SabotazNic Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/11/2022 στις 1:22 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Το λάστιχο έχει χαλάσει ............σπάσε το παρμπριζ .Γιατί; Αλλαξε το λαστιχο. Χθες το άλλαξα. Λοιπόν, επειδή έμπαινε καιρό νερό, έχει σκουριάσει εκεί η περιοχή. Καθάρισε όσο μπορούσε (ώστε να πιάσει και η κόλλα), αλλά είπε ότι σε 2-3 χρόνια ίδια διαδικασία (σπάσιμο, βγάλσιμο, νέο παρμπρίζ και κόλλα). Επειδή χθες έγινε η δουλειά βράδυ, δεν παρατήρησα αυτό το ελάχιστο κενό στο λάστιχο, που δεν το έχει κοντά στις 2 ταινίες που έβαλε. Θα έχει θέμα? Λογικά από κάτω είναι η κόλλα, αλλά λέω μήπως έπρεπε να εφάπτεται πιο καλά. Στην ασφαλιστική είπα ότι δεν κατάλαβα πότε το έσπασα, πάρα μόνο ότι κάποια στιγμή άνοιξε το ράγισμα. Από μόνη της έβαλε ότι έσπασε Χ ημερομηνία και έγινε αντιληπτό σε ψ δρόμο. Έβγαλε φώτο και τέλος. Bonus: το τζάμι που ήρθε είναι με σκίαση στο πάνω μέρος Spoiler Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2022 από SabotazNic 1
spooker Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Στις 13/11/2022 στις 11:34 ΠΜ, RcManiac είπε Όσες φορές χρειάστηκε να αλλάξω τζάμι γιατί ράγισε απλώς το πήγα σε συνεργείο και ο πήρα έτοιμο. Το μαγαζί ασχολήθηκε με την ασφαλιστική, τη παραγγελία τζαμιού και την τοποθέτηση, δεν χρειάστηκε ούτε ευρώ, τα πήραν απευθείας από την ασφαλιστική. Αν έχεις σοβαρή ασφαλιστική να τους πεις ότι θες γνήσιο τζάμι γιατί βάζουν ότι βρουν και μερικές φορές κάνει αντανακλάσεις. οπωσδήποτε να επιμείνεις για γνήσιο τζάμι. Θα σου πουν ένα εκατομμύριο μπούρδες πως αυτό που βάζουν είναι ακριβώς ίδιο κτλ. Θα ζητήσεις να μπει το εργοστασιακό που θα γράφει το όνομα της εταιρίας. δες
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, spooker είπε οπωσδήποτε να επιμείνεις για γνήσιο τζάμι. Θα σου πουν ένα εκατομμύριο μπούρδες πως αυτό που βάζουν είναι ακριβώς ίδιο κτλ. Θα ζητήσεις να μπει το εργοστασιακό που θα γράφει το όνομα της εταιρίας. Μην γράφεις ότι να ναι, το τι υποχρέωση έχει ή δεν έχει η ασφαλιστική προκύπτει από τους όρους των καλύψεων που έχει πληρώσει ο ασφαλισμένος, και όχι από το τι νομίζεις εσύ προσωπικά. Η δική μου ασφαλιστική (Hellas Direct) καλύπτει πλήρως τη ζημιά μόνο στην περίπτωση που η επισκευή γίνει στα συνεργεία που συνεργάζεται με μη γνήσια ανταλλακτικά, αν θέλω γνήσια τότε θα πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου 25% συμμετοχή. Αντιγράφω απόσπασμα από τους όρους της θραύσης κρυστάλλων της Hellas Direct: "4. Θραύση Κρυστάλλων Καλύπτουμε τη θραύση που θα προκληθεί στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σου από οποιαδήποτε εξωτερική αιτία. Συγκεκριμένα, θα επισκευάσουμε ή θα αντικαταστήσουμε τα δύο παρμπρίζ, τα περιμετρικά κρύσταλλα των παραθύρων καθώς επίσης και την εργοστασιακή γυάλινη ηλιοροφή. Αν η επισκευή ή αντικατάσταση των κρυστάλλων γίνει στους συνεργάτες μας (Carglass, Glassdrive, Filis, Glassfit και συνεργαζόμενα συνεργεία που αναλαμβάνουν επισκευές τζαμιών), με δικά τους προϊόντα, αναλαμβάνουμε το κόστος, με όριο κάλυψης αυτό που αναφέρεται στο συμβόλαιό σου. Το όριο αυτό αφορά στο σύνολο των ζημιών θραύσης κρυστάλλων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια μίας ασφαλιστικής περιόδου. Αν επιλέξεις να γίνει η αντικατάσταση ή επισκευή σε συνεργάτες μας αλλά με γνήσια ανταλλακτικά της αντιπροσωπείας, τότε θα καλύψουμε το κόστος, αλλά θα αφαιρεθεί η σχετική απαλλαγή, που είναι το 25% του κόστους των ανταλλακτικών. Η ίδια απαλλαγή ισχύει και αν διαλέξεις μη συνεργαζόμενο συνεργείο. Εξαιρούνται και αποκλείονται από την κάλυψη Θραύσης Κρυστάλλων οι παρακάτω περιπτώσεις: • ζημιά κατά την πραγματοποίηση επισκευαστικών εργασιών στο αυτοκίνητο ή κατά την εξαγωγή και επανατοποθέτησή τους, • ζημιά καθρεπτών, φανών και δεικτών πορείας (φώτα και φλας), • ζημιά σε οποιοδήποτε παράθυρο, ανεμοθώρακα ή οροφή αυτοκινήτου, που δεν είναι κατασκευασμένα από κρύσταλλο αλλά από συνθετικό υλικό, • ζημιά σε κρύσταλλα αυτοκινήτων ανοιχτού τύπου (cabrio) τα οποία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με την οροφή, κατά τρόπο ώστε να είναι αδύνατη η αντικατάστασή τους, χωρίς την αντικατάσταση και της οροφής, • ζημιά σε περίπτωση ολικής καταστροφής (οικονομικά ασύμφορη επισκευή ή τεχνικά επισφαλής) του ασφαλισμένου αυτοκινήτου, • ζημιά σε μεμβράνες, αισθητήρες και μηχανισμούς παραθύρων και • ζημιά ή έξοδα μετατόπισης ή επανεγκατάστασης πλαισίων."
