κι εγώ από τη Δευτέρα. 

Το έτος κατασκευής μπορείς να το δεις? Είχε το τελευταίο firmware εσένα μέσα? 

Εγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα αλλά μάλλον ευθύνεται η τηλεόρασή μου για αυτό. 

Όταν την έχω συνδεδεμένη μέσω hdm arc, αν βλέπω Netflix και κάνω παύση, μετά δεν έχει ήχο ή επανέρχεται ο ήχος αλλά έχει χάσει τον συγχρονισμό με την εικόνα. Όταν την έχω συνδεδεμένη με Bluetooth  δεν το κάνει καθόλου. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Devil_7 είπε

Όταν την έχω συνδεδεμένη μέσω hdm arc, αν βλέπω Netflix και κάνω παύση, μετά δεν έχει ήχο ή επανέρχεται ο ήχος αλλά έχει χάσει τον συγχρονισμό με την εικόνα. Όταν την έχω συνδεδεμένη με Bluetooth  δεν το κάνει καθόλου. 

Ούτε κάτι τέτοιο ειχα ποτέ στην Q90R. Δοκίμασε να κάνεις reset την ηχόμπαρα και δοκίμασε πάλι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Devil_7 είπε

Όχι δυστυχώς το έτος κατασκευής δεν φαίνεται σε μας γιατί έχουν βάλει ελληνικά αυτοκόλλητα στην ηχομπαρα... εμένα με hdmi arc στην LG C9 που έχω είναι όλα κομπλέ κ το netflix και όλα τα άλλα συνδρομητικά. Κοίτα να δεις στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης σου να έχεις passthrough τον ήχο. ευτυχώς και μένα 2 μέρες που την έχω λιώσει μόνο μια φορά μου έχασε τον συγχρονισμό το πίσω αριστερό ηχείο κ αυτό μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Μπορεί καν να μην το είχα καταλάβει απλά εγώ ήμουν υποψιασμένος γιατί το είχα δει στο εξωτερικό ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και το παρακολουθούσα επίτηδες. Γι αυτό έβαλα και εγγύηση 4 χρόνια. Αν το ξανακάνει και μάλιστα συχνά τότε θα περιμένω να ξεστοκαρουν ότι απόθεμα έχουν τα μαγαζιά και μετά θα πάω να μου την αλλάξουν και ελπίζω να έχουν φέρει καινούριας κατασκευής. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, greekfragma είπε

η polk audio είναι πολύ ανώτερη εταιρία από samsung στο ηχητικό κομμάτι. δε το συζητάμε καν.

Γενικά μιλώντας ίσως. Στο συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να δούμε συγκρίσεις. Προς το παρόν η Samsung 990b θεωρείται η κορυφαία της αγοράς σε αυτά τα χρήματα.

Λιγότερα κανάλια και αν είδα καλά παλιότερο μοντέλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Armoral said:

Γενικά μιλώντας ίσως. Στο συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να δούμε συγκρίσεις. Προς το παρόν η Samsung 990b θεωρείται η κορυφαία της αγοράς σε αυτά τα χρήματα.

Λιγότερα κανάλια και αν είδα καλά παλιότερο μοντέλο.

δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έχει ανώτερο ήχο μια Samsung ηχόμπαρα από μια Polk Audio.

δε θα βρεις συγκριτικό γιατί δεν έχει καν νόημα να βάλεις δίπλα δίπλα αυτές τις μάρκες. Θα βρεις συγκριτικό μόνο μεταξύ Polk Audio/ Bose/ Focal

ο ίδιος λόγος που δε βγαίνουν συγκριτικά Samsung/LG και δεν έχουν τις premium μάρκες δίπλα δίπλα.

Για τον @Indiko_Xoiridio που ρώτησε φαντάζομαι γιατί τη βρήκε στα 900 την MAX AX SR που από λάθος αναφέρεται ως 5.1 απλή. Είναι 7.1 Atmos DTS X και η τιμή της δε θα έπρεπε να είναι στα 899. Αν είναι εννοείται οτι πας αύριο κιόλας και την παίρνεις έναντι οποιασδήποτε Samsung.

Επεξ/σία από greekfragma
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...