Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους. Αλλά έχω μπερδευτεί . Από την μια  λέω να πάω να πάρω έναν ενισχυτή 7,1 και μετά σιγά σιγά να πάρω ηχεία γιατί ανεβαίνει πολύ . Από την άλλη λέω να πάω να πάρω την JBL 9,1 που έχει 900€ η να πάρω την Sonos με 1300€ και να δώσω αλλά 300€ για τα πίσω ηχεία. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά έχω χαθεί.. η JBL είναι οικονομική λύση και έχει και 9 ηχεία .η Sonos είναι πιο ακριβή αλλά ακούω ότι αν και έχει λιγότερα ηχεία είναι πιο ποιοτική. Χαμένος... Ωραίο Dolby θέλω με νορμάλ ποιότητα να γουστάρω μπασο και να νιώθω κινηματογράφο.. συγνώμη ρε παιδιά για την ταλαιπωρία 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nakata1954 είπε

@ HardwareZone

Έχεις δίκιο,καμιά soundbar δεν μπορει να φτάσει σε απόδοση ένα ηχοσύστημα αποτελούμενο από ενισχυτή 9.2 + 4 ηχεία δαπέδου + 1 κεντρικο + 4 ηχεία atmos + 2 subs αλλά με δεδομένο ότι ο @ Lar86ry διαθέτει μέχρι 1500 ευρώ μήπως θα μπορούσες να του προτείνεις κάτι το συγκεκριμένο σ΄αυτά τα λεφτά?

Όσο για το λινκ της heimkino που παραθέτεις μάλλον ατυχές μπορεί να θεωρηθει γιατί ακόμα και στην Γερμανία λίγοι ειναι αυτοί που μπορούν να διαθέσουν εξαψήφιο ποσό ευρώ για την δημιουργία ενός home cinema. Όλα αυτά χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης απλά κουβέντα να γίνεται.

Το 6ψηφιο ποσό από που προκύπτει;

Με 1500€ παίρνει έναν μεταχειρισμένο 7κάναλο AVR με υποστήριξη Atmos & DTS:X, και 7 ηχεία για να στήσει ένα 5.1.2 σύστημα, με subwoofer και όλα τα συνοδά.
Φθηνότερη λύση; ίσως βγει και φθηνότερα. Μεταχείρα AVR να βάλω έναν ενισχυτή των 600-700€; (κάποιος entry level Denon θα παίξει σε αυτά τα λεφτά, πες 2700H). Taga Harmony Σετ Ηχείων Home Cinema 5.1 TAV-506 V.2 Sub 10 καινούργια, στα 558€. 114€ για ένα ζεύγος Taga Harmony TAV-606S V.3 καινούργια. Βάλε και 100-150€ για βάσεις, καλώδια, κλπ.

Και έτοιμος.

Αν τα πάμε σε όλα μεταχειρισμένα, έχει λουκουμάκια εδώ με ένα γρήγορο ψάξιμο στις αγγελίες.

Όπως π.χ.:

Όλα όσα ανέφερα πριν... στα 1100€

28 λεπτά πριν, Lar86ry είπε

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους. Αλλά έχω μπερδευτεί . Από την μια  λέω να πάω να πάρω έναν ενισχυτή 7,1 και μετά σιγά σιγά να πάρω ηχεία γιατί ανεβαίνει πολύ . Από την άλλη λέω να πάω να πάρω την JBL 9,1 που έχει 900€ η να πάρω την Sonos με 1300€ και να δώσω αλλά 300€ για τα πίσω ηχεία. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά έχω χαθεί.. η JBL είναι οικονομική λύση και έχει και 9 ηχεία .η Sonos είναι πιο ακριβή αλλά ακούω ότι αν και έχει λιγότερα ηχεία είναι πιο ποιοτική. Χαμένος... Ωραίο Dolby θέλω με νορμάλ ποιότητα να γουστάρω μπασο και να νιώθω κινηματογράφο.. συγνώμη ρε παιδιά για την ταλαιπωρία 

Το να... γουστάρεις μπάσο, με Subwoofer ηχομπάρας ΔΕΝ.

Θες dedicated sub της προκοπής σε σωστή θέση και ρύθμιση.
Βεβαίως όλα εξαρτώνται από το πως το εννοείς και τι ακούσματα έχεις ήδη.
Μπορεί ένα XTZ Edge να σε ξετρελλάνει... μπορεί να χρειάζεσαι δύο θηριάκια της Arendal για να πεις "εδώ είμαστε".

Εφόσον είσαι Αθήνα, ευχαρίστως αν θες μπορείς να έρθεις στον χώρο δοκιμών μου και να δεις από κοντά και κάποιες πιθανές λύσεις και να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που θες και σε τι βαθμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, HardwareZone είπε

Για πες για πες (να γελάσουμε μιας και εκτός από εξυπνάδες σκέφτεσαι και θεωρίες συνομωσίας :D )

Στην γερμανία που είσαι και διαπρέπεις στα ηχοσυστήματα (ως ειδικός, αυτός είναι άλλωστε ο τομέας του ηλεκτρολόγου ε;) υπάρχουν ειδικοί όπως το heimkino.de που τυχαίως, σε σπίτια... της Αμερικής και της Γαλλίας.... εεεμ, όχι, στην Γερμανία, βάζουν προβολείς, surround sound setups με ηχεία σε τοίχους και ταβάνι, και όλα τα περίεργα, τα περιττά, που κατά τον παντογνώστη andreas-d ΔΕΝ χρειάζονται και δεν προσφέρουν κάτι σε σχέση με μια ηχομπάρα :D

Να, αυτά τα χαζά πράγματα https://www.heimkino.de/heimkino-referenzen

Εγώ δεν ανέφερα ότι είμαι ειδικός σε ήχο συστήματα, ξεκαθάρισα ότι κάνω εγκατάσταση αυτά που ζητάνε οι πελάτες.

Ο άνθρωπος  διαθέτει 1500€ οπότε μη μιλάμε για μηχανήματα που κοστίζουν μια περιουσία.

Για τα χρήματα που θέλει να δώσει η καλύτερη λύση είναι ηχομπαρα.

Αλλιώς σε ηχεία χωνευτά σε γυψοσανιδα όπου το οπτικό κομμάτι θα σε δικαίωση. Κάτι σαν αυτο που βάλαμε σε κάποιο σπίτι.inbound8932917761315176879.jpg.6cd9ea63e89b26c62a77852454929607.jpg

Επεξ/σία από andreas-d
Δημοσ.

Με 1500 (και λιγότερα) του έβγαλα λύσεις με ηχεία + ενισχυτή.

Αν δεν θέλει να δοκιμάσει Atmos, πας σε απλό 5.1 / 7.1 που πέφτουμε και στο 1000αρικο.

Σύγκριση με ηχομπάρα, αστεία.

Έχω μετρήσει Sonos Arc, Beam, Ray, Sub Gen3, Sub Mini. JBL Bar 9.1. Polk Signa S4, Crystal Audio διάφορα μοντέλα, και αρκετές Creative.

Δεν υφίσταται σύγκριση.
Και από ηχομπάρα, καλύτερα παίρνεις ένα σετ ηχείων όπως π.χ. τα Klipsch The Fives (που έχουν και HDMI ARC) και έχεις σαφώς ανώτερο ήχο, σωστό τρίγωνο ακρόασης και καλύτερο "phantom center" channel από τις περισσότερες ηχομπάρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...