Προς το περιεχόμενο

220 χιλιόμετρα με άστρωτο σκούτερ,γίνεται;

George6633

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην παρέα.. Πριν λίγες μέρες αγόρασα το sym symphony st 200 2022 και είμαι στη διαδικασία στρωσίματος (60-70χλμ ταχύτητα και ήρεμα πράγματα) όπως μου πρότειναν ολοι.Σε μια βδομάδα κατά 99%(εκτός απροόπτου και καιρού επιτρέποντος) θα χρειαστεί να κάνω ένα ταξίδι αυθημερόν από Τρίκαλα στη Θεσσαλονίκη και θέλω να ρωτήσω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση και αν ναι,πως το κάνω(ταχύτητα κλπ) και τι πρέπει να προσεξω;Το μηχανάκι έχει κάνει 70 χιλιόμετρα ως τώρα και μέχρι την άλλη εβδομάδα δεν φαντάζομαι να κάνω πάνω από 150.Να σημειώσω ότι θα είναι το πρώτο μου ταξίδι,καθώς παρότι δουλεύω ως διανομέας εδώ και σχεδόν 10 χρόνια πάνω σε παπια,το προηγούμενο μηχανάκι μου ήταν ένα παπί daytona με πολλά χιλιόμετρα πάνω και δεν τόλμησα να βγω πιο έξω.Δυστυχως τα ωράρια με τα λεωφορεία δεν βολεύουν για τη δουλειά που πρέπει να γίνει καθώς πρέπει να επιστρέψω πάλι.Ειναι αραγε εφικτό κάτι τέτοιο η να αναγκαστώ να το αναβάλω για κάποια άλλη στιγμή; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα το στρωσιμο και ο τροπος που γινεται ειναι ενα αμφιλεγομενο συστημα.

Αν παρεις αυστηρα αυτα που αναφερει ο κατασκευαστης στο μανουαλ, τοτε ακολουθεις τις οδηγιες του και το κανεις.

Αλλοι λενε οτι δεν εχει νοημα στρωσιμο μετα τα πρωτα 100-150 χλμ και οτι εγινε εγινε.

Αλλοι κανουν μεχρι και 4000 χλμ στρωσιμο.

Αλλοι λενε οτι θελεις αυξομειωσεις στο φορτιο του κινητηρα και αλλοι οτι θελει σταθερο γκαζι.

Προσωπικα πιστευω οτι το στρωσιμο πλεον ειναι πιο πολυ για να μαθει ο αναβατης το δικυκλο παρα για να στρωσει το μοτερ, τουλαχιστον με τους τροπους που φτιαχνονται πλεον αυτα.

Αλλα εφοσον δεν εχεις μαζεψει καλα καλα 150χλμ ,θα προτεινα να το αποφυγεις εαν μπορεις. Και ειμαι και εγω της αποψης οτι χρειαζονται αυξομειωσεις στη ταχυτητα οποτε το 200χλμ ευθεια με σταθερο γκαζι δε βοηθαει ιδιαιτερα.

Απο κει και περα βαζεις κατω το ποσο αναγκη ειναι να κανεις το ταξιδι και πραττεις.

Στη τελικη δε θα γινει και κατι συνταρακτικο αν δε κανεις και το τελειο στρωσιμο. 

Αν τελικα επιχειρησεις το ταξιδι προσπαθησε να μεταβαλλεις λιγο το γκαζι και τη ταχυτητα σου ενω θα προτεινα να σταματας και καθε 45 λεπτα για κανα τεταρτακι να παιρνει μια ανασα.

Επεξ/σία από Dantε
  • Thanks 1

Τσέκαρε διαδρομές από Google Maps, και απέφυγε τις εθνικές. Και πιο όμορφη διαδρομή θα κάνεις, και θα το στρώσεις καλύτερα χωρίς άγχος.

Το στρώσιμο είναι σχετικό. Απλά μην το σκίσεις συνεχόμενα χωρίς λόγο. Αυξομείωση ταχύτητας και θα είσαι μια χαρά.

