Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα παιδιά 🙂

Θα ήθελα την γνώμη σας εφόσον γνωρίζετε σχετικα με το παρακάτω θέμα μου!

Τον Σεπτέβριο του 2019 η γυναίκα μου (τοτε κοπέλα μου) νοίκιαζε με την αδερφή της ένα σπίτι με 2ετές συμβόλαιο!

Τον Οκτώβρη του 2021 εφυγε η αδερφή της και (αφου την στεφανωθηκα) αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί σε εκείνο το σπίτι!

Έγινε λυση του προηγουμενου συμβολαίου (η γυναικα μου με την αδερφη της) και υπογράψαμε νεο 2ετές συμβόλαιο ( με εμενα και την γυναίκα μου) από Οκτωβρη του 2021 μέχρι και Δεκέμβρη του 2023

Το συμβόλαιο να σημειώσω ειναι δηλωμενο στο τaxis και δεν υπαρχει κάποιο χειρόγραφο μεταξύ μας!

Πριν μια βδομάδα με κάλεσε ο ιδιοκτήτης και μου είπε ότι θελει να ανεβάσουμε το ενοίκιο 100 ευρώ πάνω αλλιως σε 2 μήνες να φύγουμε απο το σπίτι!

Του είπα ότι εχουμε συμβόλαιο σε ισχύ μεχρι το 2023 αλλά μου είπε οτι δεν λέει κάπου οτι δε μπορεί να μη μου κανει αυξηση!!!

Του απάντησα ευγενικα "Δηλαδή όποτε σε πιάνει η όρεξη θα μου ανεβάζεις το ενοίκιο αναλαγα τα κέφια σου;"

οπως καταλαβαίνετε η συζήτηση απέκτησε Rock χαρακτήρα! Μου ειπε η γυναικα μου μενει ηδη 3 χρόνια αρα εχει περάσει η 3ετία αρα είτε θα μου κάνει αυξηση! ειτε σε 2 μηνες να φυγω!

Επαναλαμβανω στα 2 χρονια εγινε ΛΥΣΗ του συμβολαιου που ειχε η γυναικα μου και η αδερφη της και ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ νεο συμβολαιο με ΕΜΕΝΑ (πρωτη φορα) και την γυναίκα μου!

Του ειπα οτι εφοσον έχει σκοπό να ανεβάσει το νοικι προτιμω να βρω κάτι άλλο αλλά ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ εφοσον εχω συμβολαιο αλλους 14 μήνες!

Στο ακουσμα οτι θα κατσω παραπανω απο οσο αυτος το εχει φτιαξει στο μυαλο του αρχισε να μου λεει

πρωτον οτι θα κανει χρηση ιδιοκατοικησης για την κορη του ( κατι το οποιο απο όσο εχω διαβασει δεν ισχυει νομικά) και επιπλεον εφοσον δεν βγαζαμε ακρη με απειλησε με ΕΞΩΣΗ

Ερωτω εγω!!

1.Ειμαι υποχρεωμενος να δεχτω την αυξηση στο ενοικιο πριν ακομα ληξη το νεο μας συμβολαιο;

2. Μπορει οντως να μου κανει εξωση ασχετως που εγω καθε μηνα καταβαλλω κανονικά το μίσθωμα;

3. Τι μπορω να του πω ωστε να σταματησει ολο αυτο το πανηγυρι;

Εννοειται πως του απανταω παντα ευγενικα, ειμαι τυπικος σε ενοικιο λογαριασμους και προσεχω το σπιτι σαν δικο μου!

Ευχαριστω εκ των προτέρων! 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, terle είπε

Έγινε λυση του προηγουμενου συμβολαίου (η γυναικα μου με την αδερφη της) και υπογράψαμε νεο 2ετές συμβόλαιο ( με εμενα και την γυναίκα μου) από Οκτωβρη του 2021 μέχρι και Δεκέμβρη του 2023

άρα νέο συμβόλαιο ,άρα άσχετα που γράφει διετές ισχύει βάσει νόμου 3ετία , επομένως Οκτώβρη του 2024 λήγει

7 λεπτά πριν, terle είπε

πρωτον οτι θα κανει χρηση ιδιοκατοικησης για την κορη του ( κατι το οποιο απο όσο εχω διαβασει δεν ισχυει νομικά)

δεν ισχύει όντως

8 λεπτά πριν, terle είπε

1.Ειμαι υποχρεωμενος να δεχτω την αυξηση στο ενοικιο πριν ακομα ληξη το νεο μας συμβολαιο;

γίνεται αύξηση , αλλά πολύ μικρό % , θα σου πει κάποιος άλλος το ποσό

8 λεπτά πριν, terle είπε

3. Τι μπορω να του πω ωστε να σταματησει ολο αυτο το πανηγυρι;

οτι σε επόμενη ενόχληση θα καλέσεις την αστυνομία και οτιδήποτε θέλει μόνο μέσω δικηγόρου

τη μικρή αύξηση πάντως μπορεί να την κάνει μετά τη διετία νομίζω

https://www.realestatesideris.gr/information.asp?lng=&catid=3&id=3

https://www.pomida.gr/suxnes_erotiseis.php

• Thanks 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, korakios είπε

άρα νέο συμβόλαιο ,άρα άσχετα που γράφει διετές ισχύει βάσει νόμου 3ετία , επομένως Οκτώβρη του 2024 λήγει

δεν ισχύει όντως

γίνεται αύξηση , αλλά πολύ μικρό % , θα σου πει κάποιος άλλος το ποσό

οτι σε επόμενη ενόχληση θα καλέσεις την αστυνομία και οτιδήποτε θέλει μόνο μέσω δικηγόρου

τη μικρή αύξηση πάντως μπορεί να την κάνει μετά τη διετία νομίζω

https://www.realestatesideris.gr/information.asp?lng=&catid=3&id=3

https://www.pomida.gr/suxnes_erotiseis.php

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Σκέφτομαι αυριο να ξοδεψω και ενα μικρό ποσό να ενημερώσω και έναν δικηγόρο καλου κακου για παν ενδεχόμενο!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, terle είπε

Σκέφτομαι αυριο να ξοδεψω και ενα μικρό ποσό να ενημερώσω και έναν δικηγόρο καλου κακου για παν ενδεχόμενο!

αυτό είναι και το καλύτερο μιας και απο φόρουμ τίποτε δεν είναι 100% αξιόπιστο , απλά βρες κάποιον που να ασχολείται ειδικά με τέτοια θέματα να ενημερωθείς

Επίσης το νοίκι να το βάζεις αποκλειστικά σε τράπεζα και όχι χέρι-χέρι

^ @terle

• Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

αυτό είναι και το καλύτερο μιας και απο φόρουμ τίποτε δεν είναι 100% αξιόπιστο , απλά βρες κάποιον που να ασχολείται ειδικά με τέτοια θέματα να ενημερωθείς

Σίγουρα ναι! Απλα λιγο μου ήρθε απότομο στα καλα καθουμενα να δινω ειτε ενα 100ρικο παραπάνω νοικι είτε κανα 100ορικο για μετακόμιση , οποτε ηθελα να δω πανω κατω και καμια γνωμη που σιγουρα θα εχει βρεθεί και καποιος αλλο στη θεση μου!

Καλό βράδυ , ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Μπορείς να ρωτήσεις και στο γκρουπ "ξεσπιτογατος" στο fb . 

Spoiler

Ναι ναι ξέρω τελείως ηλίθιο όνομα αλλά έχει μέσα νομικούς που απαντάνε σε τέτοια θέματα.

Αν και εννοείται το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε δικηγόρο.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, filip123go είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι ναι ξέρω τελείως ηλίθιο όνομα αλλά έχει μέσα νομικούς που απαντάνε σε τέτοια θέματα.

Αν και εννοείται το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε δικηγόρο.

Spoiler

Δεν ειναι "ηλιθιο" το ονομα, μιας και υπαρχει το "σπιτογατος" για τις αγγελιες, οποτε μαλλον το εχουν οι ιδιοι admin και τα 2, και ανεβαζαν και εκει σχετικα ποστ οποτε εγινε ενα ξεχωριστο γκρουπ για αυτα τα θεματα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, filip123go είπε

Από τα πιο χαμηλού επιπέδου γκρουπ στο ελληνικό ίντερνετ. 

Σε ομάδα ιδιοκτητών, θα πάρει ΠΟΛΥ πιο σοβαρές απαντήσεις, αν αντιστρέψει την ερώτηση ;)

• Thanks 2
Δημοσ.

πως υπέγραψες ενα συμβόλαιο χωρίς να υπάρχει κάποιο χειρόγραφο μεταξύ σας. Δεν το καταλαβαίνω.

• Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, smpt είπε

πως υπέγραψες ενα συμβόλαιο χωρίς να υπάρχει κάποιο χειρόγραφο μεταξύ σας. Δεν το καταλαβαίνω.

Εάν δεν υπάρχει χειρογράφου συμβόλαιο , ισχύει αυτό που υπάρχει στο τάξις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν υπαρχει συγκεκριμενο συμβολαιο, εξυπακουεται οτι δε μπορει να μεταβληθει μονομερως. Φανταζεσαι τι θα γινοταν με ολα τα συμβολαια εαν μπορουσε?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν μπορει να κανει τιποτα. Αστον να τραγουδαει. Οσον αφορα την ιδιωκατοικηση μπορει μονο ο ιδιος και κανεις αλλος, εκτος αν το γραψει στην κορη του. Και αυτο παλι εχει τρομερο τρεξιμο και ΑΝ δικαιωθει. Το συμβολαιο μπορει να το αυξησει ΜΕΤΑ την ληξη του υπαρχοντος συμβολαιου και αυτο ενα ποσοστο τις ταξεως του 10% απ οσο ξερω. Εσυ πες του οτι αν σε ξαναενοχλησει να το κανει μεσω δικηγορου και οχι κατ'ιδιαν. Και προσπαθησε οτι ζημιες κλπ γινονται να τα αναφερεις και γραπτα με ΥΔ γιατι απ οτι καταλαβα επεσες σε καραγκιοζακο που ακομα και να φυγεις ισως σε κυνηγησει για πραγματα που δεν ισχυουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, melodicpunk είπε

Οσον αφορα την ιδιοκατοίκηση μπορει μονο ο ιδιος και κανεις αλλος

έχει καταργηθεί η ιδιοκατοίκηση

25 λεπτά πριν, melodicpunk είπε

Το συμβολαιο μπορει να το αυξησει ΜΕΤΑ την ληξη του υπαρχοντος συμβολαιου και αυτο ενα ποσοστο τις ταξεως του 10% απ οσο ξερω.

όταν λήξει όσο θέλει το πάει ή φεύγεις ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε μου έξωση πες του και αυτόν να λέει τα δικά του, αν γίνει ενοχλητικός πάρε και το 100.

Τα συμβόλαια μιλάνε τα στόματα παύουν.. :P 

Επεξ/σία από Raylan
  • Thanks 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, smpt είπε

Κάναμε ηλεκτρονικό συμβόλαιο που δηλώνεται στο ταξις

17 λεπτά πριν, Raylan είπε

Κάνε μου έξωση πες του και αυτόν να λέει τα δικά του, αν γίνει ενοχλητικός πάρε και το 100.

Τα συμβόλαια μιλάνε τα στόματα παύουν.. :P 

Του είπα ότι θα ενημερώσω δικηγόρο και μου το έκλεισε

Θα σας γράψω εδώ πως πήγε και που καταλήξαμε μέσα στη βδομάδα

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...