Wspr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Armoral είπε Εντελώς λάθος η τοποθέτηση σου. Κατανοώ την προσπάθεια σου να υπερασπιστεις ότι έχεις φτιάξει με κόπο αλλά η συγκεκριμένη φράση είναι μηδενιστική και εκτός πραγματικότητας. Και ο av receiver με τα 4 η τα 7 8k inputs gadget είναι. Δεν είναι υποτιμητικός όρος το gadget. Όταν τόσοι πολλοί λένε τόσα θετικά για το προϊόν χωρίς όφελος και εσύ το παρουσιάζεις σαν σκουπίδι είναι προφανές ότι κάνεις λάθος. Έχω λαμπάτο ενισχυτή σπίτι με ηχιεα Klipsch, γνωρίζω τις διαφορές σε ποιότητα, ειδικά σε μουσική. Μα δεν είπα ποτέ ότι είναι σκουπίδι,ίσα ίσα λέω ότι είναι μια πολύ βολική λυση...Οταν λέω "θα πετάξει" τα χρήματα του εννοώ ότι θα κάνει σύντομα upgrade οπότε στη καλύτερη να τη πουλήσει κοψοχρονια.Μιλαω γι'αυτον που θα ψαχτει με τον ήχο φυσικά και θέλει να ακούσει Atmos. Συμφωνώ στο ότι είναι καλή ηχομπαρα.Διαφωνω στο ότι κοντραρει το οποιοδήποτε avr σύστημα ακόμα και low budget.Για σωστό Atmos ούτε λόγος καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα guidelines που πρέπει να στηθει άρα πρέπει να έχεις το χώρο Συνοψίζοντας ναι σε αυτόν που θέλει μια λύση plug n play,όχι σε αυτόν που θελει να ψαχτει με τον ήχο γενικότερα 4
elpenor Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Wspr είπε Έχω ακούσει αρκετές ηχομπαρες και μάλιστα όταν ήταν να πάρω home Cinema άκουσα τον προκάτοχό της αλλά κατέληξα σε ένα Denon 2700 και 6 entry ηχεία στο χιλιάρικο Denon 2700 -> 1000 ευρώ | Subwoofer -> 1000 ευρώ | 4 entry ηχεία + κεντρικό -> 1000 ευρώ Εσύ πως τα πήρες με 1000 ευρώ όλα; Εγώ πιστεύω ότι η σύγκριση που κάνετε είναι παράλογη. Οι μεν ισχυρίζονται ότι η ηχόμπαρα με ένα 8inch / 11 κιλά subwoofer μπορεί να παίξει σαν ένα καλό surround σύστημα με δύο 12+ / 40kg+ subwoofer. Oι άλλοι ότι φτιάχνεις σύστημα για Dolby Atmos με 1000 ευρώ.... τα οποία φτάνουν δεν φτάνουν για τις εργασίες και το βάψιμο ώστε να μπορέσουν να μπουν οι ceiling mount κώνοι στο ταβάνι.. Η γνώμη μου είναι ότι για κάποιον που ζει σε ένα διαμέρισμα και δεν έχει χόμπι τον ήχο είναι μονόδρομος η ηχόμπαρα. Η συγκεκριμένη μπορεί να είναι και υπερβολή, εγώ δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσει κάποιος τόσα χρήματα μόνο και μόνο για να μπορεί να ακούσει σωστά το αεροπλάνο να περνάει από πάνω του στις αδιάφορες action ταινίες. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από elpenor 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, elpenor είπε Denon 2700 -> 1000 ευρώ | Subwoofer -> 1000 ευρώ | 4 entry ηχεία + κεντρικό -> 1000 ευρώ Εσύ πως τα πήρες με 1000 ευρώ όλα; Μεχρι και 550 ειχε εδω πριν 2 χρονια. Ολοι οι AV εχουν ανεβει φουλ τα τελευταια 2-3 χρονια. Οπως και αλλα, μεχρι και τα ειδη διατροφης και σουπερ μαρκετ φυσικα. Καθε μερα! Εξω βεβαια εχει 800 με 2 low τον τελευταιο μηνα 670€ και 711€, εδω λες 1000, η αισχροκερδια εδω παιζει μπαλα ισως; Δεν υπαρχει ανταγωνισμος; Δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Αλλο ενα τυχαιο παραδειγμα ενας οικονομικοτερος, https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200616230_-rx-v4a-yamaha.html εξω Γερμανια απο 470€ (420 σε μια απο τις βουτιες στο ιστορικο πριν 20 ημερες), εδω απο 600€ σταθερα! Οταν πριν ενα χρονο ειχε 450! Γερμανια βλεπω πριν ενα χρονο ειχε απο 500, αρα πτωτικες οι τιμες, εδω οι τιμες πανω! Επι της ουσιας, οι ηχομπαρες υπαρχουν για τα "σαλονια" και για πολυ μικρα δωματια, ειναι μια παραχωρηση της ποιοτητας και του αποτελεσματος σε οφελος του λιγοτερου χωρου που απαιτειται. Δεν υπαρχει συγκριση με ενα συστημα διακριτων 7.1 ή μεχρι 9.2 ηχειων. Οποια συγκριση ειναι αστεια αφου χτυπαει πανω στους νομους της φυσικης εκτος απο της λογικης. Και φυσικα το να μην χανεις τοσο χωρο (ή να θελει καποιος-α να ειναι μαζεμενο και να μην φαινεται), εκτος της παραχωρησης στην ποιοτητα του αποτελεσματος το πληρωνεις και σε χρημα. Τα ιδια λεφτα οπως βλεπουμε απο το παραδειγμα του τοπικ φτανεις να δινεις. Νομοι προσφορας και ζητησης. Το μαρκετιν κανει την δουλεια του. 6
Wspr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, elpenor είπε Denon 2700 -> 1000 ευρώ | Subwoofer -> 1000 ευρώ | 4 entry ηχεία + κεντρικό -> 1000 ευρώ Εσύ πως τα πήρες με 1000 ευρώ όλα; Εγώ πιστεύω ότι η σύγκριση που κάνετε είναι παράλογη. Οι μεν ισχυρίζονται ότι η ηχόμπαρα με ένα 8inch / 11 κιλά subwoofer μπορεί να παίξει σαν ένα καλό surround σύστημα με δύο 12+ / 40kg+ subwoofer. Oι άλλοι ότι φτιάχνεις σύστημα για Dolby Atmos με 1000 ευρώ.... τα οποία φτάνουν δεν φτάνουν για τις εργασίες και το βάψιμο ώστε να μπορέσουν να μπουν οι ceiling mount κώνοι στο ταβάνι.. Η γνώμη μου είναι ότι για κάποιον που ζει σε ένα διαμέρισμα και δεν έχει χόμπι τον ήχο είναι μονόδρομος η ηχόμπαρα. Η συγκεκριμένη μπορεί να είναι και υπερβολή, εγώ δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσει κάποιος τόσα χρήματα μόνο και μόνο για να μπορεί να ακούσει σωστά το αεροπλάνο να περνάει από πάνω του στις αδιάφορες action ταινίες. Και ομως πριν 2 χρονια τον ειχα παρει 450+550 σετακι ηχειων 5.1.ημουν αναμεσα στην αντιστοιχη ηχομπαρα της samsung που εκανε 1k και σε αυτο το σετ και πηρα το set.Φυσικα ουτε το ενα ουτε το αλλο ειναι atmos.Τα χρηματα ειναι σχετικα.Αξιζει να δωσει καποιος τα χρηματα που ζηταει η oled για να βλεπει σωστα μαυρα;Αν ρωτησεις την κοπελα μου θα σου πει οχι,για μενα ειναι μονοδρομος πλεον 2 ώρες πριν, matrixxx είπε Επι της ουσιας, οι ηχομπαρες υπαρχουν για τα "σαλονια" και για πολυ μικρα δωματια, ειναι μια παραχωρηση της ποιοτητας και του αποτελεσματος σε οφελος του λιγοτερου χωρου που απαιτειται. Δεν υπαρχει συγκριση με ενα συστημα διακριτων 7.1 ή μεχρι 9.2 ηχειων. Οποια συγκριση ειναι αστεια αφου χτυπαει πανω στους νομους της φυσικης εκτος απο της λογικης. Αυτη ακριβως ειναι η ουσια.Το μαρκετιν την ενισχυει με ολους αυτους τους reviewers που βγαζουν ισαξιες τις ηχομπαρες οποτε στον καταλανωτη μενει οτι αφου ειναι ισαξιες και plug n play χωρις καλωδια και ιστοριες το μονο που μενει ειναι το χιλιαρικο. Ναι,κατα τη γνωμη μου αυτη η ηχομπαρα αξιζει αλλα μονο για καποιον που ξερει τι παιρνει.Δεν γινεται με ενα χιλιαρικο να εχουμε dolby atmos,ειναι σαν να ισχυριζεται καποιος οτι ασχολειται με το gaming ενω παιζει παιχνιδια στο κινητο. 1
nikos16717 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) offropic Η συζήτηση είναι αντίστοιχη με αυτή που γίνεται κάθε φορά που μπαίνει σε προσφορά μια μηχανή καφέ espresso (χειροκοίνητη με μυλο κτλ vs αυτόματη-υπεραυτόματη) Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις (ότι προϊόν και αν αφορά η σύγκριση) καλο είναι ο καθένας να κοιτάζει τις ανάγκες του, το μεράκι που θέλει και μπορεί να αφιερώσει, το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει και κυρίως το budget που διαθέτει προκειμένου να ξέρει τι θα αγοράσει και τι θα πετύχει με τα χρήματα που θα χαλάσει. Προσωπικά έχω στο υπνοδωμάτιο μια ηχόμπαρα με woofer (300€) και στο σαλόνι ένα απλό σύστημα 5.1 (1000€), προφανώς δεν τα συγκρίνω και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ηχόμπαρα των 1000€, αλλά δεν το μετανιώνω λεπτό που για το υπνοδωμάτιο πήρα κάτι plug n play και για το σαλόνι ένα κανονικό σύστημα 5.1 και ας έχω φάει άπειρες ώρες για να το στήσω όσο πιο σωστά μου το επιτρέπει ο χώρος και οι γνώσεις μου, Όσον αφορά το θέμα, συμφωνώ σε κάθε περίπτωση ότι οι νόμοι της φυσικής δεν αναιρούνται αλλά υπό προϋποθέσεις μπορούμε να "κοροϊδέψουμε" τα αυτιά-μυαλό μας Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από nikos16717 2
plextis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Και κάθε φορά ή ίδια κουβέντα ηχομπάρα ή ξεχωριστά κομμάτια χωρίς να λάβουμε υποψη τις ανάγκες του αγοραστή και το κόστος. Για τα λεφτά τους και για κάποιον που θέλει να βάλει κάτι στο σαλόνι του και δεν θέλει να ασχοληθεί με καλώδια, τρύπες, βαψίματα και στα 1000€ δεν υπάρχει αντιπρόταση. Δεν θα παίζει καλά το atmos επειδή δεν θα σκάψω το ταβάνι οκ πόσοι έχουν την δυνατότητα να το κάνουν αυτό; Επίσης το βασικό που προσπερνάτε, αλλάζω σπίτι; την πέρνω μαζί κάνω ενα καλιμπράρισμα και σε 10 λεπτά είμαι έτοιμος. Η ευκολία που προσφέρει είναι μεγάλο πλεονέκτημα.
dletkas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 συγνώμη , αν κατάλαβα καλά τα περιφερειακά ηχεία δεν είναι ασύρματα ? είναι δυνατόν σε σύστημα που έχει σε προσφορά 1000€
Armoral Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, dletkas είπε συγνώμη , αν κατάλαβα καλά τα περιφερειακά ηχεία δεν είναι ασύρματα ? είναι δυνατόν σε σύστημα που έχει σε προσφορά 1000€ Ασύρματα είναι. Απλά χρειάζονται ρεύμα.
