Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ASUS ?

Asenna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα πήρα μια ASUS P4P800S SE με έναν Celeron 2,4 και 256 MB 3200-400 της Kingston. Το σύστημα δεν ξεκινά. Ο δίσκος ακούγεται να ξεκινά αλλά κάποια στιγμή σταματά. Στην οθόνη δεν βλέπω τίποτα (παρόλο που κάποια σήματα πρέπει να φτάνουν στην οθόνη διότι δεν βγάζει μήνυμα no signal). Η κάρτα γραφικών είναι μια Gigabyte Ati Radeon 9200 SE.

Οι υποψίες μου που προκύπτουν από το manual του mob είναι:

Απαιτεί κάρτα γραφικών 1.5V. Αυτό δεν φαίνεται πουθενά στο manual της κάρτας αλλά νομίζω ότι όλες οι 1.5V compatible έχουν δυο κοψίματα στις επαφές όπως και η δική μου.

Ακόμη έχει έναν πίνακα με συχνότητα διαύλου/τύπο μνήμης. Σύμφωνα με αυτόν είμαι φάουλ γιατί δεν συνδυάζεται μνήμη 3200-400ΜΗz με Celeron με FSB 400. Η απορία μου είναι οτι τουλάχιστον θα έπρεπε να μπαίνω στο bios για να ελέγξω όλα αυτά, έτσι δεν είναι;

Οποιαδήποτε άλλη γνώμη είναι ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.

Δημοσ.

kaneis kapio mpip?

episis vres mia karta grafikon (oxi ati) akoma kai mia pci.... kai kane update to bios se last....se teleftea modela tis eixan kapia asimvatotita...pou me bios update eftiakse...(sto diko mou K8V stin 1004 ipotithete to ftiaksane..alla anagastika na stilo mail kai na mou stiloun to 1007 wste na doulepsei i 9600 mou...)

an kai vlepo oti i dikia sou exei ena kanoniko kai 1 beta update :/ den xaneis tpt na dokimaseis...

Δημοσ.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν μπουτάρει ένα σύστημα μπορεί να είναι πραγματικά δεκάδες. Από τροφοδοτικό, μέχρι και το τελευταίο κομμάτι στο pc σου, όλα μπορεί να είναι υπεύθυνα. Κυριότερες αιτίες σε τέτοιες καταστάσεις είναι : τροφοδοτικό, μνήμες, κάρτα γραφικών, συνδεσμολογία καλωδίων, επαφή της μητρικής σε κάποιο σημείο με το case κ.α.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι πας μαζί με το pc σε σπίτι φίλου σου με άλλο pc και να αρχίσετε μία μία τις τράμπες μέχρι να βρείτε τι φταίει.

Δημοσ.

Κατ αρχήν ευχαριστώ. Το πρώτο που θα κάνω μόλις πάω σπίτι είναι να βγάλω τελείως την μνήμη για να δω αν κάνει μπιπ γιατι τώρα δεν κάνει τίποτα. Από το μαγαζί είπαν ότι μπορεί να είναι και ελαττωματική η μητρική οπότε την αλλάζουμε.

Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

pos mporei kapoios na dei poies mnhmes einai symbates me to motherboard pou exei;;;

ego px me to av7x8 ths asus exei apo thn arxh siemens mnhmh 256

molis ebala 512 kingston h samsung papala

filika

Δημοσ.

Τροφοδοτικό: Έχεις κουμπώσει το 4pino καλώδιο της τροφοδοσίας με την motherboard; Οι καινούριες μητρικές πέρα από το 20pino ζητάνε και αύτο με τα 4 pins το μικρό.

Μνήμες: Δεν έχουν να κάνουν οι μνήμες επειδή έχεις Celeron με 400 FSB. Το πολύ πολύ να πέσουν σε μικρότερες ταχύτητες, από 400Mhz στα 333Mhz, αλλά πάλι δεν νομίζω.

Δημοσ.

to systhma doyleyei thaymasia ma athlon 2400 kai me mnhmh siemens 256

kai th trofodosia thn koitaxa amesa

na ypotheso oti h mnhmh htan pethamenh giati ayto htan poly periergo

idomen shmera afou epikoinonhso me to e shop

filika

Δημοσ.

koitakse na valeis to post reporter anoixto an exei, diladi na kaneis reset to bios. vale ta ixia sto onboard sound kai des ti sou leei. emena pantos mou eixe kaei to agp slot se a7n8x-d kai den tha to theorousa apithano na exei ginei kai se esena.

Dokimase pantos kai mia pci karta grafikon kai des ti ginete.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...