Προς το περιεχόμενο

SOUNDBAR: Samsung HW-Q990B - 999 EUR @ Plaisio, Kotsovolos, Mediamarkt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lews είπε

Μπόρει να παράγει dolby atmos?ασύρματα?Τώρα που έπεσε η τιμή ψήνομαι για αγορά.

Απο οτι διαβαζω και βλεπω ναι. Καλύτερα όμως μέσω hdmi.

Μιλάμε για το σύνδεση με την τηλεόραση πάντα. Το sub και τα πίσω είναι ασύρματα.

• Like 1
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Armoral είπε

Απο οτι διαβαζω και βλεπω ναι. Καλύτερα όμως μέσω hdmi.

Μιλάμε για το σύνδεση με την τηλεόραση πάντα. Το sub και τα πίσω είναι ασύρματα.

Οπότε αν συνδέσω με hdmi arc to soundbar θα έχω dolby atmos,

Οι βάσεις για τα πίσω ηχεία που φαίνονται στις φώτο να φανταστώ δεν θα περιλαμβάνονται στην συσκευασία?αν όχι ξέρει κανείς  που μπορώ να βρώ παρόμοια?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lews είπε

Οπότε αν συνδέσω με hdmi arc to soundbar θα έχω dolby atmos,

Οι βάσεις για τα πίσω ηχεία που φαίνονται στις φώτο να φανταστώ δεν θα περιλαμβάνονται στην συσκευασία?αν όχι ξέρει κανείς  που μπορώ να βρώ παρόμοια?

Κανονικά. Νομίζω ότι δίνει dolby atmos καο μέσω Wifi.

Όχι οι βάσεις δεν περιλαμβάνονται. Περιλαμβάνονται δύο μικρά μεταλλικές κρεμάστρες γωνιακός σχήματος και βίδες για να μπουν στον τοίχο μόνο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Armoral είπε

Έχεις ακούσει τη συγκεκριμένη;

Βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος, αλλά και εγώ, παρόλο που δεν έχω ακούσει ακριβή ήχο μπάρα δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να αποδοσει καλύτερα surround effect σε σχέση με 2 ζευγάρια πίσω ηχείων 

απο πλευράς φυσικής και μόνο αδυνατώ να το κατανοήσω 

Δημοσ.

Επίσημη ιστοσελίδα

Reviews

11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος, αλλά και εγώ, παρόλο που δεν έχω ακούσει ακριβή ήχο μπάρα δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να αποδοσει καλύτερα surround effect σε σχέση με 2 ζευγάρια πίσω ηχείων 

απο πλευράς φυσικής και μόνο αδυνατώ να το κατανοήσω 

Αν ο χώρος σου είναι κατάλληλος, με τοίχους δεξιά αριστερά ας πούμε και όχι πολύ ψηλό ταβάνι κάνει θαύματα.

Ακόμη και αν δε σε βολεύει όμως όπως είναι ο δικός μου με κενό δεξιά αποδίδει άψογα.

11.1.4 ειναι το σύστημα. Τα πίσω ηχεία βγάζουν ήχο προς τα εμπρός, προα τα επάνω και προς την εσωτερική τους πλευρά. Αυτή είναι και η διαφοροποίηση με τις παλιότερες.

Είχα την q900t και την q90r και ο ήχος τους για κατανάλωση περιεχομένου και gaming ήταν εξαιρετικός.

Το μπάσο ελεγχόμενο και χωρις να μπουμάρει όπως αυτό των JBL και το κυριότερο, δύναμη στον ήχο, καθαρότητα και μηδενικές παραμορφώσεις ακόμη και στη μέγιστη ρύθμιση έντασης σε αντίθεση με τις LG.

Βασικά σε διαμέρισμα πάνω από το 30 με 40 δεν τις ανεβάζεις.

Δυστυχώς δε μπορείς να ταιριάξεις επάνω τους αλλο sub όπως το δεκάιντσο της Samsung για ακόμη καλύτερα χαμηλά αλλά ούτε και κανένα άλλο ασύρματο, ενώ η Sony σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Για μουσική ήταν τίμιες αλλά αν ήθελα ακρόαση θα πήγαινα στα Edifier S3000 στα 600 με 700 ευρώ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Armoral είπε

Έχεις ακούσει τη συγκεκριμένη;

