Προς το περιεχόμενο

Τελη με τον μηνα - Ψηφιακη αρση ακινησιας

Tommygre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, 

Ειχα δηλωσει ψηφιακη ακινησια για το 2022 για το αυτοκίνητο της συζυγου μιας και ειχε εταιρικο για τη σεζον. Το ειχα δηλωσει σε ακινησια στις 28/2 μιας και ειχε παρει παραταση οπως και το 21.

Προσπαθω να κανω ψηφιακη αρση και να πληρωσω τα τελη για τους δυο μηνες που εμειναν, αλλα στο ειδοποιητηριο μου εμφανιζει για ολο το ετος, δηλαδη 300€.

Δεν ισχυει με τον μηνα η πληρωμη τελων? 

Δεν βλεπω καπου επιλογη για να πληρωσω για τους μηνες που θελω, μονο για ολοκληρο το ετος μου βγαζει καθως και για τα ασφάλιστρα. 

Να το αγνοησω και να κανω καταθεση μονο τους δυο μηνες η δεν ισχυει "με τον μηνα" ;

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι περίεργο γιατί κανονικά αυτόματα σου εμφανίζει τα τέλη κυκλοφορίας των υπολειπόμενων μηνών του έτους όταν είσαι σε ψηφιακή ακινησία. 
Τα τέλη του 2023 δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα. 
στειλε μήνυμα μέσω του support του myaade.

2 λεπτά πριν, geodimis είπε

Είναι περίεργο γιατί κανονικά αυτόματα σου εμφανίζει τα τέλη κυκλοφορίας των υπολειπόμενων μηνών του έτους όταν είσαι σε ψηφιακή ακινησία. 
Τα τέλη του 2023 δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα. 
στειλε μήνυμα μέσω του support του myaade.

Παντα εμφανιζει 2 επιλογες. Υπολοιποι μηνες και ολοκληρο ετος. Επειδη για πωληση ζηταει ολο το ετος. Μηπως ανεβαζουν του 2023 και τα μπλεξανε? Θα δοκιμαζα παλι σε κανα δυο μερες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Tommygre είπε

Καλησπέρα σας, 

Ειχα δηλωσει ψηφιακη ακινησια για το 2022 για το αυτοκίνητο της συζυγου μιας και ειχε εταιρικο για τη σεζον. Το ειχα δηλωσει σε ακινησια στις 28/2 μιας και ειχε παρει παραταση οπως και το 21.

Προσπαθω να κανω ψηφιακη αρση και να πληρωσω τα τελη για τους δυο μηνες που εμειναν, αλλα στο ειδοποιητηριο μου εμφανιζει για ολο το ετος, δηλαδη 300€.

Δεν βλεπω καπου επιλογη για να πληρωσω για τους μηνες που θελω, μονο για ολοκληρο το ετος μου βγαζει καθως και για τα ασφάλιστρα. 

Να το αγνοησω και να κανω καταθεση μονο τους δυο μηνες η δεν ισχυει "με τον μηνα" ;

Ευχαριστώ 

Η άρση ακινησίας με τμηματική πληρωμή τελών προϋποθέτει το όχημα να μην έχει κυκλοφορήσει ξανά μέσα στο έτος, στη δική σου περίπτωση έχει κυκλοφορήσει ξανά (01/01/22 - 28/02/22) και για αυτό τα τέλη στα βγάζει ολόκληρα.

Αν το αγνοήσεις και κάνεις κατάθεση μόνο τους 2 μήνες (ΑΝ σε αφήσει το σύστημα να το κάνεις) τότε θα χρεωθείς κανονικά με το πρόστιμο που είναι ίσο με την αξία των ετήσιων τελών, δλδ με λίγα λόγια θα χρωστάς άλλους 22 μήνες. Και υπόψιν δεν πρόκειται να τα γλιτώσεις, πλέον τα τέλη κυκλοφορίας πριν περάσει 5ετία που παραγράφονται τα βεβαιώνουν και πάνε στην εφορία.

Επεξ/σία από Joshua21

Σε ευχαριστώ για την απαντηση, 

Ομως απο την στιγμη που ειχε βγει ι φεκ για την παραταση της πληρωμης καθως και για την ψηφιακη ακινησια ωστε να μην πληρωσουμε τα τελη του 22, για ποιον λογο να μου ζηταει ολοκληρου του ετους; 

Σε περιπτωση που δεν το κυκλοφορησω αρα και δεν θα πληρωσω τα τελη, θα με ακολουθουν και για το 23, η εφοσον δηλωσα ακινησια εντος παρατασης, παραγραφονται τα 300 του 22;

1 ώρα πριν, Tommygre είπε

Σε ευχαριστώ για την απαντηση, 

Ομως απο την στιγμη που ειχε βγει ι φεκ για την παραταση της πληρωμης καθως και για την ψηφιακη ακινησια ωστε να μην πληρωσουμε τα τελη του 22, για ποιον λογο να μου ζηταει ολοκληρου του ετους; 

Σε περιπτωση που δεν το κυκλοφορησω αρα και δεν θα πληρωσω τα τελη, θα με ακολουθουν και για το 23, η εφοσον δηλωσα ακινησια εντος παρατασης, παραγραφονται τα 300 του 22;

Στον εξήγησα τον λόγο, επειδή το σύστημα βλέπει πως έχει ξανακυκλοφορήσει μέσα στο έτος, το "δώρο" των 2 μηνών τελών κυκλοφορίας (Ιανουάριο + Φεβρουάριο) δεν συνδυάζεται με τμηματική πληρωμή τελών.

Επίσης αν το αφήσεις σε ακινησία μέχρι να μπει το 2023 τότε τα τέλη του 2022 δεν θα στα χρεώσουν ποτέ.

• Like 1

13 ώρες πριν, Tommygre είπε

Καλησπέρα σας, 

Ευχαριστώ 

Δοκίμασε να επιλέξεις ως τύπο τελών το Αναλογικά και στη συνέχεια επέλεξε τους 2 μήνες που θέλεις να πληρώσεις 

spacer.png

24 λεπτά πριν, idefixius είπε

Δοκίμασε να επιλέξεις ως τύπο τελών το Αναλογικά και στη συνέχεια επέλεξε τους 2 μήνες που θέλεις να πληρώσεις 

spacer.png

Το προβλημα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει αυτη την επιλογη. 

Οκ ευχαριστω, οπότε την φαγαμε και θα της νοικιασω καποιες μερες για τους δυο αυτους μηνες, αλλα τουλαχιστον δεν θα χρεωθω τα 300 του 22.

39 λεπτά πριν, idefixius είπε

Είπαμε, την δυνατότητα τμηματικής πληρωμής πληρωμής την έχουν μόνο τα οχήματα που δεν έχουν ξανακυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

• Like 1

Τωρα καταλαβα τι εκανες. Δεν πληρωσες ποτε τελη για το 2022 για να παρεις το δωρο των 2 μηνων. Ισχυει αυτο που σου ειπε ο jos.

Τμηματικη πληρωμη μπορεις να κανεις μια φορα μεσα στο ετος. Αν παρεις τις πινακιδες πρωτη φορα τον 4ο μήνα για παραδειγμα, πληρωνεις 4 μηνες και αναγκαστικα ξανακαταθετεις τον 8ο. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα ναι, τον Δεκεμβρη του 21 μολις ανακοινωσαν την παραταση ειτε για πληρωμη των τελων ειτε για την ψηφιακη ακινησια μεχρι 28/2/22, υπεθεσα οτι θα μπορουσα τωρα τον Νοεμβριο να κανω αρση με τμηματικη πληρωμη για τους δυο εναπομειναντες μηνες, αλλα καποιο λακο ειχε η φαβα. 

Μην ξεχναμε οτι τον Ιανουαριο που ερασε δεν ειχε ακομη ενεργοποιηθει η τμηματικη πληρωμη, αλλα απο τον Μαιο αποτι διαβαζω, για να ωφελησει κυριως τις εποχιακες επιχειρησεις πχ ενοικιασεις αυτοκινητων. 

Επεξ/σία από Tommygre

• 1 μήνα μετά...

Ξέρει κανεις πως μπορω να πληρωσω τμηματικα το νεο ειδοποιητηριο Τελων κυκλοφορίας του ετους 2023 για το ΙΧ του πατερα μου μεχρι τον Ιουνιο δλδ για 6 μηνες?

αυτη τη στιγμη τα τελη κυκλοφοριας που εχουν τυπωθει σαν ειδοποιητηριο ειναι για το συνολο των 12 μηνων!

μπαινω στη σελιδα του Υπουργειου αλλα δυστυχως με την διαδικασια της αρσης κυκλοφοριας με βαζει σε διαδικασια να το θεσω αμεσα .....Τωρα δλδ σε ακινησια

Εγω θελω να πληρωσω ακριβως το μισο των Τελων κυκλοφορια οπως ακριβως και αλλα πραγματα και τα αλλα μισα τοτε !!!!!

6μηνες τωρα πληρωμη!

Γινεται ξερει κανεις??

14 λεπτά πριν, PedroG είπε

Ξέρει κανεις πως μπορω να πληρωσω τμηματικα το νεο ειδοποιητηριο Τελων κυκλοφορίας του ετους 2023 για το ΙΧ του πατερα μου μεχρι τον Ιουνιο δλδ για 6 μηνες?

αυτη τη στιγμη τα τελη κυκλοφοριας που εχουν τυπωθει σαν ειδοποιητηριο ειναι για το συνολο των 12 μηνων!

μπαινω στη σελιδα του Υπουργειου αλλα δυστυχως με την διαδικασια της αρσης κυκλοφοριας με βαζει σε διαδικασια να το θεσω αμεσα .....Τωρα δλδ σε ακινησια

Εγω θελω να πληρωσω ακριβως το μισο των Τελων κυκλοφορια οπως ακριβως και αλλα πραγματα και τα αλλα μισα τοτε !!!!!

6μηνες τωρα πληρωμη!

Γινεται ξερει κανεις??

Προς το παρόν ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα τμηματικής πληρωμής τελών 2023, λογικά κατά τον Μάιο θα υπάρξει.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...