iphotographer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Δοκιμάζω πιλοτικά ένα κομμάτι της σελίδας μου, αλλά έχει μια περίεργη εξέλιξη και δεν ξέρω πως να το ελέγξω. 1) Έχω ένα πελατολόγιο και αν ένας πελάτης μου, μου ζητάει μια προσφορά, φτιάχνω ένα pdf και το έχω στην καρτέλα του. Πχ. στο χώρο μου ανεβαίνει ένα pdf-32425443.pdf και στην βάση δεδομένων είναι δηλωμένο, στο πελάτη το συγκεκριμένο filename. Αν δηλαδή ο πελάτης τρέξει το url site.gr/files/pdf-32425443.pdf του ανοίγει το αρχείο. Εννοείται στο φάκελο έχω βάλει ένα κενό index.html για να μην φαίνονται στο root τα υπόλοιπα. 2) Για να ελέγχω όμως αν κάποιος είδε την προσφορά του, έχω φτιάξει ένα controller πχ myoffer($quote) που ενδιάμεσα μου στέλνει ένα email οτί ο πελάτης είδε την προσφορά, εισάγει μία εγγραφή σε έναν πίνακα στατιστικών οτί ο τάδε πελάτης είδε την προσφορά και μετά κάνει redirect στο αρχείο. Οπότε με λίγα λόγια ο πελάτης πατάει ένα url του στυλ site.gr/myoffer/pdf-32425443.pdf -> Μου στέλνει email οτι την άνοιξε -> Καταχωρεί την κίνηση στη βάση -> Κάνει redirect στο κανονικό αρχείο site.gr/files/pdf-32425443.pdf Όλα δουλεύουν άψογα. Τεσταρισμένα. Το περίεργο πρόβλημα όμως είναι οτί όταν στέλνω την προσφορά στο πελάτη, μου έρχονται καμια 10αριά email με διαφορά το πολύ ένα λεπτό και μετά μπορεί να έρθει κάποιο μετά από 6 ώρες και μετά άλλο μετά από 15 ώρες που μου λέει οτι προβλήθηκε η προσφορά. Έχω ψάξει σε δέκα σημεία μήπως έχω πέσει σε καμιά λούπα αλλά όχι. Από την άλλη για να αποκλείσω οτι ο πελάτης έκανε απανωτά κλικ στο σύνδεσμο, έκανα τεστ και στον εαυτό μου. Το ίδιο ακριβώς. Έβαλα στα μηνύματα που μου έρχονται και ένα agent() και βλέπω οτί τα πρώτα έρχονται από ίδιες ip και browser ενώ τα μετά από 4-5 ώρες από άλλες ip που είναι αμερική. Στην όλη φάση μπορεί να έχει τσιμπηθεί το url από καμιά μηχανή αναζήτησης? Σκέφτομαι να βάλω και κανα pin πριν την προβολή, αλλά θέλω να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται για το πελάτη? Τι πιστέυετε??? Υπάρχει κάποια καλύτερη λύση να σερβίρω το pdf?
filip123go Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Τα urls που δεν θέλεις να μπαίνουν σε search engine, τα έχεις βάλει στο robots.txt?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Γιατι απλα δεν στελνεις εναν κωδικο στο enail του πελατη σου; ή και το ιδιο το pdf με email αφου το επιβεβαιωσεις οτι ισχυει.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Εχεις προβλεψει τι θα γίνει αν ο πελάτης δει την προσφορά πχ 100 φορές 1
iphotographer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, filip123go είπε Τα urls που δεν θέλεις να μπαίνουν σε search engine, τα έχεις βάλει στο robots.txt? Όχι. Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα ε? Θα προσπαθήσω να το κάνω τώρα... 42 λεπτά πριν, kremidi είπε Γιατι απλα δεν στελνεις εναν κωδικο στο enail του πελατη σου; ή και το ιδιο το pdf με email αφου το επιβεβαιωσεις οτι ισχυει. Δεν θα έχω το report τότε, πότε το διάβασε και αν το διάβασε. Θα μπορούσα με wetransfer να το στέλνω αλλά δεν μου φαίνεται και επαγγελματίκή λύση (δεν εννοώ σαν υπηρεσία, εννοώ σαν αποστολή προσφοράς). 29 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εχεις προβλεψει τι θα γίνει αν ο πελάτης δει την προσφορά πχ 100 φορές Εννοείς οτι θα λαμβάνω πολλά emails?Προς το παρόν είναι σε φάση test και έχω ανοιχτές τις ειδοποιήσεις προς εμένα. Αν δουλεύει ρολόι, μετά θα του βάλω μια συνθήκη που αν την έχει ανοίξει μια φορά, να μην μου ξαναστέλνει ειδοποίηση αν την ανοίξει. Googlaρα λίγο πως θα το κάνω γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Τώρα το robot.txt μου είναι έτσι: User-agent: * Allow: / Καταρχήν πρέπει να μπλοκάρω και το φυσικό path και και το url που τρέχει το controller ε? Δηλαδή φαντάζομαι και τα 2 site.gr/files/ site.gr/myoffer/ Πως το συντάσω? Βάζω μόνο το path μετά το url και μετά το allow? Δηλαδή παρακάτω είναι σωστό? User-agent: * Allow: / Disallow: /files/ Disallow: /myoffer/ EDIT: Μάλλον έτσι δουλεύει. Έβαλα σε ένα tester τα url πριν τροποποιήσω το robots.txt και έβγαζε allowed, ενώ τώρα στα url αυτά βγάζει disallowed Υ.Γ. Προλαβαίνουν τόσο γρήγορα και σκανάρουν οι μηχανές αναζήτησης? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από iphotographer
παπι Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Για ποιο λογο εχεις τις προσφορες σε pdf αρχεια; Γιατι πολυ απλα δεν βαζεις εναν controller/view να στα βγαζει on the fly απο τη βαση;
node7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μια λύση είναι να αποθηκεύεις τα έγγραφα αυτά εκτός documentroot του εξυπηρετητή. Θα γλυτώσεις έτσι από crawlers και άλλα bots. Το ότι έχεις κενό αρχείο index.html δεν παρέχει ουσιαστική προστασία. Και είτε φτιάχνεις δυναμικά url με μικρή διάρκεια για το έγγραφο, δες εδώ για url μιας χρήσης, είτε, αν δίνεις τη δυνατότητα στους πελάτες να συνδέονται στην εφαρμογή σου, να εμφανίζεται το url μόνο αν έχουν συνδεθεί. 1
soteras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Ο πελατης μπορει να δει την προσφορα και μετα να την προωθηση στο υπολοιπο τμημα που αν ειναι 20 ατομα μιλαμε για 20 κλικ.
PC_MAGAS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποιο θα μπορούν να βλέπουν το PDF? Πελάτες ένας πελάτης έχει 1 μοναδικό url ή όχι; Ξέρεις αν ένας mail client κάνει pre-fetch η όχι? Για να κόψεις bot traffic γιατί δεν δοκιμάζεις στο /myoffer/pdf-32425443.pdf: Να βάλεις capcha Να κάνεις ένα session cookie; Εφόσον το κάνεις μετά πας στο redirect και εμφανίζεις το pdf μόνο αν έχει το cookie ειδάλλως 404/ Ακόμα το pdf γιατί δεν το δοκιμάζεις να γίνετε offer σαν attatchment αντί για το εμφανίζει in browser; Το 1 time url seems μια καλή λύση δλδ 1 token που γίνετε expire. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από PC_MAGAS
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Λίγο άσχετο με την ερώτησή σου, αλλά είναι δυνατόν κάποιος να μπορέσει να μαντέψει τα urls των προσφορών; Δηλαδή αν εγώ μπω στο site σου και δοκιμάζω τυχαία ονόματα στα pdf, θα βλέπω τις προσφορές των διαφόρων πελατών σου; Σχετικά με το πρόβλημά σου, θες να μας βάλεις τον κώδικα του controller μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε πιο στοχευμένα;
iphotographer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Τελικα ακολουθησα την συμβουλη σας και μεχρι στιγμης αντι για pdf το εφτιαξα σε ενα panel που την σερβιρω δυναμικα και μπορει να την εχοντας τα καταλληλα credentials. Επειδη ομως θα ηθελα την προσφορα να την βλεπει ο πελατης πιο αμεσα, μου αρεσε η ιδεα του one time url, οποτε θα στραφω εκει και οταν παταει καποιος δευτερη φορα το url να του εμφανιζεται η login page με καποιο μηνυματακι
xrhstosiak Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 κατι παρομοιο το ειχα κανει παλια με owncloud/nextcloud server αποστολη μετα link (generated ) + password + expire οτι πχ το λινκ ληγει σε 5 μερες και απο τα log εβλεπα αν το πηρε και μετα delete 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα