Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Αν θυμαμαι μεχρι ανθυπασπιστης (ή τουλαχιστον βγαινουν στη συνταξη ως ανθυπασπιστες) στο Στρατο οι ΕΠΟΠ

Φτανουν μεχρι ανθυπασπιστες αλλα λιγο πριν την συνταξη. Νομιζω τιμιτικα βγαινουν στην συνταξη ως ανθυπολοχαγοι.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

με την "προσφορα στο κοινωνικο συνολο" γελανε και οι πετρες...οσο για τις απειλες απο ξενες χωρες, και μπαμ-μπουμ, με αυτα μεγαλωσαν οι παππουδες μας φιλε. μια εισβολη στην κυπρο ζησανε, ΑΝΤΕ να πιασω και την κριση των ιμιων (που ουτε καν εκει δεν εγινε τιποτε). το να περιμενεις να γινει "το μπαμ" σε θετει εκτος τοπου και χρονου, πολυ απλα γιατι δεν θα συμβει κανενας πολεμος που να αφορα το προτεκτορατο της Ελλαδας. τωρα αν θελεις να λες ψεματα στον εαυτο σου, απ'αυτα που σου'χουν πει αλλοι, συνεχισε να διαβαζεις.

εαν οντως θελεις λοιπον τοσο πολυ να μπεις στον ΕΣ, μην πας για ΕΠΟΠ. σκισου στο διαβασμα (και ασε τα φορουμ), γιατι ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος. εαν δεν μπεις με την πρωτη, ξανασκισου και ξαναδωσε. θα ειναι πολυ πιο ευκολο διοτι το μονο που θα εχεις να κανεις θα ειναι να ξυπνας και να διαβαζεις μονο τα μαθηματα που θα δωσεις, δε θα εχεις να πηγαινεις σχολειο. 

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 14/11/2022 στις 1:41 ΜΜ, Bitbit είπε

να σου ευχηθώ καλή τύχη σε αυτό που θέλεις αλλά φτάνοντας σε αυτό το κομμάτι διέκοψα την ανάγνωση

Θα συμφωνήσω 100%. Είναι από τα επαγγέλματα που θεωρώ ότι στο κοινωνικό σύνολο δεν προσφέρει κάτι σημαντικό. Προσφέρει κάποια ας πούμε εργασία σε ένα κλειστό περιβάλλον. Τίποτα επί της ουσίας, τίποτε σημαντικο προς την κοινωνία 

Στις 14/11/2022 στις 3:19 ΜΜ, Rocket150 είπε

Ειμαι της άποψης πως σε όλα τα ενστολα επαγγέλματα προσφέρεις. Στις στρατιωτικές-εποπ προστατεύεις τη πατρίδα 

Υ/Γ: Όλες οι σχολές των σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών σχολών με ενδιαφέρουν. Το φόρουμ εδώ είναι σε περίπτωση όπου δε καταφέρω να περάσω σε αυτές τις σχολές

Και το απλό φαντάρι προσφέρει αν είναι έτσι όπως τα λες και δεν παιρνει και μια. Και αν γίνει πόλεμος και το απλό φαντάρι θα πάει. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε μου αν θέλεις να προσφέρεις στο σύνολο πηγαινε σε κάποια αιμοδοσία, αναδάσωση, εθελοντική εργασία έπειτα επειτα από φυσική καταστροφη

(Επίσης ένας @@δάτος  τρόπος να προσφέρεις στο σύνολο είναι να ανοίξεις μια εταιρεία που προσέχει, σέβεται και ανταμείβει καλά τους εργαζόμενους της)

ΜΗΝ κανείς το λάθος να πας σε σώματα ασφαλειας διότι:

1. Η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα σώματα αστυνομίας και στρατού στον κόσμο (άρα για το μαύρο χαλί μας δεν φταίνε οι χαμηλοί αριθμοι, δεν τους λείπεις)

2. Ο λόγος που δεν δεν λειτουργούν καλα τα σώματα ασφαλείας είναι ότι έχουμε μια κατ'ονομά δημοκρατία και όχι λειτουργούσα. Θεωρητικά οι εκλογές μπουν να αλλάξουν τα πράγματα αλλά πρακτικά δεν γίνεται όταν το 30% (τουλάχιστον του εκλογικού σώματος είναι πελάτης του συστήματος εξουσίας)

3. Το σύστημα εξουσίας θα σε βλέπει απλά σαν εξάρτημα και θα σε εξευτελίζει αν τυχόν δεν του κανείς τα χατήρια (πχ ξεχάσεις να κανείς την 5η δόση)

4. Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα αλλάξει αν πας ΕΠΟΠ, να μου έλεγες ότι θες να γίνει βουλευτής άντε να σε ακούσω...

Να μάθεις να κανείς ΚΑΤΙ (βρες κάτι που σου αρέσει, πχ προγραμματισμός/γεωργος) ώστε να είσαι αυτόνομος και να είσαι τίμιος όταν προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Καταλαβαίνω ότι όλοι νιώθουμε λίγο ''μπατμαν'' που θα πιάσουμε τον ''κακό'' αλλά αυτό δεν γίνεται από την θέση του ΕΠΟΠ δυστυχώς... Και μην ξεχνάς ότι πάντα θα μπορείς να προσφέρεις στο σύνολο με 1002 άλλους τρόπους

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 14/11/2022 στις 9:15 ΜΜ, Rocket150 είπε

Οπα όπα όπα. Γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Εσύ είσαι στη πρώτη γραμμή; Εσύ φυλας τα σύνορα; Εσύ στο πρώτο μπαμ θα εισαι εκει; Την απάντηση τη ξέρεις... Λίγο σεβασμό στους άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάνε τη πατρίδα(και ναι, κάποιοι από αυτούς είναι ΕΠΟΠ).  Όλα τα ενστολα σώματα είναι για να μας προστατεύουν, είτε από φωτιές, είτε από ξένη χώρα. Οπότε ναι, είναι προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ας μη τους βλέπεις εσυ στη καθημερινότητα.

Όπως λες, οι τελευταίες προσλήψεις πλην του 2021, έγιναν πριν τη κρίση. Θα συμφωνήσω. Το υπόλοιπο όμως που λες...απλά δε βγάζεις νοημα

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το φόρουμ αυτό ,είναι να συλλεχθουν νεες πληροφορίες. Δε καταλαβαίνω, γιατί μου βάζεις αυτούς του 2021;; Δηλαδή οι παλαιότεροι εποπ δε μπορούν να απαντήσουν; Δεν υπηρετούν αυτοι τη στιγμή; Εσύ βλέπω θες : Φόρουμ 2022, σειρά Εποπ 2022😅.

Κατά τα άλλα, όχι,  δε γνωρίζω πότε θα ξανά γίνουν οι νέες προσλήψεις,  δε είμαι μάντης. Δε θα είχα θέμα σε κανένα σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων να παω. Για ειδικότητες θεωρω πως ειναι νωρίς να ξερω ακριβώς τι θέλω,  καθώς δε με αφορά, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον,  αφού όπως είπα, ο πρώτος μου στόχος είναι οι σχολές 

Βρε παλικάρι 17 χρόνων άντε να έχεις περάσει κάνα περιοδεύον και έχεις τόσο ισχυρή γνώμη για τις ένοπλες δυνάμεις;

Δεν υφίσταται plan b ΕΠΟΠ αν ο στόχος σου είναι στρατιωτικές σχολές.

ειναι σαν να μου λες θέλω να περάσω ιατρική ή νοσηλευτική αλλά αν δεν τα καταφέρω θα δουλέψω επιστάτης στο νοσοκομείο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 χρονών παιδί και να έχει στόχο της ζωής του να βαράει σκοπιές το αχάραγο μέσα στο ψ*λόκρυο, μέχρι τα πενήντα του, πίσω από τα μαγειρεία του κάθε ξεχασμένου στρατόπεδου στον Εβρο για να μην μπει ο "Τούρκος" και κλέψει τις πατάτες μπλουμ και τις φασολάδες.

Τίποτα δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο οι ΕΠΟΠ...100% Τ Ι Π Ο Τ Α. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα με μηδενικά προσόντα χαμηλότατου επιπέδου που στον ιδιωτικό τομέα στην καλύτερη θα δούλευαν ως υπάλληλοι σε βενζινάδικα να βάζουν βενζίνη. 

Κατανοώ τους λόγους που πήγανε για ΕΠΟΠ(χαλια οικονομικη κατάσταση και επίγνωση του επιπέδου τους) για να έχουν έναν μισθουλάκο της πλάκας αλλά τουλάχιστον σίγουρο καθώς έξω από τον στρατό ούτε αυτόν θα μπορούσαν να έχουν με τα προσόντα που (δεν) έχουν.   

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 4
  • Thanks 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Backpacker είπε

Τίποτα δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο οι ΕΠΟΠ...100% Τ Ι Π Ο Τ Α. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα με μηδενικά προσόντα χαμηλότατου επιπέδου που στον ιδιωτικό τομέα στην καλύτερη θα δούλευαν ως υπάλληλοι σε βενζινάδικα να βάζουν βενζίνη. 

Συνυπογράφω 100%. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Backpacker είπε

Αυτό ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου,δεν είναι μόνο των ΕΠΟΠ προνόμιο,

οπως και για όλους τους οικονομικά βολεμένους που με λεφτά άλλων το παίζουν επαναστάτες και ιδεαλιστές.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, jmmys είπε

Αυτό ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου,δεν είναι μόνο των ΕΠΟΠ προνόμιο,

οπως και για όλους τους οικονομικά βολεμένους που με λεφτά άλλων το παίζουν επαναστάτες και ιδεαλιστές.

Καμία σχέση. Μόνο που βάζεις δίπλα στους ΕΠΟΠ τους ιατρους τους νοσηλευτες τους πυροσβέστες τους ΕΚΑΒίτες τους εκπαιδευτικούς και άλλους πόσους που δουλεύουν στο δημοσιο και προσφέρουν ενεργά και συνεχώς στην κοινωνία δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Backpacker είπε

Καμία σχέση. Μόνο που βάζεις δίπλα στους ΕΠΟΠ τους ιατρους τους νοσηλευτες τους πυροσβέστες τους ΕΚΑΒίτες τους εκπαιδευτικούς και άλλους πόσους που δουλεύουν στο δημοσιο και προσφέρουν ενεργά και συνεχώς στην κοινωνία δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. 

Με τη λογική αυτή να καταργηθεί ο στρατός γενικά.

Τι προσφέρει δηλαδή στη κοινωνία ο στρατός σε καιρό ειρήνης;Από τον απλό ΕΠΟΠ μέχρι τον ταξίαρχο;Συμφωνώ μαζί σου,απολύτως τίποτα.

Ποσά χρήματα δαπανούνται για εξοπλισμό,συντήρηση και μισθούς;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Με τη λογική αυτή να καταργηθεί ο στρατός γενικά.

Τι προσφέρει δηλαδή στη κοινωνία ο στρατός σε καιρό ειρήνης;Από τον απλό ΕΠΟΠ μέχρι τον ταξίαρχο;Συμφωνώ μαζί σου,απολύτως τίποτα.

Ποσά χρήματα δαπανούνται για εξοπλισμό,συντήρηση και μισθούς;

Ο Στρατος χρησιμευει. Οι ΕΠΟΠ δεν κανουν τιποτα...ακομα και οι φανταροι  πιο χρησιμοι ειναι πολλες φορες

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω πως είναι τώρα, αλλά όταν ήμουν εγώ στο στρατό (1998-1999), τους ΕΠΟΠ τους λυπόμασταν.

Εκτός του ότι εμείς , όσοι βγαίναμε λοχίες απο τα ΛΥΒ, ήμασταν τυπικά  "ανώτεροι" (γελάω), το χειρότερο ήταν ότι όταν αυτά τα παιδιά τρώγαν καμπάνα, αυτό σήμαινε και ότι δε θα πληρωνόντουσταν για τις μέρες αυτές. Συγκεκριμένα θυμάμαι ένα παληκάρι που έμεινε 15 μέρες μέσα στο στρ/δο μαζί μας γιατί δεν είχε φράγκο.

Δε ξέρω πως είναι τώρα, ξαναλέω, αλλά ούτε για ...plan D δε θα το επέλεγα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ο Στρατος χρησιμευει. Οι ΕΠΟΠ δεν κανουν τιποτα...ακομα και οι φανταροι  πιο χρησιμοι ειναι πολλες φορες

Ε τότε μια χαρά είναι να πάει κάποιος για ΕΠΟΠ,κάθεται,δεν κάνει τίποτα και πληρώνεται,βρέξει χιονίσει χωρίς αγχος.

Στην ουσία κάπως έτσι είναι.

Εφοσων υπάρχει στρατός,καλως ή κακως είναι άλλο θέμα,πρέπει να υπάρχουν και οι ΕΠΟΠ.Αλλιως θα πρέπει να αυξηθεί δραματικα η θητεία των εφέδρων.Αν κάποιος θέλει να πάει,ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζει.Το ρητό «Επειδή Πείνασα Οπλίστηκα Πάλι»δεν βγήκε τυχαία.

Καλημερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...