Dantε Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δε καταλαβαινω γιατι θεωρειτε (και ειδικοτερα στον ηχο που μιλαμε εδω) πως οτιδηποτε δεν αγγιζει τη τελειοτητα ,ειναι πεταμενα λεφτα. Ναι μια ηχομπαρα (και λογω των νομων της φυσικης οπως αναφερετε, αν και λογο των διαφορων τεχνολογιων που εφαρμοζονται πλεον, σχεδον παρακαμπτονται σε καποια πραγματα) δε θα φτασει στο 100% της αποδοσης ενος σωστου ηχοσυστηματος. Αν ομως φτανει στο 80-90% της ακουστικης αποδοσης, αλλα με το 1/4 των χρηματων, τοτε εχει πραγματικα σημασια; Αυτος που θελει να ακουσει πιστο ηχο και εχει τη τρελα ,θα τα σκασει θα παρει ακομα και καλωδια που αγγιζουν τη τελειοτητα και θα σκαψει και το ταβανι με το ηχειο να φτανει στο πατωμα του γειτονα απο πανω. Και καλα θα κανει, γιατι ξερει τι θελει. Αλλα να λεμε πως οτιδηποτε αλλο ειναι πεταμενα χρηματα και οτι αργα η γρηγορα θα καταληξουν ολοι εκει (παραθεση εκφρασεων που αναφερθηκαν κανω), δεν εχει νοημα. Τουλαχιστον για καποιον συνειδητοποιημενο. Καλως η κακως η ευκολια που παρεχουν οι ηχομπαρες υπερκαλυπτουν τα καποια μειονεκτηματα τους σε σχεση με το ηχοσυστημα. Παντως θα αναφερω και δικη μου εμπειρια. Βλεπω συχνα πυκνα ταινιες με τον @greekfragma που εχει στησει ενα αξιοπρεπες ηχοσυστημα. Ας παραθεσει και τα χαρακτηριστικα του. Στο χωρο μου ομως δε μπορουσα να κανω κατι αναλογο εξαιριας χωροταξικων λογων, οχι κοστους. Πηρα λοιπον μια Q70R που δηλωνει και Atmos. Φυσικα δε περιμενα πολλα αλλα με εξεπληξε με την αποδοση. Πηρα λοιπον το 80% της αποδοσης με το 25% των χρηματων και ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Ναι δε τριζει το συμπαν ολο με το μπασο του ,ουτε ακουω τους περιμετρικους θορυβους τοσο ξεκαθαρα καθως δεν εχω ηχεια απο πισω αλλα το αποτελεσμα ειναι κοντα. Σε καμια περιπτωση δε λεω οτι δεν αξιζει να παρεις ηχοσυστημα ,αλλα ο καθενας ζυγιζει τα θελω και τα μπορω του. Στο μελλον που θα εχω ξεχωριστο δωματιο μονο για τηλεοραση και ηχοσυστημα, θα στησω φουλ Atmos με το αναλογο κοστος. Και εκανα απο τωρα μια επενδυση σε τηλεοραση για να μη χρειαζεται να το κανω μετα. Οποτε σε αυτα δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση για το αν ειναι καλυτερο κατι η οχι. Υπαρχει απαντηση για το αν ειναι καλυτερο κατι για την αναγκη του καθενος. Οποτε λαμβανοντας υποψη αυτο, οχι ενα ηχοσυστημα δεν ειναι καταλληλο για ολες τις περιπτωσεις. 4 1
music_lover Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Soundbar = Virtual Atmos Dedicated Home Theater = Home Atmos Real Theater = Real Atmos Στο Virtual γίνεται αντανάκλαση του ήχου στο ταβάνι. Στο Home ο ήχος έρχεται από το ταβάνι απο 2 ή 4 πηγές ήχου. Στο Real έχεις μια ομάδα ηχείων τοποθετημένων στην οροφή του Cinema. Οι διαφορές είναι εμφανείς ακόμα και σε ένα μη "γυμνασμένο" αφτί. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από music_lover 2
Armoral Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν υπάρχουν τέτοια reviews αντικειμενικότατα από ανθρώπους με χρόνια στην αγορά και όχι νεόκοπο κανάλια που από το ύφος καταλαβαίνεις ότι δε σου λένε ψέμματα όσον αφορά τις γνώσεις τους και εσύ λες ότι είναι στημένοι influencers που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αγοράσεις το προϊόν που δοκιμάζουν τότε τι να πω. Όταν υπάρχουν τόσα reviews από ανθρώπους που έχουν αγοράσει το προϊόν και όλοι λένε τα ίδια, ε εντάξει δε μπορείς να τους βάλεις όλους στημένους. Αν εσύ από την άλλη το θεωρείς σκουπίδι, όπως αφήνετε να εννοηθούν από τα σχόλια του τύπου δεν είπα ότι είναι σκουπίδι αλλά όποιος έχει λεφτά για πέταμα το αγοράζει, αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή, αυτό μάλλον σημαίνει ότι σε ενοχλεί το γεγονός ότι ένα σύστημα που θεωρείς υποδεέστερο ενώ δεν το έχεις δοκιμάσει έχει πλησιάσει επικίνδυνα στο δικό σου που με κόπο και χρήμα έστησες. Αν είναι έτσι θα έρθει και ένας με av receiver των 10000 ευρώ και ηχρια των 30000 ευρώ να κατηγορήσει το δικό σου σαν ανύπαρκτο και να του πούμε και οκ επειδή πήρε ένα 5 τοις εκατό επάνω σε απόδοση ξοδεύοντας καμία 45αρια χιλιαρικα παραπάνω Το νήμα αφορά την ηχομπαρα. Αν έχετε να προτείνετε σύστημα που να παίζει καλύτερα σε αυτά τα χρήματα με λιγότερο ή τον ιδιο κόπο να στηθεί, αφού πρώτα ακούσετε και τα δύο για να έχετε αποψη, μπορείτε να το κάνετε. Τα "πάρε τον ενισχυτή τώρα και μετά προσθέτεις ένα ένα κομμάτι" δεν είναι λύση, τουλάχιστον όχι για όλους. Στην τελική οποίος θέλει καλό ήχο σε μουσικές ακροάσεις και στα χρήματα αυτά πάει σε Edifier s3000 pro που και παίζουν τέλεια και είναι αυτοενισχυόμενα. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από Armoral 5
dazed Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, nikos16717 είπε offropic Η συζήτηση είναι αντίστοιχη με αυτή που γίνεται κάθε φορά που μπαίνει σε προσφορά μια μηχανή καφέ espresso (χειροκοίνητη με μυλο κτλ vs αυτόματη-υπεραυτόματη) Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις (ότι προϊόν και αν αφορά η σύγκριση) καλο είναι ο καθένας να κοιτάζει τις ανάγκες του, το μεράκι που θέλει και μπορεί να αφιερώσει, το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει και κυρίως το budget που διαθέτει προκειμένου να ξέρει τι θα αγοράσει και τι θα πετύχει με τα χρήματα που θα χαλάσει. Αν και γενικά θυμιζει αυτη την κουβεντα, η διαφορα είναι οτι πλεον (με την εξέλιξη της τεχνολογιας) ο ηχος που σου δίνει μια καλη soundbar ειναι κοντα στον ηχο ενος αξιοπρεπους ηχοσυστηματος. Στον καφε ομως η διαφορα ειναι μεγαλη επειδη δεν μπορει να βοηθησει η τεχνολογια, περα απο το να αυτοματοποιηθουν καποιες διαδικασιες, γιατι υπαρχουν παρα πολλα ποιοτικα χαρακτηριστικα και μεταβλητες. Για να προλαβω τις απαντησεις, ναι, ξεκαθαρα ειναι καλυτερα να εχεις dedicated ηχοσυστημα, αλλα η διαφορα που θα καταλαβει ο μεσος χρηστης ειναι απο μικρη εως αμελητεα οταν μιλαμε για soundbar αυτου του επιπεδου. Και αν συνυπολογίσουμε και την ευκολια, κοστος, φορητοτητα κλπ ειναι no brainer . . 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, nikos16717 είπε offropic Η συζήτηση είναι αντίστοιχη με αυτή που γίνεται κάθε φορά που μπαίνει σε προσφορά μια μηχανή καφέ espresso (χειροκοίνητη με μυλο κτλ vs αυτόματη-υπεραυτόματη) Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις (ότι προϊόν και αν αφορά η σύγκριση) καλο είναι ο καθένας να κοιτάζει τις ανάγκες του, το μεράκι που θέλει και μπορεί να αφιερώσει, το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει και κυρίως το budget που διαθέτει προκειμένου να ξέρει τι θα αγοράσει και τι θα πετύχει με τα χρήματα που θα χαλάσει. Προσωπικά έχω στο υπνοδωμάτιο μια ηχόμπαρα με woofer (300€) και στο σαλόνι ένα απλό σύστημα 5.1 (1000€), προφανώς δεν τα συγκρίνω και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ηχόμπαρα των 1000€, αλλά δεν το μετανιώνω λεπτό που για το υπνοδωμάτιο πήρα κάτι plug n play και για το σαλόνι ένα κανονικό σύστημα 5.1 και ας έχω φάει άπειρες ώρες για να το στήσω όσο πιο σωστά μου το επιτρέπει ο χώρος και οι γνώσεις μου, Όσον αφορά το θέμα, συμφωνώ σε κάθε περίπτωση ότι οι νόμοι της φυσικής δεν αναιρούνται αλλά υπό προϋποθέσεις μπορούμε να "κοροϊδέψουμε" τα αυτιά-μυαλό μας 3 ώρες πριν, plextis είπε Και κάθε φορά ή ίδια κουβέντα ηχομπάρα ή ξεχωριστά κομμάτια χωρίς να λάβουμε υποψη τις ανάγκες του αγοραστή και το κόστος. Για τα λεφτά τους και για κάποιον που θέλει να βάλει κάτι στο σαλόνι του και δεν θέλει να ασχοληθεί με καλώδια, τρύπες, βαψίματα και στα 1000€ δεν υπάρχει αντιπρόταση. Δεν θα παίζει καλά το atmos επειδή δεν θα σκάψω το ταβάνι οκ πόσοι έχουν την δυνατότητα να το κάνουν αυτό; Επίσης το βασικό που προσπερνάτε, αλλάζω σπίτι; την πέρνω μαζί κάνω ενα καλιμπράρισμα και σε 10 λεπτά είμαι έτοιμος. Η ευκολία που προσφέρει είναι μεγάλο πλεονέκτημα. 2 ώρες πριν, Dantε είπε Δε καταλαβαινω γιατι θεωρειτε (και ειδικοτερα στον ηχο που μιλαμε εδω) πως οτιδηποτε δεν αγγιζει τη τελειοτητα ,ειναι πεταμενα λεφτα. Ναι μια ηχομπαρα (και λογω των νομων της φυσικης οπως αναφερετε, αν και λογο των διαφορων τεχνολογιων που εφαρμοζονται πλεον, σχεδον παρακαμπτονται σε καποια πραγματα) δε θα φτασει στο 100% της αποδοσης ενος σωστου ηχοσυστηματος. Αν ομως φτανει στο 80-90% της ακουστικης αποδοσης, αλλα με το 1/4 των χρηματων, τοτε εχει πραγματικα σημασια; Αυτος που θελει να ακουσει πιστο ηχο και εχει τη τρελα ,θα τα σκασει θα παρει ακομα και καλωδια που αγγιζουν τη τελειοτητα και θα σκαψει και το ταβανι με το ηχειο να φτανει στο πατωμα του γειτονα απο πανω. Και καλα θα κανει, γιατι ξερει τι θελει. Αλλα να λεμε πως οτιδηποτε αλλο ειναι πεταμενα χρηματα και οτι αργα η γρηγορα θα καταληξουν ολοι εκει (παραθεση εκφρασεων που αναφερθηκαν κανω), δεν εχει νοημα. Τουλαχιστον για καποιον συνειδητοποιημενο. Καλως η κακως η ευκολια που παρεχουν οι ηχομπαρες υπερκαλυπτουν τα καποια μειονεκτηματα τους σε σχεση με το ηχοσυστημα. Παντως θα αναφερω και δικη μου εμπειρια. Βλεπω συχνα πυκνα ταινιες με τον @greekfragma που εχει στησει ενα αξιοπρεπες ηχοσυστημα. Ας παραθεσει και τα χαρακτηριστικα του. Στο χωρο μου ομως δε μπορουσα να κανω κατι αναλογο εξαιριας χωροταξικων λογων, οχι κοστους. Πηρα λοιπον μια Q70R που δηλωνει και Atmos. Φυσικα δε περιμενα πολλα αλλα με εξεπληξε με την αποδοση. Πηρα λοιπον το 80% της αποδοσης με το 25% των χρηματων και ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Ναι δε τριζει το συμπαν ολο με το μπασο του ,ουτε ακουω τους περιμετρικους θορυβους τοσο ξεκαθαρα καθως δεν εχω ηχεια απο πισω αλλα το αποτελεσμα ειναι κοντα. Σε καμια περιπτωση δε λεω οτι δεν αξιζει να παρεις ηχοσυστημα ,αλλα ο καθενας ζυγιζει τα θελω και τα μπορω του. Στο μελλον που θα εχω ξεχωριστο δωματιο μονο για τηλεοραση και ηχοσυστημα, θα στησω φουλ Atmos με το αναλογο κοστος. Και εκανα απο τωρα μια επενδυση σε τηλεοραση για να μη χρειαζεται να το κανω μετα. Οποτε σε αυτα δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση για το αν ειναι καλυτερο κατι η οχι. Υπαρχει απαντηση για το αν ειναι καλυτερο κατι για την αναγκη του καθενος. Οποτε λαμβανοντας υποψη αυτο, οχι ενα ηχοσυστημα δεν ειναι καταλληλο για ολες τις περιπτωσεις. Πολλη αναλυση για το τιποτα. Μαλλον παρανοηση εχει γινει επειδη χασατε το... triggering. Κανεις δεν θα ειχε γραψει τιποτα, αν δεν ειχε γραφτει ξερα και απολυτα οτι μια ηχομπαρα υποκαθιστα ενα συστημα 7.1. Αν δεν απαντουσαν σε αυτο οσοι απαντησαν θα ησουν ευχαριστημενος; Εγω οχι. Προφανως δεν διαβασατε λοιπον τα 2 σχολια που οδηγησαν στις (σωστες) αντιδρασεις των μελων. Καλα εκαναν για να προστατεψουν οσους εχουν και τον χωρο και το μερακι και τα αφτια για να θελουν κατι καλυτερο. Οσοι δεν εχουν κατι απο τα παραπανω, εννοειται οτι πανε σε μπαρα και γλυτωνουν και πιθανη γκρινια συντροφου κλπ. Οσοι ομως μπορουν, θα ηταν κριμα να νομιζουν άλλα απο αυτα που ισχύουν. 5
Armoral Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, matrixxx είπε Πολλη αναλυση για το τιποτα. Μαλλον παρανοηση εχει γινει επειδη χασατε το... triggering. Κανεις δεν θα ειχε γραψει τιποτα, αν δεν ειχε γραφτει ξερα και απολυτα οτι μια ηχομπαρα υποκαθιστα ενα συστημα 7.1. Αν δεν απαντουσαν σε αυτο οσοι απαντησαν θα ησουν ευχαριστημενος; Εγω οχι. Προφανως δεν διαβασατε λοιπον τα 2 σχολια που οδηγησαν στις (σωστες) αντιδρασεις των μελων. Καλα εκαναν για να προστατεψουν οσους εχουν και τον χωρο και το μερακι και τα αφτια για να θελουν κατι καλυτερο. Οσοι δεν εχουν κατι απο τα παραπανω, εννοειται οτι πανε σε μπαρα και γλυτωνουν και πιθανη γκρινια συντροφου κλπ. Οσοι ομως μπορουν, θα ηταν κριμα να νομιζουν άλλα απο αυτα που ισχύουν. Δεν είναι δική μου άποψη αυτή. Οι reviewers τα λένε που έχουν περάσει καμια 100στη συστήματα από τα χέρια τους. 2
music_lover Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι reviewers ρε παιδιά και τι ακριβώς λένε? Ανακάλυψε η Samsung ξανά τον τροχό νικώντας τους νόμους της φυσικής? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις