Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, whiteman7 είπε

Ναι 5.1 έχεις δίκιο, όχι 7.1

Βέβαια το ειρωνικό των σχολίων σου και αν θα ήθελα να είναι atmos, σε διαβεβαιώνω είναι dolby atmos.

Ήθελες και link.

Στη διάθεσή σου και για επίδειξη.

Όσον αφορά τον φίλο Elpenor είδα προσεκτικά το pdf. Εσύ μιλάς για το installation και εγώ εγώ για την υποστήριξη dolby atmos. Στα setups που παραθέτει αναφέρεται φυσικά σε όλες τις διατάξεις (δυστυχώς δεν έχω overehead τουλάχιστον ακόμα) αλλά το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό ακόμα και στο setup home theater που έχω (ειδικά σε blue ray και xbox series x games με support dolby atmos)

Ειναι που ασχολεισαι πολλα χρονια και τα ξερεις...

τελικα δεν ειναι ουτε 7.1, ουτε 1200W, ουτε dolby atmos, απλα μαλλον μπορει να δεχεται και να διαβαζει το σημα dolby atmos, πιθανοτατα μονο το συμπιεσμενο απο streaming.

(και το κινητο μου οταν βαζω παιχνιδι να παιξω πεταει ενα μπλε dolby atmos, μαντεψε ομως, δεν ειναι ουτε αυτο dolby atmos.)

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως στο λινκ δείχνει ότι το atmos δουλεύει και σε 2.1 setup (pg17). Γιατί λέτε οτι δεν υφίσταται σε <7.1 setups;

Δεν είμαι ειδικός στον ήχο. Απορία έχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ειναι που ασχολεισαι πολλα χρονια και τα ξερεις...

τελικα δεν ειναι ουτε 7.1, ουτε 1200W, ουτε dolby atmos, απλα μαλλον μπορει να δεχεται και να διαβαζει το σημα dolby atmos, πιθανοτατα μονο το συμπιεσμενο απο streaming.

(και το κινητο μου οταν βαζω παιχνιδι να παιξω πεταει ενα μπλε dolby atmos, μαντεψε ομως, δεν ειναι ουτε αυτο dolby atmos.)

Είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τι είναι το dolby atmos.

Αν ασχολούμαι χρόνια άσε να το ξέρω εγώ.

Η επίδειξη ισχύει ... Για να σου πέσουν τα σαγόνια μιας και φαίνεται ότι στη θεωρία τα πας καλά!!!

Επεξ/σία από whiteman7
Δημοσ.

Μια σημαντική ερώτηση είναι η εξής:

Παίρνεις Dolby Atmos κλπ. αν μεταδώσεις μέσω optical;

Ρωτάω γιατί κάπου νομίζω ότι διάβασα ένα σχόλιο ότι δεν γίνεται και αν είναι να μπλοκάρω την HDMI eARC της Sony με την ηχομπάρα και να μην έχω την θύρα για το PS ή το XBOX νομίζω ότι είναι σοβαρή απώλεια.

Όποιος έχει γνώση του αν υπάρχει μπάρα που δίνει Dolby Atmos κ.λπ. μέσω optical, θα χαρώ να μάθω.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dolph είπε

Μια σημαντική ερώτηση είναι η εξής:

Παίρνεις Dolby Atmos κλπ. αν μεταδώσεις μέσω optical;

Ρωτάω γιατί κάπου νομίζω ότι διάβασα ένα σχόλιο ότι δεν γίνεται και αν είναι να μπλοκάρω την HDMI eARC της Sony με την ηχομπάρα και να μην έχω την θύρα για το PS ή το XBOX νομίζω ότι είναι σοβαρή απώλεια.

Όποιος έχει γνώση του αν υπάρχει μπάρα που δίνει Dolby Atmos κ.λπ. μέσω optical, θα χαρώ να μάθω.

Ευχαριστώ!

οχι. θελει arc.

η τηλεοραση μονο μια θυρα hdmi εχει?

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dolph είπε

Έχει και άλλες HDMI αλλά μόνο 1 eARC.

Είναι η https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/thleorash-sony-led-65-4k-android-xr65x90kaep/1697779

η earc χρειαζεται μονο για το ηχοσυστημα, αρα βαζεις εκει ο,τι ηχοσυστημα εχεις, και στις αλλες εισοδους βαζεις την κονσολα.

ιδανικα να ειναι και hdmi 2.1 ρυθμισμενο στο enhanced hdmi

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dolph είπε

Έχει και άλλες HDMI αλλά μόνο 1 eARC.

Είναι η https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/thleorash-sony-led-65-4k-android-xr65x90kaep/1697779

Έχει 2 θήρες HDMI 2.1, η μία έιναι η e-arc. Αν συνδέσεις την ήχόμπαρα στην e-arc (μόνος τρόπος για atmos) σου μένει άλλη μια για να συνδέσεις μια συσκευη 4Κ 120Ηz. που θες. Αν δεν θες να χάσεις την θύρα θες μια soundbar με έξτρα θύρα passthrough HDMI. Επίσης μέσω optical το πιο πιθάνο είναι ο ήχος της μπάρας να αλλάζει μόνο απ το δικό της remote και όχι απ της τηλεόρασης. Επειδή είναι και οι δύο sony μπορεί. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Το Dolby Vision θέλει και αυτό απαραίτητα eARC;

Γιατί μπλέκουμε και με το Apple TV box που προσφέρει το Dolby Vision...

