washcloud Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 ^...αδερφέ, αν το σπίτι είναι κρύο ούτως ή άλλως, δεν "φταίει" το υπόστρωμα...Το κάθε "εργαλείο", είναι για συγκεκριμένη χρήση, και όχι, δεν δημιουργεί "εξάρτηση". Όσο για τις "ρυθμίσεις" που λες, ανάλογα τί θα πάρεις (δεν ξέρω και τί εννοείς ακριβώς, καθώς κανένα δεν είναι χωρίς σκάλες θερμοκρασίας. Απλά κάποια μπορεί να έχουν στην χειρότερη δύο: ε αυτά, απλά τα αποφεύγεις). Όσο για τον "κίνδυνο", είπαμε: το πώς το χρησιμοποιείς είναι. Αν πχ μέσα σε μερικές μέρες το έχει κάνει ο ηλικιωμένος "κουβάρι", και δεν υπάρχει κανείς να το το στρώνει, ε προφανώς αυξάνεται ο κίνδυνος για "απρόοπτα". Αλλά σε γενικές γραμμές, ΕΙΝΑΙ ασφαλή, αρκεί να μην πάρει κανείς κάτι που να ΦΑΙΝΕΤΑΙ κι όλας, "ψευτόπραμμα" (θυμάμαι ένα πχ που το καλώδιό του ήταν το "διπλό"/ψιλό που πάει συνήθως σε πορτατίφ ή ξερωγώ σε,,,λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ε μακρυά από τέτοια, και όλα καλά....).
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, maximka είπε https://www.skroutz.gr/s/26034325/Luxell-HC-2947-Θερμοπομπός-Δαπέδου-2500W-77x55cm-White.html Πάρε ένα τέτοιο ή παρόμοιο, βάλτο στο 1/3 της απόδοσης και θα κάνει δουλειά αυτή που θες, δεν θα έχεις και υγρασία. Δεν φεύγει η υγρασία, θέλει αφυγραντηρα.
washcloud Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) (το παρόν πάει στον defintio - παρεμβλήθη ο Βασίλης....) edit: Bασίλαρε, μας έχεις ξεσκίσει....😁 Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από washcloud
definitio Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, washcloud είπε ^...αδερφέ, αν το σπίτι είναι κρύο ούτως ή άλλως, δεν "φταίει" το υπόστρωμα...Το κάθε "εργαλείο", είναι για συγκεκριμένη χρήση, και όχι, δεν δημιουργεί "εξάρτηση". Όσο για τις "ρυθμίσεις" που λες, ανάλογα τί θα πάρεις (δεν ξέρω και τί εννοείς ακριβώς, καθώς κανένα δεν είναι χωρίς σκάλες θερμοκρασίας. Απλά κάποια μπορεί να έχουν στην χειρότερη δύο: ε αυτά, απλά τα αποφεύγεις). Όσο για τον "κίνδυνο", είπαμε: το πώς το χρησιμοποιείς είναι. Αν πχ μέσα σε μερικές μέρες το έχει κάνει ο ηλικιωμένος "κουβάρι", και δεν υπάρχει κανείς να το το στρώνει, ε προφανώς αυξάνεται ο κίνδυνος για "απρόοπτα". Αλλά σε γενικές γραμμές, ΕΙΝΑΙ ασφαλή, αρκεί να μην πάρει κανείς κάτι που να ΦΑΙΝΕΤΑΙ κι όλας, "ψευτόπραμμα" (θυμάμαι ένα πχ που το καλώδιό του ήταν το "διπλό"/ψιλό που πάει συνήθως σε πορτατίφ ή ξερωγώ σε,,,λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ε μακρυά από τέτοια, και όλα καλά....). Δεν είναι τί λέω εγώ, αλλά οι ηλικιωμένοι της οικίας που τα χρησιμοποιούν...ειδικά το παράδειγμα της μητέρας μου που επίσης "μονίμως κρυώνει"... ...δεν είναι κάτι που θα το συμφωνήσουμε μεταξύ μας ή σε γενικές γραμμές... ...για άνθρωπο που δεν σταματά να κρυώνει το χειμώνα καλύτερα, από την εμπειρία μου, κατι - που να θερμαίνει στοχευμένα μεν πχ υπέρυθρο πάνελ ή κ αλογόνου/κάρμπον (και να μη δημιουργούνται ρεύματα αέρα) - αλλά να μην προσκολλά κάποιον σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια (κ να μειώνει τη κίνηση λόγω αποφυγής κρύου πέραν του χώρου "ζεστής επαφής") - να θερμαίνονται καλά τα πόδια (ειδικά σε περιπτώσεις κακής κυκλοφορίας) - να κρατώνται στεγνά κ ζεστά τα παππούτσια και οι παντόφλες https://www.e-shop.gr/syskeyi-apolymansis-kai-stegnomatos-papoytsion-media-tech-p-HAP.708572 https://www.skroutz.gr/s/33823551/Στεγνωτήριο-Παπουτσιών-SNIKE.html https://www.skroutz.gr/s/38970008/Ηλεκτρικό-στεγνωτήριο-παπουτσιών-Λευκό.html Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από definitio 1
washcloud Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, definitio είπε Δεν είναι τί λέω εγώ, αλλά οι ηλικιωμένοι της οικίας που τα χρησιμοποιούν...ειδικά το παράδειγμα της μητέρας μου που επίσης "μονίμως κρυώνει"... ...δεν είναι κάτι που θα το συμφωνήσουμε μεταξύ μας ή σε γενικές γραμμές... ...είπα εγώ πουθενά ότι έχει να κάνει με το "τί λες εσύ"; Σεβαστό το παράδειγμα/κατάθεση περίπτωσης των γονιών σου, αλλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι "η άποψή τους", σηκώνει συζήτηση σχετικά με το ΓΙΑΤΙ αντιλαμβάνονται το ηλεκτρικό υπόστρωμα ως,,,,"εγκλωβιστικό" (..."δεν φταίει το μαχαίρι για τον φόνο, ο φονιάς που το χρησιμοποίησε φταίει". Αν σηκώνονται λοιπόν σε κρύο χώρο, δεν είναι λύση ν' αποφεύγουν το ηλεκτρικό υπόστρωμα "επειδή τους κακομαθαίνει"....Ούτε να το πάρουν με κακό μάτι, επειδή ΙΣΩΣ χρησιμοποιούσαν κάποιο "χωρίς εύρος ρυθμίσεων θερμοκρασίας και ιδρώνανε". Ακόμη και για 40άρηδες, μην πω για 30άρηδες, ένα θερμαινόμενο υπόστρωμα ΚΑΛΟ μόνο κάνει στο κορμί τους μισούς μήνες του χρόνου, με τόσα που περνάει κάθε μέρα...Αν τέλος οι γονείς σου ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ να μην ξαναζήσουν "την εμπειρία του ηλεκτρικού υποστρώματος", πάσο, αλλά συνειδητοποίησε όμως κι εσύ ότι επειδή αυτή είναι η δική τους γνώμη, δεν είναι εφαρμόσιμη σε πόσους άλλους. Εγώ πχ γνωρίζω ένα κάρο άτομα που πλέον,,,δεν ΖΟΥΝ χωρίς αυτό...).
definitio Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, washcloud είπε ...είπα εγώ πουθενά ότι έχει να κάνει με το "τί λες εσύ"; Σεβαστό το παράδειγμα/κατάθεση περίπτωσης των γονιών σου, αλλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι "η άποψή τους", σηκώνει συζήτηση σχετικά με το ΓΙΑΤΙ αντιλαμβάνονται το ηλεκτρικό υπόστρωμα ως,,,,"εγκλωβιστικό" (..."δεν φταίει το μαχαίρι για τον φόνο, ο φονιάς που το χρησιμοποίησε φταίει". Αν σηκώνονται λοιπόν σε κρύο χώρο, δεν είναι λύση ν' αποφεύγουν το ηλεκτρικό υπόστρωμα "επειδή τους κακομαθαίνει"....Ούτε να το πάρουν με κακό μάτι, επειδή ΙΣΩΣ χρησιμοποιούσαν κάποιο "χωρίς εύρος ρυθμίσεων θερμοκρασίας και ιδρώνανε". Ακόμη και για 40άρηδες, μην πω για 30άρηδες, ένα θερμαινόμενο υπόστρωμα ΚΑΛΟ μόνο κάνει στο κορμί τους μισούς μήνες του χρόνου, με τόσα που περνάει κάθε μέρα...Αν τέλος οι γονείς σου ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ να μην ξαναζήσουν "την εμπειρία του ηλεκτρικού υποστρώματος", πάσο, αλλά συνειδητοποίησε όμως κι εσύ ότι επειδή αυτή είναι η δική τους γνώμη, δεν είναι εφαρμόσιμη σε πόσους άλλους. Εγώ πχ γνωρίζω ένα κάρο άτομα που πλέον,,,δεν ΖΟΥΝ χωρίς αυτό...). Δε νομίζω ότι διαβάζεις τί γράφω & νομίζω πως επιδεικνύεις και μια δυσανεξία σε αποκλίνουσες γνώμες. Μιλάω κ μιλάμε συγκεκριμένα για άνθρωπο που κρυώνει μόνιμα κ κινείται ελάχιστα... ...κι εσύ μού απαντάς ότι το υπόστρωμα είναι καλό και για 40άρηδες ή γενικά και πως ξέρεις άτομαπου δε ΖΟΥΝ χωρίς αυτό. ...ποιές είναι οι μεταβλητές της δικής τους περίπτωσης, δε ξέρω, δε μας λες, αλλά δεν ανέχεσαι σχεδόν να γράφεται η σχετική υποκειμενική εμπειρία, που εν προκειμένω είναι η μόνη που μετράει, όχι μέσα μεγέθη κ γενικότητες. Για άτομα που κρυώνουν συνέχεια κ δε κινούνται παρά ελάχιστα (κ κρυώνουν επειδή κινούνται ελάχιστα), η ζέστη που εξαρτάται από την επαφή με συγκεκριμένη επιφάνεια (θερμαινόμενο υπόστρωμα) ακόμη κι αν βοηθά από μια άποψη - ανακουφίζοντας σε συγκεκριμενες συνθήκες - επιδεινώνει τη κατάσταση από μια άλλη, γιατί καθιστά τον χρήστη εξαρτώμενο από τη μόνιμη επαφή, περιορίζοντας έτι περαιτέρω τη κίνηση. Το μόνο άτομο που γνωρίζω να "κρυώνει συνέχεια" με΄σα στο σπίτι, η μάνα μου, έχει πάψει σχεδόν να χρησιμοποιεί το υπόστρωμα γι αυτό το λόγο.... ...ενθαρρύνει την "αδράνεια"/παραμονή της στο κρεβάτι, ενώ έχει οδηγίες γιατρού αντίθετες. Τώρα διαφορετικοί άνθρωποι νιώθουν το κρύο διαφορετικά...άλλος στη μέση, άλλος στα πόδια κοκ... ...αλλά αυτοί που κινούνται ελάχιστα κ έχουν κακή κυκλοφορία κρυώνουν κυρίως στα άκρα, χέρια πόδια...κι έχουν ανάγκη σχετικής κίνησης... Μπορεί δυνητικά, να βρεθεί ένα μοτίβο χρήσης με αυτόματο άναμμα/σβήσιμο του υποστρώματος σε/για συγκεκριμένες ώρες, αλλά η ζέστη εξ επαφής καταλήγει να περιορίζει το χρήστη, που θα την αναζητά συνέχεια κι θα κρυώνει μόλις απομακρύνεται.
