peter91 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους . Canon Mirrorless Φωτογραφική Μηχανή EOS RP Full Frame Kit (RF 24-105mm F4-7.1 IS STM) Black Η συγκεκριμένη παίζει στις μεγάλες αλυσίδες στα 999€ από σήμερα. Δεδομένου ότι λίγες φορές στο παρελθόν έχει παίξει σε αυτά τα χρήματα , αξίζει λέτε για αγορά mirrorless σε αυτά τα χρήματα; Εχει κάποιος σχετική εμπειρία με το συγκεκριμένο φακό; Ευχαριστώ πολύ !
highpriest Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, peter91 είπε Καλησπέρα σε όλους . Canon Mirrorless Φωτογραφική Μηχανή EOS RP Full Frame Kit (RF 24-105mm F4-7.1 IS STM) Black Η συγκεκριμένη παίζει στις μεγάλες αλυσίδες στα 999€ από σήμερα. Δεδομένου ότι λίγες φορές στο παρελθόν έχει παίξει σε αυτά τα χρήματα , αξίζει λέτε για αγορά mirrorless σε αυτά τα χρήματα; Εχει κάποιος σχετική εμπειρία με το συγκεκριμένο φακό; Ευχαριστώ πολύ ! Αν ψάχνεις μηχανή να αγοράσεις και διαθέτεις 1000 ευρώ, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά. Βέβαια θα δούμε και τις επόμενες μέρες "Black Friday" τι άλλο θα βγάλουν οι υπόλοιπες εταιρίες, αλλά για την ώρα είναι προσφορά κορυφή. Ο 24-105 αν και κιτ είναι καλός φακός. 1
peter91 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, highpriest είπε Αν ψάχνεις μηχανή να αγοράσεις και διαθέτεις 1000 ευρώ, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά. Βέβαια θα δούμε και τις επόμενες μέρες "Black Friday" τι άλλο θα βγάλουν οι υπόλοιπες εταιρίες, αλλά για την ώρα είναι προσφορά κορυφή. Ο 24-105 αν και κιτ είναι καλός φακός. Ναι ψάχνω εκεί στα 1000 περίπου. Για ερασιτεχνική χρήση, καθημερινή, περισσότερο για τοπία κτλ. Και σε βάθος χρόνου να στήσω πάνω σε αυτή.. Και γώ νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα δύσκολα θα βγει κάτι άλλο. Η nikon z5 δεν ξέρω αν μπορεί να φτάσει στο 1000ρικο με φακό.. Αλλά εκεί νομίζω ξεφεύγεις σε τιμές φακών στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
highpriest Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, peter91 είπε Ναι ψάχνω εκεί στα 1000 περίπου. Για ερασιτεχνική χρήση, καθημερινή, περισσότερο για τοπία κτλ. Και σε βάθος χρόνου να στήσω πάνω σε αυτή.. Και γώ νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα δύσκολα θα βγει κάτι άλλο. Η nikon z5 δεν ξέρω αν μπορεί να φτάσει στο 1000ρικο με φακό.. Αλλά εκεί νομίζω ξεφεύγεις σε τιμές φακών στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αν είσαι για τοπία έχει και τον ιδανικό φακό πάνω, επειδή είναι αρκούντως οξύς και σε μεγάλο εστιακό εύρος, ενώ παράλληλα δεν σε πειράζει που δεν είναι φωτεινός, μιας και θα μπορείς να πάρεις φωτεινότητα με πιο αργό κλείστρο. Πάρε και ένα καλό τρίποδο. Θα σου χρειαστεί στα τοπία. Έχε πάντως υπόψιν πως η μηχανή δεν έχει σταθεροποίηση στο σώμα (αν σε ενδιαφέρουν πιο αργές ταχύτητες στο χέρι), και πως η canon έχει κάνει ένα block σε τριτες εταιρίες (sigma/tamron/viltrox κλπ) να βγάζουν για την ώρα rf φακούς. Οπότε αγορά φακών για το χτίσιμο που γράφεις παραπάνω, θα γίνει μονο με φακούς canon για το προσεχές διάστημα. Πάντως ακόμη και έτσι παραμένει μια εξαιρετική προσφορά. 3
stratigos24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω δει φοβερές φωτό από έναν στο fb με το σετ αυτό σε τοπία. Κάνει και κάποια επεξεργασία αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ δυνατο. Για τη Ζ5 δε νομίζω να τη δούμε κάτω από 1200 (ποτέ δε ξέρεις βεβαια...) με τον 24-50 που είναι με πολύ λιγότερο εύρος από τον 24-105 που δίνει η Canon. Στα 1000 τη χτυπάς, έχει και οικονομικούς φακούς για μετα να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς πολλά έξοδα για FF μηχανή. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από stratigos24 1
pifilos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, peter91 είπε Καλησπέρα σε όλους . Canon Mirrorless Φωτογραφική Μηχανή EOS RP Full Frame Kit (RF 24-105mm F4-7.1 IS STM) Black Η συγκεκριμένη παίζει στις μεγάλες αλυσίδες στα 999€ από σήμερα. Δεδομένου ότι λίγες φορές στο παρελθόν έχει παίξει σε αυτά τα χρήματα , αξίζει λέτε για αγορά mirrorless σε αυτά τα χρήματα; Ξεκάθαρα ναι χωρίς να είμαι φαν της εταιρείας και της μηχανής. 20 λεπτά πριν, peter91 είπε Ναι ψάχνω εκεί στα 1000 περίπου. Για ερασιτεχνική χρήση, καθημερινή, περισσότερο για τοπία κτλ. Και σε βάθος χρόνου να στήσω πάνω σε αυτή.. Και γώ νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα δύσκολα θα βγει κάτι άλλο. Η nikon z5 δεν ξέρω αν μπορεί να φτάσει στο 1000ρικο με φακό.. Αλλά εκεί νομίζω ξεφεύγεις σε τιμές φακών στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ναι δύσκολο να βρεις της Ζ5 σε αυτά τα λεφτά με φακό ειδικά. Ναι οι τιμές της Nikon σε φακούς είναι πιο ακριβές και λογικά θα καταφύγεις σε λύσεις τρίτων εταιρειών (χωρίς αυτό να είναι κακό βέβαια). Το καλό με το RF σύστημα είναι ότι έχει φθηνότερους φακούς, όχι απαραίτητα φωτεινούς ή κατασκευαστικά - οπτικά άρτιους αλλά πολύ πολύ τίμιους που εντάξει για να μη δουλευόμαστε είναι υπεραρκετοί για τον μέσο χρήστη. 2
stratigos24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γίνε μέλος στη σελίδα Canon Rp στο facebook: https://www.facebook.com/groups/canonrp/?ref=share Και δες φωτο γενικά αλλά και συγκεκριμένα του Andrè alvez - areias που είναι ο συντονιστής. Οι περισσότεροι αναφέρουν με τι φακό και ρυθμίσεις βγήκε η κάθε φωτό τους. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από stratigos24 1
highpriest Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Έχω δει φοβερές φωτό από έναν στο fb με το σετ αυτό σε τοπία. Κάνει και κάποια επεξεργασία αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ δυνατο. Για τη Ζ5 δε νομίζω να τη δούμε κάτω από 1200 (ποτέ δε ξέρεις βεβαια...) με τον 24-50 που είναι με πολύ λιγότερο εύρος από τον 24-105 που δίνει η Canon. Στα 1000 τη χτυπάς, έχει και οικονομικούς φακούς για μετα να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς πολλά έξοδα για FF μηχανή. Μόλις είδα την Ζ5 με τον 24-50 στα Public στα 1099€ https://www.public.gr/product/fotografia/mirrorless-cameras/mirrorless-nikon-z5-fakos-nikon-z-24-50mm-f4-63--mauro/1553534 Χμμμ...εξίσου καλή προσφορά και σώμα με σταθεροποίηση! Βρε για δες προσφορές! Δεν το περίμενα! Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από highpriest 2
peter91 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Αυτό με τη σταθεροποίηση στο σώμα το διάβασα και με προβλημάτισε είναι η αλήθεια.. Στην πραξη αυτό πως μεταφράζεται; Μιλώ κυρίως για φωτο έτσι , βίντεο δεν με ενδιαφέρει και τόσο . 1
stratigos24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βρε βρε να'τα τα καλά φέτος... Όπως και να χει, αν ο φίλος δε θέλει για αγορά φακών να δώσει μετά αρκετά χρήματα πάει σε Canon. Όλες έχουν συν και πλην. Πέραν του θετικού της σταθεροποίησης που έχει η Ζ5, έχει και καλύτερη Ποιότητα κατασκευής, καλύτερη μπαταρία και καλύτερο κράτημα από την Rp και δεν τα λέω επειδή αυτήν έχω. Το χρόνο πίσω να γυρνάγα μπορεί να πήγαινα στην Rp αντί για τη Ζ5 λόγω κόστους φακών. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από stratigos24 1
highpriest Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, peter91 είπε Αυτό με τη σταθεροποίηση στο σώμα το διάβασα και με προβλημάτισε είναι η αλήθεια.. Στην πραξη αυτό πως μεταφράζεται; Μιλώ κυρίως για φωτο έτσι , βίντεο δεν με ενδιαφέρει και τόσο . Στην πράξη λοιπόν, η φωτογραφία όπως λέει και η λέξη, είναι η εγγραφή του φωτός πάνω στο μέσο εγγραφής (παλιά φιλμ, τώρα σένσορας). Όσο περισσότερο φως πάρει ο σένσορας μέχρι το σημείο που χρειάζεται χωρίς υπερέκθεση, τόσο το καλύτερο. Οπότε όταν έχεις δυσκολία στο εξωτερικό φως επειδή είναι λίγο, μπορείς να πάρεις περισσότερο φως με τρεις τρόπους -ανεβάζεις iso (αλλά ανεβαίνει και ο θόρυβος, κάτι που χαλάει την ποιότητα της φώτο απο ένα σημείο και μετά) -Ανοίγεις διάφραγμα όσο πάει (αλλά οι φακοί που ανοίγουν πολύ είναι ακριβοί, ενώ μπορεί να μην θες να πάρεις θολό backround) -αφήνεις το κλείστρο περισσότερη ώρα ανοικτό,( αλλά ο φακός γράφει και οποιαδήποτε κίνηση σου όσο ανεβαίνεις σε χρόνο, οπότε θες τρίποδο) Εδώ με την σταθεροποίηση εξαλείφεις σε έναν βαθμό την χρήση τριπόδου. Εκεί που στην RP πχ θα μπορέσεις να πάρεις φώτο χωρίς τρίποδο σε ταχύτητα 1/30, στην Ζ5 που έχει σταθεροποίηση μπορεί να πέσεις στο 1/4 (τυχαία νούμερα χάριν παραδείγματος) και να μην πάρεις κουνημένη φώτο (πάντα σε στατικά θέματα). Η σταθεροποίηση χρησιμεύει κυρίως σε φώτο το σούρουπο ή το βραδάκι, που δεν θες να στήνεις τρίποδο. Υ.Γ Προσωπικά μεταξύ των δύο θα πήγαινα στην Z5. Μάλιστα αν έπαιζε όταν έψαχνα η Ζ5 σε αυτή την τιμή τώρα θα είχα τέτοια. Με έψηνε πολύ πριν λίγους μήνες, αλλά στα 1500 ευρώ δεν ήταν δελεαστική. Στα 1099€ λέει πολύ! Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από highpriest 4
peter91 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, highpriest είπε Στην πράξη λοιπόν, η φωτογραφία όπως λέει και η λέξη, είναι η εγγραφή του φωτός πάνω στο μέσο εγγραφής (παλιά φιλμ, τώρα σένσορας). Όσο περισσότερο φως πάρει ο σένσορας μέχρι το σημείο που χρειάζεται χωρίς υπερέκθεση, τόσο το καλύτερο. Οπότε όταν έχεις δυσκολία στο εξωτερικό φως επιδή είναι λίγο, μπορείς να πάρεις περισσότερο φως με τρεις τρόπους -ανεβάζεις iso (αλλά ανεβαίνει και ο θόρυβος, κάτι που χαλάει την ποιότητα της φώτο απο ένα σημείο και μετά) -Ανοίγεις διάφραγμα όσο πάει (αλλά οι φακοί που ανοίγουν πολύ είναι ακριβοί, ενώ μπορεί να μην θες να πάρεις θολό backround) -αφήνει το κλείστρο περισσότερη ώρα ανοικτό,( αλλά ο φακός γράφει και οποιαδήποτε κίνηση όσο ανεβαίνεις σε χρόνο, οπότε θες τρίποδο) Εδώ με την σταθεροποίηση εξαλείφεις σε έναν βαθμό την χρήση τριπόδου. Εκει που στην RP πχ θα μπορέσεις να πάρεις φώτο χωρίς τρίποδο σε ταχύτητα 1/30, στην Ζ5 που έχει σταθεροποίηση μπορεί να πέσεις στο 1/4 (τυχαια νούμερα χάριν παραδείγματος) και να μην πάρεις κουνημένη φώτο (πάντα σε στατικά θέματα). Η σταθεροποιήση χρησιμεύει κυρίως σε φώτο το σούροπο ή το βραδάκι, που δεν θες να στήνεις τρίποδο. Ήσουν κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ πολύ! Αλλά με προβλημάτισες τώρα αρκετά ως προς το ποια μηχανή να πάρω. 😅 Νομίζω ωστόσο πως στην canon θα καταλήξω, και θα το πάρω το ρίσκο με τη σταθεροποίηση…
highpriest Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, peter91 είπε Ήσουν κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ πολύ! Αλλά με προβλημάτισες τώρα αρκετά ως προς το ποια μηχανή να πάρω. 😅 Νομίζω ωστόσο πως στην canon θα καταλήξω, και θα το πάρω το ρίσκο με τη σταθεροποίηση… Δεν είναι ρίσκο. Την σταθεροποίηση στο σώμα ή την χρειάζεσαι ή δεν την χρειάζεσαι, ανάλογα τι τραβάς. Με δεδομένο πως για καθημερινή χρήση δεν την χρειάζεσαι ιδιαίτερα, ενώ για τοπία μπορείς να πάρεις και αποτέλεσμα με τρίποδάκι, ίσως είναι κάτι στο οποίο δεν χρειάζεται να δώσεις καν σημασία. Αλλά είναι ένα feature που είναι καλό να γνωρίζεις τι σημαίνει.
pifilos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, peter91 είπε Ήσουν κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ πολύ! Αλλά με προβλημάτισες τώρα αρκετά ως προς το ποια μηχανή να πάρω. 😅 Νομίζω ωστόσο πως στην canon θα καταλήξω, και θα το πάρω το ρίσκο με τη σταθεροποίηση… Αν έχεις την επιλογή πήγαινε πιάσε και τις 2 να δεις και ποια σου κάθεται καλύτερα στο χέρι. Αν και οκ δε νομίζω πως πάσχουν από εργονομία ώστε να είναι αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς για κάποια από τις δύο. Εναλλακτικά ανοίγεις κομπιουτεράκι υπολογίζεις τιμές φακών και ολοκληρώνεις την ηλεκτρονική αγορά πριν καν αλλάξει η μέρα 1
peter91 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, highpriest είπε Δεν είναι ρίσκο. Την σταθεροποίηση στο σώμα ή την χρειάζεσαι ή δεν την χρειάζεσαι, ανάλογα τι τραβάς. Με δεδομένο πως για καθημερινή χρήση δεν την χρειάζεσαι ιδιαίτερα, ενώ για τοπία μπορείς να πάρεις και αποτέλεσμα με τρίποδάκι, ίσως είναι κάτι στο οποίο δεν χρειάζεται να δώσεις καν σημασία. Αλλά είναι ένα feature που είναι καλό να γνωρίζεις τι σημαίνει. Ναι όπως το είπες για καθημερινή χρήση δεν θα μου χρειαστεί ιδιαίτερα. Βέβαια κάποια στιγμή ιδίως όταν θα πειραματίζεσαι ολοένα και περισσότερο με το άθλημα , σίγουρα θα θες να φωτογραφίσεις και κάτι με λιγότερο φως… Πάντως σε ευχαριστώ και πάλι που αφιέρωσες τόσο χρόνο να εξηγήσεις ! 3 λεπτά πριν, pifilos είπε Αν έχεις την επιλογή πήγαινε πιάσε και τις 2 να δεις και ποια σου κάθεται καλύτερα στο χέρι. Αν και οκ δε νομίζω πως πάσχουν από εργονομία ώστε να είναι αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς για κάποια από τις δύο. Εναλλακτικά ανοίγεις κομπιουτεράκι υπολογίζεις τιμές φακών και ολοκληρώνεις την ηλεκτρονική αγορά πριν καν αλλάξει η μέρα Μέχρι να αποφασίσω βλέπω να γίνεται sold out από παντού! Χαχα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα