Προς το περιεχόμενο

FTX: «Μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές» απέσυραν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό είναι αλήθεια και μάλλον θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για φούστα αφού αυτή που θα κερδίσουν πολύ χρήμα θα είναι απειροελάχιστο μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και θα τους δείτε 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Ακούμε συνέχεια για μυθώδη ποσά που κλάπηκαν και επιμένουν κάποιοι να υποστηρίζουν.

Όχι κάποιοι προσπαθούν να σου μάθουν την διαφορά αλλά τους αγνοείς γιατί για εσένα όλα ειναι μπιτκόιν και δεν σε ενδιαφέρει παραπάνω και απλά θες να θάψεις τα μπιτκόινια. 

η FTX ειναι ιδιωτική και κεντροποιημένη επιχείρηση πιο συγκεκριμένα ανταλλακτήριο, κανένας δεν σε υποχρέωσε να ανοίξεις λογαριασμό στο μαγαζάκι τους και να εμπιστευτείς τα χρήματα σου σε αυτούς.

Δεν αποτελεί προϋπόθεση να έχεις crypto το να έχεις λογαριασμό εκει (με δικό τους πορτοφόλι όχι δικό σου φυσικά όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα) 

Ούτε αποτελεί προϋπόθεση να έχεις λογαριασμό σε οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτήριο ειναι προσωπική σου επιλογή το να εμπιστευτείς την οποιαδήποτε εταιρία και σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό ή αναγκαίο.

Αναγκαίο μόνο ειναι να έχεις το δικό σου πορτοφόλι που το ελέγχεις μόνο εσύ και τα άτομα στα οποία έχεις δώσει το κλείδί για το πορτοφόλι. Δεν χρειάζεσαι ούτε FTX ούτε binance  (όχι ότι τις εξισώνω! ) ούτε τιποτα 

3 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Αλήθεια τώρα ποσό συχνά γίνεται ανάλογη κλοπή σε τράπεζες και δεν συλαμβανετε ο καταχραστής;

Αμερικανική κρίση παραγώγων του 2011 αμερικανική κρίση ακινήτων 2008 ελληνική κρίση ισπανική κρίση κτλ κτλ όλα αυτά ήταν λίγο πολύ του τύπου   "τράπεζες χρεοκόπησαν επειδή βάλανε τα λεφτά στις τσέπες των τραπεζιτών  σε υψηλού κινδύνου επενδύσεις και τα "χάσανε" και το κράτος δανείζεται (και άρα ο λαός πληρώνει με φόρους φτώχεια για χρόνια κτλ) για να ξεπληρώσει τα !@#!@σιάτικά των τραπεζών, με άλλα λόγια για να ξαναμπούν λεφτά στις τσέπες των τραπεζιτών και λεφτά δανείζεται απο τους ίδιους τους τραπεζίτες.. ειναι αστείο πραγματικά :P  "

Ναι δεν ειναι πολύ συχνό μόνο 3 φορές την τελευταία δεκαετία αλλά ειναι πολύ ισχυρά και ακόμη τα νιώθουμε στο πετσί μας...

τώρα γενικά κλοπές εκατομμυρίων απο απάτες μόνο στις ΗΠΑ 

image.png.26ef48716a87d36bd97168076e68a6f7.png

Κρίνοντας απο τα αποτελέσματα λέω περίπου 1 κάθε 2 μήνες.... 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 4
  • Thanks 1

14 hours ago, Dr_Pepper said:

Δεν καταρρέει κανένα οικοδόμημα τα ανταλλακτήρια/αγορές είναι άσχετα με το οικοδόμημα ή την ιδεολογία των κρυπτονομισμάτων απλά εμπεριέχονται στο ευρύτερο οικοσύστημα.. Είναι ιδιωτικές  και  κεντροποιημένες πρωτοβουλίες. 

Μια αντιστοιχία με τα FIAT θα ήταν πχ η κατάρρευσή μιας ασφαλιστικής εταιρίας ή κραχ μιας μετοχής στο χρηματιστήριο γιατί το αφεντικό πωλούσε μαύρα ή φοροδιέφευγε ή πωλούσε ναρκωτικά κτλ.. 