spooker Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Η anytime με κάλυψε πλήρως με γνήσιο τζάμι στη Carglass. Υπάρχει ειδική διαδικασία για αυτό. Δεν γίνεται να χαλάει κάτι στο αυτοκίνητο και η ασφαλιστική να βάζει imitation χωρίς υπογραφή του πελάτη. Οπότε ασε με να ξέρω καλύτερα.
Joshua21 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, spooker είπε Η anytime με κάλυψε πλήρως με γνήσιο τζάμι στη Carglass. Υπάρχει ειδική διαδικασία για αυτό. Δεν γίνεται να χαλάει κάτι στο αυτοκίνητο και η ασφαλιστική να βάζει imitation χωρίς υπογραφή του πελάτη. Οπότε ασε με να ξέρω καλύτερα. Για την Anytime ίσως και να ξέρεις καλύτερα, αλλά όπως σου έδειξα και παραπάνω δεν έχουν όλες οι ασφαλιστικές τους ίδιους όρους.
definitio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Εγώ έχω ασφάλιση ANYTIME και το αυτοκίνητο έχει OE-Pilkington υαλοπίνακα, απο προηγούμενη αντικατάσταση από τον πρώτο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Χαλίκι στην Ε.Ο. έκανε τη προηγούμενη βδομάδα μια μικρή ρωγμή στο παρπρίζ και μου είπαν από CarGlass-CityGlass ότι επισκευάζεται...αλλά πάνω στη συζήτηση μού είπαν ότι αν δεν επισκευαζόταν, δεν θα μπορούσε να μπει Γνήσιο, γιατί το τρέχον είναι ΟΕΜ. Ρώτησα και στην ANYTIME και μου είπαν το ίδιο: το Γνήσιο αποτελεί επιλογή μόνο αν το τρέχον είναι Γνήσιο...αλλιώς ΟΕΜ, ακόμη κι αν χρηματικά καλύπτεται το Γνήσιο. Δεν υπάρχει επιλογή με δική μου συμμετοχή και τοποθέτηση Γνήσιου ή κάτι ανάλογο.
Nabuko Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, definitio είπε δεν θα μπορούσε να μπει Γνήσιο, γιατί το τρέχον είναι ΟΕΜ. 4 ώρες πριν, definitio είπε αλλιώς ΟΕΜ, ακόμη κι αν χρηματικά καλύπτεται το Γνήσιο. OEM είναι το ίδιο με το γνήσιο γιατί το φτιάχνει ο ίδιος κατασκευαστής.
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Η διαφορά του γνήσιου (genuine) και του OEM είναι ότι το τελευταίο δεν φέρει το λογότυπο του κατασκευαστή του οχήματος. Κατά τα άλλα δεν έχουν καμία διαφορά, εκτός βέβαια στην τιμή.
definitio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Nabuko said: OEM είναι το ίδιο με το γνήσιο γιατί το φτιάχνει ο ίδιος κατασκευαστής. 9 minutes ago, Joshua21 said: Η διαφορά του γνήσιου (genuine) και του OEM είναι ότι το τελευταίο δεν φέρει το λογότυπο του κατασκευαστή του οχήματος. Κατά τα άλλα δεν έχουν καμία διαφορά, εκτός βέβαια στην τιμή. Οχι, υπάρχει διαφορά - Γνήσιου: Με το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, τις προδιαγραφές και την διαλογή (ανεκτές ατέλειες ώστε να μπει το σήμα) - O.E. : Από τον κατασκευαστή του Γνήσιου, χωρίς το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας (μπορεί να έχει διαφορά στο ποσοστό ατελειών) - O.E.M. : μπορεί να είναι οποιουδήποτε κατασκευαστή βάσει προδιαγραφών του ανταλλακτικού Για παράδειγμα - Το Γνησιο εργοστασιακό ψυγείο νερού μπορεί να είναι Mahle-Behr με το σήμα της Alfa - Το ΟΕ είναι το ανταλλακτικό της Mahle-Behr, Χωρίς σήμα Αυτοκινητοβιομηχανίας. - To OEM μπορεί να είναι Valeo, Delphi, Nissens, Denso κοκ. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από definitio 2 1
Nabuko Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, definitio είπε O.E.M. : μπορεί να είναι οποιουδήποτε κατασκευαστή βάσει προδιαγραφών του ανταλλακτικού Οκ, ότι πεις, μη σου χαλάσω το χατήρι OEM (Original Equipment Manufacturer)
spooker Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 4 hours ago, definitio said: Εγώ έχω ασφάλιση ANYTIME και το αυτοκίνητο έχει OE-Pilkington υαλοπίνακα, απο προηγούμενη αντικατάσταση από τον πρώτο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Χαλίκι στην Ε.Ο. έκανε τη προηγούμενη βδομάδα μια μικρή ρωγμή στο παρπρίζ και μου είπαν από CarGlass-CityGlass ότι επισκευάζεται...αλλά πάνω στη συζήτηση μού είπαν ότι αν δεν επισκευαζόταν, δεν θα μπορούσε να μπει Γνήσιο, γιατί το τρέχον είναι ΟΕΜ. Ρώτησα και στην ANYTIME και μου είπαν το ίδιο: το Γνήσιο αποτελεί επιλογή μόνο αν το τρέχον είναι Γνήσιο...αλλιώς ΟΕΜ, ακόμη κι αν χρηματικά καλύπτεται το Γνήσιο. Δεν υπάρχει επιλογή με δική μου συμμετοχή και τοποθέτηση Γνήσιου ή κάτι ανάλογο. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά επιμένω να μπαίνει πάνω το original. Όταν είναι να βάλεις original και έχεις πάνω το imitation μια χαρά σου λέει η ασφαλιστική α αυτό είναι imitation δεν μπορώ να βάλω original, αλλά όταν έχεις original κάνει τα πάντα για να σου βάλει το imitation.
definitio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 2 minutes ago, Nabuko said: Οκ, ότι πεις, μη σου χαλάσω το χατήρι OEM (Original Equipment Manufacturer) Συγχαρητήρια, ξέρεις google κι λίγα αγγλικά... Για τα ανταλλακτικά σε κάθε μοντέλο - Η εταιρεία επιλέγει έναν κατασκευαστή να φτιάχνει αυτά που θα μπουν εργοστασιακά, με το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας: > το Γνήσιο/Genuine ανταλλακτικό - Ο αρχικός κατασκευαστής του Γνήσιου, πουλάει το ανταλλακτικό κ χωρίς το σήμα της Αυτοκινητοβιομηχανίας: > Ο.Ε. - Πολλοί κατασκευαστές ανταλλακτικών μπορεί να διαθέσουν συμβατό ανταλλακτικό βάσει κάποιων προδιαγραφών: > O.E.M. Διάλεξε όποια πραγματικότητα θέλεις, δεν επηρεάζει εμένα...μόνο τί ανταλλακτικά βάζεις σε δικά σου οχήματα. 2
Nabuko Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, definitio είπε Συγχαρητήρια, ξέρεις google κι λίγα αγγλικά... Ευχαριστώ
definitio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, spooker said: Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά επιμένω να μπαίνει πάνω το original. Όταν είναι να βάλεις original και έχεις πάνω το imitation μια χαρά σου λέει η ασφαλιστική α αυτό είναι imitation δεν μπορώ να βάλω original, αλλά όταν έχεις original κάνει τα πάντα για να σου βάλει το imitation. Είναι από 2ο χέρι το αυτοκίνητο...αν ήταν στο χέρι μου, θα είχε μπει Γνήσιο. Βέβαια το αυτοκίνητο τώρα έχει κλείσει αισίως τα 24 χρόνια, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι "απομειώνει" την αξία του οχήματος... Πάντως σε μια συζήτηση σε φόρουμ της Alfa που αφορούσε ακριβώς την αντικατάσταση γνήσιου παρπρίζ, αν και από CarGlass έσπρωχναν τα δικά τους, η ασφαλιστική τελικά δέχθηκε να βάλει γνήσιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι κι αν είχε μπει OEM δεν θα επηρέαζε μελλοντική επιλογή παρπριζ... Από τα λόγια στη πράξη μπορεί να υπάρχει διαφορά...η ασφαλιστική ήταν η NP νομίζω. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από definitio
spooker Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 1 minute ago, definitio said: η σε φόρουμ της Alfa που αφορούσε ακριβώς την αντικατάσταση γνήσιου παρπρίζ, αν και από CarGlass έσπρωχναν τα δικά τους, η ασφαλιστική τελικά δέχθηκε να βάλει γνήσιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι κι αν είχε μπει OEM δεν θα επηρέαζε μελλοντική επιλογή παρπριζ... Ναι είσαι σίγουρος !!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα