Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει λίγο να κάνω μια μικροαναβάθμιση στο pc. Λίγο για να περάσω στα windows 11, λίγο για να αναβαθμίσω την εμπειρία καθώς σιγά σιγά μου δείχνει ότι πάει σαν παλιό τηλέφωνο (όχι ότι έχει μεγάλα προβλήματα, απλά δεν έχω την παλιά υπομονή), λίγο που η μητρική όλο μου βγάζει μικροθεματάκια (ethernet, usb, κλπ) που πάντα έβγαζε... 

Αυτό που με νοιάζει είναι αν αξίζει να το κάνω τώρα, ή να το αφήσω κανα χρόνο πχ, γνώμη από κάποιον απ'έξω...

Σήμερα έχω:

Ιντελ i5-6500

Asrock H170m pro4 

NVIDIA GeForce GT 1030 Low Profile 2gb

Seasonic M12 II 520 bronze

Fractal R4

Ram 2x8 CMK16GX4M2B3200C16 Vengeance

Samsung SSD 860 EVO 250gb sata

Οθόνη LG_23MP68VQ-P (αν και τώρα είμαι σε 28 hd lg οθονοτηλεόραση)

Σκέφτομαι να πάω σε  5600G (χωρίς την κάρτα)  με καμιά B550 μητρική και έναν Μ2, αξίζει τώρα; Με ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστο, για αρκετά χρόνια μπροστά, καθώς δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις: αναπαραγωγή ταινίες, πολλή μουσική, καμιά ερασιτεχνική επεξεργασία βίντεο-φωτό-μουσικής, παιχνίδια όλο λέω μήπως παίξω αλλά πάντα βαριέμαι (και αυτά θα είναι απλά), απλά θέλω γρηγοράδα στα αρχεία, πχ να έχω ανοιχτές 20 σελίδες, pdf, φωτό, αρχεία, να κατεβάζω, να παίζει μουσική, και να κάνω και καμια επεξεργασία όλα συγχρόνως.... Επίσης αξίζει η μητρική να έχει wifi, καθώς είμαι με usb κεραία και συνέχεια με πετάει έξω και πρέπει να βαζωβγάζω συνέχεια για να συνδεθεί (αυτό μου το κάνει και στην ethernet) και αυτή την στιγμή είμαι σε πάνω όροφο (δηλαδή έχει εμβέλεια η μητρική ή να κοιτάξω σε άλλη λύση)...... Ουσιαστικά καιρό θέλω να αλλάξω μητρική, και οι επεξεργαστές είναι καλά τώρα, μην κάτσει και καμιά προσφορά... Α, επίσης αν κρατάω τις ram...

Τί λέτε; (ευχαριστώ εκ των προτέρων....)

Δημοσ.

Τα κανεις τα παλια ενα πακετο και τα πουλας εκτος την καρτα την 1030 , βαζεις 5600 με b550 και ενα ζευγαρι ram 2x8 στα 3200

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σε πολύ καλή τιμή αυτή τη στιγμή οι amd, μάλλον αξίζει η μετάβαση.

Απο την άλλη βέβαια να ξέρεις οτι οι μητρικές και γενικά το hardware είναι κάπως ανεβασμένο

Θεωρώ οτι αξίζει μια μητρική με wifi εφόσον το χρησιμοποιείς, διαφορετικά θα πληρώσεις τη διαφορά σε μια καλή κάρτα η usb stick

Τις μνήμες της κρατάς, είναι κομπλέ για σύγχρονο σύστημα και οτι πιο vfm προτείνεται σήμερα (2x8gb 3200/c16)

Έχω αμφιβολία για τον 5600g, είναι μάλλον προτιμότερο να κρατήσεις την κάρτα και να δεις ένα καλύτερο cpu όπως ο r5-5600

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.bestprice.gr/item/2157489966/amd-ryzen-5-5600-box.html

https://www.bestprice.gr/item/2156376152/gigabyte-aorus-b550-elite-v2.html

https://www.bestprice.gr/item/2156030830/gskill-ripjaws-v-16gb-ddr4-3200mhz-c16-black.html

αυτα  στα 260 ευρω + εναν καλο nvme aαν σε παιρνει

https://www.bestprice.gr/item/2157093594/kingston-kc3000-m2-1tb.html

Εχει δικιο ο Νικολας , κρατας τις μνημες εισαι οκ  εκει

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Eχει ραμ βρε τρελοκομείο 3200 cl16 ,βγαλτα από το budget..Μπήκες σε build mode κ θολωσες

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, niko13 είπε

Eχει ραμ βρε τρελοκομείο 3200 cl16 ,βγαλτα από το budget..

το διορθωσα ρε τρελακια 🙂

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, άρα αξίζει να προχωρήσω... Τώρα τα παλιά μάλλον θα τα στήσω σε δεύτερο pc.... Για την μητρική, θα κοιτάξω κάτι με alc1220, είπαμε είμαι κολλημένος με την μουσική.... Και Μ2....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thouthou είπε

Ωραία, άρα αξίζει να προχωρήσω... Τώρα τα παλιά μάλλον θα τα στήσω σε δεύτερο pc.... Για την μητρική, θα κοιτάξω κάτι με alc1220, είπαμε είμαι κολλημένος με την μουσική.... Και Μ2....

πας σε ashrock τοτε

αν μπορεις αλλιως σε κατι πιο φθηνο

https://www.skroutz.gr/s/23873431/Asrock-B550-Steel-Legend-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, thouthou είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει λίγο να κάνω μια μικροαναβάθμιση στο pc. Λίγο για να περάσω στα windows 11, λίγο για να αναβαθμίσω την εμπειρία καθώς σιγά σιγά μου δείχνει ότι πάει σαν παλιό τηλέφωνο (όχι ότι έχει μεγάλα προβλήματα, απλά δεν έχω την παλιά υπομονή), λίγο που η μητρική όλο μου βγάζει μικροθεματάκια (ethernet, usb, κλπ) που πάντα έβγαζε... 

Αυτό που με νοιάζει είναι αν αξίζει να το κάνω τώρα, ή να το αφήσω κανα χρόνο πχ, γνώμη από κάποιον απ'έξω...

Σήμερα έχω:

Ιντελ i5-6500

Asrock H170m pro4 

Fractal R4

Σκέφτομαι να πάω σε  5600G (χωρίς την κάρτα)  με καμιά B550 μητρική και έναν Μ2, αξίζει τώρα; Με ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστο, για αρκετά χρόνια μπροστά, καθώς δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις: αναπαραγωγή ταινίες, πολλή μουσική, καμιά ερασιτεχνική επεξεργασία βίντεο-φωτό-μουσικής, παιχνίδια όλο λέω μήπως παίξω αλλά πάντα βαριέμαι (και αυτά θα είναι απλά), απλά θέλω γρηγοράδα στα αρχεία, πχ να έχω ανοιχτές 20 σελίδες, pdf, φωτό, αρχεία, να κατεβάζω, να παίζει μουσική, και να κάνω και καμια επεξεργασία όλα συγχρόνως.... Επίσης αξίζει η μητρική να έχει wifi, καθώς είμαι με usb κεραία και συνέχεια με πετάει έξω και πρέπει να βαζωβγάζω συνέχεια για να συνδεθεί (αυτό μου το κάνει και στην ethernet) και αυτή την στιγμή είμαι σε πάνω όροφο (δηλαδή έχει εμβέλεια η μητρική ή να κοιτάξω σε άλλη λύση)...... Ουσιαστικά καιρό θέλω να αλλάξω μητρική, και οι επεξεργαστές είναι καλά τώρα, μην κάτσει και καμιά προσφορά... Α, επίσης αν κρατάω τις ram...

Αν δεν θα πας στο μέλλον σε καλή gpu τότε πουλάς την 1030 και στήνεις pc με 5600g ο οποίος για τη χρήση που θες σε καλύπτει απόλυτα. Το παλιό pc το αφήνεις με τα ενσωματωμένα. Θα σου βγει πιο οικονομικά από από το να πας σε 5600 + 1030. 

Δημοσ.

Ο στόχος είναι η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου (future proof). Κάρτα δεν πιστεύω να χρειαστώ. Και η 1030 μου έμεινε γιατί πήρα καλύτερη στο βαφτιστήρι μου... Δηλαδή η λογική είναι αν 5600+1030 ή 5600g θα με κρατήσει σε καλό επίπεδο για τα επόμενα χρόνια... Πχ η 1030 θα με  κρατήσει, ή σε λίγα χρόνια απλά θα αλλάξω τον 5600g ή δεν θα έχει νόημα σε λίγα χρόνια σε am4.....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thouthou είπε

Ο στόχος είναι η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου (future proof). Κάρτα δεν πιστεύω να χρειαστώ. Και η 1030 μου έμεινε γιατί πήρα καλύτερη στο βαφτιστήρι μου... Δηλαδή η λογική είναι αν 5600+1030 ή 5600g θα με κρατήσει σε καλό επίπεδο για τα επόμενα χρόνια... Πχ η 1030 θα με  κρατήσει, ή σε λίγα χρόνια απλά θα αλλάξω τον 5600g ή δεν θα έχει νόημα σε λίγα χρόνια σε am4.....

Η 1030 ειναι ανωτερη απο τα ενσωματωμενα του G και ο 5600 πολυ γρηγοροτερος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thouthou είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Σήμερα έχω:

Ιντελ i5-6500

Asrock H170m pro4 

Fractal R4

εγω στην θεση σου θα εβαζα στο υπάρχων συστημα εναν i7 6700 και ολα μια χαρα ....τα υπολοιπα που εχεις θα τα κραταγα !

Δημοσ.
3 ώρες πριν, life is music είπε

εγω στην θεση σου θα εβαζα στο υπάρχων συστημα εναν i7 6700 και ολα μια χαρα ....τα υπολοιπα που εχεις θα τα κραταγα !

-30%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, triplex1 είπε

Η 1030 ειναι ανωτερη απο τα ενσωματωμενα του G και ο 5600 πολυ γρηγοροτερος

Η 1030 είναι ελαφρώς χειρότερη αν ο 5600g έχει γρήγορες μνήμες σε dual channel, έχει άπειρες δοκιμές στο YouTube. Ο 5600 δεν έχει κανένα πλεονέκτημα απέναντι στον 5600g για την χρήση που κάνει ο φίλος. Η μοναδική περίπτωση για να τον προτιμήσει είναι αν σκοπεύει να βάλει αργότερα καλύτερη gpu. Αν όχι τότε τζάμπα τα επιπλέον λεφτά.

Κι επειδή μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία

UserBenchmark: AMD Ryzen 5 5600 vs 5600G

GeForce GT 1030 vs Radeon RX Vega 7 [in 6 benchmarks] (technical.city)

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.

@life is musicΤο δικό μου συστημα που έχω πάνω τον i7 6700 με asrock z170 extreme 4  2*8 ddr4 2133(το βασικο συστημα εκτος ssd ειναι απο τον 10/15) και m2 970 evo 500gb (πάνω στη μητρική) και για data wd sn550 1Tb(σε pcie ανταπτορα) και κάρτα γραφικών Asus 1060ΤΙ dual 6gb σκεφτόμουν του χρόνου να το αναβαθμίσω με i5 13600k, για πιο γρηγορες θυρες usb και πιο συγχρονο συστημα,παιχνίδια δεν παίζω μονο τηλεεργασια internet autocad αλλά μόλις προχθές αγόρασα μια εξωτερική θήκη m2 nvme και έβαλα πάνω τον wd sn550 και διαπίστωσα ότι όντως έχει usb-c και usb-a gen2 το motherboard που αναφέρει, πήρε παράταση σίγουρα το σύστημα για 1-2 χρόνια ακόμα.Απλως μονο θα του προσθεσω μια οθονη 27 2κ ισως Dell P2723D τωρα εχω μια LG 23 Fhd  του 2015

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...