korakios Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, definitio είπε γιατί καθιστά τον χρήστη εξαρτώμενο από τη μόνιμη επαφή μην αγχώνεσαι και η μάνα μου στα ίδια είναι , δεν έχει πρόβλημα αν έχει μέσα 30 βαθμούς και με το μαραφέτι στα πόδια δεν εθίστηκε ούτε μου ζήτησε € να πάρει τυρόπιτα .... 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, definitio είπε Δεν είναι τί λέω εγώ, αλλά οι ηλικιωμένοι της οικίας που τα χρησιμοποιούν...ειδικά το παράδειγμα της μητέρας μου που επίσης "μονίμως κρυώνει"... ...δεν είναι κάτι που θα το συμφωνήσουμε μεταξύ μας ή σε γενικές γραμμές... ...για άνθρωπο που δεν σταματά να κρυώνει το χειμώνα καλύτερα, από την εμπειρία μου, κατι - που να θερμαίνει στοχευμένα μεν πχ υπέρυθρο πάνελ ή κ αλογόνου/κάρμπον (και να μη δημιουργούνται ρεύματα αέρα) - αλλά να μην προσκολλά κάποιον σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια (κ να μειώνει τη κίνηση λόγω αποφυγής κρύου πέραν του χώρου "ζεστής επαφής") - να θερμαίνονται καλά τα πόδια (ειδικά σε περιπτώσεις κακής κυκλοφορίας) - να κρατώνται στεγνά κ ζεστά τα παππούτσια και οι παντόφλες https://www.e-shop.gr/syskeyi-apolymansis-kai-stegnomatos-papoytsion-media-tech-p-HAP.708572 https://www.skroutz.gr/s/33823551/Στεγνωτήριο-Παπουτσιών-SNIKE.html https://www.skroutz.gr/s/38970008/Ηλεκτρικό-στεγνωτήριο-παπουτσιών-Λευκό.html Πανελ υπερύθρων σκεφτόμουν να αγοράσω εγώ κάποια στιγμή. Τα απέφυγα λόγω εξαιρετικά υψηλού κόστους αν θες κάτι με ποιότητα, αγγίζουν σε κόστος φθηνά 9αρια και 12αρια κλιματιστικά ενώ παρόλο οι βιομηχανίες και οι έμποροι σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι ο λόγος κατανάλωσης ηλεκτρικής προς αποδιδόμενη θερμική ενέργεια δεν είναι 1 προς 1 όπως στην αντίσταση, δεν μπορείς να βρεις περαιτέρω στοιχεία που να το επιβεβαιωνουν. Το δεύτερο κακό είναι ότι ενδέχεται να προκαλέσουν καταρράκτη στα μάτια.
washcloud Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, definitio είπε Δε νομίζω ότι διαβάζεις τί γράφω & νομίζω πως επιδεικνύεις και μια δυσανεξία σε αποκλίνουσες γνώμες. Α καλά, νταξ'. Όκεϊκ μπρο.
magicnumbers Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Φιλε οτι κ να βαλεις μονο που ειναι ολη μερα ακινητη εχει παγωσει γιαυτο κ μονο και θα κρυωνει ακομα κ 28 βαθμους ναχει το σπιτι..Εχω δει ατομα με μπουφαν ιουνιο μηνα σε παρομοια εσωκλειστη κατασταση ακινησιας.Αν ειναι αρτιμελης κ υγιης κ απλα υπερβαρη πχ να εξετασετε το ενδεχομενο να κινειται εστω κ λιγο κ διαιτα.Ενα θερμαινομενο υποστρωμα ειναι πολυ οικονομικη λυση φροντισε ομως ναναι αδιαβροχο αν κ σε καθε περιπτωση δε νομιζω οτι διατρεχεται απο 220 εφοσον ειναι επωνυμο.. 1
iml Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κανένα θερμόμετρο εσωτερικου χώρου σκεφτήκατε να βάλετε να δείτε πόση πραγματικά είναι η θερμοκρασία? Από εκεί ξεκινάς. Μαζί μπορεί να έχει και υγρόμετρο για την υγρασία. Όλοι υποθέτετε ότι έχει 25 βαθμούς μέσα και κρυώνει, αλλά είναι έτσι? Πρώτα διάγνωση, μετά μελέτη-προτάσεις και τέλος αγορά. Γενικά σωστές οι προτάσεις που αναφέρθηκαν, αλλά αν έχει όντως 25 βαθμούς στο σπίτι, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για παραπάνω (εκτός και αν έχετε τζάμπα ρεύμα). Μια ηλ κουβέρτα-υπόστωμα είναι αρκετά. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από iml 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα