Προς το περιεχόμενο

Περίεργη κλήση και πληρωμη

jimakos234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Είχα αφήσει σε ένα σημείο το αυτοκίνητο, που γενικά δεν ήταν η πρώτη φορά, αν και είχα καιρό να το αφήσω στο εν λόγω σημείο. Παρατηρώ ότι αναφέρεται ότι δεν μπόρεσαν να μου πάρουν τις πινακίδες? Γενικά τα αυτοκίνητα που ήταν δίπλα, δεν είχαν κάποια κλήση, και είχα διαπληκτιστει με κάποιον κατα το παρκάρισμα. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: πληρώνω το αντίτιμο και τέλος? Η πρέπει δυστυχώς να καταθέσω και τις πινακίδες,  καθώς χρειάζομαι το αυτοκίνητο?

Spoiler

IMG_20221113_142147-min.jpg.680cb59ed09b702402313da38a109574.jpg

IMG_20221113_142159-min.jpg.2d36cea21457436c463ee3fd74bc61a2.jpg

Το θεμα ειναι οτι δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο. Πχ πάω και πληρώνω στα ΕΛΤΑ που είναι δίπλα μου, πρέπει να προσκομίσω τις πινακίδες? Η πληρωνω και τέλος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Καλησπέρα,

Είχα αφήσει σε ένα σημείο το αυτοκίνητο, που γενικά δεν ήταν η πρώτη φορά, αν και είχα καιρό να το αφήσω στο εν λόγω σημείο. Παρατηρώ ότι αναφέρεται ότι δεν μπόρεσαν να μου πάρουν τις πινακίδες? Γενικά τα αυτοκίνητα που ήταν δίπλα, δεν είχαν κάποια κλήση, και είχα διαπληκτιστει με κάποιον κατα το παρκάρισμα. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: πληρώνω το αντίτιμο και τέλος? Η πρέπει δυστυχώς να καταθέσω και τις πινακίδες,  καθώς χρειάζομαι το αυτοκίνητο?

Απόκρυψη περιεχομένων

Το θεμα ειναι οτι δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο. Πχ πάω και πληρώνω στα ΕΛΤΑ που είναι δίπλα μου, πρέπει να προσκομίσω τις πινακίδες? Η πληρωνω και τέλος?

Θα πρεπει να καταθέσεις τις πινακιδες αν το γράφει . Σε μερικές μέρες.. Αυτό αναγράφεται στην κλήση.. Που το άφησες;

Επεξ/σία από takoulou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ροζ καταλαβαινεις γιατι σε εγραψαν? Εγω θα πηγαινα πανω σε ΑΤ να βγαλω ακρη. Ειχε καμια πινακιδα parking με καρτα/πολιτων? Ιδιωτικο παρκινγ που ενοχλουσες?

Παντως, στον συγκεκριμενο νομο δεν βρηκα καποιο προστιμο υψους μονο 20 ευρω. (Δεν ξερω αν παει ετσι κιολλας, αλλα πχ σε ταχυτητα γραφει το υψος του προστιμου σε διαφορετικες κλιμακες)

https://www.e-nomothesia.gr/sygkoinonies-metafores/nomos-4530-2018-fek-59a-30-3-2018.html

https://www.glavopoulos.com/n-4530-2018/

image.png.c0487a297dc6fcf23c6e95d566744be8.png

Επεξ/σία από SabotazNic

15 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Καλησπέρα,

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

τι ηταν εκει και παρκαρες και την εφαγες?

11 λεπτά πριν, takoulou είπε

Θα πρεπει να καταθέσεις τις πινακιδες αν το γράφει . Σε μερικές μέρες.. Αυτό αναγράφεται στην κλήση.. Που το άφησες;

1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

τι ηταν εκει και παρκαρες και την εφαγες?

Το αφησα σε ενα σημειο οπου γενικα υπαρχουν παρκαρισμενα αυτοκινητα. Οπως φαίνεται παρακατω, ακριβως στην θεση που ειναι τωρα το Skoda.

Spoiler

IMG_20221113_172935-min.jpg.9e3a4bceb09d0392ac89268edfbfe814.jpg

5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο ροζ καταλαβαινεις γιατι σε εγραψαν? Εγω θα πηγαινα πανω σε ΑΤ να βγαλω ακρη. Ειχε καμια πινακιδα parking με καρτα/πολιτων? Ιδιωτικο παρκινγ που ενοχλουσες?

Στο ροζ δεν φαινεται τιποτα να εχει γραφει πανω. Ισως και λογο βροχης?
Επισης με προβληματιζει αυτο που αναφερει -- Αδυνατη η αφαιρεση και των 2 κρατικων πινακιδων -- Προσπαθησαν και δεν τα καταφεραν?

4 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Το αφησα σε ενα σημειο οπου γενικα υπαρχουν παρκαρισμενα αυτοκινητα. Οπως φαίνεται παρακατω, ακριβως στην θεση που ειναι τωρα το Skoda.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG_20221113_172935-min.jpg.9e3a4bceb09d0392ac89268edfbfe814.jpg

Στο ροζ δεν φαινεται τιποτα να εχει γραφει πανω. Ισως και λογο βροχης?
Επισης με προβληματιζει αυτο που αναφερει -- Αδυνατη η αφαιρεση και των 2 κρατικων πινακιδων -- Προσπαθησαν και δεν τα καταφεραν?

ε προφανως απαγορευεται οταν εχεις παρκαρει κυριολεκτικα μεσα στη μεση του δρομου.

• Like 3

2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

ε προφανως απαγορευεται οταν εχεις παρκαρει κυριολεκτικα μεσα στη μεση του δρομου.

Δεκτον.

Δεν ειναι παντως στην μεση, ειναι αρκετα πλατυ το σημειο, και συνηθως στο σημειο αυτο γινεται της κακομοιρας (αρκετα αυτοκινητα παραλληλα), ευκολα  +2 ακομα απο την τωρινη φωτο. Απλα ημουν και γκαντεμης, ο μονος που εφαγε προστιμο (δεν εντοπισα καποιο αλλο με προστιμο).

Απλα και παλι τι γινεται με τις πινακιδες (και την αιτιολογια του προστιμου)?

36 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Δεκτον.

Δεν ειναι παντως στην μεση, ειναι αρκετα πλατυ το σημειο, και συνηθως στο σημειο αυτο γινεται της κακομοιρας (αρκετα αυτοκινητα παραλληλα), ευκολα  +2 ακομα απο την τωρινη φωτο. Απλα ημουν και γκαντεμης, ο μονος που εφαγε προστιμο (δεν εντοπισα καποιο αλλο με προστιμο).

Εγω στη θεση σου θα πηγαινα να ρωτησω στο τμημα.

Το κακο ειναι οτι δεν ερχονται καθε μερα να γραφουν τους παντες, και απλα γραψαν εσενα.

Οποτε κατι τρεχει στα γυφτικα δηλαδη.

• Like 1

18 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Δεκτον.

Το "στη μέση του δρόμου" στην καθομιλουμένη δεν σημαίνει ότι είναι ακριβώς στη μέση (όσος χώρος μένει από τη μία μεριά τόσο ακριβώς μένει και από την άλλη), σημαίνει πως δεν είναι στην άκρη. Επίσης το αν οι άλλοι έφαγαν ή όχι πρόστιμο δεν λέει κάτι, δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο το ότι ήσουν παράνομος και σε έγραψαν. Άσε που μπορεί να έφαγαν αλλά να τα μετακίνησαν και πάρκαραν άλλοι πριν το δεις εσύ.

Όσο για τις πινακίδες, είναι κοινή τακτική όταν το όργανο βαριέται να τις ξηλώσει να γράφει "αδυναμία αφαίρεσης" ώστε να έχει τον κώλο του καλυμμένο. Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκασμένος ο παραβάτης να πάει να τις παραδώσει ο ίδιος για όσο διάστημα προβλέπεται, το αν θα έχει συνέπειες αν δεν πάει εξαρτάται από αυτόν που θα διεκπεραιώσει την παράβαση (που θα την καταγράψει στο σύστημα), δλδ αν θα σημειώσει για την παράδοση πινακίδων, συνήθως δεν το κάνουν.

Όσο για την αιτιολογία προφανώς (από όσο μπορώ να δω βέβαια) είναι λειψή, κανονικά θα έπρεπε να γράφει "βάσει του άρθρου τάδε του κοκ όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο τάδε του τάδε άρθρου του τάδε νόμου", ίσως και να μπορείς να απαιτήσεις να σβηστεί επειδή δεν είναι συμπληρωμένη σωστά αν έχεις χρόνο και διάθεση να ασχοληθείς.

• Like 1

Εγώ θα την πλήρωνα και δεν θα έκανα τίποτα άλλο με τις πινακίδες. Υπάρχει νόμος που λέει ότι είναι δουλειά του πολίτη να βγάζει τις πινακίδες και να τις παραδίδει στο τμήμα τη στιγμή που το όργανο μπορεί να το κάνει και δεν το κάνει; Άσε που στην κλήση δεν φαίνεται να λέει ότι εσύ υποχρεούσαι να τις βγάλεις. Αν δεν διάβαζα το ποστ σου και έβρισκα τέτοια κλήση, ούτε καν θα ήξερα ότι πρέπει να τις παραδώσω. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimakos234 είπε

και είχα διαπληκτιστει με κάποιον κατα το παρκάρισμα

...μπίνγκο....(καρφωτή)

Κι εγώ νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο στο σχετικό τμήμα (τροχαίας) και αν ρωτήσεις εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις και δεν έχεις κάνει (διαβάζοντάς τους τα γεγραμμένα της κλήσης).

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 2

16 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εγώ θα την πλήρωνα και δεν θα έκανα τίποτα άλλο με τις πινακίδες. Υπάρχει νόμος που λέει ότι είναι δουλειά του πολίτη να βγάζει τις πινακίδες και να τις παραδίδει στο τμήμα τη στιγμή που το όργανο μπορεί να το κάνει και δεν το κάνει; Άσε που στην κλήση δεν φαίνεται να λέει ότι εσύ υποχρεούσαι να τις βγάλεις. Αν δεν διάβαζα το ποστ σου και έβρισκα τέτοια κλήση, ούτε καν θα ήξερα ότι πρέπει να τις παραδώσω. 

Σε κάθε περίπτωση επιβολής του κατά τις πιο πάνω παραγράφους διοικητικού μέτρου ο οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης υποχρεούται, ειδοποιούμενος εγγράφως από την οικεία Αστυνομική Αρχή, να παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και την άδεια ικανότητας οδηγού αυτοκινήτου εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την ειδοποίηση. Αυτός που δεν συμμορφώνεται με τη διάταξη αυτή τιμωρείται με φυλάκιση ενός (1) έως τριών (3) μηνών. Η εκτέλεση του διοικητικού μέτρου δεν επηρεάζεται από την έκβαση της ποινικής δίκης. Mε κoινή απόφαση των Yπoυργών Mεταφoρών και Eπικoινωνιών και Δημόσιας Tάξης ρυθμίζoνται τα τεχνικά ή μη θέματα για την εφαρμoγή των διατάξεων της παραγράφoυ αυτής. (source ©: www.glavopoulos.gr)

https://www.glavopoulos.com/kok-103/

• Like 1

20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε κάθε περίπτωση επιβολής του κατά τις πιο πάνω παραγράφους διοικητικού μέτρου ο οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης υποχρεούται, ειδοποιούμενος εγγράφως από την οικεία Αστυνομική Αρχή, να παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος

• Like 1

1 λεπτό πριν, filipprin είπε

Αναφορά σε κείμενο

Υπάρχει νόμος που λέει ότι είναι δουλειά του πολίτη να βγάζει τις πινακίδες και να τις παραδίδει στο τμήμα τη στιγμή που το όργανο μπορεί να το κάνει και δεν το κάνει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε κάθε περίπτωση επιβολής του κατά τις πιο πάνω παραγράφους διοικητικού μέτρου ο οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης υποχρεούται, ειδοποιούμενος εγγράφως από την οικεία Αστυνομική Αρχή,

Οπότε σε κάθε περίπτωση θα περιμένει ειδοποίηση εγγράφως από το τμήμα (αν υπάρξει) και μετά θα κάνει ό,τι νομίζει. Η κλήση δεν αναφέρει τίποτα για δική του υποχρέωση να βγάλει τις πινακίδες. Είχα δίκιο στην απάντησή μου. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...