• Thanks 1

Νομίζω ότι περισσότερο είναι η περίοδος στρωσίματος για να σιγουρέψει κάποιος ότι δεν υπάρχει κάποιο εργοστασιακό ελάττωμα, παρά για να "αποδίδει καλύτερα το μοτέρ". Δηλαδή ξέρω εγώ τόσα χρόνια βλέπω φίλους και γνωστούς ή και τα 3 δικά μου που έχω περάσει, άλλοι έστρωναν, άλλοι το ξέσκιζαν με το καλημέρα, όλα το ίδιο δούλευαν μετά, δεν είναι ότι όποιος δε το έστρωσε έχασε απόδοση και να έχασε δεν την κατάλαβε ποτέ γιατί ήταν ελάχιστη.

Από την άλλη αν κάτι είναι ελαττωματικό από το εργοστάσιο θα σπάσει εκεί στα πρώτα χιλιόμετρα, οπότε υποθέτω ότι αν σου σπάσει γύρω από το σπίτι σου δεν θα βρίζεις τόσο πολύ την εταιρία όσο να σου σπάσει σε ταξίδι.

• Thanks 1

Εφόσον θα είσαι μόνος σου και θα έχεις χαμηλό φορτίο, το κάνεις άνετα και χωρίς να φοβάσαι κάτι. Απλά μην το τερματίσεις.

Υποτίθεται πως πλέον όλες οι εταιρείες κάνουν το στρώσιμο στα μοτέρ , μέσα στα εργοστάσια.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, George6633 είπε

Καλημέρα στην παρέα.. Πριν λίγες μέρες αγόρασα το sym symphony st 200 2022 και είμαι στη διαδικασία στρωσίματος (60-70χλμ ταχύτητα και ήρεμα πράγματα) όπως μου πρότειναν ολοι.Σε μια βδομάδα κατά 99%(εκτός απροόπτου και καιρού επιτρέποντος) θα χρειαστεί να κάνω ένα ταξίδι αυθημερόν από Τρίκαλα στη Θεσσαλονίκη και θέλω να ρωτήσω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση και αν ναι,πως το κάνω(ταχύτητα κλπ) και τι πρέπει να προσεξω;Το μηχανάκι έχει κάνει 70 χιλιόμετρα ως τώρα και μέχρι την άλλη εβδομάδα δεν φαντάζομαι να κάνω πάνω από 150.Να σημειώσω ότι θα είναι το πρώτο μου ταξίδι,καθώς παρότι δουλεύω ως διανομέας εδώ και σχεδόν 10 χρόνια πάνω σε παπια,το προηγούμενο μηχανάκι μου ήταν ένα παπί daytona με πολλά χιλιόμετρα πάνω και δεν τόλμησα να βγω πιο έξω.Δυστυχως τα ωράρια με τα λεωφορεία δεν βολεύουν για τη δουλειά που πρέπει να γίνει καθώς πρέπει να επιστρέψω πάλι.Ειναι αραγε εφικτό κάτι τέτοιο η να αναγκαστώ να το αναβάλω για κάποια άλλη στιγμή; 

Καλυτερα να μην πας με το μηχανάκι.. Εθνική με 60-70 χιλιόμετρα άστο για μια άλλη φορά.. Να κάνεις  800- 1000 χιλιόμετρα να στρωσει καλά... 

• Thanks 1

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. Άρα η απάντηση είναι και ναι και όχι.. Προφανώς δεν γίνεται να πάω με 60-70 σε εθνική γιαυτό ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ κατά τη διαδικασία του στρωσίματος να το ανοίξω λιγάκι παραπάνω με αυξομειώσεις...Θα προσπαθήσω να το αναβάλω και αν δεν γίνεται θα πάω με όσο το δυνατόν ηρεμία στο μηχανάκι γίνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή με άστρωτο 200άρι θες να κάνεις ~200χλμ απόσταση σε εθνική οδό. Και πρώτο σου ταξίδι τέτοιου τύπου.

Αν θες τη γνώμη μου, άστο. Στρώσε το πρώτα καλά (μέχρι τα πρώτα 1000χλμ ή όσο σου έχουν πει), στρώσε και τα ελαστικά (τα πρώτα 200-300χλμ), μάθε το όσο ανοίγει και το μοτέρ και μετά βλέπεις. Δεν έχει νόημα από πλευράς στρωσίματος να πηγαίνεις με σταθερές ταχύτητες επί τόση ώρα και τόσα χιλιόμετρα...

Στρώσιμο δεν σημαίνει να μην το τερματίζεις αλλά να ανεβάζεις σταδιακά στροφές σε όλο το φάσμα (και στις αντίστοιχες ταχύτητες).

Επεξ/σία από tasanton
  • Thanks 2

Φίλε μου και στρωμενο να ηταν ειναι ταλαιπωρία προσπάθησε να μην πας δουλεια εκεινη την μερα αν ειναι επειγον η δουλεια που εχεις να κανεις στα τρικαλα.

Το μηχανακι ειναι για διαδρομες εντος πολης ειναι ενα σκουτερακι αποδοσης 12.5-13 ιππων (πιο αδυναμο απο medley 150 κλπ).

Δεν ειναι για τετοιες διαδρομες και αν δεν κανω λαθος ειναι και αεροψυκτο καλυτερα να μην το κανεις δεν υπαρχει λογος παρε το κτελ η το τρενο και πηγαινε κανονικα και πιο γρηγορα θα κανεις και δεν θα βασανισεις εσενα και πανω απο ολα το μηχανακι σου.

11 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Εφόσον θα είσαι μόνος σου και θα έχεις χαμηλό φορτίο, το κάνεις άνετα και χωρίς να φοβάσαι κάτι. Απλά μην το τερματίσεις.

Υποτίθεται πως πλέον όλες οι εταιρείες κάνουν το στρώσιμο στα μοτέρ , μέσα στα εργοστάσια.

Θα το κανει ανετα με ενα μηχανακι 160 κυβικα αποδοσης 12.5 ιππων;

Επισης δεν ειναι μονο το μοτερ ειναι πολλοι παραγοντες και πολλα πραγματα που θελουν στρωσιμο οπως λαστιχα φρενα..

Επισης ειναι αεροψυκτο.το εχω οδηγησει το συγκεκριμενο τελικιαζει 117-120 σπασμενο τερμα στα 100 χλμ ζοριζεται αρκετα σε σταθερη πορεια.

Επισης οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω το στωσιμο δεν πρεπει αν γινεται με σταθερες ταχυτητες αλλα με αυξομοιωσεις στο γκαζι-στροφες για πολλους και διαφορους λογους.

12 ώρες πριν, UncleKim είπε

Τσέκαρε διαδρομές από Google Maps, και απέφυγε τις εθνικές. Και πιο όμορφη διαδρομή θα κάνεις, και θα το στρώσεις καλύτερα χωρίς άγχος.

Το στρώσιμο είναι σχετικό. Απλά μην το σκίσεις συνεχόμενα χωρίς λόγο. Αυξομείωση ταχύτητας και θα είσαι μια χαρά.

Φιλε μου το ταξιδι θεσσαλονικη βολος χωρις να πατησεις εθνικη ειναι περιπου 3¨20 λεπτα με αμαξι με το συγκεκριμενο σκουτερακι θα κανει 4ωρες++++ Για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ

• Thanks 1

Για τουλάχιστον 1000χλμ πρέπει να είσαι σε λογική στρωσιματος. Στρωσιμο σημαίνει όχι υψηλές στροφές στο μοτέρ και όχι απότομα ανοίγματα. Αν οδηγάς στρωτά δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνεις το ταξίδι που θέλεις. Με 2 στάσεις στο πήγαινε και άλλες 2 στο έλα ούτε το μοτέρ θα πιεστεί και εσύ θα φτάσεις ξεκούραστα. Και το καλύτερο είναι ότι θα φτάσεις και τα χλμ του στρωσιματος πιο γρήγορα...

Άλλωστε όλοι όταν πήραμε καινούρια μηχανάκια παίζει τα πρώτα 1000 χλμ να τα κάναμε σε μια βδομάδα....😁

• Thanks 1

16 ώρες πριν, nitro912gr είπε

Νομίζω ότι περισσότερο είναι η περίοδος στρωσίματος για να σιγουρέψει κάποιος ότι δεν υπάρχει κάποιο εργοστασιακό ελάττωμα, παρά για να "αποδίδει καλύτερα το μοτέρ".

.....? Εγώ αυτό που ξέρω από μάστορες, στρώσιμο = "να κάνει σωστές γραμμές το πιστόνι" (για να μην το σκίσεις και πας σύντομα για αλλαγή ΚΑΙ ρεκτιφιέ του κυλίνδρου), όχι "καλύτερη απόδοση του μοτέρ"....

18 ώρες πριν, George6633 είπε

Ειναι αραγε εφικτό κάτι τέτοιο η να αναγκαστώ να το αναβάλω για κάποια άλλη στιγμή; 

Γενικά καλό θα ήταν να αποφύγεις το ταξίδι με μηχανάκι "στρωσίματος", γιατί το πολύ παρατεταμένο γκάζι και οι υψηλές θερμοκρασίες που συνεπάγονται δεν είναι ό,τι καλύτερο. Κι αν τελικα΄το κάνεις, κάνε και κάποιες ενδιάμεσες στάσεις του τετάρτου ξερωγώ.

• Thanks 1

10 ώρες πριν, Fordakias7 είπε

Φιλε μου το ταξιδι θεσσαλονικη βολος χωρις να πατησεις εθνικη ειναι περιπου 3¨20 λεπτα με αμαξι με το συγκεκριμενο σκουτερακι θα κανει 4ωρες++++ Για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ

Δεν είδα να γράφει πουθενά ότι βιάζεται, και δεν είναι πάντα αυτοσκοπός η ταχύτητα. Αν απλά μιλάμε για να πας από το Α στο Β, τότε ναι έχεις δίκιο. Εγώ του το πρότεινα για να μάθει κ το σκούτερ, να απολαύσει οδήγηση, κ να μην ταλαιπωρηθεί

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, UncleKim είπε

Δεν είδα να γράφει πουθενά ότι βιάζεται, και δεν είναι πάντα αυτοσκοπός η ταχύτητα. Αν απλά μιλάμε για να πας από το Α στο Β, τότε ναι έχεις δίκιο. Εγώ του το πρότεινα για να μάθει κ το σκούτερ, να απολαύσει οδήγηση, κ να μην ταλαιπωρηθεί

Θα προσπαθήσω να το αναβάλω προσωρινά και όχι γιατί θα ταλαιπωρηθώ αλλά επειδή είναι ακόμα στην αρχή του το μηχανάκι και καλύτερα να μην το ζορίσω,αν δεν τα καταφέρω θα πάρω αυτή τη διαδρομή.Θελω πολύ να κάνω κάποια ταξίδια,δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν πήγαιναν για κάτι παραπάνω,θα ήθελα να κοιτάξω ένα 300αρι και το ήθελα καινούργιο..Αλλα θεωρώ ότι με 90-100 όταν με το καλό στρωθεί,θα μπορώ να βγω λίγο παραέξω.Ειδικα δε όταν είδα το βίντεο πιο πάνω που το παλικάρι έκανε θεσσαλονίκη Αθήνα με πατίνι (εννοείται ακραίο) λέω δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να γίνουν 200χλμ περίπου με ένα μηχανάκι 200cc(η 170 όσο είναι στην πράξη) να μην μπορείς να πας...

Επεξ/σία από George6633

15 λεπτά πριν, George6633 είπε

Θα προσπαθήσω να το αναβάλω προσωρινά και όχι γιατί θα ταλαιπωρηθώ αλλά επειδή είναι ακόμα στην αρχή του το μηχανάκι και καλύτερα να μην το ζορίσω,αν δεν τα καταφέρω θα πάρω αυτή τη διαδρομή.Θελω πολύ να κάνω κάποια ταξίδια,δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν πήγαιναν για κάτι παραπάνω,θα ήθελα να κοιτάξω ένα 300αρι και το ήθελα καινούργιο..Αλλα θεωρώ ότι με 90-100 όταν με το καλό στρωθεί,θα μπορώ να βγω λίγο παραέξω.Ειδικα δε όταν είδα το βίντεο πιο πάνω που το παλικάρι έκανε θεσσαλονίκη Αθήνα με πατίνι (εννοείται ακραίο) λέω δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να γίνουν 200χλμ περίπου με ένα μηχανάκι 200cc(η 170 όσο είναι στην πράξη) να μην μπορείς να πας...

Φυσικά και γίνεται. Τα χλμ που συζητάς για το μηχανάκι που συζητάς, είναι πολύ λίγα. Όρεξη κ διάθεση χρειάζεται, και καλός εξοπλισμός, τίποτα άλλο.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...