christakos07 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε τα αποτελέσματα λέει ότι είδε η γιατρός Δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα διαχείρισης. Ο ts έχει καταλάβει λάθος. Κάνω τακτικά τσεκαπ λόγω ενός προβλήματος και τα αποτελέσματα τα λαμβάνεις είτε εκτυπωμένα είτε σε email στην καλύτερη. 2
NikosKallithea Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Τα αποτελεσματα δεν ανεβαινουν, η γιατρος ομως μπορεί να καταλαβει τι εχεις αν μετα τα αποτελεσματα υπάρχει παραπεμπτικό ή κάποια αγωγή, δεν ειναι δα και καμιά επιστήμη
jimis_vts Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δηλαδή θα πας σε γιατρό και δεν θα ξέρει το ιστορικό σου;Στο νοσοκομείο; Θα του το παω εγώ. Δεν έχει λόγο να το έχει 5 1
Bitbit Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Θα του το παω εγώ. Δεν έχει λόγο να το έχει εδώ διαφωνώ. Γενικά υπάρχει μια τρέλα τα τελευταία χρόνια με τα προσωπικά δεδομένα. Ακους και την κουτσή Μαρία να σου πετάει ατάκες για προσωπικά δεδομένα. Άλλος δε δίνει και το mail του διότι είναι προσωπικό δεδομένο. Σε θέματα όπως η υγεία όμως καλό είναι ο γιατρός να ξέρει το ιστορικό. Θα έλεγα επιβάλεται να το ξέρει. Έχω ακούσει περιστατικό (δε ξέρω αν είναι αλήθεια) όπου γυναίκα ασθενής είπε ψέματα όσον αφορά την ηλικία της. Κλασικά είπε μικρότερη. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά κάποια θεραπεία. Εντάξει ο γιατρός δε θα αργήσει να μάθει την αλήθεια. Εδώ έρχονται πελάτες (μου έτυχε την Παρασκευή) που δε μπορούν να εξηγήσουν τι ακριβώς θέλουν. Και μιλάμε για απλά πράγματα. Άντε τώρα αυτός να εξηγήσει σε γιατρό το ιστορικό του. Θα τον προλάβει ο Χάρος. Γνωστό άτομο με σοβαρό πρόβλημα υγείας όταν χρειάστηκε να πάει σε γιατρό για διαφορετικό θέμα, ήθελε να κρύψει το αρχικό θέμα διότι ο γιατρός ήταν σχετικά γνωστός και δεν ήθελε να μαθευτεί το πρόβλημα στην μικρή κοινωνία. Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό είναι κάτι τέτοιο 1
nikos134 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Ότι βλέπουν οι γιατροί μπορεί να τα δει κάποιος και στον ΑΗΦΥ ( Θερ. πρωτ, διαγνώσεις, εμβολιασμοί κλπ) Επίσης υπάρχει νομοθεσία για τι θεωρείται Ιατρική πληροφορία και τι μπορεί να αποθηκευτεί απο την ΗΔΙΚΑ και για πόσο χρονικό διάστημα Κάποιες πληοροφορίες μπορεί να αιτηθεί ο πολιτής να διαγραφούν στέλνοντας αίτημα, άλλες πληροφορίες όπως π.χ Αρνητικά Covid Τεστ σβήνονται αυτόματα μετά απο ενα Χ χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα εξετάσεων δεν αποθηκεύονται ακόμα. Παρόλα αυτά ο Γιατρός μπορεί να περάσεις πληροφορίες στον ΑΗΦΥ. Θεωρητικά ο Ιατρός ζητάει συγκατάθεση απο τον Ασθενή για να δει το πλήρες Ιατρικό του Ιστορικό, αλλιώς έχει πρόσβαση μόνο σε αυτά που συνταγογράφησε ο ίδιος.
SabotazNic Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Θα του το παω εγώ. Δεν έχει λόγο να το έχει Εχει λογο αν εσυ σαν αφελης δεν αναφερεις καποια αγωγη, ή καποιο ιστορικο που μπορει να προκαλεσει παρενεργειες σε αυτα που θα σου δωσει.
prototypegr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Εχει λογο αν εσυ σαν αφελης δεν αναφερεις καποια αγωγη, ή καποιο ιστορικο που μπορει να προκαλεσει παρενεργειες σε αυτα που θα σου δωσει. Το κυριότερο: αν, χτύπα ξύλο, εισαχθείς εσπευσμένα σε νοσοκομείο , τι θα πεις στον γιατρό, περίμενε να πάω σπίτι να σου φέρω το ιστορικό μου? Και αν είσαι λιπόθυμος, δεν πρέπει να ξέρει ο γιατρός από τι πάσχεις, τι αγωγή παίρνεις ή τι αλλεργίες μπορείς να έχεις? Έχετε δώσει τα προσωπικά σας δεδομένα (δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αφορμή το σχόλιό σου πήρα, μην παρεξηγηθώ) σε ένα κάρο πλατφόρμες δικτύωσης που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η κάθε εταιρεία και σας πειράζει να γνωρίζει ο γιατρός τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχεις. 7
dtk-386 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, prototypegr είπε Το κυριότερο: αν, χτύπα ξύλο, εισαχθείς εσπευσμένα σε νοσοκομείο , τι θα πεις στον γιατρό, περίμενε να πάω σπίτι να σου φέρω το ιστορικό μου? Και αν είσαι λιπόθυμος, δεν πρέπει να ξέρει ο γιατρός από τι πάσχεις, τι αγωγή παίρνεις ή τι αλλεργίες μπορείς να έχεις? Έχετε δώσει τα προσωπικά σας δεδομένα (δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αφορμή το σχόλιό σου πήρα, μην παρεξηγηθώ) σε ένα κάρο πλατφόρμες δικτύωσης που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η κάθε εταιρεία και σας πειράζει να γνωρίζει ο γιατρός τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχεις. σε αυτή την περίπτωση σε αυτά τα άτομα απλά τους λες : ένας λιγότερος. τόσο απλά. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, prototypegr είπε Το κυριότερο: αν, χτύπα ξύλο, εισαχθείς εσπευσμένα σε νοσοκομείο , τι θα πεις στον γιατρό, περίμενε να πάω σπίτι να σου φέρω το ιστορικό μου? Και αν είσαι λιπόθυμος, δεν πρέπει να ξέρει ο γιατρός από τι πάσχεις, τι αγωγή παίρνεις ή τι αλλεργίες μπορείς να έχεις? Έχετε δώσει τα προσωπικά σας δεδομένα (δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αφορμή το σχόλιό σου πήρα, μην παρεξηγηθώ) σε ένα κάρο πλατφόρμες δικτύωσης που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η κάθε εταιρεία και σας πειράζει να γνωρίζει ο γιατρός τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχεις. Αν είσαι λιποθυμος ούτε το ΑΜΚΑ σου δεν θα ξέρουν. Θέλουν στοιχεία ταυτότητας μαζί με ΑΦΜ για να το βρούνε. Είτε το θεωρούν κάποιοι καλό είτε κακό, δεν είναι τόσο θετικό όσο φαίνεται το να μπορεί να βλέπει ο καθένας το ιστορικό σου μόνο με ενα ΑΜΚΑ. Θα ήταν καλό το ιστορικό σου από ένα χρονικό σημείο και μετά να διαγράφεται. Επίσης κάθε γιατρός που θα εισέρχεται να ελέγξει το ιστορικό να ενημερώνεται με μήνυμα/email ο ασθενής με τα στοιχεία του ατόμου. Από την άλλη, το επιχείρημα ότι πρέπει να γνωρίζει ο γιατρός το ιστορικό επειδή δεν θα το θυμάται ο ασθενής η μπορεί να πει κάτι λάθος, είναι σεβαστό από εμένα και δύσκολα βρίσκω κάποιο αντεπιχειρημα. Μπροστά στο κίνδυνο λαθους θεραπείας η ιατρικής διάγνωσης και απώλειας ζωής, όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν υποδεέστερα και ασήμαντα. Edit: Το θέμα δεν είναι απλά να γνωρίσει ο γιατρός, ας γνωρίζει, είναι ότι μέσω αυτού μπορούν να γνωρίσουν άλλοι. Οπως εργοδότες και ασφαλιστικές εταιρείες για να ψάξουν αιτίες ιστορικό και να σου ρίξουν ππρτα η να μην σε αποζημιωσουν. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από Basilhs23___
Bitbit Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, prototypegr είπε Έχετε δώσει τα προσωπικά σας δεδομένα (δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αφορμή το σχόλιό σου πήρα, μην παρεξηγηθώ) σε ένα κάρο πλατφόρμες δικτύωσης που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η κάθε εταιρεία και σας πειράζει να γνωρίζει ο γιατρός τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχεις. μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. όλοι με ένα κινητό στο χέρι, σε επιφυλακή να φωτογραφίσουν κάθε τους στιγμή και να την ανεβάσουν στο social για να πουλήσουν μούρη στα χάπατα τους "φίλους" τους. Που είμαστε, με ποιον είμαστε, τι τρώμε, τι ψωνίζουμε....Αλλά ανησυχούμε για τα προσωπικά μας δεδομένα. Ένας λιγότερος λοιπόν και σειρά να παίρνουν οι άλλοι... 2
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Bitbit είπε μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. όλοι με ένα κινητό στο χέρι, σε επιφυλακή να φωτογραφίσουν κάθε τους στιγμή και να την ανεβάσουν στο social για να πουλήσουν μούρη στα χάπατα τους "φίλους" τους. Που είμαστε, με ποιον είμαστε, τι τρώμε, τι ψωνίζουμε....Αλλά ανησυχούμε για τα προσωπικά μας δεδομένα. Ένας λιγότερος λοιπόν και σειρά να παίρνουν οι άλλοι... Ναι... Μόνο τα δικά μου άτομα που έχω add έχουνε σταματήσει να το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια. Πολύ πιο αραιά ανέβασμα φωτογραφιών και τέτοιων πληροφοριών από το 80% των ατόμων. Καμία σχέση η σημερινή ενασχόληση όσο με πριν 5-15 χρόνια. Οπότε λοιπόν, ας σταματήσει αυτή η καραμέλα καλύτερα, δεν εκφράζει την πλειοψηφία.