Ο τύπος στην φωτογραφία απλά άνοιξε μαγαζί και σαν τον Μητροπάνο έλεγε "τόσα δίνω πόσα θες;" και σου άλλαζε τα ευρώ ή τα Χ κρύπτο σε Υ κρύπτο και είχες λογαριασμό στο μαγαζάκι του όπως έχεις πχ κάρτα όταν πας στον οπαπ να παίξεις στοίχημα και αποθηκεύεις εκει τα κέρδη κτλ |

Και μπατάρει αυτουνού το μαγαζί τώρα δεν έχει να κάνει με καμία αδυναμία στον αλγόριθμο των κρυπτονομισμάτων η στην ασφάλεια και ανωνυμία τους, το που πας και "παίζεις" τα λεφτά σου για να επενδύσεις ρισκάρεις κτλ ειναι καθαρά δική σου ευθύνη όπως και τον ποιον εμπιστεύεσαι να κρατάει τα λεφτά σου όταν το κάνεις αυτό!

Δεν σε υποχρέωσε κανένα κρυπτονόμισα να ανοίξεις λογιαριασμό στην FTX 

Εδώ έχεις εν μέρει λάθος.... Πολύ απλά γιατί ενώ εγώ (εσύ ή ο άλλος) ΔΕΝ ΕΧΩ λογαριασμό στην FTX,  τις μαλακίες των άλλων τις πληρώνουν ΟΛΑ τα κρυπτος (άρα κι εγώ ο κάτοχος) και όλες οι υπηρεσίες που σχετίζονται μ'αυτά λόγω του bad reputation που φορτώνεται σε ένα σύστημα που ψάχνει να καθιερωθεί - και μάλιστα σαν λύση των αδυναμιών των κλασσικών νομισμάτων...  Στην αντιστοιχία με την φιατ ασφαλιστική εταιρία που είπες, δεν θίγονται οι άλλες ασφαλιστικές - εδώ λόγω συγκυρίας τις παίρνει η μπάλα όλες... Αν χρεωκοπήσει η βρετανική αγορά, κάποιες αγορές θα πέσουν και κάποιες θα ανεβούν - εδώ δεν είδα κάποια κρυπτονομίσματα ή υπηρεσίες να βγήκαν οφελημένες απο την χρεωκοπία της FTX... όλα πήραν την κατηφόρα...

14 hours ago, icenex said:

...Ουτε χακαριστηκε το chain του btc,eth,bnb,ada, ουτε καν το meme coin doge και συζηταμε αν τα κρυπτο αποτυχαν η οχι επειδη υπαρχουν απατεωνες στο χωρο?Πειτε μου εναν χωρο που δεν υπαρχουν απατεωνες και λαμογια....

Να σου πω έναν χώρο... Στα κρύπτος. Η τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν μέχρι πέρισυ οι διδάσκαλοι του ιερατείου...

Αν δεν αγοράζεις άμεσα - μόνος σου απο το σπίτι σου ή απο το κινητό σου, χρειάζεσαι τις υπηρεσίες για να κάνεις συναλλαγές, μετατροπές, να έχεις λογαριασμό κλπ... Αν είναι να παρακαλάς να γίνουν οι συναλλαγές σου πριν βαρέσουν κανόνι ή κάποιο λαμόγιο τ'αρπάξει και τρέχει, τότε δεν κάνουμε τίποτα έτσι...

14 hours ago, Doubt said:

Κάτι μου λέει πως είναι inside job, luna style. Τώρα ποιος τα "παντελόνιασε" μπορεί να μην το μάθουμε και ποτέ.

Αν είναι inside job, είναι χειρότερο για τα κρυπτος απο το να ήταν outside job... Aπο το inside δεν μπορείς να προστατευθείς... Σαν να σε δέρνει ο σωματοφύλακάς σου ένα πράγμα...

• Like 5

3 ώρες πριν, Eloy είπε

ολύ απλά γιατί ενώ εγώ (εσύ ή ο άλλος) ΔΕΝ ΕΧΩ λογαριασμό στην FTX,  τις μαλακίες των άλλων τις πληρώνουν ΟΛΑ τα κρυπτος (άρα κι εγώ ο κάτοχος) και όλες οι υπηρεσίες που σχετίζονται μ'αυτά λόγω του bad reputation που φορτώνεται σε ένα σύστημα που ψάχνει να καθιερωθεί - και μάλιστα σαν λύση των αδυναμιών των κλασσικών νομισμάτων...  Στην αντιστοιχία με την φιατ ασφαλιστική εταιρία που είπες, δεν θίγονται οι άλλες ασφαλιστικές - εδώ λόγω συγκυρίας τις παίρνει η μπάλα όλες... Αν χρεωκοπήσει η βρετανική αγορά, κάποιες αγορές θα πέσουν και κάποιες θα ανεβούν - εδώ δεν είδα κάποια κρυπτονομίσματα ή υπηρεσίες να βγήκαν οφελημένες απο την χρεωκοπία της FTX... όλα πήραν την κατηφόρα...

Φυσικά και θα επηρεάζει την αγορά η κατάρρευσή μιας ασφαλιστικής... Έτσι ειναι η αγορά τα κακά νέα δημιουργούν άγχος και το άγχος κάνει τους ανθρώπους να πουλάνε και αυτό ρίχνει τις τιμές. 

Όλα έχουν πάρει την κατηφόρα δεν ειναι μόνο τα κρύπτο ζούμε σε περίεργους καιρούς κάποιοι μιλάνε για ww3..... 

Αλλά όσο αφορά το συγκεκριμένο νεο με την FTX δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη κίνηση προς τα κάτω (αν και όπως είπα θα ήταν αναμενόμενο) το αντίθετο μάλιστα βλέπω μια (μικρή βέβαια) πορεία προς τα πάνω τουλάχιστον στα "βασικά" crypto . 

Ευτυχως εγινε ολο αυτο και φανερωθηκε η αληθινη φυση του συστήματος. Γιατι μας ειχε ζαλισει ο καθε πικραμενος με την επανασταση των crypto.Σαν το '99 που ολοι οι τσομπανηδες γυρναγαν με την μωβ εφημεριδα στη μασχαλη. Κατι σαν τον λουστρο του Ροκφέλερ για οσους ξερουν. Προσωπικα εχασα λιγα λεφτα, τα περισσότερα τα απεσυρα περσι.Επαιζα απτο

'17 για ευχαριστηση και μονο. Το προβλημα που πιστευω αναδεικνυεται απολα αυτα ειναι οτι ειδικα οι ψηφιακες γενιες εχουν ποτιστει με την ιδεα οτι μπορει να βγαλουν λεφτα χωρις να δουλεψουν.Αυτο απλα ειναι ψεμα και αν καποιοι το κανουν ειναι λιγοι.Αν θελετε να εχετε λεφτα,μην τζογαρετε αλλα ουτε να δουλευεται 12ωρα.Μειωστε τις αναγκες σας. Πλουσιος ειναι αυτος που μπορει να ζησει με λιγα. Αυτα τα ειπαν ανθρωποι πιο εξυπνοι απο μας.. 

• Like 12
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "αποκεντρωμένο" συνεπαγεται δεν υπαρχουν αρχές να βρεις το δίκιο σου.

Όχι οτι στις διακρατικές κομπίνες βρίσκεις το δίκιο σου.. αλλα τουλάχιστον ελπιζεις οτι κάποιος θα σε βοηθήσει...

Εγώ το λεω απο πέρσυ: Το 2023, το αγαπημένο μου είδος βιντεο στο youtube θα ειναι το #mycryptotragedy ..

Νομίζεται βρε ηλίθια 20χρονα οτι βρήκατε τροπο να βγάλετε λεφτα ;

ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ οι 70χρονοι...

Επεξ/σία από xubuntu

8 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Τουλάχιστον στις τράπεζες υπάρχει έστω και ένα αναιμικό regulation, στα crypto ο καθένας στήνει το Ponzi scheme του και μετά βαράει ένα bankruptcy. Προς το παρόν τουλάχιστον. Άντε να δούμε τι δεδικασμένο θα προκύψει από όλες αυτές τις υποθέσεις που έκατσαν φέτος...

Regulation υπάρχει όσο πηγαίνουν όλα καλά. όταν κάτι στραβώσει κάνεις δεν ξέρει κανέναν. Και ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα. 

• Like 1

11 ώρες πριν, filip123go είπε

Μια χαρά την έκαναν τη δουλειά τους τα crypto. Αυτοί που "έπρεπε" να βγάλουν λεφτά, έβγαλαν. 

Πολύ κρίμα πάντως γιατί σαν τεχνολογία ειχε (έχει) πολύ μεγάλο potential...

Γιατί ακριβώς είχε μεγάλο potential? Μπορείς να μας εξηγήσεις?

Είναι βέβαιο ότι η FTX είναι ΚΈΝΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ερωτώ ; Ήρεμα ρωτώ.... Υποψιάζομαι κάποια απάτη εδώ. Χμ δε με γελά το ένστικτο μου, ποτέ!

