m1d4k0s Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας υπάρχει κάποιο δωρεάν εργαλείο για network monitoring / packet sniffer ? Θέλω να ξέρω το bandwidth που καταναλώνει ο καθε host στο δικτυο. Βρίσκω κάποια στο google (όπως wireshark) απλως θελω να μου προτείνει κάποιος, κάτι που έχει δουλέψει Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Βρίσκεσαι σε εταιρικό περιβάλλον; Έχεις κάποιον σέρβερ στο δίκτυο; Έχεις δικό σου υπολογιστή που να τον χρησιμοποιείς σαν router π.χ. pfsense, opnsense, routeros, cisco; Έχεις κάποιο managment switch ή firewall απ΄ όπου περνάνε όλοι οι clients; Αν όχι, πως θα μπορέσεις να "δεις" τι κάνουν οι άλλοι clients στο δίκτυο; Μόνο ότι σου προσφέρει το router. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για το setup σου. btw, το wireshark θέλει γνώσεις για να το χρησιμοποιήσεις και το packet sniffing δεν νομίζω να είναι για την δουλειά που θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m1d4k0s Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Ρουτερ παροχου, υπαρχει σερβερ στο δικτυο και καπου στα 50 πισι. Ειναι εταιρικο δικτυο αλλα τωρα το στηνουμε. Firewall δεν υπαρχει αν και στο μελλον επεται να στηθει pfsense Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Αν βάλεις pfsense, το οποίο είναι ολοκληρωμένο router, θα μπορείς να διαχειριστείς το badwidth στο δίκτυο. Το έχω κι εγώ στο γραφείο και μοιράζει σε 30-40 clients περίπου και προσπάθησα να εμβαθύνω αλλά χάθηκα κάπου και το άφησα στα βασικά. Δεν έχω χρόνο και κουράγιο για διάβασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα