Basilisvirus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Έκανα εξετάσεις αίματος για ένα τσεκ απ, και όταν πήγα σε μία παθολόγο με το χαρτί των αποτελεσμάτων, αυτή μπόρεσε να δει τα αποτελέσματά μου στον υπολογιστή της, χωρίς να της δώσω εγώ τα εκτυπωμένα αποτελέσματα, απλά γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ μου. Που με οδηγεί στην ερώτηση (καθώς ανησυχώ/(θέλω να γνωρίζω) για τα προσωπικά μου δεδομένα), τι ξέρουν οι δημόσιοι γιατροί για εμένα; Πιο σημαντικά με το ΑΜΚΑ μου: 1- Μπορούν να δουν τα ραντεβού που κλείνω και αν παρεβρίσκομαι σε δημόσιους γιατρούς; 2- Μπορούν να δουν αν χρησιμοποιώ τα παραπεμπτικά τους; (για φάρμακα, εξετάσεις αίματος) Προφανώς είναι χρήσιμο να ξέρουν οι γιατροί το ιστορικό μου, για αυτό ρωτάω πιο πολώ αν μπορούν να δουν τα ραντεβού που κλείνω και αν εκτελώ τα παραπεμτικά τους, και όχι πιο σημαντικά θέματα όπως να δουν τα χειρουργεία που έχω κάνει ή για το χρόνιο άσθμα που είχα. Σκεφτόμουν ότι κάποιος χειρούργος θα έπρεπε να έχει πρόσβαση σε όλο το ιστορικό μου, αλλά η παθολόγος μου έκανε έκπληξη που μπορούσε να δει το αποτέλεσμα των αιματολογικών εξετάσεων μόνο με το ΑΜΚΑ μου. 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Αυτος δεν ειναι και ο σκοπος να δει ο γιατρος το ιστορικο σου; Οταν του πήγαινες το βιβλιάριο το ιδιο δεν ήταν; 5 1
dtk-386 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, Basilisvirus είπε Σκεφτόμουν ότι κάποιος χειρούργος θα έπρεπε να έχει πρόσβαση σε όλο το ιστορικό μου, αλλά η παθολόγος μου έκανε έκπληξη που μπορούσε να δει το αποτέλεσμα των αιματολογικών εξετάσεων μόνο με το ΑΜΚΑ μου. Υπάρχει το ιατρικό απόρρητο. Δεν θα βγει η παθολόγος στη γειτονιά να διαλαλεί τα αποτέλεσματα των αιματολογικών σου. Αντι να λέμε μπράβο που προχωράει αυτό εμείς πάλι σκεφτόμαστε την συνομωσιολογία. Εμπρός-πίσω λοιπόν στο σκεπτικό.👎 11 1
rus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Basilisvirus είπε Καλησπέρα. Έκανα εξετάσεις αίματος για ένα τσεκ απ, και όταν πήγα σε μία παθολόγο με το χαρτί των αποτελεσμάτων, αυτή μπόρεσε να δει τα αποτελέσματά μου στον υπολογιστή της, χωρίς να της δώσω εγώ τα εκτυπωμένα αποτελέσματα, απλά γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ μου. Που με οδηγεί στην ερώτηση (καθώς ανησυχώ/(θέλω να γνωρίζω) για τα προσωπικά μου δεδομένα), τι ξέρουν οι δημόσιοι γιατροί για εμένα; Πιο σημαντικά με το ΑΜΚΑ μου: 1- Μπορούν να δουν τα ραντεβού που κλείνω και αν παρεβρίσκομαι σε δημόσιους γιατρούς; 2- Μπορούν να δουν αν χρησιμοποιώ τα παραπεμπτικά τους; (για φάρμακα, εξετάσεις αίματος) Προφανώς είναι χρήσιμο να ξέρουν οι γιατροί το ιστορικό μου, για αυτό ρωτάω πιο πολώ αν μπορούν να δουν τα ραντεβού που κλείνω και αν εκτελώ τα παραπεμτικά τους, και όχι πιο σημαντικά θέματα όπως να δουν τα χειρουργεία που έχω κάνει ή για το χρόνιο άσθμα που είχα. Σκεφτόμουν ότι κάποιος χειρούργος θα έπρεπε να έχει πρόσβαση σε όλο το ιστορικό μου, αλλά η παθολόγος μου έκανε έκπληξη που μπορούσε να δει το αποτέλεσμα των αιματολογικών εξετάσεων μόνο με το ΑΜΚΑ μου. Βεβαιως και μπορουν να τα δουν αυτα αφου εχουν προσβαση στα computers, δεν ειναι κρυπτογραφημενα. Οπως δηλαδη και ο τραπεζικος υπαλληλος μπορει να δει τις καταθεσεις και τις κινησεις σου. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από rus 4 1
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, Basilisvirus είπε Καλησπέρα. Έκανα εξετάσεις αίματος για ένα τσεκ απ, και όταν πήγα σε μία παθολόγο με το χαρτί των αποτελεσμάτων, αυτή μπόρεσε να δει τα αποτελέσματά μου στον υπολογιστή της, χωρίς να της δώσω εγώ τα εκτυπωμένα αποτελέσματα, απλά γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ μου. Που με οδηγεί στην ερώτηση (καθώς ανησυχώ/(θέλω να γνωρίζω) για τα προσωπικά μου δεδομένα), τι ξέρουν οι δημόσιοι γιατροί για εμένα; Πιο σημαντικά με το ΑΜΚΑ μου: 1- Μπορούν να δουν τα ραντεβού που κλείνω και αν παρεβρίσκομαι σε δημόσιους γιατρούς; 2- Μπορούν να δουν αν χρησιμοποιώ τα παραπεμπτικά τους; (για φάρμακα, εξετάσεις αίματος) Προφανώς είναι χρήσιμο να ξέρουν οι γιατροί το ιστορικό μου, για αυτό ρωτάω πιο πολώ αν μπορούν να δουν τα ραντεβού που κλείνω και αν εκτελώ τα παραπεμτικά τους, και όχι πιο σημαντικά θέματα όπως να δουν τα χειρουργεία που έχω κάνει ή για το χρόνιο άσθμα που είχα. Σκεφτόμουν ότι κάποιος χειρούργος θα έπρεπε να έχει πρόσβαση σε όλο το ιστορικό μου, αλλά η παθολόγος μου έκανε έκπληξη που μπορούσε να δει το αποτέλεσμα των αιματολογικών εξετάσεων μόνο με το ΑΜΚΑ μου. Tα πάντα ξέρουν.Και καλά κάνουν.Δεν θα έπρεπε;
Basilisvirus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, dtk-386 είπε Υπάρχει το ιατρικό απόρρητο. Δεν θα βγει η παθολόγος στη γειτονιά να διαλαλεί τα αποτέλεσματα των αιματολογικών σου. Αντι να λέμε μπράβο που προχωράει αυτό εμείς πάλι σκεφτόμαστε την συνομωσιολογία. Εμπρός-πίσω λοιπόν στο σκεπτικό.👎 Τι ειναι το ιατρικο απορρητο; Στη δουλεια πριν ~6-7 μηνες παιρνανε απο το δημοσιο το αφεντικο μου και τον ειχανε πριξει οτι δεν εχω κανει καποιο εμβολιο χωρις συνταγη γιατρου και οτι πρεπει να κανω ενα σκευαζμα χωρις συνταγη γιατρου. Αυτο το απορρητο λες;
Maurikycli Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Τότε να προτιμας σαμανους, ομοιοπαθητικους και βελονιστες 😕 3
NikosKallithea Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Ανα θες απόρρητο τοτε πας επίσκεψη στον γιατρο, εξετασεις, φαρμακα ιδιωτικά και δεν ασχολείται κανεις με το αμκα σου
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δεν κατάλαβα το θέμα σου. Η γιατρός είδε τα αποτελέσματα των εξετάσεων αλλου γιατρού με τον ΑΜΚΑ σου η είδε ότι είχες κάνει την τάδε εξέταση την τάδε ημερομηνία; Το πρωτο δεν το έχω ξανακούσει ποτέ και δεν γνωρίζω αν γίνεται. Το δεύτερο φυσικά και γίνεται. 4 ώρες πριν, Basilisvirus είπε Τι ειναι το ιατρικο απορρητο; Στη δουλεια πριν ~6-7 μηνες παιρνανε απο το δημοσιο το αφεντικο μου και τον ειχανε πριξει οτι δεν εχω κανει καποιο εμβολιο χωρις συνταγη γιατρου και οτι πρεπει να κανω ενα σκευαζμα χωρις συνταγη γιατρου. Αυτο το απορρητο λες; Μπερδεμένα μας τα λες. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που γράφεις έτσι όπως το γράφεις.
jimis_vts Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Tα πάντα ξέρουν.Και καλά κάνουν.Δεν θα έπρεπε; Όχι. Ξεκάθαρα.
dtk-386 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Ωχ το βλέπω να εξελίσσεται σε θέμα ψεκασμενων. 6 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, jimis_vts είπε Όχι. Ξεκάθαρα. Δηλαδή θα πας σε γιατρό και δεν θα ξέρει το ιστορικό σου;Στο νοσοκομείο; 1
G.bar Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λογικά δεν είδε τα αποτελέσματά σου, αλλά τα παραπεμπτικά για τις εξετάσεις αίματος αναλυτικά. Οι απαντήσεις δίνονται μόνο σε εσένα και δεν κοινοποιούνται άλλου. Εξάλλου μπορείς να μπεις και εσύ στον φάκελο υγείας σου και να δεις ακριβώς τι, αλλα και ακόμα περισσότερα, από ό,τι είδε ο γιατρός. Θα δεις οτι πουθενά δεν αναφέρει αποτελέσματα. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από G.bar
christakos07 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Που νομίζετε ότι ζούμε, σε κάνα σύγχρονο κράτος; Τα παραπεμπτικά είδε η γιατρός, όχι τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κεντρική υποδομή για να ανεβαίνουν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Που νομίζετε ότι ζούμε, σε κάνα σύγχρονο κράτος; Τα παραπεμπτικά είδε η γιατρός, όχι τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κεντρική υποδομή για να ανεβαίνουν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων. τα αποτελέσματα λέει ότι είδε η γιατρός
Προτεινόμενες αναρτήσεις