flexpick Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Basilisvirus είπε για το χρόνιο άσθμα που είχα. 16 ώρες πριν, Basilisvirus είπε Στη δουλεια πριν ~6-7 μηνες παιρνανε απο το δημοσιο το αφεντικο μου και τον ειχανε πριξει οτι δεν εχω κανει καποιο εμβολιο χωρις συνταγη γιατρου και οτι πρεπει να κανω ενα σκευαζμα χωρις συνταγη γιατρου. Μαλιστα 12 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ναι... Μόνο τα δικά μου άτομα που έχω add έχουνε σταματήσει να το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια. Πολύ πιο αραιά ανέβασμα φωτογραφιών και τέτοιων πληροφοριών από το 80% των ατόμων. Καμία σχέση η σημερινή ενασχόληση όσο με πριν 5-15 χρόνια. Οπότε λοιπόν, ας σταματήσει αυτή η καραμέλα καλύτερα, δεν εκφράζει την πλειοψηφία. Δε χρειαζεται να ανεβαζεις αρκει να εχεις το app. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από flexpick 1
Bitbit Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ναι... Μόνο τα δικά μου άτομα που έχω add έχουνε σταματήσει να το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια. Πολύ πιο αραιά ανέβασμα φωτογραφιών και τέτοιων πληροφοριών από το 80% των ατόμων. Καμία σχέση η σημερινή ενασχόληση όσο με πριν 5-15 χρόνια. Οπότε λοιπόν, ας σταματήσει αυτή η καραμέλα καλύτερα, δεν εκφράζει την πλειοψηφία. Δε ξέρω τι κάνει η πλειοψηφία αλλά σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό το κάνει. Ο δικός σου περίγυρος μπορεί να είναι νορμαλ άτομα. Εγώ έχω άτομα όμως που βγαίνουμε για φαγητό (γυναίκες) και θέλουν πρώτα τα φωτογραφίσουν την παραγγελία και μετά να τα φάμε. Δε το συζητώ αν πάμε σε κανένα πιο high κατάστημα...εκεί παίρνουν φωτιά τα κινητά. Και δε μιλάμε για ηλικίες 20, αλλά 30+. Πήγαινε σε μια συναυλία και πες μου τι θα δεις. Οι περισσότεροι με ένα κινητό στο χέρι να τραβάνε βιντεο για να μας τα κάνουν τσουρέκια μετά πόσο γαμάτα περάσανε Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η ανάγκη να δειχθούμε και να πουλήσουμε μούρη παραμένει ισχυρή. 1
SabotazNic Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Θα ήταν καλό το ιστορικό σου από ένα χρονικό σημείο και μετά να διαγράφεται. Επίσης κάθε γιατρός που θα εισέρχεται να ελέγξει το ιστορικό να ενημερώνεται με μήνυμα/email ο ασθενής με τα στοιχεία του ατόμου. Να μην διαγραφεται, αλλα ενα ιστορικο εισοδου των γιατρων θα ηταν καλο να υπαρχει. 1
prototypegr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Να μην διαγραφεται, αλλα ενα ιστορικο εισοδου των γιατρων θα ηταν καλο να υπαρχει. Αυτό είναι το πιο σωστό. Το ιστορικό σε καμία περίπτωση, κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να διαγράφεται. Το να μπορείς όμως να ελέγξεις ποιος γιατρός το βλέπει κάθε φορά, θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις