Προς το περιεχόμενο

Help please . Νέο Home cinema για το σπίτι

Lar86ry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κύριοι και κυρίες 

Χρειάζομαι την βοήθεια σας . 

Έχω μια τηλεόραση μοντέλο Sony Android Τηλεόραση 55" 4K UHD OLED XR-55A80J HDR

Στην οποία έχω εφαρμογές για cosmote tv , Netflix , Disney channel , nova , google ταινίες , κτλ. Οπότε κάνω stream από εκεί ταινίες και έχω παρατηρήσει ότι δίνουν ανάλυση ήχου (αν το λέω σωστά ) 5,1 και νομίζω κάπου έχω δει και Dolby Atmos.

Θέλω να φτιάξω ένα ηχοσύστημα με ενισχυτή και ηχεία που δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο (γιατί τα κάνω όλα από την τηλεόραση) εκτός από το να έχω πολύ καλή ποιότητα ήχου σε λογική τιμή 600-1500€ 

Αρκεί να έχει νόημα με τον τρόπο που βλεπω ταινίες δλδ από τηλεόραση με εφαρμογές .

Τι προτείνετε να ψάξω γιατί δεν έχω καθόλου γνώση .. 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Υγ. αν γίνεται και τα πίσω ηχεία να είναι ασύρματα θα είμαι πολύ ικανοποιημένος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε μια καλή ηχομπαρα με ασύρματα πίσω ηχεία και θα είσαι μια χαρά και δεν θα κάνεις καρναβάλι το σαλόνι σου.

Είμαι παθών ναι μεν καλύτερος ήχος ενισχυτής με ηχεία αλλά μόνο στην μουσική κάνει την διαφορά όχι στις ταινίες γιατί δε μπορείς να δεις ταινία σε μεγάλες στάθμες. 

Sonos - jbl - sony έχουν αξιόλογες προτάσεις.

• Like 2

3 ώρες πριν, andreas-d είπε

Πάρε μια καλή ηχομπαρα με ασύρματα πίσω ηχεία και θα είσαι μια χαρά και δεν θα κάνεις καρναβάλι το σαλόνι σου.

Είμαι παθών ναι μεν καλύτερος ήχος ενισχυτής με ηχεία αλλά μόνο στην μουσική κάνει την διαφορά όχι στις ταινίες γιατί δε μπορείς να δεις ταινία σε μεγάλες στάθμες. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου . Αλλά λύσε μου μια απορία . Σε τι αναφέρεσαι όταν λες μεγάλες στάθμες;

Για την ένταση λέω.

στην ταινία δεν θα το βαζεις τέρμα γιατί  σε κάποια απότομα πχ. έκρηξη ήχος αεροπλάνου θα σου παίρνει τα αυτιά και αν ζεις σε διαμέρισμα θα ενοχλείς αρκετά. 

Στην μουσική άμα έχεις κέφια το βάζεις και τέρμα εκεί για εμένα υπερέχει λόγο έντασης όχι ότι κάνει για μουσική το homecinema.

Ηχομπαρα με κλειστά μάτια πήγαινε άκουσε κάποιες να δεις. πχ  jbl Bar 5.1 η 9.1 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσυπογράφω αυτό που σου λέει ο @andreas-d.

Είμαι κάτοχος της jbl 9.1 σε συνδυασμό με nvidia shield pro  και μπορώ να σου πω ότι γεμίζει άνετα χώρο 40 τετραγωνικών ( 7 χ 4,5 στην περίπτωση μου με την ένταση στο 15/32 ) υποστηρίζει όλα τα φορμά ήχου (π.χ dolby true hd 7.1/atmos, dts x, auro 3d) και το μόνο πρόβλημα της ειναι ότι δεν μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά την ένταση στο κανάλι των διαλόγων.

Υ.Γ

Αν δεν καίγεσαι και μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Ιανουάριο θα σου πρότεινα να πάρεις την jbl bar 1000. ( 3 HDMI in αντί για 1 της jbl 9.1 και 7.1.4 αντί 5.1.4 της jbl 9.1)

https://www.jblgreece.gr/shop/new-arrivals-2-el/bar-1000-true-wireless-dolby-atmos-dts-multibeam-wir-sub

Επεξ/σία από nakata1954
  • Like 1
  • Thanks 1

Στις 12/11/2022 στις 9:50 ΜΜ, andreas-d είπε

Δεν ισχύει, καλά θα ήταν, αλλά δεν.

Ένα καλό ηχείο (ανάθεμα αν ο περισσότερος κόσμος έχει ακούσει ένα τέτοιο) έχει διαφορά και στις ταινίες.

23 ώρες πριν, andreas-d είπε

Για την ένταση λέω.

στην ταινία δεν θα το βαζεις τέρμα γιατί  σε κάποια απότομα πχ. έκρηξη ήχος αεροπλάνου θα σου παίρνει τα αυτιά και αν ζεις σε διαμέρισμα θα ενοχλείς αρκετά. 

Στην μουσική άμα έχεις κέφια το βάζεις και τέρμα εκεί για εμένα υπερέχει λόγο έντασης όχι ότι κάνει για μουσική το homecinema.

Ηχομπαρα με κλειστά μάτια πήγαινε άκουσε κάποιες να δεις. πχ  jbl Bar 5.1 η 9.1 

Κατ' αρχάς, αυτό που περιγράφεις στην αρχή είναι η πεμπτουσία του σωστού ήχου, είτε μιλάμε για ταινίες, είτε για κλασική μουσική.

Στην ζωή αν είσαι παρέα με έναν φίλο σου στον δρόμο και συζητάτε... και δίπλα σας γίνει μια έκρηξη, η φωνή σας είναι στην ίδια στάθμη ("ένταση") με την έκρηξη;

Όχι.

Αν έχεις θέμα με αυτό εκεί που ζεις, υπάρχει το DRC (Dynamic Range Compression) που όταν θες να δεις δίχως να ενοχλήσεις τους γειτόνους, το ενεργοποιείς και μικραίνει κατά πολύ την διαφορά μεταξύ του χαμηλότερου, μέσου, και υψηλότερου σε στάθμη ήχου σε μια ταινία/σειρά.

Αν δεν θες να βάλεις καλώδια στον χώρο, ναι, μια JBL 5.1 / 9.1 ή 1300 που θα λέγεται το νέο μοντέλο, ή η Sonos Arc παρέα με το ασύρματο Sub (Gen3) της και ένα σετ ασύρματων ηχείων για surround (π.χ. Sonos One ή Five), ή η μεγάλη Sony (ZF9 αν θυμάμαι καλά τον κωδικό, με τα surround speakers της) είναι πολύ καλές λύσεις.
Δεν κοντράρουν ούτε ένα σύνολο separates του 1500€ αν παίξεις με μεταχειρισμένα, ακόμα και ένα σετ μικρού Denon AVR (π.χ. 1700H) και ενός σετ 5.1 ηχείων σετ της Taga Harmony (~600€) τα πατάνε κάτω από στάθμες και low frequency extension και όσον αφορά την αληθοφάνεια του surround ήχου εφόσον τα στήσεις σωστά.

Για τα καλώδια πάντα υπάρχουν λύσεις, από σκάψιμο τοίχων, μέχρι πέρασμα από την γυψοσανίδα, έως και κανάλια βαμένα στο χρώμα του τοίχου και χωμένα μέσα στα σοβατεπί για να εξαφανίζονται.

Για τα πάντα υπάρχουν λύσεις.

• Like 1

Σας ευχαριστώ πολύ . Αυτό που ήθελα να διευκρινίσω είναι ότι είμαι λάτρης του dolby δηλαδή θέλω να ακούω την σφαίρα ότι έρχεται από πίσω και πού καταλήγει αυτό μου αρέσει στην ταινία οπότε φαντάζομαι καλύτερα 5,1 η να πω ακόμα ακόμα καλύτερα 7,1 ηχεία ώστε να έχω αυτό το αποτέλεσμα παρα μια μπάρα σωστά; Το θέμα είναι ότι με streaming από την τηλεόραση και το καλύτερο ηχοσύστημα να έχω θα μου δίνει αυτό το αποτέλεσμα η θέλει εξωτερικού τύπου πηγές πχ Blue ray player ώστε να έχω τον ήχο που θέλω ;

Στις 13/11/2022 στις 2:07 ΠΜ, greekfragma είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση

Σε παρκαλω πες μου γιατί δεν προτείνεις 7,1;

Απότι κατάλαβα αυτά που μου έστειλες είναι όλα για μπροστά ;

Και όπως ανέφερα και στο τελευταίο μήνυμα μου θεωρείς ότι θα πάρω από την τηλεόραση με streaming τον ήχο που θέλω η θέλει εξωτερική πηγή που να περνάει πρώτα από το ηχοσύστημα και μετά στην τηλεόραση πχ blue ray player;

Υγ με τα καλώδια δεν έχω πρόβλημα!

3 ώρες πριν, Lar86ry είπε

Σας ευχαριστώ πολύ . Αυτό που ήθελα να διευκρινίσω είναι ότι είμαι λάτρης του dolby δηλαδή θέλω να ακούω την σφαίρα ότι έρχεται από πίσω και πού καταλήγει αυτό μου αρέσει στην ταινία οπότε φαντάζομαι καλύτερα 5,1 η να πω ακόμα ακόμα καλύτερα 7,1 ηχεία ώστε να έχω αυτό το αποτέλεσμα παρα μια μπάρα σωστά; Το θέμα είναι ότι με streaming από την τηλεόραση και το καλύτερο ηχοσύστημα να έχω θα μου δίνει αυτό το αποτέλεσμα η θέλει εξωτερικού τύπου πηγές πχ Blue ray player ώστε να έχω τον ήχο που θέλω ;

Σε ευχαριστώ για την απάντηση

Σε παρκαλω πες μου γιατί δεν προτείνεις 7,1;

Απότι κατάλαβα αυτά που μου έστειλες είναι όλα για μπροστά ;

Και όπως ανέφερα και στο τελευταίο μήνυμα μου θεωρείς ότι θα πάρω από την τηλεόραση με streaming τον ήχο που θέλω η θέλει εξωτερική πηγή που να περνάει πρώτα από το ηχοσύστημα και μετά στην τηλεόραση πχ blue ray player;

Υγ με τα καλώδια δεν έχω πρόβλημα!

Στο μπάτζετ που θέτεις δύσκολα θα βρεις τη σήμερον εποχή κάτι λόγω της αύξησης τιμών που έχει συμβεί.

Αν κοιτάξεις μεταχειρισμένα όμως, τουλάχιστον για τον ενισχυτή, βγαίνει σύστημα 5.1 ίσως και 5.1.2 για να έχεις και 3D Audio (Dolby Atmos, DTS:X).

Η ποιότητα ήχου που δίνουν στα streaming services είναι σχετικά κοντά σε αυτή των blu-ray/digital downloads. Σε κάποια ίσως καταλάβεις μια διαφορά μεταξύ Netflix vs Blu-ray disc, σε κάποια όχι.

Η δουλειά μου είναι το στήσιμο home cinema, οπότε αν θες βοήθεια στο να κάνεις τις επιλογές, να βρεις μηχανήματα κλπ στείλε μου ένα μήνυμα να τα πούμε και τηλ :)

On 12/11/2022 at 16:32, Lar86ry said:

Καλησπέρα κύριοι και κυρίες 

Χρειάζομαι την βοήθεια σας . 

Έχω μια τηλεόραση μοντέλο Sony Android Τηλεόραση 55" 4K UHD OLED XR-55A80J HDR

Στην οποία έχω εφαρμογές για cosmote tv , Netflix , Disney channel , nova , google ταινίες , κτλ. Οπότε κάνω stream από εκεί ταινίες και έχω παρατηρήσει ότι δίνουν ανάλυση ήχου (αν το λέω σωστά ) 5,1 και νομίζω κάπου έχω δει και Dolby Atmos.

Θέλω να φτιάξω ένα ηχοσύστημα με ενισχυτή και ηχεία που δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο (γιατί τα κάνω όλα από την τηλεόραση) εκτός από το να έχω πολύ καλή ποιότητα ήχου σε λογική τιμή 600-1500€ 

Αρκεί να έχει νόημα με τον τρόπο που βλεπω ταινίες δλδ από τηλεόραση με εφαρμογές .

Τι προτείνετε να ψάξω γιατί δεν έχω καθόλου γνώση .. 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Υγ. αν γίνεται και τα πίσω ηχεία να είναι ασύρματα θα είμαι πολύ ικανοποιημένος!

Sonos Arc Black & Sub (Gen3) Black Soundbar | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr
και αν σε παίρνει 2 τέτοια η τα πιο φτηνά sl

https://www.skroutz.gr/s/17820405/Sonos-Ηχοσύστημα-1-0-ONE-Gen-2-με-Digital-Media-Player-και-WiFi-Μαύρο.html

End of game σε αυτά τα λεφτά . Οτιδήποτε άλλο προτεινόμενο, η δεν ξέρουν η θέλουν να πουλήσουν.

• Like 1

Δε χρειάζεται να κάνεις το σαλόνι στούντιο με ηχεία παντού για να έχεις καλό ήχο χρήμα θέλει και όλα γίνονται

ηλεκτρολόγος εγκατάστασης είμαι εδώ Γερμανία σε πάνω από δύο χιλιάδες διαμερίσματα μόνο 4-5 έχουν ζητήσει καλώδια. 

Όλοι θέλουν ρεύμα και ίντερνετ σε επιλεγμένα σημεία και στήνουν κάτι παρόμοιο με αυτά που σου πρότεινε ο ΤΕΟΚΟS.

• Confused 1

19 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Δε χρειάζεται να κάνεις το σαλόνι στούντιο με ηχεία παντού για να έχεις καλό ήχο χρήμα θέλει και όλα γίνονται

ηλεκτρολόγος εγκατάστασης είμαι εδώ Γερμανία σε πάνω από δύο χιλιάδες διαμερίσματα μόνο 4-5 έχουν ζητήσει καλώδια. 

Όλοι θέλουν ρεύμα και ίντερνετ σε επιλεγμένα σημεία και στήνουν κάτι παρόμοιο με αυτά που σου πρότεινε ο ΤΕΟΚΟS.

οτι να  ναι :D

5 ώρες πριν, andreas-d είπε

Βρε μήπως είναι ο γνωστός από το γνωστό μαγαζί??🤥

Καληνύχτα...

Για πες για πες (να γελάσουμε μιας και εκτός από εξυπνάδες σκέφτεσαι και θεωρίες συνομωσίας :D )

Στην γερμανία που είσαι και διαπρέπεις στα ηχοσυστήματα (ως ειδικός, αυτός είναι άλλωστε ο τομέας του ηλεκτρολόγου ε;) υπάρχουν ειδικοί όπως το heimkino.de που τυχαίως, σε σπίτια... της Αμερικής και της Γαλλίας.... εεεμ, όχι, στην Γερμανία, βάζουν προβολείς, surround sound setups με ηχεία σε τοίχους και ταβάνι, και όλα τα περίεργα, τα περιττά, που κατά τον παντογνώστη andreas-d ΔΕΝ χρειάζονται και δεν προσφέρουν κάτι σε σχέση με μια ηχομπάρα :D

Να, αυτά τα χαζά πράγματα https://www.heimkino.de/heimkino-referenzen

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ HardwareZone

Έχεις δίκιο,καμιά soundbar δεν μπορει να φτάσει σε απόδοση ένα ηχοσύστημα αποτελούμενο από ενισχυτή 9.2 + 4 ηχεία δαπέδου + 1 κεντρικο + 4 ηχεία atmos + 2 subs αλλά με δεδομένο ότι ο @ Lar86ry διαθέτει μέχρι 1500 ευρώ μήπως θα μπορούσες να του προτείνεις κάτι το συγκεκριμένο σ΄αυτά τα λεφτά?

Όσο για το λινκ της heimkino που παραθέτεις μάλλον ατυχές μπορεί να θεωρηθει γιατί ακόμα και στην Γερμανία λίγοι ειναι αυτοί που μπορούν να διαθέσουν εξαψήφιο ποσό ευρώ για την δημιουργία ενός home cinema. Όλα αυτά χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης απλά κουβέντα να γίνεται.

Επεξ/σία από nakata1954

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...