Όχι,αλλά στήνω ένα dedicated χώρο με το dolby Atmos και έχω ασχοληθεί με το άθλημα αρκετά.Ειναι κοροϊδία να λέμε ότι μια ηχομπαρα μπορεί να βγάλει dolby Atmos.Η ηχομπαρα από τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε ηχείο,ακόμα και low budget λόγω μηχανικής.Η ηχομπαρα ειναι για σαλόνι.Γλιτωνεις καλωδιωσεις,είναι καλαισθητη,είναι βολική αλλά ως εκεί...Το Atmos θέλει άλλα πράγματα που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε εδώ.Δεν αντιλέγω ότι η συγκεκριμένη είναι μια σούπερ ποιοτική ηχομπαρα,άλλωστε την είχα βάλει κ γω στο μάτι πριν μερικά χρόνια που πρωτοασχοληθηκα με το χώρο αλλά πρέπει αυτός που θα την πάρει να καταλάβει γιατί την παιρνει.Με τα ίδια λεφτά παίρνει ένα entry σύστημα και έχει κλάσεις καλύτερο ηχο...Το αν έχει το χώρο και το μεράκι να το στήσει είναι άλλο θέμα 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Wspr είπε

Όχι,αλλά στήνω ένα dedicated χώρο με το dolby Atmos και έχω ασχοληθεί με το άθλημα αρκετά.Ειναι κοροϊδία να λέμε ότι μια ηχομπαρα μπορεί να βγάλει dolby Atmos.Η ηχομπαρα από τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε ηχείο,ακόμα και low budget λόγω μηχανικής.Η ηχομπαρα ειναι για σαλόνι.Γλιτωνεις καλωδιωσεις,είναι καλαισθητη,είναι βολική αλλά ως εκεί...Το Atmos θέλει άλλα πράγματα που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε εδώ.Δεν αντιλέγω ότι η συγκεκριμένη είναι μια σούπερ ποιοτική ηχομπαρα,άλλωστε την είχα βάλει κ γω στο μάτι πριν μερικά χρόνια που πρωτοασχοληθηκα με το χώρο αλλά πρέπει αυτός που θα την πάρει να καταλάβει γιατί την παιρνει.Με τα ίδια λεφτά παίρνει ένα entry σύστημα και έχει κλάσεις καλύτερο ηχο...Το αν έχει το χώρο και το μεράκι να το στήσει είναι άλλο θέμα 

Σεβαστός, ωραίος αφού έχεις ασχοληθεί αλλά αν δεν ακούσεις δε μπορείς να συγκρίνεις.

Και όχι δεν παίρνει. Γιατί ο 2700h της Denon πχ είχε 499 ευρώ πριν κάποια χρόνια και τώρα 850 και πάνω.

Και σου θυμίζω μιλάμε για αλλά κόστη.

Δημοσ.

Έχω την Q70r κάτι χρόνια και με τα έξτρα πίσω ηχεία surround άκουσα ικανοποιητικά κάτι που δεν μπόρω να πω για το Atmos της .

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Armoral είπε

Σεβαστός, ωραίος αφού έχεις ασχοληθεί αλλά αν δεν ακούσεις δε μπορείς να συγκρίνεις.

Και όχι δεν παίρνει. Γιατί ο 2700h της Denon πχ είχε 499 ευρώ πριν κάποια χρόνια και τώρα 850 και πάνω.

Και σου θυμίζω μιλάμε για αλλά κόστη.

Έχω ακούσει αρκετές ηχομπαρες και μάλιστα όταν ήταν να πάρω home Cinema άκουσα τον προκάτοχό της αλλά κατέληξα σε ένα Denon 2700 και 6 entry ηχεία στο χιλιάρικο ...Τις τιμές τώρα για entry lvl σαφώς δεν τις ξέρω ...Αυτο που ξέρω όμως είναι ότι λόγω μηχανικής οι ηχομπαρες δεν μπορούν να αποδώσουν το ίδιο με τα floor standing ηχεία.Τωρα για το Atmos δεν το συζητώ καν,είναι σαν το Atmos που έχουν τα κινητά απλά και μόνο για το εφέ ξερωγω... Δυστυχώς το Atmos θέλει αρκετό χρήμα και μελέτη και δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σαλόνι του σπιτιού μας,εκτός από κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις παιδιών που είναι τρελαμενοι με το σπορ.Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει πραγματικό Atmos,αν όχι όταν ακούσεις θα με καταλαβεις.

Για να βοηθήσω κάποιον που σκέφτεται την αγορά λοιπόν...Αν ήθελα κάτι αξιοπρεπές που να μοιάζει με Atmos χωρίς πολύ φασαρία θα την αγόραζα.Αν κάτι με έτρωγε όμως θα ψάχνομουν για κανονικό ηχοσύστημα.Απλα οποίος ψαχτει για κανονικο ηχοσύστημα θα μπει σε ένα τρυπακι που θα ξοδέψει ατελείωτα λεφτά γιατί θα του γίνει χόμπι.Πριν 3 χρόνια ήμουν και γω σε αυτό το διλλημα,αποφάσισα ηχοσύστημα και τώρα έχω καταλήξει να φτιάχνω home Cinema ξοδεύοντας προφανώς αρκετά.Το αν αξίζει η όχι είναι στη κρίση του καθενός 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Wspr είπε

Έχω ακούσει αρκετές ηχομπαρες και μάλιστα όταν ήταν να πάρω home Cinema άκουσα τον προκάτοχό της αλλά κατέληξα σε ένα Denon 2700 και 6 entry ηχεία στο χιλιάρικο ...Τις τιμές τώρα για entry lvl σαφώς δεν τις ξέρω ...Αυτο που ξέρω όμως είναι ότι λόγω μηχανικής οι ηχομπαρες δεν μπορούν να αποδώσουν το ίδιο με τα floor standing ηχεία.Τωρα για το Atmos δεν το συζητώ καν,είναι σαν το Atmos που έχουν τα κινητά απλά και μόνο για το εφέ ξερωγω... Δυστυχώς το Atmos θέλει αρκετό χρήμα και μελέτη και δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σαλόνι του σπιτιού μας,εκτός από κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις παιδιών που είναι τρελαμενοι με το σπορ.Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει πραγματικό Atmos,αν όχι όταν ακούσεις θα με καταλαβεις.

Για να βοηθήσω κάποιον που σκέφτεται την αγορά λοιπόν...Αν ήθελα κάτι αξιοπρεπές που να μοιάζει με Atmos χωρίς πολύ φασαρία θα την αγόραζα.Αν κάτι με έτρωγε όμως θα ψάχνομουν για κανονικό ηχοσύστημα.Απλα οποίος ψαχτει για κανονικο ηχοσύστημα θα μπει σε ένα τρυπακι που θα ξοδέψει ατελείωτα λεφτά γιατί θα του γίνει χόμπι.Πριν 3 χρόνια ήμουν και γω σε αυτό το διλλημα,αποφάσισα ηχοσύστημα και τώρα έχω καταλήξει να φτιάχνω home Cinema ξοδεύοντας προφανώς αρκετά.Το αν αξίζει η όχι είναι στη κρίση του καθενός 

Σεβαστή η άποψη σου, θεωρώ όμως ότι αυτός ο τρόπος σκέψης είναι ξεπερασμένο και αυτό καυτηριάζεται και στα δύο βίντεο.

Κυρίως με την έννοια οτι η απόσταση μεταξύ τους έχει μικρύνει υπερβολικά.

Αν δε βάλεις προϊόν στο χώρο σου και δε ζήσεις μαζί του δε μπορείς να καταλάβεις α αξίζει η όχι.

Και ναι, καλός και άγιος ο av receiver και τα 15 ηχεία, αλλά θέλω την ησυχία μου χωρις πολλά πολλά καλώδια, σεταρισματα και τα σχετικά και με μικροτερο κόστος.

Άσε που στη δική μου περίπτωση μου αρέσει να παίζω και με τα gadgets που σκοπό έχουν να ξεπεράσουν δυσκολίες σαν αυτές παρουσιάζονται στην περίπτωση των aoundbars που προσπαθούν να αναπαραστησουν ένα σύστημα με minimal σχεδιασμό. Πχ τα Sony HT-A9.

Έχουν αλλάξει οι ηχόμπαρες και ειδικά αυτές της Samsung είναι σε άλλο επίπεδο.

Η τεχνολογία προχωρά και ένα από τα καλα της είναι και αυτό. Νέες καινοτόμες λύσεις που ανταγωνίζονται και γιατί όχι ξεπερνούν το παλιό.

• Like 3
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Armoral είπε

Και ναι, καλός και άγιος ο av receiver και τα 15 ηχεία, αλλά θέλω την ησυχία μου χωρις πολλά πολλά καλώδια, σεταρισματα

Εδώ συμφωνώ και το τονίζω...αν κάποιος θέλει μια βολική τίμια λύση να την πάρει.Αν θέλει να ακούσει Atmos η να ψαχτει με τον ήχο να μην την πάρει γιατί θα πετάξει τα χρήματα του.

Δυστυχώς η ευτυχώς όταν θες την αιχμή της τεχνολογίας πληρώνεις και αυτό είναι γενικος κανόνας.Ειδικα τη σημερινή εποχή που έχουμε πληθώρα Atmos υλικού ο τρόπος σκέψης δεν είναι καθόλου ξεπερασμένος,το αντίθετο.

Όσο καλή και να είναι μια ηχομπαρα ποτέ δεν θα αντικαταστήσει ένα κανονικό ηχοσυστημα.Η τεχνολογία μπορεί να προχωράει οι νόμοι της φυσικής όμως οχι.Οπως ένα τζιπ οσα άλογα και να έχει δεν μπορείς να το βάλεις πίστα λόγω αεροδυναμικης(τυχαίο παράδειγμα,απλά μου ήρθε στο μυαλό).

Το dolby Atmos δεν είναι ένα mainstream προϊόν,άσχετα με το πώς θέλουν να μας το πασάρουν οι εταιρίες με review "ειδικών" για να πουλήσουν.

Όχι δεν μπορείς να το στήσεις στο σαλόνι σου,οχι δεν μπορείς να τη βγάλεις με ένα χιλιάρικο και τέλος όχι καμμία ηχομπαρα δεν μπορεί να παράγει σωστό Atmos.

Αν κάποιος βλέπει τον ήχο σαν gadget σαφώς και θα τον ικανοποιήσει αυτή η ηχομπαρα.Αν ακούσει βέβαια ένα σωστά στημένο ηχοσύστημα θα δει την διαφορά.

Όλα αυτά τα γράφω για αυτόν που θελει να σταξει το χιλιάρικο να ξέρει τι παίρνει μιας και γω βρέθηκα σε αντίστοιχη θέση 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Wspr είπε

Εδώ συμφωνώ και το τονίζω...αν κάποιος θέλει μια βολική τίμια λύση να την πάρει.Αν θέλει να ακούσει Atmos η να ψαχτει με τον ήχο να μην την πάρει γιατί θα πετάξει τα χρήματα του.

Εντελώς λάθος η τοποθέτηση σου. Κατανοώ την προσπάθεια σου να υπερασπιστεις ότι έχεις φτιάξει με κόπο αλλά η συγκεκριμένη φράση είναι μηδενιστική και εκτός πραγματικότητας.

Και ο av receiver με τα 4 η τα 7 8k inputs gadget είναι. Δεν είναι υποτιμητικός όρος το gadget.

Όταν τόσοι πολλοί λένε τόσα θετικά για το προϊόν χωρίς όφελος  και εσύ το παρουσιάζεις σαν σκουπίδι είναι προφανές ότι κάνεις λάθος.

Έχω λαμπάτο ενισχυτή σπίτι με ηχιεα Klipsch, γνωρίζω τις διαφορές σε ποιότητα, ειδικά σε μουσική.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλές και οι ηχόμπαρες για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν με καλώδια και δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις στον περιφερειακό ήχο. Η συγκεκριμένη δε, θεωρείται μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις. Και σε αυτήν την τιμή τα σπάει. Εξακολουθώ όμως να προτιμώ τα Dali μου. Είχα ακούσει την προηγούμενη ηχόμπαρα της Samsung, την Q950 και δεν..ενθουσιάστηκα. Σαν λύση όμως είναι super, ξέρετε πόσες γυναίκες "δέρνουν" την σήμερον ημέρα για τα καλώδια? 🤣

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, music_lover είπε

Καλές και οι ηχόμπαρες για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν με καλώδια και δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις στον περιφερειακό ήχο. Η συγκεκριμένη δε, θεωρείται μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις. Και σε αυτήν την τιμή τα σπάει. Εξακολουθώ όμως να προτιμώ τα Dali μου. Είχα ακούσει την προηγούμενη ηχόμπαρα της Samsung, την Q950 και δεν..ενθουσιάστηκα. Σαν λύση όμως είναι super, ξέρετε πόσες γυναίκες "δέρνουν" την σήμερον ημέρα για τα καλώδια? 🤣

Κοίταξε αν τη βρισκει κάποιος με τα demo τύπου "this is the left rear speaker" και θέλει σε αυτή τη φάση να ακούει ακριβώς το πίσω ηχείο την ώρα που το βλέπει στην tv εκεί ναι το dedicated σύστημα θα ακουστεί πιο ακριβές.  

Σε κανονικές συνθήκες θέασης ταινίας ας πούμε οι διαφορές μειώνονται, με το dedicated συστημα να προηγείται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...