The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Που οφείλεται η πολύ αργή εκκίνηση και συμπεριφορά στα windows 10 μετά από λίγα χρόνια εργασία; Το έχω παρατηρήσει σε πάρα πολλούς υπολογιστές. Ακόμη και σε υπολογιστές με λίγα προγράμματα. Λύνεται το πρόβλημα με επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις;
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είσαι με ssd ή με hdd (μηχανικό δίσκο); Πάντως μια γενική "δυσφορία" στη λειτουργία είναι λογικό να εμφανίζεται μετά από κάποια χρόνια για πολλούς λόγους π.χ.αν έχεις μηχανικό δίσκο μπορεί να είναι πολύ κατακερματισμένα τα αρχεία ή με τα χρόνια και τις εγκαταστάσεις - απεγκαταστάσεις να έχουν μείνει πολλά κατάλοιπα ή να τρέχουν άσχετες και άχρηστες υπηρεσίες από πίσω. Οπότε, για αρχή και αν ο δίσκος είναι μηχανικός ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΜΕ SSD χτες κιόλας. Αν δεν μπορείς να τον αλλάξεις άμεσα ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ. Αν είναι ssd δες στη διαχείριση εργασιών->καρτέλα Εκκίνηση αν έχει άσχετες υπηρεσίες που δεν τις χρειάζεσαι και σταμάτησε τες. Κάνε και έναν καλό καθαρισμό στον δίσκο από τα εργαλεία συστήματος, αλλά πάτα στο κουμπί "Εκκαθάριση αρχείων για προχωρημένους" για να καθαρίσεις και τα updates και αρχεία που δεν φαίνονται αλλιώς. Με επαναφορά ρυθμίσεων θα στρώσει. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από micos000 2
The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) δεν θα δω σημαντική βελτίωση με την επαναφορά με μηχανικό; Οπότε είναι μονόδρομος ο ssd; Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από The_Judas
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δηλαδή δεν έχεις βάλει ήδη ssd??? Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο σύστημα της υπογραφής σου; Αν το έχεις ήδη με μηχανικό δίσκο έπρεπε να τον έχεις αλλάξει όχι χτες αλλά πέρυσι. Σε παλαιότερα συστήματα (10ετίας και βάλε) αν θέλεις 10άρια επιβάλλεται η αλλαγή δίσκου σε ssd. 2
chios Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Οπότε είναι μονόδρομος ο ssd; μ΄αρέσει που ρωτάς κιόλας. 1 1
The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, micos000 είπε Δηλαδή δεν έχεις βάλει ήδη ssd??? Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο σύστημα της υπογραφής σου; Αν το έχεις ήδη με μηχανικό δίσκο έπρεπε να τον έχεις αλλάξει όχι χτες αλλά πέρυσι. Σε παλαιότερα συστήματα (10ετίας και βάλε) αν θέλεις 10άρια επιβάλλεται η αλλαγή δίσκου σε ssd. Οχι ssd εχω σε αυτό. Για εναν φίλο ρωτάω. Απλά μου κάνει εντύπωση σε συστήματα που ενω δουλεύουν καλα αρχικα μετα σέρνονται. .. μιλάμε για εκκίνηση σε 10 λεπτα κλπ. κυρίως στην εκκίνηση είναι το θέμα. Αν πάρουν μπρος είναι οκ... Τεσπα θα δοκιμασω migrate σε ssd. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από The_Judas
chios Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 5 χρόνια είχα να κάνω φορμάτ στον υπολογιστή μου και δεν είχα καταλάβει διάφορα στην εκκίνηση και στις επιδόσεις, οι μηχανικοί δίσκοι έχουν πεθάνει για μένα πριν δέκα χρόνια που πήρα τον πρώτο ssd μόνο για αποθήκευση τους έχω. 3
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, The_Judas είπε Απλά μου κάνει εντύπωση σε συστήματα που ενω δουλεύουν καλα αρχικα μετα σέρνονται. .. μιλάμε για εκκίνηση σε 10 λεπτα κλπ. Μεγάλο θέμα στους μηχανικούς δίσκους είναι ο κατακερματισμός των αρχείων. Τρέξε αν θέλεις σε έναν μηχανικό δίσκο το εργαλείο ανασυγκρότησης δίσκου και δες πόσο τις εκατό είναι κατακερματισμένος. Τα 10 λεπτά για εκκίνηση για έναν μηχανικό δίσκο μετά από κάποια χρόνια χρήσης τα θεωρώ νορμάλ.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Εμένα το λάπτοπ μου για να είναι τζετ, ήθελε 15 λεπτά. Με τον SSD 40 sec.
The_Judas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Προφανώς και ξέρω ότι οι ssd είναι καλύτεροι. Το ερώτημα μου ήταν γενικό και διερευνητικό. Στον δικό μου υπολογιστή είχα βάλει ssd -και μάλιστα μέσω migration- χωρίς φορματ και πάλι τρέχει άψογα μετά από χρόνια. Ηθελα να δω αν με επαναφορά-reset του λειτουργικού και καμιά ανασυγκρότηση διορθώνεται έστω και εν μέρει το πρόβλημα στα windows 10. Θα κάνω μια δοκιμή από πρώτο χέρι για να το δω...
micos000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Ηθελα να δω αν με επαναφορά-reset του λειτουργικού και καμιά ανασυγκρότηση διορθώνεται έστω και εν μέρει το πρόβλημα στα windows 10. Ναι, θα στρώσει λίγο και προσωρινά. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από micos000
hp8 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Στις 14/11/2022 στις 9:38 ΠΜ, The_Judas είπε Που οφείλεται η πολύ αργή εκκίνηση και συμπεριφορά στα windows 10 ζητάς μια απάντηση (αν και γράφτηκαν αρκετές)χωρίς να δίνεις χαρακτηριστικά του pc την κατάσταση δίσκου - αν έχεις τσεκάρει μνήμες , ιούς κλπ Το σύστημα της φωτο ( σιγά το χρεπι θα μου πεις) με ενεργοποιημένη την γρήγορη εκκίνηση φτάνει στη επιφάνεια σε 47 δεύτερα και ο δίσκος μηχανικός 100% υγεία και καθαρή εγκατάσταση 3 μηνών 10 x 64 bit Spoiler
Aris_ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Στις 15/11/2022 στις 3:05 ΜΜ, hp8 είπε Απόκρυψη περιεχομένων τι χρονισμο περιεργο εχεις στις μνημες σου ? 🤔
hp8 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Aris_ είπε τι χρονισμο περιεργο εχεις στις μνημες σου ? 🤔 θα δω στο bios κάποια στιγμή μήπως έχει μπει χέρι γιατί δοκιμάζουμε διάφορα λειτουργικά 3 σε αυτό το pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα