Προς το περιεχόμενο

FTX: «Μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές» απέσυραν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω. Πρώτη φορά ξανασυμβαίνει. Εδώ ο άλλος "πέθανε" για να τα αρπάξει.

image.jpeg.ae695221b933259a63b9bc1bccf6a5be.jpeg

Και Bonus το δούλεμα από τον CEO της Troll Academy.

image.png.3827aa3fd4fa774b9bc0387d9349774e.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dream21 είπε

Να ετοιμαζομαστε για το επομενο κανονι που οπως ακουγετε απο τα τιτιβισματα θα ειναι η ΝΕΧΟ

Για τη ΝΕΧΟ δεν ξέρω, μια BlockFi έστειλε μήνυμα πως "παγώνει" τις αναλήψεις.

https://finance.yahoo.com/news/blockfi-halts-withdrawals-cites-lack-022759306.html

Επεξ/σία από Doubt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κατέρρευσαν οι αλβανικές τράπεζες στο σκάνδαλο των πυραμίδων (επι Σαλί Μπερίσα) και έγινε η γνωστή εξέγερση το 1997, πολλοί νόμισαν ότι έχασαν όλα τα λεφτά τους για πάντα. Παρότι υπήρξε bank run και capital controls, μακροπρόθεσμα οι καταθέτες δεν έχασαν ούτε μια δεκάρα από τις αποταμιεύσεις τους  (όλα αυτά μου τα έχουν αναφέρει 1-2 αξιόπιστα ακόμα από Αλβανία). Όταν έχεις βάλει τα λεφτά σου σε ένα ιδιωτικό προϊόν, το οποίο μάλιστα το έχει βάλει το μάτι όλο το διεθνές τραπεζικό σύστημα, είναι θέμα χρόνου πότε θα καταρρεύσει. Εδώ κατέρρευσαν τραπεζικά προϊόντα όπως τα subprime και υπήρξε κάποιο μαξιλάρι σωτηρίας. Κάτι το οποίο ξεκίνησε από μερικά λεπτά του € και έφτασε να κοστίζει 60.000€, αντιλαμβάνεσαι τη φύση του; Όσοι ήταν γνώστες ρευστοποίησαν νωρίς και το τελευταίο διάστημα έκαναν απλά trading. Οι αφελείς σκέφτονταν για "μακροπρόθεσμες επενδύσεις". Εδώ είμαστε στο τσακ να ξεκινήσει ο Γ ΠΠ από μια μλκια, και κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για ασφάλεια στα crypto. Αλλα δεν φταίνε αυτοί... μια ζωή στο πάτο της τροφικής αλυσίδας θα βρίσκονται τα θύματα. Αυτοί που ξεφόρτωναν και έγραφαν τις "αναλύσεις" τους στα διάφορα μέσα του χώρου τόσο καιρό να δούμε τι θα βγουν να λένε τώρα. Στηρίξτε τη ζήτηση;

Επεξ/σία από Tasos

Γενικά προς όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με κρυπτονομισματα... στην "έρευνα" που κάνετε δώστε ίδιο βάρος στο "νομίσματα" (δηλ τι είναι νόμισμα, από τι επηρεάζεται, που το χρησιμοποιούμε κλπ) και όχι μόνο στο "κρυπτο" (αλγορίθμους και πορτοφόλια). Έτσι θα αποφύγετε την παγίδα της ημιμαθειας στην οποία όλοι κατά καιρούς πέφτουμε. Επίσης τροφή για σκέψη, όταν γράφεται πχ "χάθηκαν κρυπτο αξίας 1 δις", γιατί κανείς δεν ρωτάει "1 δις τι; Ρούβλια; Μπιτκοιν; Λεφτά μονοπολης;" Με κάποιο τρόπο η "αξία " είναι δεδομένο σε τι αποτιμάται.

ΥΓ Επίσης ένα μπράβο και στους crypto traders του schrodinger, που θέλουν να διώξουν την τυραννία της κεντρικής οικονομικής εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα "οι αρχές" να κυνηγήσουν τους απατεώνες που τρώνε τα λεφτά του κόσμου 

• Like 1

Το οτι καποιοι θα νικησουν το συστημα ειναι κατι που ξεπερναει κατα πολυ την λογικη σκεψη.

<<Οτι βρισκεις κατι στον δρομο σου καποιος το αφησε εκει επειδη θελει να το βρεις...>>

Ανωνυμος

• Like 1

9 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Όχι κάποιοι προσπαθούν να σου μάθουν την διαφορά αλλά τους αγνοείς γιατί για εσένα όλα ειναι μπιτκόιν και δεν σε ενδιαφέρει παραπάνω και απλά θες να θάψεις τα μπιτκόινια. 

η FTX ειναι ιδιωτική και κεντροποιημένη επιχείρηση πιο συγκεκριμένα ανταλλακτήριο, κανένας δεν σε υποχρέωσε να ανοίξεις λογαριασμό στο μαγαζάκι τους και να εμπιστευτείς τα χρήματα σου σε αυτούς.

Δεν αποτελεί προϋπόθεση να έχεις crypto το να έχεις λογαριασμό εκει (με δικό τους πορτοφόλι όχι δικό σου φυσικά όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα) 

Ούτε αποτελεί προϋπόθεση να έχεις λογαριασμό σε οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτήριο ειναι προσωπική σου επιλογή το να εμπιστευτείς την οποιαδήποτε εταιρία και σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό ή αναγκαίο.

Αναγκαίο μόνο ειναι να έχεις το δικό σου πορτοφόλι που το ελέγχεις μόνο εσύ και τα άτομα στα οποία έχεις δώσει το κλείδί για το πορτοφόλι. Δεν χρειάζεσαι ούτε FTX ούτε binance  (όχι ότι τις εξισώνω! ) ούτε τιποτα 

Αμερικανική κρίση παραγώγων του 2011 αμερικανική κρίση ακινήτων 2008 ελληνική κρίση ισπανική κρίση κτλ κτλ όλα αυτά ήταν λίγο πολύ του τύπου   "τράπεζες χρεοκόπησαν επειδή βάλανε τα λεφτά στις τσέπες των τραπεζιτών  σε υψηλού κινδύνου επενδύσεις και τα "χάσανε" και το κράτος δανείζεται (και άρα ο λαός πληρώνει με φόρους φτώχεια για χρόνια κτλ) για να ξεπληρώσει τα !@#!@σιάτικά των τραπεζών, με άλλα λόγια για να ξαναμπούν λεφτά στις τσέπες των τραπεζιτών και λεφτά δανείζεται απο τους ίδιους τους τραπεζίτες.. ειναι αστείο πραγματικά :P  "

Ναι δεν ειναι πολύ συχνό μόνο 3 φορές την τελευταία δεκαετία αλλά ειναι πολύ ισχυρά και ακόμη τα νιώθουμε στο πετσί μας...

τώρα γενικά κλοπές εκατομμυρίων απο απάτες μόνο στις ΗΠΑ 

image.png.26ef48716a87d36bd97168076e68a6f7.png

Κρίνοντας απο τα αποτελέσματα λέω περίπου 1 κάθε 2 μήνες.... 

Η FTX ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο δεν ήταν κάποιο μαγαζάκι της γειτονιάς.

Το bitcoin το χρησιμοποιώ σαν παραδειγμα γιατί θα ήταν άδικο να χρησιμοποιήσω αλλά όπως το Solana. Χρησιμοποιώ το κραταιό κρυπτονομισμα για να είμαι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος. Αν ήθελα να κράξω απλά θα έβαζα κρυπτο που έχασαν το 99% της αξίας σε μια μέρα.

Επισης αυτοί που μου προσπαθούν να εξηγούν δεν είπαν ποτέ ότι το τάδε κρυπτο θα ανεβεί για τον α ή β λόγο. Αντίθετα κάποιοι έλεγαν ότι δεν επηρεάζεται από τον πληθωρισμό και άλλες τέτοιες μπούρδες. Στα κρυπτο κανείς προβλέψεις βάσει τι πιστεύεις θα κάνουν οι άλλοι και σε φήμες που οδηγούν σε αγορά τους. Στις πραγματικές επενδύσεις υπάρχει και αυτό αλλά υπάρχουν και αντικειμενικά στοιχεία γιατί μια αγορά θα ανεβεί.

Τέλος, αγνόησες την παρακάτω φράση για να μου πεις ότι γίνονται και άλλου άπατες.

Αναφορά σε κείμενο

Και δεν είναι μόνο τα κρυπτο που γίνεται λάθος . Έχουμε ζήσει αρκετά σε αυτή την χώρα ώστε να πάρουμε μαθήματα.

Φυσικά και γίνονται και αν θες να στις πω τις φούσκες που φάγαν τις αποταμιεύσεις των αφελών. Το στενάχωρο είναι ότι απλά δεχόμαστε ως φυσιολογικό το ότι δεν πήγαν φυλακή όλοι αυτοί.

• Like 1

Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι κρίμα, γιατί καταστράφηκε πολύς κόσμος από τα κρυπτονομίσματα. Δεν λέω ότι δεν κέρδισε και πολύς κόσμος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως αυτοί που έχασαν είναι σε πολύ μεγάλο αριθμό που σηκώνει την λέξη κρίμα. Όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο άσχημο μελλοντικά παγκοσμίως.

Από την μια λέω, γαμώτο δεν ασχολήθηκα να γίνω πλούσιος (αυτά πριν κάνα 2 χρόνια), από την άλλη λέω σκέψου να είχα ασχοληθεί και να πάθαινα τέτοια καταστροφή. Τελικά μόνο οι γνώστες βγήκαν κερδισμένοι. :(

11 λεπτά πριν, georgiosmag είπε

Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι κρίμα, γιατί καταστράφηκε πολύς κόσμος από τα κρυπτονομίσματα. Δεν λέω ότι δεν κέρδισε και πολύς κόσμος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως αυτοί που έχασαν είναι σε πολύ μεγάλο αριθμό που σηκώνει την λέξη κρίμα. Όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο άσχημο μελλοντικά παγκοσμίως.

Από την μια λέω, γαμώτο δεν ασχολήθηκα να γίνω πλούσιος (αυτά πριν κάνα 2 χρόνια), από την άλλη λέω σκέψου να είχα ασχοληθεί και να πάθαινα τέτοια καταστροφή. Τελικά μόνο οι γνώστες βγήκαν κερδισμένοι. :(

Κανενας δεν μοιραζει λεφτα.

Τα λεφτα που φαινομενικα κερδιζει καποιος ειναι αυτα που χανει καποιος αλλος μεχρι να ερθει και η δικη του σειρα.

• Like 2
  • Thanks 1

Που είναι όλοι εκείνοι οι φωστήρες που μας εκραζαν όταν γράφαμε εδώ μέσα ότι τα κρύπτο είναι απάτη και θα χάσουν τα λεφτά τους;

Αληθεια φταινε τα κρυπτο επειδη καποιος αποφασισε να τζογαρει με ξενα λεφτα και τα εχασε?Διαβασε κανεις το θεμα ή απαντατε ετσι στη τυχη?Μιλαμε για σοβαρα προτζεκτ και οχι shitcoins και scamcoins.

Μια χαρα εδω ειμαστε οσοι πιστευουμε στα κρυπτο προσωπικα θα συνεχιζω να ειμαι εδω και οταν ερθει το επομενο bull run εσεις μην εξαφανιστειτε ή μαλλον μην αρχισετε παλι να λετε φουσκα ειναι και θα σκασει και θα παει στο μηδεν μεχρι στιγμης το btc εχει πεθανει 465 φορες και ειναι ακομη εδω. https://99bitcoins.com/bitcoin-obituaries/

Μαλιστα ειναι σχετικα κοντα σε τιμη απο το προηγουμενο bull run peak που ητανε κοντα στα 19-20k.Στο προηγουμενο bear market η πιο χαμηλη τιμη που ειδαμε ητανε τον δεκεμβριο του 2018 και επαιζε στα 3300$ και η πιο χαμηλη τιμη που εχουμε δει σε αυτο το bear market ειναι 15680$..Εγω αυτο που βλεπω ειναι μετα απο μια μεγαλη αυξηση στην τιμη βλεπουμε την διορθωση.Τελος δεν θα κατσω να εξηγησω γιατι και πως αυξανετε η τιμη του οποιος θελει να μαθει το ιντερνετ εχει ολες τις πληροφοριες.Θα πω μονο αυτο η τιμη για να εξορυχθει πλεον ενα btc και εννοω το ρευμα που καταναλωνεται κυμαινεται τελευταια φορα που το εψαξα στα 14000$.

Αποψη μου δεν θα ξαναδουμε btc σε 4ψηφιο αριθμο αν γινει κατι τετοιο πραγματικα θα πουλησω μεχρι και τα σωβρακα μου για να παρω περισσοτερα σατοσι.

Τελος ξαναλεω μην μπερδευετε τα κρυπτο με την αποτυχια-απατεωνια-κλεψια-λαμογια του ανθρωπινου παραγοντα.Αν ειναι ετσι καθε φορα που εκαναν κατι αντιστοιχο οι τραπεζες τωρα κανονικα θα επρεπε να διαβαζουμε για αυτες μονο στα βιβλια ιστοριας.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ίδια και πολύ χειρότερα έγιναν το 1999 στο Χρηματιστήριο και μάλιστα με προτροπή του ιδίου του τότε πρωθυπουργού να επενδύσει ο Ελληνικός λαός, αλλά ξέρετε τι έγινε μετά; Τίποτα! Ούτε το Χρηματιστήριο έκλεισε ούτε κανένας πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος πήγε φυλακή. Όλα καλά, πουλήστε τα crypto σας στο απόλυτο limit down να τα πάρουν οι τράπεζες και άλλες φάλαινες από τα δικά σας χέρια και ξανά αγοράστε τα 10 και 20 φορές πιο ακριβά έτσι για να είστε σίγουροι ότι δεν θα τα χάσετε όταν πλέον θα έχουν μπει κανόνες.

ΥΓ 1: από όσο έψαξα, κάτω από τα 19.000 δεν αξίζει να κάνει κανείς btc mining, τώρα αν κάνω λάθος και δεν είναι 19.000 άλλα 17.000 πάω πάσο, δεν είμαι ειδήμων 

ΥΓ 2: no risk, no money....πηγαίνετε να βάλετε τα λεφτά σας στην τράπεζα να πάρετε επιτόκιο μια κουλούρα(-12% λόγω πληθωρισμού)....εγώ πάντως θα αγόραζα τώρα σε τιμές black friday, φυσικά όχι FTX μην τρελαθούμε κιόλας αλλά τώρα είναι η ώρα

Επεξ/σία από cpavlidi
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, xubuntu είπε

Το "αποκεντρωμένο" συνεπαγεται δεν υπαρχουν αρχές να βρεις το δίκιο σου.

Όχι οτι στις διακρατικές κομπίνες βρίσκεις το δίκιο σου.. αλλα τουλάχιστον ελπιζεις οτι κάποιος θα σε βοηθήσει...

Εγώ το λεω απο πέρσυ: Το 2023, το αγαπημένο μου είδος βιντεο στο youtube θα ειναι το #mycryptotragedy ..

Νομίζεται βρε ηλίθια 20χρονα οτι βρήκατε τροπο να βγάλετε λεφτα ;

ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ οι 70χρονοι...

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα τους ξεβρακώσουν οι 70χρονοί, γιατί οι 20χρονοί ούτε βρακί δεν έχουν.

Είναι ότι τους πουλάνε φρούδες ελπίδες ότι υπάρχουν δυνατότητες για εξέλιξη σε ένα στημένο παιχνίδι (βάζουν και λίγους σημαιοφόρους σε κάθε εγχείρημα είτε λέγεται crypto, είτε youtubers, είτε professional gaming και λένε αφού αυτός το έκανε και εγώ).

Το ανησυχητικό είναι ότι προσπαθούν νέοι /μεγάλοι να πολεμήσουν το σύστημα εκ των έσω, αντί να υπάρξει ρήξη με αυτό. Η ρήξη καλώς η κακώς, διαχρονικά, δεν μπορεί να γίνει πίσω από ένα PC (κάνοντας mining εν προκειμένω).

Όπως είχα αναφέρει σε παλιότερο post, οι ίδιοι που θέλουν να πολεμήσουν τις κακές (ομολογουμένως) Τράπεζες, με τα crypto,  είναι οι ίδιοι που ονειρεύονται να οικονομήσουν για να πάρουν Lambo. Άντε βρες την άκρη .......

Επεξ/σία από panospeter
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοίτα ποιος μιλάει  , καλά θα δούμε και τον Μασκ τι θα κάνει , ξεφορτώνει ότι μπορεί , μετοχες της Τεσλα , υπαλληλους  , σε λίγο θα παρακαλάει να βρεί αγοραστές για το  twitter

Επεξ/σία από ethereum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...