Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... Χαιρετώ εσάς αλλά και εμένα για να νιώσω την έκπληξη μου διαβάζοντας ότι γράφω. 

Έχουμε λοιπόν έναν υπολογιστή με τα εξής :

Μητρική :asus maximus hero X z370

Επεξεργαστή :8700k

Μνημες :2  x 8gb corsair dominator platinum 2666

Σκληρό :950 pro sumsung m. 2

Γραφικά :Msi gtx 1080 Ti

Και ένα καφενείο γεροντοπαλικαρα των 800gb, 1000gb κτλ για να θυμούνται τα τραγούδια μου και τις ταινίες μου. 6 (πολύ) σκληρή για να (πεθάνουν) κρασαρουν. 

Α! Και ένα 1200 cooler master παλιάς κοπής με 25 πλοκάμια να βγαίνουν για να σου κάνουν την ζωή στο κουτάκι σου δύσκολη. 

Ολα καλά λοιπόν και ωραία δεν είχα σκοπό να αλλάξω κάτι εκτός από μπριζα. Βασικά δεν άλλαξα απλά έβγαλα το πολυμπριζο και το ξαναεβαλα(για να καθαρίσω τριγύρω) 

Μετά από αυτήν την αλλαγή το κομπιούτερ άνοιξε κανονικά όπως τα τελευταία 4 χρόνια άλλωστε μου έβγαλε μια μπλε οθόνη έκλεισε και δεν ξανάνοιξε ποτέ. Δηλαδή άνοιγε είχε ρεύμα κίνηση φως παντού αλλά δεν ποσταρε.το τι δοκίμασα δεν χρειάζεται να το αναλύσω και πολύ. Φυσικά τα έβγαλα όλα από πάνω άφησα μόνο τον m2 και μια μνήμη την οποία εννοείτε την πήγα βόλτα παντού(σε όλα τα slots) και με clear cmos ενδιάμεσα σε κάθε στάση έκανα τα ίδια και με την άλλη φλασαρα το bios 25 φορές (λέω αλήθεια) από το πρώτο για αυτή την μητρική με το τελευταίο. (σε όσους φανεί περίεργο σε κάποιες μητρικές υποστηρίζεται το flash bios με στικακι χωρίς να ανοίξεις τον υπολογιστή καθόλου). Άλλαξα διατροφή, άλλαξα ομάδα, θρησκεία, ο υπολογιστής τα ίδια κολλημένος και χωρίς ποστ στο q-code 18(pre-memory system agent initialization is started). Τι σημαίνει αυτό; 

Γειά σας, χαίρεται.. Και αντίο. 

Κάποιος μου είπε φταίει η κοπέλα σου. Την άλλαξα. Μην το κάνετε δεν έχει καμία σχέση. 

ΤΟ ΛΟΙΠΌΝ; 

Τα παίρνω εις το γλυκό μικρό και καραφλό κρανίο μου βγάζω μητρική, επεξεργαστή, μνήμες και σκληρό και πάω και παίρνω καινούργια (η αφορμή για αναβάθμιση που(δεν) έψαχνα!!) 

Τα βάζω πάνω στο ίδιο κουτί με το ίδιο τροφοδοτικό στην... Ίδια μπριζα πατάω το κουμπί και................ 

Άνοιξε!!! Και δουλεύει αρμονικά το νέο μου συστήματακι. (είναι UFO στο bench 😎

*Ευχαριστώ όσους διαβάσατε την ιστορία από επάνω αλλά το πραγματικό πρόβλημα ακολουθεί από κάτω*

Αφου λοιπόν επέστρεψα στην κανονικότατα φρόντισα να τα ξαναβρώ με την κοπέλα μου την ομάδα μου και την θρησκεία μου. 

Ολα καλά αλλά δεν τα βρήκα με εμένα. Τι να είχε συμβεί στο σύστημα μου τι να ευθυνόταν;; 

Μετά λοιπόν από την διαισθητική μου διάγνωση αποφάσισα ότι φταίει η μητρική. Ναι! το αποφάσισα εγώ ο έμπειρος τεχνικός που έχω πολύ καλή φήμη στην περιοχή μου και έχω φτιάξει και λύσει πολλα πρόβλημα άλλων. 

Έτσι με την σιγουριά της εμπειρίας μου και τους πολέμους που έχω δώσει και έχω νικήσει αγόρασα μια μητρική από ένα αξιολάτρευτο μέλος της κοινότητας μας ο οποίος μου παρέδωσε μια μητρική σε λίγο καλύτερη κατάσταση από ότι αν την αγόραζα καινούργια από κατάστημα. Και με εγγύηση μάλιστα. 

Τέλεια λοιπόν παίρνω την σιγουριά μου και τα υπόλοιπα κομμάτια από τον παλιό μου υπολογιστή(επεξεργαστή, μνήμες, m2 σκληρό) και βάζοντας τα σε ένα ωραίο lian li κουτάκι με ένα τροφοδοτικό παλιό δικό μου που δούλευε κανονικά σε άλλο πισι και αγοράζοντας μόνο μια ψυκτρα για το cpu είμαι έτοιμος να πατήσω το κουμπί στον δεύτερο υπολογιστή που μόλις θα έφτιαχνα για να το έχει η κοπέλα το παιδί κτλ. 

Στρίβω λοιπόν το τσιγαράκι μου, αράζω στην καρέκλα μου σταυρωνω τα πόδια και πατάω το κουμπί της εκκίνησης... Και μαντέψτε... 

Ξεκινάει κανονικά λαμπάκια φωτάκια σκατ@κια και ακούγεται και το μαγικό κλασσικό κοφτό μπιπ που είχα χρόνια να ακούσω διότι δεν είχα στον υπολογιστή μου. 

Ολα ωραία έρχεται το Gigabyte στη οθόνη μου πατάω το f1 και μπαίνω στα bios. 

Κοιτάω την οθόνη με τον επεξεργαστή μου 8700k τις δύο μνήμες 16gb σύνολο και το m2. Όλα ρολόι.. 

Ξεκινάω λοιπόν και μου πλέκω το εγκώμιο:το ήξερα, το αισθάνθηκα, μπαμ έκανε κτλ καθώς κοιτάω το bios του υπολογιστή μου έτοιμος για restart και format.... 

Μην έχοντας και μη θέλοντας ούτως ή άλλως να αλλάξω κάτι πατάω load optimized defaults και save and exit. 

ΚΑΙ εδώ κάπου είναι που ψάχνεις για σαμάνο να σου δώσει παραισθησιογονα μανιτάρια και να βρεις τι γίνεται σε άλλες διαστάσεις ή σε άλλες ζωές ή ακόμα και στον δίαυλο επικοινωνίας του υπολογιστή σου γνωστό ως fsb. Γιατί όχι και lsd μετά την παρακάτω πρόταση. 

Δεν ξανάνοιξε ποτέ.(τα πάντα δουλεύουν δεν ποσταρει. Τα error leds λένε vga error χωρίς να έχω vga πάνω)

(ναι ναι φυσικά και δοκίμασα τα πάντα. Χιαστή, ανάποδα, αντιδιαστολικα και αντιδιαμετρικα)

Ε.. Μια συγκίνησην την νιώθω. 

Επεξ/σία από orpheas7
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λόγω σεντονιού και ύφους περιγραφής θα ξενυχτήσω στο θρεντ να βρούμε λύση μπρο μου.

ακόμα και σε άτομα που έχουν κάνει την τεχνολογία επάγγελμα όντως θα συμβούν και τέτοιες διαγαλαξιακές μαύρες τρύπες του ανεξήγητου.

μια πρώτη συμβουλή είναι ότι λόγω σιγουριάς οτι τα κάνουμε όλα by the book θα μας ξεφύγει το απλό.

και εννοώντας απλό εννοώ οτι οκ....συνθήκες δωματίου δε σημαίνει απαραίτητα και συνθήκες εργαστηρίου. ένας στατικός ηλεκτρισμός λόγω πατώματος, καλωδιώσεων που βαρεθήκαμε να μαζέψουμε και να τακτοποιήσουμε, ή ακόμα και μια βιδούλα που έπεσε πίσω από τη μητρική κάπου στο σασί του κουτιού ή του τροφοδοτικού και ακουμπάει κάπου που δε πρέπει.

δεύτερη συμβουλή ποτέ μην είσαι σίγουρος για την ανθεκτικότητα ορισμένων parts μετά από χρόνια χρήσης. Ναι ξαφνικά μπορεί να δυσλειτουργήσουν και να εμφανίζουν τυχαία, ακανόνιστα προβλήματα χωρίς pattern για να προχωρήσει το troubleshooting.

τι θέλω να πω....μην αποκλείεις κάποιο στράβωμα του 8700K ή/και των μνημών ή του τροφοδοτικού σου.

προφανώς δε ξέρω αν το έκανες αλλά κάνεις το γραφείο αεροδρόμιο μεγαλύτερο του Βενιζέλου και κάνεις τις βασικότερες των δοκιμών πάνω εκεί φορώντας και αντιστατικό βραχιολάκι και δοκιμάζοντας για αρχή μόνο cpu/mb/1ram/psu ΕΚΤΟΣ κουτιού χύμα πάνω στην επιφάνεια.

ανέβασε και καμιά φώτο της υπάρχουσας κατάστασης μην σου ξέφυγε κάτι και το δούμε.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Δημοσ.

Η πρόταση η δική μου είναι βάλε την παλιά την μητρική και θα δουλέψει , κάποια σε μάτιαξε χρειάζεσαι ξεμάτιασμα αλλά το load optimized defaults τι το ήθελες; ......σίγουρα oc το είχες.

Δημοσ.

Έβαλα λίγο τσιπουρακι σε αποστειρωμενο ποτήρι και άναψα το τσιγαράκι από κερί για να αποφύγω την στατικοτητα από το τσακμακι μου καθώς διάβαζα την απάντηση σου. Σε ευχαριστώ και θέλω να σε ενημερώσω επίσης κάτι που ίσως έπρεπε να γράψω και στο άρθρο ότι ναι φυσικά έκανα δοκιμή στο Ελευθέριος Βενιζέλος και για να είμαι ακριβής την έκανα στο πολύ μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ισπανίας (γραφείο περίπου 60 x 70 ελεύθερης επιφάνειας) και είναι κάτι που ναι το έχω κάνει πολλάκις(οχι με τον βουλευτικό τρόπο). Σημαντικό ρίσκο για να μεγαλώσει το μπιφτέκι στο κεφάλι μου πηρα(που θα έπρεπε  από την αρχή να γίνει αλλά δεν είχα spare parts) όταν δοκίμασα την καινούργια μου μνήμη από το καινούργιο μου μηχάνημα στον υπολογιστή που για τον οποίο μιλάμε αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ο μονοδικος τρόπος να πάρω κάτι διαφορετικό και αυτό είναι  ήχος είναι να το ξεκινήσω χωρίς μνήμες όπου και κάνει error μπιπ.

Οι νευροδιαβιβαστες μου με εγκαταλειπουν. Θα απομονωθω στις σκοτεινές μου σκέψεις παρέα με το απόσταγμα μου και θα μείνω μακριά από την οθόνη για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Ειθε η δύναμη να είναι μαζί μας. 

(εύχομαι να προβλήματα του κόσμου να είναι τέτοια και μόνο τέτοια) 

Δημοσ.

Πάρε το χρόνο σου και μη το πιείς όλο το τσίπουρο γείτονα. Αν είναι καλό να το μοιραστούμε κοιτώντας τα parts με 4 μάτια αντί για 2. :P 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, alldaynews είπε

Αν είναι χωρίς γλυκάνισο πάρα πολλά

Και καμια ελιά για μεζέ

• Like 2
Δημοσ.

Όταν το απροσδιόριστο - αναπάντεχο - ανεξήγητο πρόβλημα γίνεται έμπνευση για κείμενο με ποιητική διάθεση... 😀 Να ξεκινούσες με το τροφοδοτικό? Δοκίμασες το παλιό / νέο mobo με άλλο τροφοδοτικό? Είναι από τα εξαρτήματα που μπορούν να δουλεύουν πολλά χρόνια αλλά καταπονούνται πολύ και δεν παθαίνουν πάντα ξαφνικά. Θα σκοτώσουν την ψυχολογία σου ή κάποιο εξάρτημα. Έχω περάσει τέτοιο στόρι, δεν πήρα διαζύγιο - μου ήρθε φθηνότερα ένα ωραίο Seasonic και συνέσφερα με το παλιό CoolerMaster (που δούλευε μια σωστά - μια όχι) στην ανακύκλωση συσκευών.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Η ζημια εγινε τη στιγμη που εβγαλες εβαλες πριζα. Αυτα γινονται μονο με switch power-off τροφοδοτικου.

Μαζί σου αλλά στο δεύτερο σετακι έγινε με άλλο τροφοδοτικό και χωρίς να αλλάξω πρίζα.. 

12 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Όταν το απροσδιόριστο - αναπάντεχο - ανεξήγητο πρόβλημα γίνεται έμπνευση για κείμενο με ποιητική διάθεση... 😀 Να ξεκινούσες με το τροφοδοτικό? Δοκίμασες το παλιό / νέο mobo με άλλο τροφοδοτικό? Είναι από τα εξαρτήματα που μπορούν να δουλεύουν πολλά χρόνια αλλά καταπονούνται πολύ και δεν παθαίνουν πάντα ξαφνικά. Θα σκοτώσουν την ψυχολογία σου ή κάποιο εξάρτημα. Έχω περάσει τέτοιο στόρι, δεν πήρα διαζύγιο - μου ήρθε φθηνότερα ένα ωραίο Seasonic και συνέσφερα με το παλιό CoolerMaster (που δούλευε μια σωστά - μια όχι) στην ανακύκλωση συσκευών.

Ναι φίλε δοκίμασα με άλλο τροφοδοτικό το παλιό και το νέο mobo.επισης το τροφοδοτικό στο οποίο έγινε η νουβέλα είναι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα στο νέο σετακι και δουλεύει κανονικά.. 

Δημοσ.
Στις 12/11/2022 στις 10:34 ΜΜ, orpheas7 είπε

Δεν ξανάνοιξε ποτέ.(τα πάντα δουλεύουν δεν ποσταρει. Τα error leds λένε vga error χωρίς να έχω vga πάνω)

Μια συμβουλη, δεν χρειαζεται ολο αυτο το ποστ για να πεις οτι τελικα δεν ανοιγει το pc. Να γραφετε ξεκαθαρα για να παιρνετε και πιο ευκολα βοηθεια, τα υπολοιπα, στο "μπλα μπλα".

Αρα το pc τελικα παλι δεν ανοιγει μετα το load optimized απο bios?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μια συμβουλη, δεν χρειαζεται ολο αυτο το ποστ για να πεις οτι τελικα δεν ανοιγει το pc. Να γραφετε ξεκαθαρα για να παιρνετε και πιο ευκολα βοηθεια, τα υπολοιπα, στο "μπλα μπλα".

Αρα το pc τελικα παλι δεν ανοιγει μετα το load optimized απο bios?

Συγνώμη δεν μπόρεσα να συγκρατισω την καλλιτεχνική μου φλέβα.εγω να σου κάνω μια ερώτηση; με ρωτάς αν το πισι ΠΑΛΙ δεν ανοίγει με το load optimazed defaults;μα εάν δεν άνοιγε πριν το load optimized πως θα εκανα load optimized ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, orpheas7 είπε

Συγνώμη δεν μπόρεσα να συγκρατισω την καλλιτεχνική μου φλέβα.εγω να σου κάνω μια ερώτηση; με ρωτάς αν το πισι ΠΑΛΙ δεν ανοίγει με το load optimazed defaults;μα εάν δεν άνοιγε πριν το load optimized πως θα εκανα load optimized ;

Ειπα μετα το load optimized. Γραφεις οτι παλι δεν ποσταρει. Αρα? 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ειπα μετα το load optimized. Γραφεις οτι παλι δεν ποσταρει. Αρα? 

Που το γράφω; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...