Δημοσ.

22 λεπτά πριν, dolph είπε

Το Dolby Vision θέλει και αυτό απαραίτητα eARC;

Γιατί μπλέκουμε και με το Apple TV box που προσφέρει το Dolby Vision...

Το eARC αφορά μόμο τη σύνδεση soundbar. To dolby vision αφορά εικόνα. Συσκευή με dolby vision( Apple TV box) την συνδέις όπου θέλεις. H μόνη περίπτωση που οποσδήποτε θες HDMI 2.1 είναι αν θες dolby vision σε 4κ 120Hz δηλαδη pc ή xbox series x. Αυτή η sony ομως δεν υποστιρίζει και τα δυο ταυτόχρωνα. Εχεις,Dolby Vision με 4k στα 60Hz ή 4k στα 120Hz χωρίς Dolby Vision, 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, whiteman7 είπε

Προφανώς δεν έχεις κατανοήσει τι είναι η τεχνολογία dolby atmos και τι σημαίνει. Οπότε κατανοώ την απάντηση σου

Αυτό ισχύει για όλα τα συστήματα με αναφορά στα W τους?

Οποια εταιρεια δεν γραφει WRMS εννοει PMPO που στα καλα συστηματα εστω ειναι το μισο και λιγο λιγοτερο απο τα WRMS.

3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ναι, θα ηθελε.

Με 90 watt καταναλωση, ακομα κι αν υποθεσουμε ενα 80% efficiency στα τροφοδοτικα και ηλεκτρονικα, μιλαμε για καμια 50ρια watt ισχυς στη καλυτερη.

image.png.5a36309cfec2e593a2c4270207c689bc.png

οποτε ουτε 1200W ειναι, ουτε 7.1

5.1 λενε τα specs, τα εξτρα ηχεια τα φανταζεσαι καθως φανταζεσαι να ειναι dolby atmos?

Καταναλωση συνηθως δεν βαζουν την μαξ, βαζουν ενα average. Δυσκολο να λεει 1200PMPO και να ειναι πιο κατω απο 400-500WRMS συνολικα (βεβαια το τι μπορει να δωσει ο ενισχυτης με το τι μπορουν να βγαλουν τα ηχεια διαφερει, εδω ισως μιλανε για ενισχυτη και το εχουν σαν marketing).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alxnt είπε

Πάντως στο λινκ δείχνει ότι το atmos δουλεύει και σε 2.1 setup (pg17). Γιατί λέτε οτι δεν υφίσταται σε <7.1 setups;

Δεν είμαι ειδικός στον ήχο. Απορία έχω.

Δουλεύει και "δουλεύει" έχει διαφορά. "Δουλέυει" μια F1 σε χωματόδρομο; "Δουλεύει": και παίρνει μπρος, και τσουλάει μπροστά.

Πιο συγκεκριμμένα τώρα, το atmos είναι πλέον μια καραμέλα η οποία ανάλογα με τα συμφραζόμενα αναφέρεται στο πως είναι αποθηκευμένος ο ήχος, στο πως επεξεργάζεται και στο πως είναι στημένα τα ηχεία.

Σε ταινίες, το βασικό που σου δίνει είναι τη δυνατότητα να έχεις "αντικείμενα" στον χώρο τα οποία το κάθε σύστημα μοιράζει στα κανάλια ήχου που έχει όσο καλύτερα γίνεται. Οπότε: πιο πλούσια πληροφορία για την κατεύθυνση (αντί απλά 5/6/7 συγκεκριμένες κατευθύνσεις) και πιο έξυπνη προσαρμογή στο σύστημά σου. Πολλά στοιχεία του atmos υπήρχαν από πριν με χωριστά ονόματα (virtual speakers, κανάλια ύψους, up/down mixing), πλέον είναι λίγο αχταρμάς.

Στο συγκεκριμένο τώρα προϊόν. Η μπάρα αυτή έχει 4 ηχειάκια: Αριστερό, Δεξί και δύο κεντρικά σε ρόλο sub για τα μπάσα (όσο γίνεται). Με αυτή τη διάταξη, πρέπει να παράξει ήχο ο οποίος θα σε ξεγελάει ότι έρχεται από το πλάι, από πίσω, από μπροστά πάνω, από πίσω πάνω και ότι άλλο ενδιάμεσο θες. Χωρίς να έχει εξτρά ηχειάκια να σημαδεύουν πλάι, χωρίς εξτρά ηχειάκια να σημαδεύουν πάνω, χωρίς εξτρά ηχειάκια να μπαίνουν πίσω. Πόσο καλά λες να τα καταφέρνει;

Στην κατηγορία τιμής που παίζουμε, το atmos είναι κυριολεκτικά "φρου-φρου και αρώματα". Καλά καλά δεν καταφέρνει [*] να παίξει πειστικά το "πίσω" κομμάτι του ήχου και χτυπάμε παλαμάκια που ξέρει και κάνει decode σωστά και το "πάνω". Σα να λέμε ότι ένα αμάξι των 10.000 έχει στο ταμπλό ένδειξη ότι άνοιξε το DRS.

[*]: Rtings review. The Sony HTX8500 soundbar has a poor surround performance. It's a 2.1 setup, so it downmixes surround content into stereo, which doesn't produce the most accurate or clear representation of surround objects. This doesn't sound very immersive either, as these objects are perceived as coming from in front rather than from the sides or behind you.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...