Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.  Είμαι 17 ετών και φέτος δίνω πανελλήνιες. Σκοπός μου είναι να περάσω σε στρατιωτικές και σώματα ασφάλειας. Για να προλάβω αυτούς που θα πουν "για τη θεσούλα πας" "σίγουρα λεφτά" κτλπ, όχι. Από μικρός είχα ενδιαφέρον προς την ενστολη ζωή, καθώς συνδυάζει και δουλειά αλλα ΚΑΙ προσφορά στο κοινωνικό σύνολο,  κάτι που εγώ προσωπικά λατρεύω.

Όπως είδατε στο τίτλο,  υπάρχει το plan B. Δηλαδή, η περίπτωση όπου δε πετύχω στις πανελλήνιες. Σε αυτή τη περίπτωση, πέρα από το να ξανά δώσω πανελλήνιες (πραγμα πολύ δύσκολο για όλους τους υποψήφιους), είναι η επιλογή του ΕΠΟΠ. Θεσμός όπου έχει φάει υπερβολικό μίσος θα έλεγα. 

Έχω διαβάσει πολλά για τους ΕΠΟΠ από φορουμς. Θεωρώ πως γνωρίζω ως ενα βαθμο, τα αρνητικά και τα θετικά. Θα ήθελα όμως πολύ να ακούσω την εμπειρία από έναν επαγγελματία οπλίτη του σήμερα (καθώς πολλές πληροφορίες ειναι αρκετα παλαιότερες). Πως περνάει,  πως ζει, γενικες πληροφορίες για τη ζωή του, άμα έχει οικογένεια, μισθολογικα , παροχές, μεταθέσεις κτλπ. Φυσικά οποιαδήποτε άλλος γνωρίζει κάτι, ελεύθερος να το πει που λενε😀.

Απλά μια παράκληση. Οσο γίνεται, οι πληροφορίες αυτές να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πραγματικότητα , να ισχύουν. Γιατί έχω παρατηρήσει σε πολλα φόρουμς, ατομα οπου δε γνωρίζουν το θεμα, άθελά τους να διαστρεβλωνουν τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να γίνεται τις κακομοίρας. Ας γίνει ένα σωστό φορουμ οπου πέρα από εμένα, να μπορεί και οπουδήποτε αλλο παιδί να αντλήσει σωστες πληροφορίες 😀

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

προσπαθησε να περασεις καμμια στρατιωτικη σχολη και ξεχνα τους ΕΠΟΠ.

Για να καταλαβεις ΕΠΟΠ=επαγγελματιας οπλιτης (στρατιωτης) που σημαινει σκοπιες, αγγαριες κτλ. Πιθανοτητες καριερας/προαγωγης ανυπαρκτες. Επισης προσεχε γιατι πλεον η μοδα ειναι ΟΒΑ 5 ετους οποτε αν ειναι ΕΠΟΠ δες αν οντως ειναι μονιμη θεση. Γενικα η ζωη ΕΠΟΠ ζεις ανεκτα για σενα. Αν εχεις και κοπελα/σχεση και ζειτε θα αρχισουν τα οικονομικα ζορια ενω για παιδι δε το συζηταω θα ειναι πολυ δυσκολα.

Ακομα και σχολη υπαξιωματικου να περασεις θα ειναι παρα πολυ καλυτερο το επιπεδο ζωης απο ΕΠΟΠ

• Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω στο κομμάτι της ανέλιξης ενός ΕΠΟΠ. Θα αναφέρω το γεγονός ότι δεν είναι τόσο εύκολο να μπεις, πάρα πολλοί κυνηγούν αυτές τις θέσεις και δεν ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη προκήρυξη. Έγινε μια φέτος απ' όσο γνωρίζω αλλά η προηγούμενη είχε γίνει πολλά χρόνια πίσω (προ δεκαετίας αν δεν κάνω λάθος).

Ωστόσο, εκεί που θέλω να εστιάσω εγώ είναι στο λόγο που θες να επιλέξεις το ένστολο επάγγελμα. Πολυ ωραία η αίσθηση του να προσφέρεις. Αλλά τι ακριβώς πιστεύεις ότι θα προσφέρεις στην κοινωνία ως ΕΠΟΠ - ΟΒΑ; (η ερώτηση θα μπορούσε να γενικευτεί για τις περισσότερες στρατιωτικές σχολες αλλά ας μην το ανοίξουμε τόσο πολύ)

Φιλικά 

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Rocket150 είπε

ΚΑΙ προσφορά στο κοινωνικό σύνολο,

να σου ευχηθώ καλή τύχη σε αυτό που θέλεις αλλά φτάνοντας σε αυτό το κομμάτι διέκοψα την ανάγνωση

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Rocket150 είπε

ΚΑΙ προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

Να σα καλα ρε φίλε, έχω ένα 10λεπτο γελάω!!!

Εαν όντως θέλεις να προσφέρεις, πήγαινε γίνε πυροσβέστης-διασώστης. Αυτοί τουλάχιστον, όταν τους χρειάζονται, όντως τρέχουν. Ακόμα και οι αστυνομία πολυ περισσότερο προσφέρει. 

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Rocket150 είπε

Απλά μια παράκληση. Οσο γίνεται, οι πληροφορίες αυτές να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πραγματικότητα , να ισχύουν. Γιατί έχω παρατηρήσει σε πολλα φόρουμς, ατομα οπου δε γνωρίζουν το θεμα, άθελά τους να διαστρεβλωνουν τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να γίνεται τις κακομοίρας. Ας γίνει ένα σωστό φορουμ οπου πέρα από εμένα, να μπορεί και οπουδήποτε αλλο παιδί να αντλήσει σωστες πληροφορίες 😀

αν τυχον δεν περασεις στρατιωτικες σχολες, που το αντευχομαι εφοσον το γουσταρεις, θα μπεις στρατο. Εκει θα γνωρισεις πολλους ΕΠΟΠ και θα καταλαβεις...Οταν ειχα παει φανταρος το 2020 ειδα τουλαχιστον 2 διαφορετικους να ΚΛΑΙΝΕ κυριολεκτικα μπροστα σε φανταρους και να τους λενε τον πονο τους για μεταθεσεις κτλπ και πως δεν βγαινουν οικονομικα. Αλλη περιπτωση ειδα να τσακωνονται με υπαξιωματικους για τις υπηρεσιες και τις αδειες. Και μιλαμε για χοντρο τσακωμο μπροστα σε αξιωματικους και επεσε γερο καμπανιασμα μετα το συμβαν. Απο κατι τετοια κρινω οτι δεν πρεπει να το εχεις ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ στο μυαλο σου. Αλλα ξανα λεω, μπες και θα δεις και μονος σου. 

• Like 2
Δημοσ.

Ειμαι της άποψης πως σε όλα τα ενστολα επαγγέλματα προσφέρεις. Στις στρατιωτικές-εποπ προστατεύεις τη πατρίδα 

Υ/Γ: Όλες οι σχολές των σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών σχολών με ενδιαφέρουν. Το φόρουμ εδώ είναι σε περίπτωση όπου δε καταφέρω να περάσω σε αυτές τις σχολές

Δημοσ.

Από τη θητεία μου στο στρατό, έχω τη χειρότερη άποψη για τους ΕΠΟΠ. Αγραμματοι τσομπανοχωριάτες, που σε ένα άλλο σοβαρό Ευρωπαικό κράτος θα ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ. Κομπλεξικοι οι περισσότεροι, βγάζοντας τα σπασμένα τους στο φαντάρο που πήγε να κάνει τη θητεία του.

• Like 7
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Από τη θητεία μου στο στρατό, έχω τη χειρότερη άποψη για τους ΕΠΟΠ. Αγραμματοι τσομπανοχωριάτες, που σε ένα άλλο σοβαρό Ευρωπαικό κράτος θα ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ. Κομπλεξικοι οι περισσότεροι, βγάζοντας τα σπασμένα τους στο φαντάρο που πήγε να κάνει τη θητεία του.

Οι ΕΠΟΠ είναι δεκάδες χιλιάδες,  μη τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβαλι. Καταλαβαίνω όμως τι λες, πολλοί είναι αυτοί που οντως πάνε για τα λεφτά και τη μόνιμη θεσουλα και τίποτα άλλο. Ως ενα βαθμο βέβαια αυτό ισχύει και στις σχολές...

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Rocket150 είπε

Καλησπέρα σε όλους.  Είμαι 17 ετών και φέτος δίνω πανελλήνιες. Σκοπός μου είναι να περάσω σε στρατιωτικές και σώματα ασφάλειας. Για να προλάβω αυτούς που θα πουν "για τη θεσούλα πας" "σίγουρα λεφτά" κτλπ, όχι. Από μικρός είχα ενδιαφέρον προς την ενστολη ζωή, καθώς συνδυάζει και δουλειά αλλα ΚΑΙ προσφορά στο κοινωνικό σύνολο,  κάτι που εγώ προσωπικά λατρεύω.

Όπως είδατε στο τίτλο,  υπάρχει το plan B. Δηλαδή, η περίπτωση όπου δε πετύχω στις πανελλήνιες. Σε αυτή τη περίπτωση, πέρα από το να ξανά δώσω πανελλήνιες (πραγμα πολύ δύσκολο για όλους τους υποψήφιους), είναι η επιλογή του ΕΠΟΠ. Θεσμός όπου έχει φάει υπερβολικό μίσος θα έλεγα. 

Έχω διαβάσει πολλά για τους ΕΠΟΠ από φορουμς. Θεωρώ πως γνωρίζω ως ενα βαθμο, τα αρνητικά και τα θετικά. Θα ήθελα όμως πολύ να ακούσω την εμπειρία από έναν επαγγελματία οπλίτη του σήμερα (καθώς πολλές πληροφορίες ειναι αρκετα παλαιότερες). Πως περνάει,  πως ζει, γενικες πληροφορίες για τη ζωή του, άμα έχει οικογένεια, μισθολογικα , παροχές, μεταθέσεις κτλπ. Φυσικά οποιαδήποτε άλλος γνωρίζει κάτι, ελεύθερος να το πει που λενε😀.

Χωρίς να έχω σκοπό να γίνω κακός θα σου γράψω μερικά πράγματα για να σου δώσω να καταλάβεις πως δεν έχεις ιδέα για τον συγκεκριμένο θεσμό και το κείμενο που γράφεις είναι αναξιόπιστο και γεμάτο ανακρίβειες.

Κοινωνικό σύνολο και προσφορά γενικά ένας ΕΠΟΠ δεν προσφέρει, τώρα αν τυχόν συνδράμουν σε τίποτα φωτιές οκ ως εκεί μόνο , καμία σχέση με αυτά που προσφέρει ένας πυροσβέστης ή ένας αστυνομικός.

Λες πως έχει πλάνο Β για να περάσεις ΕΠΟΠ και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τον θεσμό μιας και αναφέρεις πως δεν βρίσκεις πρόσφατες εμπειρίες ΕΠΟΠ , πως να βρεις νέες πληροφορίες καθώς η τελευταία σειρά ΕΠΟΠ που μπήκε το 2021 το μεγαλύτερο ποσοστό της δεν έχει τοποθετηθεί σε μονάδες αφού ακόμα κάνουν εκπαίδευση ειδικότητας και η προηγούμενη σειρά είχε μπει το 2009 που εσύ ήσουνα 4 ετών.

Έχεις πλάνο Β και θέλεις να σου γράψει κάποιος γενικά για τις συνθήκες εργασίας και επιβίωσης χωρίς να μας έχεις ξεκαθαρίσει ποια ειδικότητα σε ενδιαφέρει , ποιος κλάδος, πιο σώμα ή όπλο , διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης/μεταθέσεων και μισθολογικά έχει ένας ΕΠΟΠ πχ στις Ειδικές Δυνάμεις από έναν ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό ή έναν ΕΠΟΠ στην Στρατολογία.

Είμαι σίγουρος πως δεν έχεις καν ιδέα αν θα ξαναβγεί προκήρυξη ή τι μόρια/πτυχία χρειάζεται η αντίστοιχη ειδικότητα για να εισαχθεί κάποιος.

Όσο για το άλλο που λες πως είναι δύσκολο να δώσει κάποιος ξανά πανελλήνιες δεν θα διαφωνήσω , αλλά να ξέρεις υπάρχουν πολλοί που έδωσαν ακόμα και 3 φορές για να επιτύχουν τον στόχο τους και άλλοι που έφτασαν στα 30 τους για να μπούνε στην ιατρική σχολή.

Αυτά για να προσγειωθείς λίγο στη πραγματικότητα και να μην γράφεις ιστορίες για αγρίους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

Χωρίς να έχω σκοπό να γίνω κακός θα σου γράψω μερικά πράγματα για να σου δώσω να καταλάβεις πως δεν έχεις ιδέα για τον συγκεκριμένο θεσμό και το κείμενο που γράφεις είναι αναξιόπιστο και γεμάτο ανακρίβειες.

Κοινωνικό σύνολο και προσφορά γενικά ένας ΕΠΟΠ δεν προσφέρει, τώρα αν τυχόν συνδράμουν σε τίποτα φωτιές οκ ως εκεί μόνο , καμία σχέση με αυτά που προσφέρει ένας πυροσβέστης ή ένας αστυνομικός.

Λες πως έχει πλάνο Β για να περάσεις ΕΠΟΠ και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τον θεσμό μιας και αναφέρεις πως δεν βρίσκεις πρόσφατες εμπειρίες ΕΠΟΠ , πως να βρεις νέες πληροφορίες καθώς η τελευταία σειρά ΕΠΟΠ που μπήκε το 2021 το μεγαλύτερο ποσοστό της δεν έχει τοποθετηθεί σε μονάδες αφού ακόμα κάνουν εκπαίδευση ειδικότητας και η προηγούμενη σειρά είχε μπει το 2009 που εσύ ήσουνα 4 ετών.

Έχεις πλάνο Β και θέλεις να σου γράψει κάποιος γενικά για τις συνθήκες εργασίας και επιβίωσης χωρίς να μας έχεις ξεκαθαρίσει ποια ειδικότητα σε ενδιαφέρει , ποιος κλάδος, πιο σώμα ή όπλο , διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης/μεταθέσεων και μισθολογικά έχει ένας ΕΠΟΠ πχ στις Ειδικές Δυνάμεις από έναν ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό ή έναν ΕΠΟΠ στην Στρατολογία.

Είμαι σίγουρος πως δεν έχεις καν ιδέα αν θα ξαναβγεί προκήρυξη ή τι μόρια/πτυχία χρειάζεται η αντίστοιχη ειδικότητα για να εισαχθεί κάποιος.

Όσο για το άλλο που λες πως είναι δύσκολο να δώσει κάποιος ξανά πανελλήνιες δεν θα διαφωνήσω , αλλά να ξέρεις υπάρχουν πολλοί που έδωσαν ακόμα και 3 φορές για να επιτύχουν τον στόχο τους και άλλοι που έφτασαν στα 30 τους για να μπούνε στην ιατρική σχολή.

Αυτά για να προσγειωθείς λίγο στη πραγματικότητα και να μην γράφεις ιστορίες για αγρίους.

Οπα όπα όπα. Γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Εσύ είσαι στη πρώτη γραμμή; Εσύ φυλας τα σύνορα; Εσύ στο πρώτο μπαμ θα εισαι εκει; Την απάντηση τη ξέρεις... Λίγο σεβασμό στους άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάνε τη πατρίδα(και ναι, κάποιοι από αυτούς είναι ΕΠΟΠ).  Όλα τα ενστολα σώματα είναι για να μας προστατεύουν, είτε από φωτιές, είτε από ξένη χώρα. Οπότε ναι, είναι προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ας μη τους βλέπεις εσυ στη καθημερινότητα.

Όπως λες, οι τελευταίες προσλήψεις πλην του 2021, έγιναν πριν τη κρίση. Θα συμφωνήσω. Το υπόλοιπο όμως που λες...απλά δε βγάζεις νοημα

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το φόρουμ αυτό ,είναι να συλλεχθουν νεες πληροφορίες. Δε καταλαβαίνω, γιατί μου βάζεις αυτούς του 2021;; Δηλαδή οι παλαιότεροι εποπ δε μπορούν να απαντήσουν; Δεν υπηρετούν αυτοι τη στιγμή; Εσύ βλέπω θες : Φόρουμ 2022, σειρά Εποπ 2022😅.

Κατά τα άλλα, όχι,  δε γνωρίζω πότε θα ξανά γίνουν οι νέες προσλήψεις,  δε είμαι μάντης. Δε θα είχα θέμα σε κανένα σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων να παω. Για ειδικότητες θεωρω πως ειναι νωρίς να ξερω ακριβώς τι θέλω,  καθώς δε με αφορά, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον,  αφού όπως είπα, ο πρώτος μου στόχος είναι οι σχολές 

Επεξ/σία από Rocket150
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ιδανικο θα ηταν πριν περασεις ειτε σε στρατιωτικη σχολη ειτε σαν ΕΠΟΠ να κανεις πρωτα τη θητεια σου. Να δεις τι ειναι στρατιωτικη ζωη και αν ταιριαζει σε εσενα. Καταλαβαινω οτι για τις στρατιωτικες σχολες αυτο δεν ειναι επιλογη, ειναι ομως αν πας για ΕΠΟΠ.

Γνωρισα πολλους αξιολογους ΕΠΟΠ και πολλα ρεταλια. Για εμενα εκτος και αν καταγεσαι απο νησι ανατολικου Αιγαιου η Θρακη και θες να μεινες εκει, η επιλογη ΕΠΟΠ ειναι πολυ κακη. Θα εισαι μια ζωη με εναν στανταρ μετριο μισθο και με μια καθημερινοτητα πολυ στρεσογοννα. 

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rocket150 είπε

Οπα όπα όπα. Γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Εσύ είσαι στη πρώτη γραμμή; Εσύ φυλας τα σύνορα; Εσύ στο πρώτο μπαμ θα εισαι εκει; Την απάντηση τη ξέρεις... Λίγο σεβασμό στους άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάνε τη πατρίδα(και ναι, κάποιοι από αυτούς είναι ΕΠΟΠ).  Όλα τα ενστολα σώματα είναι για να μας προστατεύουν, είτε από φωτιές, είτε από ξένη χώρα. Οπότε ναι, είναι προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ας μη τους βλέπεις εσυ στη καθημερινότητα.

Όπως λες, οι τελευταίες προσλήψεις πλην του 2021, έγιναν πριν τη κρίση. Θα συμφωνήσω. Το υπόλοιπο όμως που λες...απλά δε βγάζεις νοημα

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το φόρουμ αυτό ,είναι να συλλεχθουν νεες πληροφορίες. Δε καταλαβαίνω, γιατί μου βάζεις αυτούς του 2021;;εγ Δηλαδή οι παλαιότεροι εποπ δε μπορούν να απαντήσουν; Δεν υπηρετούν αυτοι τη στιγμή; Εσύ βλέπω θες : Φόρουμ 2022, σειρά Εποπ 2022😅.

Κατά τα άλλα, όχι,  δε γνωρίζω πότε θα ξανά γίνουν οι νέες προσλήψεις,  δε είμαι μάντης. Δε θα είχα θέμα σε κανένα σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων να παω. Για ειδικότητες θεωρω πως ειναι νωρίς να ξερω ακριβώς τι θέλω,  καθώς δε με αφορά, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον,  αφού όπως είπα, ο πρώτος μου στόχος είναι οι σχολές 

Ρε συ μην το παίζεις έξυπνος , δεν έχεις υπηρετήσει καν δεν έχεις ιδέα του τι γίνεται σε περίπτωση πολέμου ούτε εγώ θα είμαι πρώτη γραμμή ούτε εσύ και δεν θέλει κανένας μας να γίνει πόλεμος . Οι παλαιότεροι ΕΠΟΠ είναι πάνω από 10 χρόνια στο στράτευμα οι περισσότεροι έχουν πάρει ήδη δεύτερη μετάθεση να μπει κάποιος να σου γράψει τι; Άλλη καθημερινότητα έχει ένας ΕΠΟΠ ειδικών δυνάμεων και άλλη ένας ΕΠΟΠ τεθωρακισμένων που έχει ειδικότητα σε Άρμα , ο ΕΠΟΠ του 2009 τώρα είναι επιλοχίας του 2021 πριν 10 ημέρες έγιναν δεκανεις άλλες αρμοδιότητες, παραπάνω υπηρεσίες, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Αν δεν περάσεις σε στρατιωτική σχολή το καλύτερο θα είναι να πας να υπηρετήσεις για να δεις τα πράγματα από μέσα , να δεις αν σου αρέσει και αν θα σου ταιριάζει η στρατιωτική ζωή , ως στέλεχος από στρατιωτική σχολή θα έχεις άλλες ευθύνες, οι ΕΠΟΠ είναι τελευταίοι ιεραρχικά. Υ.Γ Ψάξε και διάβασε λίγο για το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο ανθηρά.

• Like 1
Δημοσ.

ΕΠΟΠ σημαίνει ότι στα 50 θα έχεις τον ίδιο βαθμό με έναν 30άρη που έχει βγει από στρατιωτική σχολή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν μπει καποιος στρατιωτικη σχολη (αξιωματικος) με πανελληνιες οταν τελειωσει γυρω στα 23 θα εχει μεγαλυτερο βαθμο και ισως ποτε δε θα πιασει αυτο το βαθμο ενας ΕΠΟΠ.

Αν θυμαμαι μεχρι ανθυπασπιστης (ή τουλαχιστον βγαινουν στη συνταξη ως ανθυπασπιστες) στο Στρατο οι ΕΠΟΠ

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...