Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε

Ο οποίος είναι και πανούργος, κακούργος και ραδιούργος....

Τονισμός στη λήγουσα όχι στην παραλήγουσα!

τελείως άσχετο αλλά αυτό δε το ήξερα. Χρήσιμο.

αμφιβάλλω αν έχω ακούσει έστω κι έναν να λέει χειρουργός. Απ όλους χειρούργος το ακούω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....δεν είναι κανόνας, είναι μια αηδία που προέκυψε τα χρόνια του πολίτικαλ κορέκτνες από τους ίδιους τους χειρΟΥργους, επειδή τους καθόταν κάπως που έκανε ράιμ με τους πανουργοκακουργοραδιούργους

Χειρούργους να τους λες, κι άμα τους αρέσει (...ψαλίδια μέσα σου θα ξεχάσουν οι κακούργοι, ΟΥΤΩΣ ή άλλως....😄)

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

Συγγνωμη ρε παιδια, εδω εχετε/εχουμε δωσει ολοι κωδικους ταξις σε λογιστες και κανεις δεν μιλησε ποτε. Αλλοι, προσφατα, τους εδωσαν αβερτα σε αγνωστου ταυτοτητας "γραφεια" για την διεκπεραιωση διαδικασιων κτηματολογιου. Αναλογιστειτε για λιγο τι μπορεις να κανεις/δεις μονο με κωδικους ταξις, το οποιο ουτε καν απαιτει καποια επιβεβαιωση σε κινητο, email κτλ (ετσι κι αλλιως, πολλοι λογιστες, και εκει δικα τους στοιχεια εχουν βαλει), σχεδον τα παντα. Ρωτηστε, για πλακα, εναν λογιστη που αποθηκευει τους εκατονταδες κωδικους πολιτων που διαχειριζεται. Καλα κρασα. 

Προφανως, οποιος γιατρος θα με εξυπηρετησει, κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες, πρεπει να εχει προσβαση στο ιατρικο ιστορικο (και σε αποτελεσματα προηγουμενων εξετασεων). Δεν ξερω για εσας, αλλα προτιμω να ζησω και ας δει ο γιατρος οτι ειχα κανει αγωγη για χλαμυδια, συφιλη και σκουλαμεντο αφρικανικο η οτι επι 2 χρονια κουμπωνα βενζοδιαζεπινες. Παντως, και πριν το 2020 ειχαν την ιδια προσβαση οι γιατροι, ομως τετοιες ανησυχιες δεν υπηρχαν. Σπαω το κεφαλι μου να βρω τι μεσολαβησε απο τοτε.

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 hour ago, Basilhs23___ said:

Αν είσαι λιποθυμος ούτε το ΑΜΚΑ σου δεν θα ξέρουν. Θέλουν στοιχεία ταυτότητας μαζί με ΑΦΜ για να το βρούνε. 

Για αυτό παιδιά γίνετε δωρητές οργάνων, η καρτουλα τα γράφει όλα, και αναίσθητος να είσαι, θα βρουν το ιστορικό :P

Επιπροσθέτως, καλή η παρατήρηση σου. Θα έπρεπε σε κάθε προσπέλαση να πέφτει notification για να υπάρχει μια σχετική διαφάνεια.

Θεωρώ ότι το ιστορικό δεν θα έπρεπε να διαγράφεται, ποτέ δεν ξέρεις τι θα στραβώσει από παλιά, και τι πληροφορία μπορεί να πάρει το ιατρικό προσωπικό

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι πως για να γράψουν οι γιατροί συγκεκριμένες εξετάσεις, πρέπει να κάνουν συγκεκριμένη διάγνωση. Δλδ πχ εάν νιώθεις αδυναμία, δεν μπορεί ο γιατρός να σου γράψει ακτινογραφίες ( ξέρω, τελείως ακυροτ και τυχαίο παράδειγμα, αλλά you get my point) , οπότε εγώ πολλές φορές στους γιατρούς που πάω, μου γράφουν "ότι να ναι" διάγνωση για να μπορέσει να περαστεί η εξέταση στο σύστημα. Βέβαια όλοι οι γιατροί ξέρουν πόσο ηλίθιο είναι το σύστημα οποτε δεν δίνουν και πολύ σημασία στις διαγνώσεις για αντίστοιχες εξετάσεις.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Συγγνωμη ρε παιδια, εδω εχετε/εχουμε δωσει ολοι κωδικους ταξις σε λογιστες και κανεις δεν μιλησε ποτε. Αλλοι, προσφατα, τους εδωσαν αβερτα σε αγνωστου ταυτοτητας "γραφεια" για την διεκπεραιωση διαδικασιων κτηματολογιου. 

Υπαρχει μια σιωπηλη πλειοψηφια που σκεφτεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να σας βοηθήσω λίγο. Οποιοσδήποτε γιατρός όταν ζητάει να δει το φάκελο ενός ασθενούς, για τον οποίο αρκεί να έχει το ΑΜΚΑ, το σύστημα πετάει ένα pop-up που λέει [έχω την συγκατάθεση να δω τον πλήρη φάκελο]. Απλά πατάει ΟΚ. Εκεί βλέπει συνταγές, επισκέψεις κτλ, ότι τέλος πάντων είναι περασμένο στο σύστημα του δημοσίου. Κατά τη γνώμη μου τραγικό σαν δικλείδα ασφαλείας. Τεχνικά αντιμετωπίσιμο, π.χ. μέσα από έγκριση που θα δίνει ο ασθενής με έναν κωδικό που θα του έρχεται στο κινητό. Και μη μου πείτε τι θα γίνει με τον παππού στο χωριό, δεν ξέρω, ας εξαιρεθούν οι άνω των 75. Αν είναι πάλι σε κίνδυνο η ζωή του και αδυνατεί να δόσει συγκατάθεση, ας υπάρχει εξαίρεση. Και εν συνεχεία ενημέρωσή του με κάποιο τρόπο.

Και θα μου πείτε πού είναι το κακό να μπορεί ο γιατρός να δει τον ιατρικό μου φάκελο; Πουθενά. Σωστά, αν μιλάμε για τον γιατρό που πήγα για να με κάνει καλά. Πιστεύετε όμως, ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, δε συνεργάζονται με γιατρούς; Δικό σας...

Επεξ/σία από lordvec
Δημοσ.

Εγώ άκουσα από τον γνωστό του φίλου του μπατζανάκη που ο τρίτος ξάδερφος του ήταν στην ΝΑΣΑ ότι αν φορασ αλουμινόχαρτο καπέλο καθάρισες.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω παντως ουτε το ονομα μου δε λεω,αφου και αυτο προσωπικο δεδομενο ειναι.

Αν με ρωτησουν τοπο κατοικιας ,απαντω σπιτι μου .

Για τοπο γεννησης ,απαντω στο μαιευτηριο.

Αν θελεις λυσεις υπαρχουν.

15 λεπτά πριν, militarist είπε

Εγώ άκουσα από τον γνωστό του φίλου του μπατζανάκη που ο τρίτος ξάδερφος του ήταν στην ΝΑΣΑ ότι αν φορασ αλουμινόχαρτο καπέλο καθάρισες.

Δεν ρωτας το γνωστο σου ,αν παιζει κατι αλλο εκτος απο αλουμινιο,γιατι οι τιμες του εχουν ανεβει πολυ τον τελευταιο καιρο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

Έχω ακούσει περιστατικό (δε ξέρω αν είναι αλήθεια) όπου γυναίκα ασθενής είπε ψέματα όσον αφορά την ηλικία της. Κλασικά είπε μικρότερη. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά κάποια θεραπεία. Εντάξει ο γιατρός δε θα αργήσει να μάθει την αλήθεια.

Δεν παίζει διότι τα πρώτα 6 ψηφία του ΑΜΚΑ είναι η ημερομηνία γέννησης και όλοι το γνωρίζουν αυτό πια, εκτός αν η συγκεκριμένη ήταν καμιά τέρμα χαζή περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, militarist είπε

ήταν στην ΝΑΣΑ ότι αν φορασ αλουμινόχαρτο καπέλο καθάρισες

Στη ΜΑΣΑ είπατε; Δεν ακούγεται πολύ καλά από εδώ που είμαι. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν παίζει διότι τα πρώτα 6 ψηφία του ΑΜΚΑ είναι η ημερομηνία γέννησης και όλοι το γνωρίζουν αυτό πια, εκτός αν η συγκεκριμένη ήταν καμιά τέρμα χαζή περίπτωση.

ναι το ξέρω, υπάρχουν εξαιρέσεις ελάχιστες. έχω πετύχει μια. Δε ξέρω αν παίζει, όπως είπα το άκουσα....μπορεί να είναι μούφα. Αλλά σκεπτόμενος τι κουτοπόνηρος κόσμος κυκλοφορεί δε θα το απέκλεια . εξάλλου κι εγώ έχω παέι στο γιατρό και με έχει ρωτήσει την ηλικία μου. τελευταία φορά έγινε σε οδοντίατρο, ιδιώτη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...