Πολύ μου αρέσει που κάποιοι εδώ στην Ελλάδα ασχολήθηκαν με bitcoin. Φάγαμε την π@π@ρα με το χρηματιστήρια εδώ κ μυαλό δεν βάλαμε. Τζόγος που τελείωσε το bitcoin

• Like 1

Εδω  οι υπαλληλοι της FTX xρεώνουν 100.000 δολάρια σε πελάτες τους για να περάσουν το KYC ως πολίτες στις Μπαχάμες μιας και η εδρα της FTX ειναι στις Μπαχ'αμες, για να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους εκμεταλλευόμενοι ένα παράθυρο του νόμου τι να λεμε τωρα... Ολα αυτα δεν ειναι τυχαια απλα το πανε απο εδω το πανε απο εκει και τσουπ θα ερθει η ρυθμιση

Να ετοιμαζομαστε για το επομενο κανονι που οπως ακουγετε απο τα τιτιβισματα θα ειναι η ΝΕΧΟ

ο κρυψας του κρυψαντος......φέρτε μου χρήματα να κρύψω...και μετά  που να κρυφτούμε ......

και αν αυτό συμβεί τυχαία η  με πρόθεση και σε άλλες εταιρειες τι θα γίνει ????

32 λεπτά πριν, antonisff είπε

Γιατί ακριβώς είχε μεγάλο potential? Μπορείς να μας εξηγήσεις?

Spoiler

Εδώ απαντήσει ήδη πιο πάνω σε αυτή την ερώτηση.

1 ώρα πριν, xubuntu είπε

Το "αποκεντρωμένο" συνεπαγεται δεν υπαρχουν αρχές να βρεις το δίκιο σου.

Όχι οτι στις διακρατικές κομπίνες βρίσκεις το δίκιο σου.. αλλα τουλάχιστον ελπιζεις οτι κάποιος θα σε βοηθήσει...

Εγώ το λεω απο πέρσυ: Το 2023, το αγαπημένο μου είδος βιντεο στο youtube θα ειναι το #mycryptotragedy ..

Νομίζεται βρε ηλίθια 20χρονα οτι βρήκατε τροπο να βγάλετε λεφτα ;

ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ οι 70χρονοι...

Καλά, άραξε λίγο. Τους είδαμε και  τους 70χρονους που έκαναν ακριβώς το ίδιο στο χρηματιστήριο, όπου εκεί ήταν 100 φορές χειρότερα γιατί δεν έπαιξε ο 20χρονος το χαρτζιλίκι του, αλλά (ο τότε) 45χρονος την περιουσία και τους κόπους μιας ζωής.

Η υπόσχεση του να γίνεις πλούσιος μέσα σε ένα βράδυ, πάντα θα βρίσκει οπαδους.

• Like 1

Το BTC δεν είναι μετοχή, δεν έχει αξία, είναι (υποτίθεται) νόμισμα και έχει ιστοτομία. Παρόλα αυτά μετά από τόσα χρόνια κυκλοφορίας και κανείς σχεδόν δεν δέχεται να το εισπράξει ως αντάλλαγμα για αυτό που πουλά.

Από το 2009 που κυκλοφορεί το BTC και στην Ελλάδα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε 20 εταιρείες όλες κι όλες. Τα αντίστοιχα στον υπόλοιπο κόσμο. 

Αν π.χ. αύριο έρθει κάποιος και μου ζητήσει προσφορά για μια υπηρεσία θα του δώσω τιμή σε €. Όχι σε ΒTC. Αν όταν τελειώσω θέλει να με πληρώσει σε BTC (πέρα από το φορολογικό κομμάτι) θα του ζητήσω +50% τουλάχιστον κι αν δεχθώ, καθώς είναι τόσο ευμετάβλητο που δεν θέλω να επηρεάζει την εργασία μου. Το πήρα, το πούλησα και γεια σας. 

Αυτά δεν βλέπω να απασχολούν πολλούς που εμπλέκονται στα BTC, ένα ''νόμισμα'' που όλοι θέλουν να βγάλουν κέρδος από αυτό αλλά κανείς δεν θέλει να εισπράξει ως αντάλλαγμα για αυτά που πουλάει.

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που έχουν τοποθετηθεί πολύ χαμηλά και σήμερα να πουλήσουν πάλι με κέρδος θα βγουν. Το χαλί δεν το έχουν τραβήξει ακόμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...