Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και πολύ καιρό θέλω να πάω σε 32GB RAM αλλά για διάφορους λόγους δεν το έχω κάνει. Τελευταία όμως βλέπω ότι δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα με την 16άρα. Όταν πήρα την συγκεκριμένη 3600C16 (2x8) ήταν όλες οι RAM πανάκριβες οπότε φαινόταν καλή επιλογή, ώστε να αναβαθμίσω μετά όταν πέσουν οι τιμές τους. Προσωπικά βλέπω τις παρακάτω λύσεις:

1) Έχω T-Topology μητρική οπότε θεωρητικά με άλλα 2x8 θα παίζει μια χαρά η μνήμη. Αλλά εδώ έχουμε το άλλο θέμα, ότι δεν ξέρω αν θα χωράει στο κουτί με την ψύκτρα. Δεν φαίνεται  καλά  στην φώτο αλλά νομίζω θα βρίσκει. Επίσης θα δώσω 140+ ευρώ για 16GB, ενώ με τόσα βρίσκεις εύκολα 32GB.

Spoiler

KeAdAuq.jpg

Η αλήθεια είναι ότι ψήνομαι να πάω σε AIO καθώς έχω πάρει τον 5900x και θέλω να τον ζορίσω λίγο χωρίς να τον σκέφτομαι. Οπότε αν πάω σε AIO μπορώ να πάρω ότι μνήμες θέλω αν υποθέσουμε ότι δεν θα βρίσκουν. Αλλά δεν ξέρω αν θα δω διαφορά σε σχέση με την Dark Rock Pro 4. Επίσης δεν μου αρέσει η ιδέα να μείνω με 4x8 και στο μέλλον να μην μπορώ να τις μεταφέρω σε άλλο PC χωρίς προβλήματα.

2) Εναλλακτικά σκέφτομαι να πάρω 2x16 και ας μην έχει τόσο καλά timings. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχω ιδέα ποια να πάρω, οπότε και θέλω την άποψη σας. Λογικά κάτι σε 3600C16 με χειρότερα timings. Αλλά θα βγεί φτηνότερα (λογικά τουλάχιστον 20 ευρώ κάτω) από το να πάρω 2x8 που έχω τώρα και μου μένει και η παλιά RAM, που είτε την βάζω σε άλλο PC είτε την πουλάω. Απλά δεν θέλω να πάρω κάτι να μου φανεί μεγάλη η διαφορά προς τα κάτω από αυτό που έχω τώρα, θα ξενερώσω.

Overclock δεν πρόκειται να κάνω γιατί είχα κάτι memory corruptions που ήταν πολύ σπάνια και hard to identify και δεν θέλω να μπλέξω.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Πολύ ακριβές μνήμες...

Σε αυτά τα λεφτά που κοιτάς παίρνεις 32bg/3600/c16 μνήμες.

Στη θέση σου θα ρίσκαρα να συμπληρώσω άσχετο κιτ 32gb κι ας είναι ελάχιστα κάτω σε timings

Στη χειρότερη να μείνει μόνο του το νέο κιτ και να πουλήσεις το άλλο. Πάλι κερδισμένος θα είσαι.

Όσο για το ύψος δεν πιστεύω οτι θα έχεις πρόβλημα.

Dark rock pro 4 (από site με trident z φορεμένη από κάτω)

Capture.PNG.8fbd8c3ce586925cab6815404abc8010.PNG

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός τώρα που έβαλες την φώτο το παρατήρησα και σε εμένα ότι έχει αυτό το μικρό κενό για να χωράει. Μάλλον θα χτυπήσω μια 32άρα όπως και να έχει. Θέλει πολύ ψάξιμο πάντως, κάποιες είναι C18, άλλες C19, κάποιες άλλα λένε και άλλα δίνουν στην πράξη 😛 Αυτόν τον καιρό παίζω AC Odyssey και πάει γενικά καλά το σύστημα (αν εξαιρέσεις ότι έχω τον NVME στο Linux και τα Games στον SATA). Δεν θέλω να πάρω κάτι και να πέσω πολύ σε FPS. Για τα υπόλοιπα (compiling κτλ) δεν με πειράζει να είναι λίγο πιο αργό.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.

Αμφιβάλλω οτι θα δεις ή θα καταλάβεις κάποια διαφορά, είτε σε fps αλλά είτε σε ταχύτητα

Όλες όσες σου έβαλα είναι cl16 απλά χάνουν timings στα υπόλοιπα

Ανέμενε και γνώμη από κάποιον που έχει εντρυφήσει σε ram και παίζει το ac odyssey

Δημοσ.

Θα το ψάξω, οι περισσότερες βλέπω είναι C18 και πάνω, λίγες είναι C16. Η Fury Renegade φαίνεται καλούτσικη (D-Die) και βλέπω σχετικά καλά σχόλια στο internet. Αλλά γιαυτό άνοιξα και το τοπικ για να μην κάθομαι και τα ψάχνω μόνος μου 😛

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την χτύπησα τελικά στα 116 ευρώ με μεταφορικά (4 ευρώ ACS για μερικά γραμμάρια, yikes). Έχω μερικές φοβίες για το αν θα παίζει αλλά δεν ήθελα να δώσω και πολλά χρήματα για DDR4. Θα κάνω ένα τελευταίο ποστ όταν τις βάλω πάνω.

• Λύση
Δημοσ.

Μόλις τις έβαλα πάνω έτρεξα και ένα μισάωρο Karhu και όλα καλά στα 3600C16 με DOCP. Είχα διαβάσει για πολλά άτομα που είχαν πρόβλημα αλλά όλα καλά εδώ. Για επιδόσεις δεν έχω δει κάτι περίεργο στα Games ακόμα, καμια ώρα που τις έχω πάνω. Μπορεί να δοκιμάσω και στα 3800 τις επόμενες μέρες αν και ξέρω ότι είμαι γκαντέμης όσον αφορά τα OC. Μια διαφορά απο τις G.Skill είναι ότι δεν βλέπω να έχει sensor για θερμοκρασία αλλά μάλλον μικρό το κακό.

Δημοσ.

Καλό κιτ το χτύπησα και εγώ πριν 10 μέρες έπαιξε με τη μία DOCP σε Χ570. Μου έκανε θετική εντύπωση το βάρος του (ψύκτρες). Πράγματι δεν έχει temp sensor αλλά από τα specs του φαίνεται να υπάρχει αρκετό thermal headroom (Operating Temperature: 0o C to +85o C - Storage Temperature: 55o C to +100o C).

Εδώ από thaiphoon:

KNG3600CL16.jpg.76df17fcca4994cbe44619e13c5aafe3.jpg

Σε μία και μοναδικη απόπειρα που έκανα στα 3800 ίδια timings/ default ρεύμα (1,35) απέτυχα. :) 

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, TR-909 said:

Καλό κιτ το χτύπησα και εγώ πριν 10 μέρες έπαιξε με τη μία DOCP σε Χ570. Μου έκανε θετική εντύπωση το βάρος του (ψύκτρες). Πράγματι δεν έχει temp sensor αλλά από τα specs του φαίνεται να υπάρχει αρκετό thermal headroom (Operating Temperature: 0o C to +85o C - Storage Temperature: 55o C to +100o C).

Τα ίδια νούμερα και εγώ στο Thaiphoon με διαφορά ότι είμαι Week 43. Αν έχεις και ένα AIDA64 να ανεβάσεις να συγκρίνουμε διαφορές. Έχω μόνο το trial αυτήν την στιγμή αλλά κάπου θα το βρω.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Τα ίδια νούμερα και εγώ στο Thaiphoon με διαφορά ότι είμαι Week 43. Αν έχεις και ένα AIDA64 να ανεβάσεις να συγκρίνουμε διαφορές. Έχω μόνο το trial αυτήν την στιγμή αλλά κάπου θα το βρω.

Λογικά ίδια revision/ batch.

aida.jpg.9d843c8c645dfaa61385bb67dd3d25a0.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, TR-909 said:

Λογικά ίδια revision/ batch.

Να σου πω ότι ξέρω να τα συγκρίνω θα σου πώ ψέματα. Το latency μου φαίνεται ψηλά βέβαια, ίσως έχει να κάνει με την μητρική μου.

edit: Έκλεισα Steam και βλακείες και το ξανάτρεξα.

aida64.png

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

To revision φαίνεται στο report του Thaiphoon (κάτω αριστερά), ε W43 εσύ W44 το δικό μου, ίδια παρτίδα. :) 
Ναι και εγώ τα πάντα όλα κλειστά και έτρεξα το benchmark. 

Όταν το σεταρα 3800 έφαγα ένα hard lock στη μητρική - παιδεύτηκα να κάνω clear CMOS (τι μπαταρίες, jumpers, κτλπ). Έψαξα να δω αν είχε επιτυχία κάποιος άλλος με αυτό το κιτ (κυρίως για loose timings γιατί ρεύμα θα θέλει σίγουρα λίγο παραπάνω) αλλά δεν εντόπισα κάτι. Οπότε το άφησα εκεί και αν βρω πάλι όρεξη να τα βάλω με τη μητρική μου ίσως ασχοληθώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...